לגבי מה שכתבת ../images/Emo39.gif
אני לא קראתי את הספר, שמעתי עליו, אבל אני לא מכירה אותו. אבל ממה שאת אומרת, הייתי חייבת לומר כמה דברים: 1. הגישות שציינת אינן חלק מהרפואה המשלימה. EMDR היא שיטה ידועה בקרב פסיכולוגים ופסיכיאטרים בעיקר לכל מה שקשור לטראומה, ורק הם מורשים בכלל ללמוד את זה, שלא לדבר על לעסוק בזה. אומגה 3 הוא תוסף מזון שקיים בשוק כבר הרבה זמן והפך להיות להיט טרנדי שיקי ביותר. אכן יש לו יתרונות, בעיקר אם הוא מגיע בצורה הטבעית שלו- בעיקר בבשר דגים. הוא (יחד עם החבר שלו אומגה 6) אחראים ליצירת הממברנות של התאים בכל הגוף, וישנם מחקרים המעידים כי חברינו האסקימוסים אינם סובלים ממחלות כמו סרטן בגלל הצריכה הגבוהה של דגים והכמות הגבוהה של אומגה 3,6. לעומת זאת, הם יותר מועדים לפורענות בכל הקשור לדכאונות בגלל חוסר בויטמין D, שאנחנו מקבלים מהשמש שמשמחת את כולנו (כשהיא לא יותר מדי חמה)... בכל מקרה, אומגה 3 אינה חלק מהרפואה המשלימה, היא תוסף מזון, והרבה מאוד רופאים מערביים גם נותנים אותה. קוהנטיות של הלב- אין לי מושג מה זה, אז אני לא יכולה להתייחס לזה. 2. נכון, אפשר בלי פרויד ובלי פרוזק, אבל יש הרבה אנשים שלא יכולים בלי, ויש הרבה אנשים ששני הכלים האלה היו להם לעזר גם אם לתקופה קצרה, גם אם ארוכה. אני, בתור מטפלת ברפואה סינית, חושבת שבעיקר פסיכולוגיה היא דבר נפלא (כמטפלת כן? עוד לא התחלתי אפילו להגיד את דעתי החיובית ביותר בתור מטופלת בפסיכולוגיה....
) שיכול מאוד לקדם מטופלים בדרכם להחלמה. אני יודעת שיש מקרים מסוימים שפרוזק רק עוזר, ואני חושבת שיש מקום להשתמש בו. האם אני בעד דברים יותר טבעיים? בוודאי. אבל אני נגד שהמטופל יסבול, ולא צריך לבחון את זה יותר מדי זמן. 3. כל זה נאמר כמובן בתגובה למה שכתבת, אני לא חושבת שתקפת את פרויד ואת הפרוזק...
4. רפואה משלימה והוכחות מדעיות. אני יכולה להפנות אותך לאלפי מחקרים- בטח ובטח ברפואה סינית, שמוכיחים יעילות כזו או אחרת. אבל אני חושבת שזו טעות יסודית. הרפואה המשלימה היא שונה מהרפואה המערבית- שונה בשפה, שונה במחשבה, שונה בגישה- ועל כן לכפות עליה את המדע והמחקר זה משהו שלא באמת יכול להוכיח משהו אמיתי וקונקרטי. בשביל מה את בעצם צריכה הוכחות מדעיות? בשביל מה את צריכה מחקרים? הדרך הטובה ביותר עבורך לבדוק את הדברים היא להתנסות, לקרוא יותר, להבין מה עומד מאחורי הרפלקסולוגיה (כפי שהזכירו אותה פה), מה עומד מאחורי הרפואה הסינית, מה עומד מאחורי ההומיאופתיה..... הומיאופתיה היא יחסית עוד יותר מודרנית מהרפואה הסינית והרפלקסולוגיה שהולכות אחורה מאות ואלפי שנים. שבת שלום.