../images/Emo63.gifספרים, כולל פירוט ../images/Emo79.gif
חוג שמחת המזל/אמי טאן
לפי דעתי, אמי טאן היא סופרת מדהימה. היא כתבה 2 ספרים:
100 חושים נעלמים
חוג שמחת המזל
אשת אל המטבח
ביתו של מרפא העצמות. את 3 הראשונים קל מאוד למצוא בפסרייה, כי הם כבר די ישנים. את "ביתו של מרפא העצמות" יהיה מאוד קשה למצוא בפסרייה, הוא יצא לפני שנתיים, ואני אפעם לא הצלחתי לתפוס אותו בספרייה, אז פשוט קניתי אותו..
הספר הספציפי ("חוג שמחת המזל") משלב סיפורים של 8 נשים, 4 אמהות ו-4 בנותיהן. 4 האמהות הן מהגרות, מסין לארה"ב. סיפורים מאוד אנושיים על קשיי הגירה, על חיכוכים בין אמהות ובנות, ועל סין של הימים של מלחמת העולם. ממליצה על כל הספרים שלה... אל "חוג שמחת המזל" נקשרתי ממש באופן רגשי, כשניתחתי אותו לעבודה בביצפר. בקיצור- מומלץ מאוד.
ספר משפחתי/אפריים קישון
קיי, את הספר קנתה אמא שלי, ובגלל שזה ספר שמורכב מסיפורים קצרים, החלטתי שזה ספר שמאוד טוב לשקוע בו כשמחכים למשהו. אז התחלתי לקרוא, וזה פשוט אחד מהספרים הכי מצחיקים שאי פעם קראתי. סיפורים ממשפחתו של אפריים קישון, מאוד הזויים, מאוד מאוד מצחיקים, מאוד קצרים. ספר מאוד קליל ונחמד!
שבועת רחל/מיכל שלו
שוב ספר שמשלב שני סיפורים, הפעם של סבתא ונכדתה. עורכת דין צעירה יוצאת עם עורך דין אחר, ואחרי שהיא פוגשת את אחיו, היא מתחילה לתהות, אולי היא יוצאת עם האח הלא נכון?! ובעוד היא מתלבטת במשברים בחייה האישיים, סבתה מספרת לה את סיפור חייה, על משפחתה האובדת ... מקסים
המועדון/ג'יין הלר
אישה אחת מפוטרת מעבודתה כעורכת, ומחליטה סוף סוף להתחיל להיות פעילה בקאנטרי קלאב היוקרתי בשעלה מנוי בו. שם היא פוגשת כוכבת, ומציעה לה הצעה "שאי אפשר לסרב לה"- לערוך לה ספר, שיכל את המתכונים של אותה כוכבת. אך אבוי! *מוזיקה דרמטית*. הכוכבת המפורסמת נרצחת, באותו קאנטרי קלאב, וחקירה משטרתית נפתחת. המשטרה מציעה לעורכת המובטלת והמאוכזבת לנהל חקירה משלה במועדון, ולנסות לגלות את הרוצח. תוכדי זה, העורכת נתקלת במשברים בחייה, עם בעלה, עם ביתה החורגת, וכו'. נחמד ביותר
ספריו של ג'ראלד דארל
אין לי מספיק זמן או כוח לפרט את ספריו של דארל, כולל תקצירים ומה אני אוהבת בכל אחד מהם. אבל הרוב המוחלט של הספרים שלו, לדעתי פשוט מקסימים, ואי אפשר לטעות איתם יותר מדי. ג'ראלד דארל הוא זיאולוג, עובד עם חיות. הוא מביא בספרים חוויות אישיות שלו, בתחילה מילדותו, אח"כ מעבודתו כחוקר, ולבסוף- מג'ונגלים ברחבי העולם, שם הוא מחפש בע"ח לגן החיות שהוא החליט לפתוח. מאוד מצחיק ואנושי ... טוב שיש גם אנשים כאלו.
הקייטנה של קנלר/אתגר קרת
עקרונית, אני ממליצה על כל ספריו של אתגר קרת (חוץ מ"אניהו", כי עדיין לא קראתי אותו. אבל אני בטוחה שגם הוא טוב!
). אבל השניים שאני הכי אהבתי, באופן אישי, הם "צינורות", ו"הקייטנה של קנלר". הסיפור עצמו של "הקייטנה" הוא פשוט מדהים, אחד מהאהובים עליי ביותר. סיפורי פואנטה קצרים. יש כאלה פחות טובים- אבל הרוב גאוניים למדי. אגב,
הדפיוצר של אתגר קרת בבמה חדשה. זה מספיק
לפחות לרגע זה.