שרשור פתיחה-פוראבר

Roei152

Well-known member
מנהל
שרשור פתיחה-פוראבר
מה יהיה?: - בסדרות הנוער שלנו , יש משפחות ,, למשפחות יש תפקיד מרכזי בעלילה , בין אם זה משפחת רשף שמובילה בעצם את עלילת המתח של החממה , או משפחת בן דויד שהיא המרכז של שכונה' ' או משפחת דביר שהיא מוקד העלילות שקורות לשמיניה , אבל תמיד גם אם המשפחה היא חלק מרכזי בעלילה שבלעידיה העלילה לא יכולה לזוז, היא לא תהיה במוקד הסדרה , תמיד במוקד הסדרה תעמוד חבורת ילדים שתפקידה לשיר ,/ לעזור למדינה / להציל את העולם .. בסדרה הזאת , המשפחה היא מוקד הסדרה ,..
טדי הפקות והוט חוזרים לשיתוף פעולה בעולם דרמות הנוער מאז השמיניה, הסדרה תספר על משפחת גילמן , משפחה ישראלית טיפוסית עם אימא , אבא ושלושה ילדים רגילים שמורכבים מתאומים ובת קטנה , וכמו אצל אורי גם אוהבים לשיר ., הדומה לשיתוף הפעולה הראשון של טדי והוט - יש גם פה התעסקות עם מכונת גילאים או בשמה בשמיניה -טרובו טיים , וגם למכונה הזאת נכנסים שלושה מהמשפחה אך פה נגמר החלק הדומה ומתחיל השוני , מי שנכנס למכונה הם אלו שמסביב לתאומים, התאומים עצמם לא נכנסים , ההורים נכנסים למכונה , , ויוצאיים ממנה בגיל 17-גילם של התאומים , בעוד שהאחות הקטנה - רומי תכנס למכונה , ותעשה את התהליך ההפוך - מתבגרת לגיל 35 - הפוך מהגרסה הקודמת בה האבא יצא בגיל 35 והילדים בגיל ההתבגרות.. .. ההורים לא מצטרפים לפרויקט סודי לפחות לא כזה עם עוד 6 ילדים , אם כי הם צריכים לשמור את הסוד ולכן הם מצטרפים לבית הספר של התאומים וכמובן מסתבכים במשולשי אהבה \ דודו מסתבך במשולש עם בתתיה אשתו היקרה , וספייסבר , אחת המיוצוגות שלו שמרכיבה צמדמוזיקלי עם דפי -תגובה נשית לבן אל ותבורי , ואילו בתיה מסתבכת במשולש אהבה של בתה יולי שמאוהבת בחתיך של השכבה - עומר גיגי שמתאהב בבתיה ..אז איך הכל יסתדר?
מי יהיה ?- כמיטב המסורת אצל אורי , הוא מלהק הרבה שמות מוכרים -לי בירן , אליאנה תדהר שלהם הוא כתב את הסדרה ,אליהם מצטרפת מאו בוי נלי תגר ומצרפת לגרסה הצעירה שלה עוד מישהי מתפקיד קטן באו בוי- עמית מרקוס, ליאנה עיון מצטרפת לסדרה כנציגת ניקלודיאון , אור גרוס שאורי מפתח סביב שם המשפחה המשותף סיפור מרגש וקורע לב של אבא ובת באינסטגרם, מורין אמור, שיר אברמוב , ויצטרפו גם זוג אנוננמים חדשים אדם שנל, כבן משפחת גילמן , , ויעל פדן.
דעת הצופה לפני הצפיה : טוב אני סומך על טל מוסרי שיופיע גם הוא בסדרה בתפקיד אורח שהסדרה לא תוקפא לשנתיים...

Roei152

Well-known member
מנהל
פרק 1- אימא תני אויר

סדרה חדשה הרפתקאה חדשה..

UberStorm

New member
הביקורת המפורטת שלי
אוקיי, אז... בעיקרון, אני פחות מחבב את היצירות של אורי בשנתיים האחרונות, אך יש לי שתי דעות חלוקות:
&nbsp
למה זה רע?
הוא ממחזר את עצמו. באובוי מופיעות עלילות מהשיר שלנו במסווה של רפרנסים (לא קונה את זה שזה רפרנס, פשוט עצלנות), בפוראבר יש את עלילת הצערת התאים של תנוחי (אפילו השימוש באותם המונחים, והדרך שבה זה התגלה וקרה בעקבות כלב/ה) ובגיבור האמיתי שעתידה לבוא יש את עלילת דני הוליווד אך בהווה במקום בעבר (וגם בדני הוליווד זה קרה בעבר פה ושם)
&nbsp
למה זה טוב?
1. נכון לעד היום, אין כתיבת דיאלוגים איכותית, כיפית ושנונה כמו בסדרות של אורי. זאת נקודה משמעותית לסדרות שלו שברגע, רק בעקבות העניין הזה, מתאימות את עצמן לא רק לילדים - אלא גם ליאנג אדולטס (14+) ולמבוגרים.
2. מרגיש שבמקרה של דני הוליווד ושל תנוחי, קרה איזשהו עוול. הסדרות היו מדהימות (בטח שיותר מהשיר שלנו), ובכל זאת הצליחו פחות באופן משמעותי. באופן חד משמעי - זה כי הן שודרו במקומות פחות נצפים באותה התקופה (הוט 3 ויס סטארז/קולנוע ישראלי) + הקדימו את זמנן באופן משמעותי. ככה שליצור דברים דומים מאוד ולנצל כראוי את הפוטנציאל של הסדרות האלה שנעשה להן עוול ויכלו להצליח *הרבה יותר*, זה נחוץ ואף מגיע לאורי.
3. זה פשוט היה טוב. הפרק הראשון של פוראבר (ולא קשור, אך גם לפי ההקראה של הפרק הראשון של גיבור אמיתי), כתובים מדהים, מושקעים יותר, ואורי וההפקה מרשים לעצמם ומסוגלים היום להשתמש באפקטים ובשיטות שבאותה תקופה לא יכלו לעשות בארץ, והיום אפשר!
הפרק היה נהדר. גם ויזואלית, גם מוזיקלית (חולה על "פוראבר יאנג"!!!) וגם מבנה התסריט, הכתיבה והדיאלוגים.
&nbsp
לכן, כמובן, הצד הטוב מנצח את הצד הרע והפרק היה מדהים (!), אבל אני לוקח בחשבון את הצד הרע שקצת חורה לי בכל מקרה - למרות ההצדקה שמצאתי.
מחכה לפרק הבא ולכל הבאים.

Roei152

Well-known member
מנהל
אני לא יודע
לגבי ההקבלה בין תנוחי לפוראבר,.. זה כ"כ שונה .. נכון שהדרך דומה , אבל פוראבר זו סדרה שונה כ"כ יותר הולכת להתעסק במשפחה .. מאשר בחבורת נשים , אז מה אם הוא משתמש ברעיונות מקבילים? גם גיורא מיחזר את עצמו לא פעם ,(חזרה בזמן בשכונה עם סימן על היד , אחחים שלומדים במסגרת של מחוננים ..)
יש סימנים שיוצר בכוונה או שלא בכוונה , מכניס שוב ושוב לסדרות שלו , אורי לפחות מכניס סימנים קטנחם לעומת גיורא ..
&nbsp

UberStorm

New member
נכון, אבל
זו הסיבה שהביקורת בסופו של דבר הסתיימה בכך שהדברים הטובים גברו על כך ובכל זאת נהניתי מאוד.
בנוגע לגיורא - כבר כתבתי פה כמה וכמה פעמים שאני לא מעריץ של מה שנעשה בשכונה 2-3. מעצבן אותי בעיקר אחרי שכל כך התלהבתי מהחממה 2-3.
ברור לי שאם אני משווה לשכונה ולגריןהאוס, אורי לוקח את גיורא בלי לחשוב, אבל לא אוכל להתעלם מכך שהחממה 3 ששודרה בזמן אובוי הייתה הרבה יותר מוצלחת בעיניי.

Roei152

Well-known member
מנהל
החממה 3 הסתיימה שנה לפני אובוי
אתה התלהבת מהחממה 3? , אם היית פה בזמן שידור העונה , ואו ואו , אולי היית חושב אחרת .. ומה הקשר של הריימיק אתה רואה את הריימיק כמשהו נפרד מהחממה המקורית? לפחות בעונה הראשונה , אני לא רואה הבדל משמועתיי ..
&nbsp

UberStorm

New member
כן, אני מפריד בין גריןהאוס לחממה.
נעזוב את העלילות והדמויות שהשתנו/הושמטו, אז לא רק שהם קיצרו את העונה בחצי, גם אורך הפרקים הוא לא בסטנדרט האמריקאי לדרמות - מה שרק תרם להשמטות האלה. והכי קריטי לי - פשוט לא הצלחתי להתחבר לסדרה. לא יודע למה. משהו שם לא עובד.
&nbsp
ולמה שהייתי חושב אחרת על החממה 3 אם הייתי פה? גם אם אתם לא אהבתם אני לא חושב שזה היה משנה את מה שאני חושב בזמן הצפייה. לא הבנתי את ההערה הזאת.

סתם, היה לנו טונה ביקורת על החממה 3
לא אשקר שבכיתי מהסוף...
&nbsp
אבל היו לנו המון דברים שלא חיבבנו שם ודי הרסנו לנו את הסדרה. גם התנהגויות ממש מעצבנות של הדמויות שלא תאמו בשיט את האופי שלהן. (מתי, אלה לי, יפתח).

Roei152

Well-known member
מנהל
תכנס לארכיון ותראה בעצמך ..
החממה 3 היתה ה-סדרה של הפורום....
אני אתן לך מילות מפתח למה לא אהבנו-- זאב ורובי , הבחירה של ללי , סופיפתח
&nbsp

UberStorm

New member
מסכים בנוגע לשוני של הדמויות, אבל עדיין...
בראייה כללית פשוט אהבתי את זה. יותר מעונות 1-2. מניח שזה עניין של סגנון :)

Roei152

Well-known member
מנהל
בראיה כללית לגיורא לא היה מה לעשות
ההפקה הזמינה ממנו טלנובלה ... 75 פרקים .. אז זה מה שהוא עשה - טלנובלה לשמה אומנם הוא זירז את החלק הראשון בסיפור מתח מעולה , עם נוביה ובחללק השני הוא פשוט הררס את הסדרה .. ללי לא נמצאת בחממה , וגם שהיא נמצאת היא רק רוצה את דניאל (זהה היה הזוג המועדף עלי.) ובאופן כללי משתגעת מהלחץ של החלל וההורים שלה שפתאום אבא שלה מחליט שהוא מאוהב בקארין , יפתח לא מתנהג כמו עצמו , נטלי מתאנהבת ביפתח בחלק הראשון, רק בשביל להכניס מתח לליפתח מותרים על זה בקלות, חוזרים לזה שיפתח וללי נפרדים , וכל אחד צריך סיפור אהבה משלו , אז יפתח נכנס למשולש אהבה שהוא מבוקש אומנם ע"י נטלי מותרת לטו בקלות גם הפעם , אבל גם ע"י סופי שלא היה בינהם שום קשר , בעוד ללי נכנסת למשולש עם האקס שרוצהה לחזור אליה ועם החברה החדשה והבס"הכ בסדר שלו שהוא לא אוהב בכלל ונישק סתם.. בגלל שהיה עצבני על כך שללי ויפתח עדיין יחד , שהיא מרגישה שהאהבה האמיתית חזרה היא מרגישה יותר מדיי מאוימת ,
שלא לדבר על עלילת הסרטן של מנו , שהיה נמרכז העלילה של מתי ודינה ..
ומנה היה לנו בע לילת המתח ? - לאחר שהפיל טויויסיט מטורף בסוף העונה השנייה , הוא ירד מזה והתחיל להתעסק בעלילות חדשות , ההחזיר את הרע מהעונה הראשונה בלי סיבה הגיונית , ופשוט ביטל את הטוייסיט של העונה השנייה ..
&nbsp
&nbsp

העניין הוא שגיורא ביטל הרבה בעונה ההיא
בעצם הרבה דברים שקרו בעונה 2 פשוט... בוטלו.
&nbsp
אוזי, למשל, שפשוט איבד את הכסף שלו. ואז ברח ונעלם. זה היה דבר קטן אבל מעצבן ממש!!!!!!!!!!!!!!!

UberStorm

New member
מסכים בנוגע לאוזי ולרובי. נורא חבל. אבל רובי לא הוזנח לגמרי!

מה לא? הוא בוטל...
כשהופכים אותך מהרע הראשי עם פיצול האישיות לסתם מסכן שנזרק ואז משמש תפאורה לנטלי, זאת בעיה. הוא לא ממש שינה הרבה בעלילה הראשית (פרט לזה שנתן לזאב את הכסף שלו).
&nbsp
עוד פעם, אין בעיה עם זה שהוא יעבור תהליך, אבל גיורא פשוט עשה דיליט לעונה השנייה.

UberStorm

New member
מצחיק שבסדרות שלו עונה 3 מוחקת את עונה 2
בשכונה - כמובן עלילתית עונה 2 נמחקת (הדבר הכי נורא שיכל לקרות, נמרוד איבד את הפואנטה שלו ואת ההזדמנות להפוך לדמות מדהימה)
בחממה - מה שאמרתם (שזה נכון, אבל התחליף היה טוב לעומת שכונה)
בשמינייה - טוב, כולנו זוכרים מה קרה בסוף
האי - חחחחחח אין מה לדבר על זה בכלל. כל הפואנטה של הסדרה היא למחוק את מה שקורה ולחזור להתחלה.

Roei152

Well-known member
מנהל
אני לא מסכים
נכון שבשכונה יש חורים גם בעונה השלישית , בעיקר העונה עם הכי הרבה פרקי פלאשבקים שהיתה בסדרות הנוער ... כל עשרה פרקים - בום פרק פלאשבקים , אבל העללה בס"הכ הכללי היתה טובה.. אמרנו את זה שוב ושוב בימי השידור ..

טובה יחסית לעונה 2
אבל יחסית לדברים אחרים מהסדרות האלה...
&nbsp
לא ממש, רוי די מחוויר בהשוואה לאחרים. זה כאילו אם היינו מקבלים את טדי שוב ואת העלילת מתח מאז, עם כל שאר עלילות המשנה מעונה 3, אז הייתה עונה ממש טובה.

Roei152

Well-known member
מנהל
פרק מעולה
אהבתי ממש את רומי . הקטעים שלה עם היועצת , שאפיילו בלילה היא מתקשרת אליה . חוץ מזה סדרה חמודה זו רק ההתחלה...

עשרים מיליון צפיות, זה יותר מקדאפי...
הם לא יכולים לעשות את עצמם יותר זקנים בקול? אני מבין שדודו נתן שם לכלב? די לניסויים בבעלי חיים... עבד?
&nbsp
משפחה מתפקדת. הנה הבת של שלומי קקון. או של צביקה. אגב, עמית דומה לנלי באופי, היא עושה אותה נהדר ויש לה עתיד כאן. וואו, זה כמו אלוטל קטנה. אני מרגיש שיולי נמצאת בבית ספר עוד פחות מרחלי. איזה זקן הוא נראה. כמו אבא מביך שפעם היה מגניב. טוב, אדם, אתה פחות חשוב.
&nbsp
פתיח מאוד מטריד. וגם הבנתי שיתייחסו כאן הרבה לציצי...
&nbsp
הפכת למתי? זה העתיד של זהר וג'וני.
&nbsp
ליאנה מהממת. אבל בחירה טובה שטל הוא המנהל...
&nbsp
מעניין מה דפי חושבת על זה שאדם מוכר את המוצרים האלה.
&nbsp
זה כזה נלי. היא כזאת חמודה... אני מחכה לדואט המשותף שלהן.
&nbsp
לא, לא נסחפת... יש כמה בנות שרוצות לעזור לבחור הזה...אבל שימו לב, עומר אולי קצת מבין בתנ"ך, אבל טוב בספורט וטוב מאוד במוזיקה.
&nbsp
זאת התגובה כשעומר הולך ברחוב, מלא בחורות שחושבות שהן אשתו. זה דישי החכם יותר...
&nbsp
רומי סובלת!
&nbsp
בחירה מצוינת לשים אותו כמנהל.
&nbsp
אל תשני את המוזיקה והספורט, הוא אחלה בזה! רגע, סגן מנהל? מי המנהל?
&nbsp
היית מת לפצח אותה, מה? אלוהים או אלוטל? תעשו קול קצת יותר זקן... יש, אני רוצה אותן!
&nbsp
את תהיי הסוכנת שלהן! בדיוק, דאבל דאב!!!!!!!!!!!!!!!!
&nbsp
השיר שלהן!!!!!!!!! יופי, ככל שתקברו את לירז והבן של ההוא עם העיניים, ככה יותר טוב.
&nbsp
ייייייייייייייייייייססססססססססססססססס!!!!!!!!!!!!! סליחה, התפוצצתי...
&nbsp
הנה הן. רגע, חברים, אני חושב שלא ציטטנו את נועה מספיק הפרק. מה עם חוכמת השיזוף? אבל רגע, דודו, ספייסי, היא לא פגשה את חבר שלך מבית הספר? ודפי? היא לא דפנה, שהייתה בכלל מיוצגת אצל ההיא שהפכה לפקידת קבלה? (המיוצגת היחידה שלה, השאר זה תמונות שהיא הורידה בגוגל ברזולוציה נמוכה...) מעניין מה מור חושבת על מורין... ידעתי שהן שרות על טייגר, ראיתי את הצילום בגרין סקרין... תשמעו, השיר עם העירומות נשמע טוב. וגם "מאבדת כוח משיכה". אבל למה לעשות את כל הפצצות בהתחלה? תשמרו קצת להיטים... ספייסי, השארת...
&nbsp
אני לא מאמין, הוא לא מעריץ את... לא טוב. אויב בינינו. יולי, איך שמת אותו הפוך?!
&nbsp
זאת רחלי, משפיעה עליה לרעה... אז זהו, הוא מוכר קצת... סליחה, גברת, למה יש לך ניסיון בלצאת עם אחיך? למה אני סבלתי את זה? כדי שתשמרי עליהם קצת יותר! איפה יעלי?
&nbsp
תכף תדעו מלא על הילדים.
&nbsp
אתה לא מעדיף את האודם של דפי? מעניין מה השם של ספייסי.
&nbsp
הוא הפך לשפוט שלה. זאת רחלי, רחלי משפיעה עליה לרעה... אין לך עונש טוב. תמיד דופקים אותה. לרווחה! עכשיו!
&nbsp
כן, פעם היו לו להיטים (ונשמע את הלהיטים האלה, אל תחשבו שלא...).
&nbsp
רואה? אמרתי לך שרומי היא הכי טובה! רק בזכותה!
&nbsp
ברור, השיר הזה נתן את השם לסדרה. רואים? איפה הקאברים באו בוי? בפורארבר יהיו יותר שירים...
&nbsp
יופסקו הניסויים בבעלי חיים!
&nbsp
יאללה, מתחילים... אומרים "בלאדי מרי קירי". מה הכיוונים בדיוק? וואו, זה ממש לא ייגמר באסון. חשבתי שהם בלי אינטרנט...
&nbsp
והנה זה בא.

למעלה