שרשור סליחות

שרשור סליחות ../images/Emo76.gif

בשרשור הזה, נבקש סליחה. מאנשים שפגענו בהם. מסוסים שהתנהגנו אליהם של כראוי. מעצמנו על כשלונות והחמצות (וגם נסלח לנו). אנא שתפו אותנו.

../images/Emo52.gif

אני מבקשת סליחה מכל סוס שעליו רכבתי, ושנהגתי בו בחומרה לא מוצדקת, על כל פליק מיותר עם השוט, על לחץ מוגזם עם הדורבן, על נוקשות בידיים, על ישיבה שעיצבנה לו את הגב, על מלחמה מיותרת
. סולחת לעצמי על שגיאות (כי אין מה לעשות, ורק ככה לומדים) ומקווה להיות בוטחת יותר, רגישה אך ברורה וחד משמעית, עם הסוס שלי, ועם סביבתי
.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifאת הסליחה הכי חשובה שמגיעה

לי, פיזית, אני לא יכולה לקבל.. אבל זה לא סיבה, אז בכל אופן, סליחה, הייתי אומרת "אם אי פעם פגעתי במישהו" אבל אני יודעת שהפורום זה סוג של הפגנת מצבי רוח בשבילי.. אז כן, סליחה..

fliperit

New member
האמת היא...

שאני מאוד לא אוהבת את רוח ה"סליחות" של יום כיפור, כי זה נותן לגיטימציה לפגיעה באחרים, בתנאי שמבקשים סליחה. אבל הנה סליחה אחת שאני מתכוונת אליה בכל הרצינות: סליחה מסבתא רבא שלי ז"ל, על שלא באתי לראות אותה בחודשים לפני שהיא נפטרה. זאת החרטה הכי גדולה בחיים שלי...

lions queen

New member
../images/Emo118.gifתכלס..

האמתש אף פעם לא סלחתי באמת למישהו ביום כיפור.. יום כיפור שה' יסלח למי שצם.. סליחות שבין אדם לאדם..? שאנשים יצומו חודש מצידי, כל עוד הסליחה בלי לקח אין טעם לכלום..

fliperit

New member
ומעבר לזה..

אם את מצטערת על משהו שעשית למישהו..למה לחכות ליום כיפור? למה לא פשוט לבקש סליחה?

lions queen

New member
../images/Emo118.gifנכון,

גם כשאנשים מתנצלים ביום כיפור הם כאילו לוקחים כמובן מאליו שבטוח נסלח מה שלא יגידו.. לא יודעת זה מעפן כזה.. אבל בשביל פורום..? חחח תצטרכו להסתפק בסליחה כזאת..

אני רואה את זה בתור הזדמנות

"לנקות אורוות"
אני ממש לא דתיה, לא צמה, ולא מקיימת כמעט מנהגי יהדות. אבל אני מוצאת, שהסליחה, החרטה וחשבון הנפש, תופסים מעט מדי מקום בחיים השוטפים שלנו, אם בכלל. זה נראה לי כמו הזדמנות טובה להתעסק בזה. והסתיו תמיד משרה עלי איזה רוח של רצון להתחדש. להתחדש זה גם להיפטר ממטענים עודפים. סליחה וחשבון נפש זו דרך אחת לעשות את זה. אם יוצא לי להגיע לים, ולעשות תשליך על המטפוריות שבזה, גם זה מקל עלי ונותן לי תחושה מזוככת יותר. אני ערה לזה, שאין הכרח שמי שנפגע יקבל את סליחתי, אבל להישאר נעלב זו בחירה. אני מסתפקת בסליחה, ועושה את זה שלא כלאחר יד, אלא בכוונה אמיתית, ומכאן - זה כבר לא שלי.

../images/Emo75.gif../images/Emo52.gif

מהסוסים שהתנהגתי אליהם לא כראוי ברכיבה גם אם בטעות. אם נתתי מכה שבסוף הסתבר שלא הייתה מוצדקת, אם דירבנתי יותר מידי חזק. בכלל אם עשיתצי טעויות או אפילו דברים בלי כוונה לסוס שלא היו נעימים לו ולא הייתה להם סיבה מוצדקת. סליחה גם לי, על הטעויות שעשיתי. סליחה ממי שקיללתי אותו אי פעם, או מאנשים שפגעתי בהם בלי סיבה וללא הצדקה.

PinkPony

New member
הייתי רוצה רק ..

לבקש סליחה שוב מ .. מאיה לא ממש הבנתי למה פגעתי בך בכל מקרה סליחה שוב ואני מקווה שנשלים מתישהו ! אהוד אנה ונרקיס סליחה שפגעתי בכם אני מקווה שתסלחו לי אי פעם ! ואני אגיד לכם שוב .. תודה על העזרה תמיד הייתם עוזרים שהיתי צריכה ממכם עזרה ! תודה על זה שלימדתם אותי המון דברים ! ותודה הכי ענקית על זה שעזרתם לי להתמודד עם הפחד שהיה לי . תודה לכם על התקופה המדהימה שהיתה לי בכל החיים שלי היה ממש נעים להכיר אותכם ומקווה שמתישהו היא תחזור . ומכל אלה שפגעתי בהם סליחה .

popi199

New member
בראש ובראשונה

אני צריכה לבקש סליחה מהסוסיק הראשון שלי ש"סבל" מן הסתם את כל הטעויות שעושים הרבה פעמים על סוס ראשון. בנוסף לכך לא תמיד הערכתי אותו כראוי וחבל כי הוא סוס נפלא, אני מקווה שהבעלים הנוכחים שלו עושה עבודה יותר טובה ממני בתחום הזה. אח"כ נראה לי שאני צריכה לבקש סליחה מההורים שלי שוב, על חוסר הערכה שלי בעבר על דברים שהם עשו בשבילי בתחום הסוסים (ובכלל מן הסתם)... ולבסוף מהמדריכה שלי, על זה שלפעמים אני רוכבת טיפולית למדי.

תםטםOHIO

New member
בקשת סליחה

מבקשת, וגם, החשיבות שלה בעיני לנסות שתתארך לאורך השנה, ולא רק במועדים אלו, בשאיפה לשיפור עצמי וכללי בכל המקומות שבהם נכשלתי, בשאיפה לקבל גם את מי שאני לא מסכימה איתו, וסליחה על ההבנה שלי שלא כל דבר ניתן לשנות, לא הכל אני יכולה להסביר, או להבין וסליחה למי שאמרתי לו את הכל והבנתי מאוחר יותר שלא את הכל צריך להגיד. כאן בפורום, ובכלל בחיים. סליחה ספציפית להורסמאן, אם אתה קורא פה עדיין, על שקראתי לך טרול. ואני מניחה שהיו דברים אחרים, אני עדיין לא מסכימה וגם מעדיפה להשאר בסטטוס הנוכחי, סליחה אם זה פוגע בך. סליחה לעצמי, על העקשנות, סליחה לסוסים על הימים שאני עייפה ופחות פעילה, סליחה לתלמידים שלי על חוש הומור קלוקל ונטייה לדקדקנות יתר או ביקורתיות. מקווה שחלק מהדברים לפחות הם לטובה והשאר ישתפרו עם השנים. גמר חתימה טובה לכולם.

למעלה