שרשור סתמי

Rioter

New member
בהצלחה מותק!

בטוחה שיהיה בסדר בסוף

שירוש,תודה!../images/Emo24.gif

היה לא משהו,אבל ידעתי מראש ולכן לא התאכזבתי
. מעבר לזה,עשו לנו שאלות מאאאאאאאד רחבות,לכל שאלה היו 2 סעיפים, וכל סעיף יכל לתפקד כשאלה עם 2 סעיפים לכשלעצמו
. אז לא הספקתי הכל,וחרטטתי הרבה,אבל היו אנשים שחרשו לזה שבועות ועדיין הגיעו למצבי או גרוע מכך,אז כנראה שיתייחסו לזה ויעשו משהו בנידון,כך שזה בסדר,אחרי הכל :)

o p c

New member
הכתבה בYNET הייתה מטופשת

לטעות האמיתית שם לא התייחסו. לעומת זאת לזה שתלמיד לא ידע מה זה "ציר שצמוד לכדור B" כן התייחסו. זה ניסוח מקובל בפיזיקה, אם תלמיד לא יודע מה זה אומר, זה בעיה שלו

o p c

New member
אני חייב להגיד שפתרנו את הבגרות הזו

אתמול בשישי ואחרי שכולם התלוננו על כמה שהיא קשה הייתי בטוח שמחכה לי משהו מפוצץ וזה ממש לא היה נורא. אז אולי כי עשינו הרבה תרגול ושאלות ברמה יותר גבוהה, אולי כי זה היה בתנאי כתב ולא מבחן, אולי כי אני טוב בזה, לא יודע למה. אבל גם אם זה רק הכתה שלנו, תסכימו איתי בדבר אחד: תלמיד שהולך למגמת פיזיקה,יודע מלכתחילה שסביר להניח שיהיה מאוד קשה. בגרות בפיזיקה, נחשבת הבגרות הקשה ביותר וכך צריך להיות. אז כן, היו שאלות מחשבה, כמו שבגרות בפיזיקה צריכה להיות. אבל גם מי שלא "יודע לחשוב" ויודע רק להציב בנוסחאות היה יכול לעבור את הבגרות עם ציון בינוני. בפיזיקה לא כולם צריכים לקבל ציונים גבוהים. חוץ מזה, הבגרות בארץ קלה יחסית למדינות אחרות ואתה יודע מה? זה לא בסדר, צריך להעלות את הרמה כדי שהטובים יוציאו ציונים טובים ולא כולם (לשם דוגמה, באולימפיאדת פיזיקה שנערכה לא מזמן, תלמידים מאיראן הוציאו ציון טוב יותר מתלמידים מהארץ). לעשות רמה קלה ואח"כ להתגאות בממוצע הגבוה זה כמו מה שעשו ב3 יח"ל מתמ': ראו שהרבה נכשלים ומקבלים ציונים נמוכים אז הפכו את המבחן עצמו להרבה יותר קל ופשוט ועכשיו מתגאים שהממוצע יותר גבוה, הישג באמת. לכן לדעתי, המבחן היה בסר גמור. הבעיה היחידה היא הטעות שהייתה בו, בושה שמבחן שיוצא ממבחן החינוך לא עובר הגהה כמו שצריך.

Drenthe

New member
ברור שאתה מדבר שטויות

סלח לי על ההתבטאויות, ואני אומר את זה מסיבה אחת, מבחן כרוך באווירה מסויימת ובזמן שנקבע מראש. בהרבה מבתי הספר כמו אצלנו, רוב התלמידים לא הצליחו לנצל את מירב הזמן מכיוון שהאווירה בכיתה הייתה טראגית ונוראה... תמיד לבוא ולפתור כשאתה בבית או בכיתה זה שונה לחלוטין ובזה אתה תסכים איתי, אתה לא נמצא לא בלחץ או משהו... תלמידים אצלנו נכנסו לפאניקה, ואני כששאלתי את המשגיחה לראשונה כמה זמן נשאר, הופתעתי לגלות שנשארה שעה בעוד שאני עדיין בקטע של השאלה הראשונה דבר שגרם לי להגביר ת'קצב באטרף... מבחינתי לא כל כך אכפת לי הבגרות הזאת, באמת שלא הייתה קשה משהו, ונפלתי בנקודות בודדות, אולם במצב שהייתי בו, לא הייתי מצפה לפתור שאלה אחת ואין לי מושג איך סיימתי שלוש בסופו של דבר. וכשאני חושב על זה בדיעבד? אני פשוט פראייר עצום שלא "סגרתי" ת'מבחן הזה. האווירה הוציאה אותי מריכוז לגמרי, ואנשים התחילו להגיע למסקנות שCOS X=0 זה המקסימלי, ושטויות אחרות רבות
. שוב מבחינתי אני סיימתי את המיכניקה בכיתה י' אבל אני לא אבוא מהצד ואגיע לומר שהבגרות הייתה קלה כי זה לא באמת היה ככה. אני מתנצל אם נשמעתי תוקפני יותר מדי.

o p c

New member
זה שהמבחן קשה זה משהו אחד

וזה שהמבחן קשה בגלל שאנשים בפאניקה זה משהו אחר. אם המבחן היה בינוני אבל אנשים נכנסו לפאניקה ולא הצליחו לפתור כלום כי הוא היה מעל הרמה בשנים קודמות, זה בעיה של הבי"ס שלהם שלא הכין אותם כמו שצריך ולא של המבחן

מסכימה וחולקת עלייך,עמרי.

לא היה מפוצץ-מסכימה,הקטע עם ציר B-צודק,ההגהה-גם,כמובן. ציון בינוני לא מספק אותי,אתה יודע
כי מי שניגש שנה שעברה לבחינה,אם הוציא בה ציון בינוני,זה חבל מאד. עם ההגשה שלי,הייתי חייבת ציון גבוה-גבוה מאד,כדי לסיים עם משהו בגדר ה"בסדר" מבחינתי.שם,כשאמנם סיימתי מוקדם והיה לי זמן,אבל עדיין-לעצור ולחשוב למה לעזאזל הם התכוונו בשאלה,זה באסה.כל הקאטשים לא היו רבים,אבל היו משהו כמו 4-5 כאלו,וכל אחד עלה ביוקר (משהו כמו 5-7 נק',למיטב זכרוני).תחשוב על זה ככה.
לגבי להעלות את הרמה-תקרא את מה שרשמתי למעלה,באחת ההודעות.|דו-שיח|

o p c

New member
אני מכיר את מה שאת כותבת, יש לי בדיוק מצב

כזה במתמ'. המורה שלי עושה מבחנים ה-ר-ב-ה יותר קשים מהבגרות, בלי בחירה בלי כלום. המתכונות שלנו קשות הרבה יותר מהבגרות וארוכות מאוד. בשתי המתכונות לא הספקתי לסיים סעיף ובכ"ז הייתי הבן-אדם עם ממוצע המתכונות הכי גבוה בכתה (94 ו92), מה שאומר שאלה באמת היו מתכונות קשות (לעומת 06 השנה שהיה יחסית קל וכמעט לכולם אצלנו הלך ממש טוב). זה עניין של מזל ואין מה לעשות עם זה. ושוב, אנחנו פתרנו מהספרים שלנו תרגילים ברמה יותר גבוהה, ככה שיש ספרי לימוד מתאימים. זה שיש קאטשים זה בסדר, תלמיד פיזיקה טוב יכול להתגבר על כולם, תלמיד בינוני יכול להתגבר על חלקם. אני מבין את המרמור שלכם, אבל אני עדיין חושב שהמבחן היה הוגן (חוץ מהקטע הזה של הטעות שזה באמת מרגיז אותי ואם כבר שיתנו על זה פקטור)

חח המורה שלנו מערב דברים שבכלל לא

לומדים בפיזיקה תיכונית ממש
הוא מביא את הכל מספרי טכניון שיש לו,זו רמה אחרת לגמרי. מעבר לזה,הוא גם מטעה במבחנים,ובמגן-הוא הטעה אותי והלכה לי על זה רוב השאלה (רק לשם המחשה-אמר לי שמשהו נתון הוא בנפילה חופשית,והוא לא היה
). ד"א,אפילו התותחים אצלנו (וצריך להיות ממש תותח כדי לקבל 100 במבחנים שלו,יש אחד-שניים כאלו בכיתה שלנו של 30 ילד) לא הצליחו הכל,כולם נפלו במשהו,לפחות משהו אחד. אז אני לא מסכימה איתך ש"תלמיד פיזיקה טוב יכול להתגבר על כולם". היום שמעתי,שאלכס (המורה שלי) הגיב על הבגרות. זה מוזר,כי הוא תמיד אומר כמה שהכל קל ואנחנו...כנראה סתם לא נבונים במיוחד (להלן :"רובכם תלכו לאוניבריסיטה,חלקכם אולי אפילו ילמד שם ולא רק ינקה"). אחרי הבגרות מחנכת של אחד הילדים שאלה אותו איך היה,והוא אמר שבסדר יחסית,אפילו דיי טוב (ככה הוא חשב שנייה אחרי,אח"כ גילה עוד טעויות,והוא מאד נבון,יש לציין). אלכס עבר,והיא שאלה אותו מה דעתו על הבחינה,והוא אמר (למרבה הפלא!!) שהבגרות הייתה טובה.אתה יודע על איזה תרגילים הוא אומר שהם טובים
הוא ממעט [בצורה קיצונית!] להגיד את זה. כששמעתי את זה היום,נותרתי עם פה פעור
. בכל מקרה,*גלשתי
* המורה,שהבינה מה זה אומר, אמרה לו : "אבל הם אומרים שהלך להם טוב" ,ואלכס פשוט חייך ואמר : "נו,ככה הם <<חושבים>>." אני דיי סבורה,שאם אתה היית נבחן בבחינה הזו,היית גם אתה מרגיש תחושה דומה לשל רוב תלמידי הפיזיקה בארץ.

וואי זה נשמע ממש מציק../images/Emo122.gif

מורה כזה.....או שאולי אני לא הבנתי הכל וזה באמת נאמר בהומור, אבל זה נשמע לא נחמד במיוחד שהמורה שרומז לכם שאתם לא הכי נבונים וכו'... לסיכום, בע, נשמע ממש מציק האלכס הזה שלכם

ובכלל, מורים שבוחנים הרבה מעל הרמה הנדרשת

לבגרות זה גם בעע לא קטן. ברמת העיקרון, אין לי בעיה שנותנים לתלמידים העשרה וחומר מעבר, אנחנו דווקא בכיתת מחוננים מקבלים את זה כמעט בכל המקצועות. אבל צריך להבדיל בין הרמה הגבוהה בלימוד לרמת הבחינות. זה מאוד מאוד לא הוגן לדעתי שאתם למשל נבחנים בפיזיקה במתכונות ובמבחנים ברמה שהרבה מעל לרמת הבגרות. זה גורם לא מעט "סבל" ולחץ לכם במהלך השנה, בטח ובטח עם ציוני המגן שמורכבים מהמתכונת והמבחנים שהם ברמה הגבוהה הרבה יותר ממש שנדרש. לסיכום, למה אתם לא עושים עם זה משהו, או שזה לא מפריע לכם?

Drenthe

New member
עמרי

תראה אין ביכולתי לחלוק על דעתך כי אני חושב בנושא הזה כמוך, ואני בהחלט מאמין שתלמיד שבחר לגשת למגמת פיסיקה חייב להיות "גבר-גבר" ( ולא במשמעות של מין זכר ), וכאלה שבנו לקבל מבחנים זולים, מוזמנים לחפש כיוונים אחרים. מצד שני כולנו נסכים שיש בתי ספר שתלמידים ממוצעים ומטה נכנסים למגמת פיסיקה, ובכללי רמת הלימודים בארץ לא הכי גבוה כך שהבגרויות צריכות להיבנות בעבור תלמידים בינונים ומעלה, ולא לטובים פלוס אונלי. אגיד לך את האמת הבגרות הייתה מעט מפתיעה אך לא הכי קשה. אך עדיין התלמידים שתירגלו ממאגר הבגרויות הקודמות, נשארו פעורי-פה.

Rioter

New member
חתמתי, על הדרך, כי אין מה להפסיד

לא שזה יעזור איכשהו, כי זה לא רעש אמיתי, אבל נו שווין.

Rioter

New member
ואני חייבת לציין

שכל מי שאומר שהטעות הייתה רצינית - אז היא לא. היא הייתה רק סעיף אחד מתוך חמישה, ובסעיף הזה היה צריך לבחור 2 תשובות נכונות מתוך 3. ומי שבחר 1 נכונה מתוך ה-3, זה גם בסדר. ויותר מזה - היא הייתה *כ"כ* מטומטמת, שאני בספק אם מישהו שם לב לזה בכלל. (אני דווקא שמתי לב. התחלתי לכתוב, ונכנסה אחת המשגיחות והודיעה על התיקון). אז דווקא על הטעות הזו, אין יותר מדי מה להתבכיין.

לא בחרתי בתרגיל הזה,כך שאני באמת לא יודעת...

אבל הרגשתי צורך להגיב לך,שתדעי שקוראים ולא מתעלמים

למעלה