שרשור סליחות

יוטו

New member
אתה בטוח שאתה לא מאמין בעדה

המוסלמית ?
הרי יש לך ולהם אותם דיעות .. אם אתה מאמין בדת אחרת יותר מהיהדות אז למה אתה חושב שאתה יהודי ?

יוטו

New member
אז מה ? הוא לא יכול לשנות דת ?

כמו שגוי יכול להיתגייר , כך גם יהודי יכול להתנצר או להיתאסלם ..

12בומבה

New member
יש לי הרגשה

שאני יודעת קצת יותר על ה"אמונה שלי", ואני בהחלט אשמח ללמוד איתך את הלכות תשובה לרמב"ם,לגבי תשובה וכפרה. ואם הולכים לפי ה"אמונה שלי",אז אותם אלו ש"פגעתי בהם " עברו על כ"כ הרבה מצוות (אם אתה רוצה פרוט),כך שהם בחזקת כופרים,ואים שום חיוב לסלוח להם (ובטח שלא לבקש סליחה...). כך שעדיף שלא תקשקש בלי לדעת.

אז יהיה בסדר אם אני אל אבקש סליחה

מהמתנחלים..? כי האמת, הלוואי שיכולתי לבקש מהם סליחה, אחד אחד, בשם המדינה. אבל אם את אומרת שמי שטעה בעבר שלו לא ראוי למחילה, כנראה שהם אל ראוים לסליחה שלי:\ הו, פתאם נזכרתי שאני לא מאמינה בכל דיני היהדות וכיוצא בכך... מזל... על כן, סליחה לכל המתנחלים על ששיכנו אתכם שם, על שפינינו אתכם מבתיכם, על שלא דאגנו לכולכם לדיור הולם ומקומות עבודה חלופיים, אפילו במחיר דחיית ההתנתקות ועל שנתנו לזרע המשחיסטי הקיצוני לגבור ולא עצרנו אותו מזמן(אין בכך כדי לפגוע, אבל אנחנו באמת חושבים שהזרם הזה פגע בעיקרו בכם ושוב, ממש מצטערים על כך, בפניכם, ביום הזה ובכל שאר הימים) בשם מדינת ישראל.

כמה דברים:

1. כבר אמרתי שאני לא רוצה סליחה לעצמי. 2. אני לא מאמין ביום הזה אז למה שאני אפעל על פיו? 3. כבר אמרתי שאני לא אסלח אלא אם כן החיילים יסלחו. 4. ככה או ככה כשמישהו מבקש סליחה שיעשה זאת בשמו ולא בשם מדינה שלמה.

אני חושבת שכל המדינה צריכה להתנצל

ההתנתקות היא אירוע כלל לאומי, ובגלל המאורעות אתה מבוצר בחומתך ואני מבינה אותך,אבל אי אפשר להתעלם מזה שעצם התהליך, הנכון והכל כך צודק ומוסרי הזה שמי כמוני תמך בו, פגע במתנחלים בדרך זו או אחרת. אתה לא אחד ששואף למלחמת אחים, רוצה להאמין לכן, לאו דווקא ביום הזה, רצוי וראוי שנבקש מהם סליחה צנועה על הנזק הבין-אישי שנגרם להם ולאו דווקא הפוליטי. סליחה שבין אדם לאדם, בין שני אחים לאותה מדינה. חבל שיש בך כעס כזה, וכם זאת- אתה אמרו יותר מכולם להיבן את המתנחלים שלא מכנים לסלוח לחיילים הנה- אתה לא סולח למתנחלים.

ואני לא חושב

אז זכותך לחשוב שמגיע להם סליחה, אבל תבקשי סליחה בשמך ולא בשם אחרים. ההבדל הוא שלפי אמונתם של המתנחלים אין להם את הזכות לבחור למי לסלוח, לי כאדם לא דתי יש את הזכות הזאת.

וכאדם מוסרי?

ההתנתקות לא נגעה בך? אחרי הכל, ניתקו משפחות שלמות מסביבתם הטבעית זה נושא כאוב כמו כל שאר הנשואים המאד כאובים בהתנתקות שאותם דווקא הבנת. לא עקרוני בשם מי ביקשתי את הסליחה, ואני חוזרת בי- זו סליחה ממני בלבד. אבל זה לא משנה את העובדה שאני חושבת שאנחנו בתור מדינה ששואפת לאחדות צריכים לבקש את ה"סליחה" הזאת. ולא כי פגענו בהם בכוונה לפגוע חלילה- אלא כי המצב חייב פגיעה בהם, והייתה פגיעה. חבל שאתה מתעלם מזה. באמת חבל. עד עכשיו הוכחת לי בדיוק את ההפך. אל תשכח שהמתנחלים הם לא האוייבים שלך, ווגם לי יש המון טענות כלפם אבל זה לא משנה את העובדה ש8000 אזרחים התחילו מצאיות חדשה, במאצע החיים, מאפס. ולא משנה כמה הסיבות היו נכונות, והן היו.

כאדם מוסרי ראיתי בהתנתקות ישועה

כחלק מצה"ל וכבקרוב חייל, ראיתי בהתנתקות חיילים נפגעים וזה הדבר היחידי שנגע בי. זה עקרוני מאוד, כי את לא יכולה לדבר בשם אחרים במיוחד כשיש כל כך הרבה שלא סלחו, ואני שמח על התיקון. אם המתנחלים כל כך שואפים לאחדות למה שלא יבקשו בעצמם סליחה ממי שבאמת זקוק לה.? אני אומר לך מה, כל אדם שפגע בחייל הוא אויב שלי, עד שהחייל יחליט אחרת.

אם אתה שואף לאחדות הזאת

כמו שהטפת למעלה ראוי ונכון שהיא תתחיל ממך. תשמע, החוק היבש לא מעניין אותי וזה שאצלך אין פינות מעוגלות זה רק משהו שיקשה עלייך במהלך החיים. גילית לב רגיש עד עכשיו, ופתאם הוא נטאם כלפי מי שהם אחרי הכל אחייך ומי שהולכים להקים איתך ועם כולנו כתף אל כתף את המדינה הזאת. תן להם יד אם אתה מעוניין בהסכם שלום.

לאיזה אחדות הטפתי???

המתנחלים פגעו בחיילים, ועל כך החיילים צריכים לסלוח, לא אני. עד שהחיילים לא סולחים, אל תצפי לסליחה ממני.

גם ערבים פגעו בחיילים

אבל כשמדברים על עניינים פוליטיים (ואגב, דעותינו חופפות בנושאים הללו), אתה לא נאטם כך... אני לא ביקשתי אותך שתסלח למתנחלים, להפך, דעתי היא שאנו צריכים ויכולים לפתוח את ליבנו אליהם, לבקש את הסליחה אף בלי רצון להסלח (כי לא עשינו כל רע, לא מרוע לפחות). לא סליחה על זה שעשינו את זה אלא סליחה על זה שכך קרה, סליחה שהם פליטים בתוך ארצם, וסליחה שלא נמצאו להם פתרונות הולמים. בוא נגיד כמו הסליחה שאנחנו חייבים לאנשי הפירפרייה, לרבות תושבי שדרות. סליחה אנושית, ובמצב של היום- מאד לגיטימית. גם אני מרגישה את עורקיי מתפוצצים לכשאני שומעת את דעות הימין הקיצוני, על אחת וכמה התנהגותו. גם משתמשים וירטואליים כ"יוטו" יכולים לגרום לי לבכות. אבל יש לי כלל ברזל והוא לעולם לא לרדת לרמתם. ואם הם לעולם לא "יסלחו" לחיילים (כאילו שיש להם בכלל על מה לכעוס), לא אומר שאני לא אבקש סליחה מהמפונים. בכך אני שונה מהם וטוב לי. נדב, באמת חבל תסתכל בהודעות שכבר כתבתי לך, תראה מה אני מנסה להעביר זו מטרה משותפת של כולנו למנוע את מלחמת האחים, לא כן? בבקשה ממך, תשאר בשמאל השפוי. בהערכה רבה.

אז בגלל זה למתנחלים מותר?

הערבים שפגעו בחיילים הם מחבלים ואני לא זוכר שדיברתי יפה על מחבלים, את מוזמנת לתת לי ציטוט. למה שנבקש סליחה מאנשים שבעצמם צריכים לבקש סליחה ולא עושים זאת? אין כאן קשר לשמאל קיצוני ושפוי, ההפך דווקא לשמאל הקיצוני לא אכפת מפגיעה בחיילים. בקיצור, כשחברה שלך תתקשר אליך לבכות על מה שאמר לה מתנחל, וכשחברים שלך יבכו לך בידיים כי קראו לה נאצים, וכשחבר שלך יספר איך הוא שמע את החיילים שלו צורכים מכאבים אחרי שנשפך עליהם סודה קאוסטית, אז ורק אז תביני למה אני לא מבקש סליחה ולא סולח.

למעלה