שרשור ספרים...

שרשור ספרים...../images/Emo63.gif

יש לי הרבה ספרים להמליץ לכן.. אז החלטתי לפתוח שרשור
הראשון הוא ללא פרויד, ללא פרוזק/ ד"ר דויד סרוואן שרייבר. ספר ממש טוב על דרכים חדישות ומעניינות לטפל בגוף ובנפש דרך הקשר בניהם. מה שאני אהבתי בספר (שעדיין לא סיימתי לקרוא אבל כבר למדתי ממנו הרבה) זה שכל השיטות שהמחבר מציע מבוססות על מחקרים מדעיים. לי אישית מאוד קשה להאמין ברפואה אלטבנטיבית משום שאני צריכה איזה הוכחה ממשית והגיונית. המחבר הוא פסיכיאטר/נוירולוג שהרגיש שהוא לא עוזר עוזר מספיק למטופלים שלו והחל לחקור שיטות טיפול חדישות בניהן EMDR, אומגה 3, קוהנטיות של הלב (אם כותבים את זה ככה) ועוד.. מומלץ בחום!!! המשך מחר... שיהיה לילה טוב

רויטל ג

New member
אני יכולה לומר לך שגם אני לא האמנתי

ברפואה אלטרנטיבית אבל לפני 12 שנה היה לי אולקוס בתיסריון וירדתי כמעט 18 ק"ג וכו'... ואז הפנו אותי למישהו שמטפל ברפלקסולוגיה ואחרי כמה חודשים של טיפולים החלמתי. בשלב מאוחר יותר פניתי אליו על מנת לסדר את המחזור שלי ומאז כ - 8 שנים אני מקבלת מחזור מסודר וזה לא היה קודם לכן.. יש בזה המון, לא חייבים להאמין אבל אם הולכים למישהו טוב, אז גם מתרפאים ופעמים רבות בלי תרופות. ההגיון שעומד בבסיס רפואה זו היא שכאשר יש לך לדוגמה כאב מסויים אז יש למצוא ולהבין מהו הכאבף מה מקור הכאב ובו מטפלים ולא בכאב..

אדומה2

New member
לגבי מה שכתבת ../images/Emo39.gif

אני לא קראתי את הספר, שמעתי עליו, אבל אני לא מכירה אותו. אבל ממה שאת אומרת, הייתי חייבת לומר כמה דברים: 1. הגישות שציינת אינן חלק מהרפואה המשלימה. EMDR היא שיטה ידועה בקרב פסיכולוגים ופסיכיאטרים בעיקר לכל מה שקשור לטראומה, ורק הם מורשים בכלל ללמוד את זה, שלא לדבר על לעסוק בזה. אומגה 3 הוא תוסף מזון שקיים בשוק כבר הרבה זמן והפך להיות להיט טרנדי שיקי ביותר. אכן יש לו יתרונות, בעיקר אם הוא מגיע בצורה הטבעית שלו- בעיקר בבשר דגים. הוא (יחד עם החבר שלו אומגה 6) אחראים ליצירת הממברנות של התאים בכל הגוף, וישנם מחקרים המעידים כי חברינו האסקימוסים אינם סובלים ממחלות כמו סרטן בגלל הצריכה הגבוהה של דגים והכמות הגבוהה של אומגה 3,6. לעומת זאת, הם יותר מועדים לפורענות בכל הקשור לדכאונות בגלל חוסר בויטמין D, שאנחנו מקבלים מהשמש שמשמחת את כולנו (כשהיא לא יותר מדי חמה)... בכל מקרה, אומגה 3 אינה חלק מהרפואה המשלימה, היא תוסף מזון, והרבה מאוד רופאים מערביים גם נותנים אותה. קוהנטיות של הלב- אין לי מושג מה זה, אז אני לא יכולה להתייחס לזה. 2. נכון, אפשר בלי פרויד ובלי פרוזק, אבל יש הרבה אנשים שלא יכולים בלי, ויש הרבה אנשים ששני הכלים האלה היו להם לעזר גם אם לתקופה קצרה, גם אם ארוכה. אני, בתור מטפלת ברפואה סינית, חושבת שבעיקר פסיכולוגיה היא דבר נפלא (כמטפלת כן? עוד לא התחלתי אפילו להגיד את דעתי החיובית ביותר בתור מטופלת בפסיכולוגיה....
) שיכול מאוד לקדם מטופלים בדרכם להחלמה. אני יודעת שיש מקרים מסוימים שפרוזק רק עוזר, ואני חושבת שיש מקום להשתמש בו. האם אני בעד דברים יותר טבעיים? בוודאי. אבל אני נגד שהמטופל יסבול, ולא צריך לבחון את זה יותר מדי זמן. 3. כל זה נאמר כמובן בתגובה למה שכתבת, אני לא חושבת שתקפת את פרויד ואת הפרוזק...
4. רפואה משלימה והוכחות מדעיות. אני יכולה להפנות אותך לאלפי מחקרים- בטח ובטח ברפואה סינית, שמוכיחים יעילות כזו או אחרת. אבל אני חושבת שזו טעות יסודית. הרפואה המשלימה היא שונה מהרפואה המערבית- שונה בשפה, שונה במחשבה, שונה בגישה- ועל כן לכפות עליה את המדע והמחקר זה משהו שלא באמת יכול להוכיח משהו אמיתי וקונקרטי. בשביל מה את בעצם צריכה הוכחות מדעיות? בשביל מה את צריכה מחקרים? הדרך הטובה ביותר עבורך לבדוק את הדברים היא להתנסות, לקרוא יותר, להבין מה עומד מאחורי הרפלקסולוגיה (כפי שהזכירו אותה פה), מה עומד מאחורי הרפואה הסינית, מה עומד מאחורי ההומיאופתיה..... הומיאופתיה היא יחסית עוד יותר מודרנית מהרפואה הסינית והרפלקסולוגיה שהולכות אחורה מאות ואלפי שנים. שבת שלום.

אוף!!!

כתבתי תגובה ממש מושקעת והיא לא נשלחה בסוף!!!! ממש מעצבן כשזה קורה.... ננסה לשחזר.. הספר לא מדבר על הרפואה המשלימה אלא על דרכים לטפל בגוף ובנפש דרך הקשר הפיולוגי בניהם. ההנחה הבסיסית שלו היא שיש לנו "מוח בתוך מוח" שהוא המוח הלימבי- הרגשי- שאחראי על האינסטינקטים שלנו, הרגשות וכו'. הוא הקדום ביותר לפי האבולוציה והקרוב ביותר לגוף, ולכן הרבה יותר קל לטפל בו דרך הגוף מאשר דרך הדיבור. כתב אותו פסיכואנלטיקאי שעבר שנים על פי התיאוריה של פרויד אך ראה שהמטופלים שלו לא ממש מתקדמים והחליט לנסות דרכים שונות. באופן אישי אני מאוד מאמינה בטיפול פסיכולטגי, בתיאוריה של פרויד ובלעבד את המידע. אני נמצאת בטיפול כבר מעל לשנה והוא הוכיח את עצמו עד עכשיו. אבל אם יש דרכים שיכולות לעזור לדבר על הדברים כמו EMDR (המטפלת שלי גם משתמשת בשיטה הזו והמליצה לי לנסות אותה עוד לפני שקראתי על זה בספר) אז למה לא לנסות אותן? בנוסף, אישתו לשעבר של אבי מתעסקת ומטפלת ברפואה אלטרנטיבית, כולל רפלקסולוגיה, כבר שנים ככה שזה נושא שקרוב אלי. מאז שהיא לומדת את זה היא מדברת איתי על זה אבל אף פעם לא הייתי ממש מוכנה להקשיב, מכל מיני סיבות. עכשיו החלטתי ששווה לנסות והיא הביאה לי את הספר הזה. שווה לעיין בו, זה בטח לא יזיק

בכייף..../images/Emo9.gif

לפי מה שקראתי על זה והבנתי זו שיטה שפועלת על אותו ביסיס של החלומות. בזמן שאנחנו ישנים יש שינה שנקראת רע"מ- ריצודי עיינים מהירים- שבמהלכה המוח מעבד מידע שהוא לא הספיק לעבד במשך היום, ואז אנחנו חולמים. ה EMDR פועל על אותו עיקרון- תנועות שמגרות את המוח ועוזרות לו לעבד את הטראומה. זה ממש בקצרה.. מצאתי כמה קישורים בנושא.. יומטוב

../images/Emo63.gifהמשך...

ממתקים ומעט בגדים/ חנן עזרן. ספר שלי אישית היה מאוד קשה לקרוא על מסעה הנורא של שלומית כ' בהדרדרותה לסמים, והגמילה הקשה שהיא עברה כדי לצאת מזה. כשקראתי אותו הייתה לי תחושה מאוד קשה. המחבר מתאר במילים שלה את כל הייסורים שהיא עברה. אך לקרוא בסוף איך היא הצליחה לצאת מזה ולהקים משפחה ולחיות חיים טובים יותר, היה מאוד מחזק.
שחפית הים הקטנה/ ברוק ניומן. כתבתי עליו לא מזמן בפורום. ספר מקסים!!! מאוד מומלץ.
לאלף את השדון/ ריצ'ארד ד.קארסון עדיין לא ממש קראתי אותו, אבל שמעתי עליו מקרוב המון דברים טובים.
מי יבכה כשתמות?/ רובין ס.שארמה ספר קליל ונחמד. עדיין לא קראתי את כולו אבל יש הרבה מה ללמוד ממנו.

Ofra m

New member
היי כנפיים

הייתי רוצה, אם זה אפשרי מבחינתך לספר על קצה המזלג על שני הספרים מנקודת מבטך,על לאלף את השדון, כי לא כתוב בקישור על מה הספר? ולגבי הספר מי יבכה שתמות גם הייתי רוצה לדעת? תודה ושבת שלום עופרה.

היי עופרה...

מה שלומך
אני אכתוב לך את התקציר של לאלף את השדון. אני עדיין לא קראתי אותו אבל בכל למדתי ממנו כמה דברים רק מהסיפורים שסיפרו לי עליו. לאלף את השדון: במוחנו מסתתר שדון: בריון נתעב, מרושע, נוכל מתוחכם ובילתי נסבל. הוא מפרש עבורנו את המציאות, אומר לנו מי ומה אנו, ובעיקר מחליט במקומנו מה איננו מסוגלים לעשות. השדון אינו הפחד מכישלון, אינו חוסר הביטחון העצמי ואינו המחשבות השליליות- הוא המקור שלהם! אבל, למרבה המזל, שדונים ניתנים לאילוף. לא צריך לשנות את העולם כדי להרגיש טוב, ובעצם גם אי אפשר. מוטב לחיות בשלום ובאהבה עם מי ומה שאנו באמת ולהשקיע בשיפור היכולת הפנימית. אילוף שדונים הוא תהליך מעשי ותכלתי לשינוי ולשיפור היכולת- שיטה להתמודד עם אתגרים ולהצליח. בכל רגע ורגע עומדת בפנינו הבחירה: לציית לשדון או לאלף אותו ולהינות יותר מהחיים. בקשר ל מי יבכה כשתמות? זה ספר על 101 שיעורים קצרים על איך לשפר את החיים מכל מיני כוונים. אין לי כאן את הספר כרגע אבל כשיהיה אני אשמח לכתוב לך את התקציר שלו גם. קראתי רק כמה שיעורים אבל הם היו מאוד נחמדים ומלמדים.

Ofra m

New member
נשמע לי שהספר "לאלף את השדון"

ממש נכון, לכל אחד מאיתנו יש מחשבות הרסניות ולמרות שאנו יודעים שצריך לחשוב חיובי וכמו שאומרים להפוך מלימון ללימונדה, בחיים זה לא כל כך פשוט, אני עובדת על עצמי כבר כשנה בערך ושמעתי על אנשים שעובדים על עצמם שנים ובכל זאת השדון הזה לפעמים צץ...האמת הייתי רוצה להרוג אותו ולא רק לאלפו
,כי בעצם מה צריך אותו בכלל? בכל אופן תודה ששאלת לשלומי, אני כבר חולה כשבוע וחצי, חטפתי הצטננות מאוד קשה, שיעול קשה, חום, כאבי ראש עזים ורק עכשיו אני לקראת התאוששות מהמחלה. בזמן הראשון כשאהיה בקניון אסתכל על הספרים ואם ייראה לי ארכוש אותם, אז שיהיה לך אחלה שבוע...נשיקות עופרה.

ההמלצה שלי "עולם הסוף"...

של אופיר טושה גפלה... ספר, שכמו שהכותרת שלו מסגירה, מדבר על עולם הסוף, על העולם הבא, מנק' מבט חילונית... ספר דמיוני, הזוי במקצת, אבל מרתק, על סופ-ר, כלומר כותב סופים לספרים, שמגיע לעולם הבא בחיפוש אחר אישתו-אהובתו ופוגש את כל קרובי משפחתו שם...טוב אני לא אהרוס לכם...תקראו לבד לא יכולתי להניח אותו לרגע...

Darkmatter

New member
ספר נחמד למתעניינות בפסיכולוגיה...

סערת נפש- יורם יובל. הנה תקציר: בתו של טייס קרב שנהרג מגיעה לטיפול פסיכולוגי ערב חתונתה. היא חוששת שתאבד את התשוקה לבעלה. חלום שחלמה הוא הרמז היחיד לפתרון. נערה בת טובים עובדת בלילות כחשפנית. היא פונה לטיפול פסיכולוגי, אך מתקשה לחשוף בו את נפשה. מנתח לב עלול לאבד את הקריירה שלו בגלל סיוטים שמקורם במלחמת לבנון. מנהלת מצליחה שיש לה הכול מעוניינת לקבל תרופה שתסייע לה להיות מאושרת. אלה ואחרים הם גיבורי ספרו של ד``ר יורם יובל, סערת נפש, המעניק לקוראים מבט אל מאחורי הקלעים של הטיפול הפסיכולוגי ואל היחסים הנרקמים בין מטפל למטופל. בסגנון בהיר, בכנות ובכוח התבוננות של סופר, נע יובל בהצלחה בין שני מישורים: האחד - רובד סיפורי מרתק המתאר את עולמם הפנימי של המטופלים ושל יובל עצמו, המטפל בהם; האחר - רובד עיוני הפורש לפני הקורא, בשפה מובנת וברורה, את הישגי השנים האחרונות בפסיכולוגיה, בפסיכיאטריה ובמדעי המוח, ואת כלי הטיפול החדשים שבעזרתם ניתן להקל על סבלם של בני האדם. דרך המשברים של גיבורי סערת נפש יוכלו הקוראים לזהות גם את החרדות הקיומיות של עצמם ושל הקרובים אליהם, ולהתוודע אל מגוון אפשרויות הטיפול הקיימות כיום. - אחלה ספר. קראתי אותו לפני 3 שנים בערך ונהניתי מאוד. מעניין לראות את הדינמיקה של מטפל ומטופל ואת ההסברים על כל התהליך. למתעניינות בנושא, זהו ספר מרתק ומיוחד. :)

וואלה - הוצאת לי את המילים מהמקלדת

... בדיוק השבוע קיבלתי המלצה על הספר הזה! טרם קראתי, אבל חיפשתי את התקציר שלו.

למעלה