ניסיתי לקצר ....../images/Emo9.gif
אני יכול למלא ספרים עבי כרס על "
איך התקרבתי לרבנו" ו, לכן הנה כמה ציוני דרך: א. כשהייתי בארץ רחוקה מכאן , קראתי הרבה ספרי הגות והגעתי למסקנה שישנו איזה כח שאחראי כאן על הכל . כמו כן , הגעתי למסקנה , שמה שאני עושה בחיי (מרוויח כסף בקלות ומבזבז אותם על תאוותי) , הוא חסר טעם לחלוטין ואינני יכול להשלים עם כך. ב. עקב שני הסיבות הנ"ל החלטתי לכתוב ל"
כח העליון" ההוא , בקשות וטענות על חיי הנגמרים לאט לאט ללא שום טעם ושיעשה איתי מה שיעשה , העיקר שאהיה עסוק ב"
דבר האמיתי" , שלא היה לי מושג מה הוא. הכתיבה היתה פשוטה מאד , מעומק הלב ובלי שום קשר (אז לא ידעתי) ליהודי המתפלל לבוראו. ג. לאחר כמה ימים נודע לי שאחותי מתארסת לחוזר בתשובה שמקורב לברסלב ושאני חייב לחזור לארץ בדחיפות . חזרה לארץ הייתה אצלי
הדבר הגרוע ביותר שיכולתי לחשוב עליו אז. אולם הייתי חייב. אז חזרתי. ד.בארץ , תוך כדי ביקורים אצל משפחת החתן , הכרתי חסיד ברסלב שניסה לדבר על ליבי הערל על אמונה בה'. הסברתי לו בעדינות שעד שלא תהיה לי שיחה של פנים אל פנים עם אותו אחד שהוא רצה להכיר לי , אינני מאמין בקיומו. אותו חסיד הבין שעליו לוותר בכיוון ההוא והציע לי לקרוא סיפורי מעשיות ,
מעשה מבעל תפילה . ה. המעשה הנ"ל
זעזע אותי לחלוטין ! אינני יכול להסביר במילים מה זה עשה לי , אבל הבנתי שמי שכתב את הסיפור הזה , הכיר אותי ממזמן , יודע מה עובר עלי כרגע , יודע מה עומד לעבור עלי והעיקר - בידו להצילני מדאגותי הרוחניות שפרטתי למעלה. ו. שיתפתי את אותו חסיד בחלק ממחשבותי ועקב זאת הוא הציע לי ללמוד תורה (סד בליקוטי מוהר"ן) של אותו האיש ממש ! שוב הזדעזעתי מבהירות וצלילות קו המחשבה של אותו סופר נפלא (באותו זמן ככה דמותו של רבנו הקדוש הצטיירה לי ...). ז. אני לא רוצה להאריך , אבל מעניין לעניין הגעתי למסקנה הבאה : יתכן ואגיע לכל מיני מקומות בעולם שיציעו לי חיים רוחניים ותכלית לחיים וכמובן שחלק מהם אנסה . אם כך,
אנסה תחילה את מה שיש לאבותי להציע . במקרה הגרוע , נקנה כרטיס ונחזור לנכר ... ח. נכנסתי לישיבת לב יהודה שבשכונת מוסררה בירושלים בפרשת בראשית של שנת התשנ"ב. בעיקר עסקתי
בספרי רבנו ומכיוון שחיפוש האמת היתה מטרתי , אור האורות עטף אותי באהבה ושומר אותי אצלו עד היום הזה .
חשוב מאד ! יותר מכל הסיפור הנ"ל , ההתקרבות האמיתית היתה כשנתיים מאוחר יותר , כשזכיתי להתקרב
לסבא , ר' ישראל דב אודסר זצ"ל , אולם זה כנראה יהיה בשרשור אחר ... אגב , אחותי לא התחתנה עם ההוא בסופו של דבר ...