שרשור ספרים!

Toujours Pur

New member
הנסיכה הקסומה - של וויליאם גולדמן

ספר ענק... ממש ממש כדאי

יומני הנסיכה../images/Emo2.gif

אני מכורה לספר הזה כל כך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הוא כזה שולטטט!!!!!!! ומייקל נשמע כזה כוסון!! קראת את הרביעי? אני חושבת שהסרט שמדברים עליו שם זה הסרט שהיה בקולנוע...! אולי? יכול להיות... זה נשמע מתאים לפי הפרטים!

oO yUvAl Oo

New member
המממ......./images/Emo41.gif

צ'ארלי והשוקולדה סיסי הנסיכה- ושלא תעלה לכם האסוציאציה של הסידרה המצויירת! כי זה באמת ספר יפה! ועצוב...
הצוואה- ג'ון גרישם וכל מיניי ספרים של רם אורן- אשראם, לב, אות קין... בואו נגיד שיש שם קטעים לא נחמדים, אבל העלילה מעניינת. ו... אף אחד לא כתב "שר הטבעות"?

shloompi

New member
../images/Emo63.gifספרים, כולל פירוט ../images/Emo79.gif

חוג שמחת המזל/אמי טאן
לפי דעתי, אמי טאן היא סופרת מדהימה. היא כתבה 2 ספרים:
100 חושים נעלמים
חוג שמחת המזל
אשת אל המטבח
ביתו של מרפא העצמות. את 3 הראשונים קל מאוד למצוא בפסרייה, כי הם כבר די ישנים. את "ביתו של מרפא העצמות" יהיה מאוד קשה למצוא בפסרייה, הוא יצא לפני שנתיים, ואני אפעם לא הצלחתי לתפוס אותו בספרייה, אז פשוט קניתי אותו..
הספר הספציפי ("חוג שמחת המזל") משלב סיפורים של 8 נשים, 4 אמהות ו-4 בנותיהן. 4 האמהות הן מהגרות, מסין לארה"ב. סיפורים מאוד אנושיים על קשיי הגירה, על חיכוכים בין אמהות ובנות, ועל סין של הימים של מלחמת העולם. ממליצה על כל הספרים שלה... אל "חוג שמחת המזל" נקשרתי ממש באופן רגשי, כשניתחתי אותו לעבודה בביצפר. בקיצור- מומלץ מאוד.
ספר משפחתי/אפריים קישון
קיי, את הספר קנתה אמא שלי, ובגלל שזה ספר שמורכב מסיפורים קצרים, החלטתי שזה ספר שמאוד טוב לשקוע בו כשמחכים למשהו. אז התחלתי לקרוא, וזה פשוט אחד מהספרים הכי מצחיקים שאי פעם קראתי. סיפורים ממשפחתו של אפריים קישון, מאוד הזויים, מאוד מאוד מצחיקים, מאוד קצרים. ספר מאוד קליל ונחמד!
שבועת רחל/מיכל שלו
שוב ספר שמשלב שני סיפורים, הפעם של סבתא ונכדתה. עורכת דין צעירה יוצאת עם עורך דין אחר, ואחרי שהיא פוגשת את אחיו, היא מתחילה לתהות, אולי היא יוצאת עם האח הלא נכון?! ובעוד היא מתלבטת במשברים בחייה האישיים, סבתה מספרת לה את סיפור חייה, על משפחתה האובדת ... מקסים
המועדון/ג'יין הלר
אישה אחת מפוטרת מעבודתה כעורכת, ומחליטה סוף סוף להתחיל להיות פעילה בקאנטרי קלאב היוקרתי בשעלה מנוי בו. שם היא פוגשת כוכבת, ומציעה לה הצעה "שאי אפשר לסרב לה"- לערוך לה ספר, שיכל את המתכונים של אותה כוכבת. אך אבוי! *מוזיקה דרמטית*. הכוכבת המפורסמת נרצחת, באותו קאנטרי קלאב, וחקירה משטרתית נפתחת. המשטרה מציעה לעורכת המובטלת והמאוכזבת לנהל חקירה משלה במועדון, ולנסות לגלות את הרוצח. תוכדי זה, העורכת נתקלת במשברים בחייה, עם בעלה, עם ביתה החורגת, וכו'. נחמד ביותר
ספריו של ג'ראלד דארל
אין לי מספיק זמן או כוח לפרט את ספריו של דארל, כולל תקצירים ומה אני אוהבת בכל אחד מהם. אבל הרוב המוחלט של הספרים שלו, לדעתי פשוט מקסימים, ואי אפשר לטעות איתם יותר מדי. ג'ראלד דארל הוא זיאולוג, עובד עם חיות. הוא מביא בספרים חוויות אישיות שלו, בתחילה מילדותו, אח"כ מעבודתו כחוקר, ולבסוף- מג'ונגלים ברחבי העולם, שם הוא מחפש בע"ח לגן החיות שהוא החליט לפתוח. מאוד מצחיק ואנושי ... טוב שיש גם אנשים כאלו.
הקייטנה של קנלר/אתגר קרת
עקרונית, אני ממליצה על כל ספריו של אתגר קרת (חוץ מ"אניהו", כי עדיין לא קראתי אותו. אבל אני בטוחה שגם הוא טוב!
). אבל השניים שאני הכי אהבתי, באופן אישי, הם "צינורות", ו"הקייטנה של קנלר". הסיפור עצמו של "הקייטנה" הוא פשוט מדהים, אחד מהאהובים עליי ביותר. סיפורי פואנטה קצרים. יש כאלה פחות טובים- אבל הרוב גאוניים למדי. אגב, הדפיוצר של אתגר קרת בבמה חדשה. זה מספיק
לפחות לרגע זה.

oO yUvAl Oo

New member
היה כזה סרט לא?../images/Emo41.gif

חוג שמחת המזל.... וגם אמא שלי קנתה את הספר "ספר משפחתי" והיא אמרה שיש שם דברים ישנים ובדיחות שכיום כבר לא יצחיקו את "דור ההווה"...

shloompi

New member
הסרט מבוסס על הספר... ../images/Emo3.gif../images/Emo79.gif

אנד וואט קאן איי טל? אני חיה בעבר...
סתם. יש כאלה פחות מוצלחים, אבל עדיין- לדעתי רוב הסיפורים שם מצחיקים, ללא קשר אם חווית את זה או לא.

PopPy

New member
וואו.. אני מניחה שיש לי עכשיו חומר

קריאה להרבה זמן ^-^
לכולם על ההמלצות!

PURPLE CHICKEN

New member
כמה המלצות.../images/Emo13.gif

"ילדת הגבעות" / אלואיז מקגרו (
)
"מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" / דוגלס אדאמס (
)
"מר אל, כאן אנה" / פין (
)
"גבעת ווטרשיפ" / ריצ'רד אדמס (
|ארנב|) יש עוד המווווון ספרים שממש אהבתי, אלא פשוט הראשונים שעלו לי לראש.

PopPy

New member
ניסיתי לא פעם ולא פעמיים לקרוא את

המדריך לטרמפיסט - הרי עם כ"כ הרבה מחמאות והמלצות של אנשים שמכורים לאותו ספר כמוני משהו חייב לצאת מזה.. כלום. לא הצלחתי לעבור את הפרק הראשון. בשר"ה הגעתי איכשהו לאמצע ואז נשבר לי, ויש גם את הסידרה הזו שאור מכורה אליה.. שכחתי איך קוראים לה! הספרים המוזרים בכריכה רכה עם הציורים המוזרים ודברים מוזרים. גם לא עברתי הרבה והתייאשתי באמצע..

Marsha Figg

New member
איך שכחתי ת'מדריך?:-O../images/Emo54.gif

ספר שולת לחלוטין, מגניב לאללה... כל הסדרה של דאגלס אדאמס, דבר אחד טוב שבכל זאת יש בזה שנפתחת שנת הלימודים זה שאני אוכל סופסוף לקחת מספריית ביה"ס את החיים היקום וכל השאר! (מס' 3 בסדרה). זה והתפסן בשדה השיפון זה ספרים שפשוט כיף לקרוא, גם כשלא קורה משהו מעניין בעלילה או משהו.
רחלי

למעלה