שרשור סיפורים אישיים

פראזניק

New member
שרשור: "כיצד התקרבת לברסלב?"

אשמח אם כל אחד מאלו שהתקרבו לברסלב (דהיינו, לא נולדו בברסלב), יספרו כאן את סיפור התקרבותם. אחר כך נהפוך את זה למדור ב"מאמרים". ואגב, היות ואני יודע כי הרבה חברים פאסיביים צופים, אבל לא כותבים, אשמח אם גם הם, מי מהם שהתקרב לברסלב, יכתבו כאן את סיפורם. תודה רבה.

החסידים

New member
התקרובתי לברסלב-אריה מהחסידים

עמ"י עש"ו טוב אז ככה אני גדלתי במשפחה דתית חסידית (חב"ד) ציונית ולמדתי בממ"ד רגיל משם המשכתי לישיבה תיכונית בה אני עדין לומד (שמינית) בערך לפני שנתיים שלוש החלה ירידה קיצונית ביראת השמים שלי דבר זה התבטא בדברים רבים אומנם לא חזרתי בשאלה או כפרתי אך עדיין היתה התדרדרות קשה. ולאחר תקופה מסוימת התחלתי להתקרב לתלמידי ר' שלמה קרליבך זצ"ל ולדרכו ואחד מהדברים שר' שלמה אמר היה ש"כל אדם צריך שתי רב'ס (rebbes) ר' נחמן ועוד רב שני" כמובן שגם אנשי הקרן שמסתובבים ברחובות עוררו את סקרנותי וכך התחלתי ללמוד בספרי רבינו הקדוש וב"ה מצבי השתפר בצורה משמעותית בשנה האחרונה והדרך עוד ארוכה.. באהבת ישראל אריה

הדרך אל "הדרך אל האושר"...../images/Emo13.gif...

בסייעתא דשמיא... ובזכות רבינו הקדוש ר' נחמן בן פייגא זיע"א... הסיפור שלי לא כל כך מיוחד... אבל בשבביל המשכיות ה"שרשור"... הנה הוא: נולדתי למשפחה "דתית לאומית" ציונית... הורי היו ממקימי אחת ההתנחלויות הראשונות בשומרון... במהלך השנים... כשהייתי בגיל 10 לערך... הורי החליטו להתחזק ועברו עקב החלטה זו לעבור ליישוב חרדי אף הוא בשומרון... אני... במקום ללכת בדרך הורי... הלכתי בכיוון הנגדי... נהייתי "בעל חוכמות" גדול וכפרתי בכל... במקום מגורינו גרים הרבה מחסידי ברסלב... שכידוע מקרבים את כולם...
... במרוצת השנים אחד החברים הטובים שלי חזר בתשובה וזכה להתקרב לרבינו... והוא שיכנע אותי לבוא איתו ל"אומן"... ברוך ה'... זכיתי להגיע לרבינו כבר בגיל 16... (עוד בתקופת הציון הישן...) אך... לחזור בתשובה עדיין לא חזרתי... אך ידעתי תמיד שאם אני יחזור בתשובה זה יהיה רק לברסלב... למה? לא יודע... פשוט אהבתי אותם... לקראת שיחרורי מצה"ל... לאחר שבדקנו את כל האפשרויות... התחלתי להכיר יותר את חסידי ברסלב שביישוב... והתחלנו לדבר "שיחות חברים"... ומכאן בודאי כל אחד ואחד כבר יודע... שאין אף בריה בעולם שיכולה לעמוד מול אור העולם הוא ר' נחמן מברסלב זי"ע ועכי"א...

hasofer

New member
שלום, אני חדש כאן וגם לי יש ...

שלום לכולם, את חיי עברתי במשפחה דתית ככה ככה, אבל בגיל 15 גיליתי עולם, יצר הרע, עד שהתעוררתי כתוצאה מתוכנית T.V. עם הרב אורי זהר שליט"א. הגעתי לישיבה בכוחות עצמי, עזבתי אותה. חזרתי לסורי. ומצאתי את עצמי לא פה ולא פה. עשיתי חושבים, וחזרתי בתשובה שלימה (אני מקווה).הגעתי לחב"ד ומשם לרבינו הקדוש רבי נחמן. למה? פשוט אהבתי את הפשטות של היהודים הללו (ועד היום). זהו.

סתםאחד1

New member
דרכי...

שלום אני מהשקטים שבדרך כלל צופים בלבד אני הגעתי אל חסידות ברסלב במיקרה. למעשה עד לפני כשנה הייתי חילוני לחלוטין יום אחד בחיפוש אחר תחנת רדיו באוטו הגעתי לתחנה דתית ומכוון שהסתקרנתי השארתי אותה בזיכרון לאחר מכן הוספתי עוד תחנה ועוד תחנה עד שנהיו לי ארבע או חמש תחנות דתיות לאחר זמן לא רב מחקתי את כולן ונישארתי רק עם רדיו ברסלב כיום שנה אחרי יש לי סיפריה של ספרי רבנו אני שומר שבת מניח תפילין כל יום, לומד כל הזדמנות שאני יכול ואני מאושר גם קרו לי כל מני ניסים וישועות רדיו ברסלב ערוץ קדוש

BaaMan

New member
אני...

בס"ד קודם כל אני התקרבתי לרבנו אבל הפאות עוד לא גדלו(עוד יגדלו) והכיפה לא השתנתה... אז ככה הסיפור שלי: פעם ישבנו איזה שבת אחת אני וחבר שלי לפתע הוא התחיל לשיר את השיר "פאות" של עדי אז נורא אהבתי אותו וביקשתי ממנו את הקלטת, הוא הביא לי את הקלטת שמעתי אותה, ההורים שלי ראו שאני מתעניין וקנו לי 2 ספרים מתורת רבינו לא בדיוק הספרים של הקרן או של היכל הקודש אלא של מכון צבי או משהו כזה... ואז מצאתי פה את הטלפון של הקרן התקשרתי וברוך ה' יש לי את כל הספרים. ברוך ה' תראו ממה התקרבתי לרבנו.... פשוט מדהים!!

ניסיתי לקצר ....../images/Emo9.gif

אני יכול למלא ספרים עבי כרס על "איך התקרבתי לרבנו" ו, לכן הנה כמה ציוני דרך: א. כשהייתי בארץ רחוקה מכאן , קראתי הרבה ספרי הגות והגעתי למסקנה שישנו איזה כח שאחראי כאן על הכל . כמו כן , הגעתי למסקנה , שמה שאני עושה בחיי (מרוויח כסף בקלות ומבזבז אותם על תאוותי) , הוא חסר טעם לחלוטין ואינני יכול להשלים עם כך. ב. עקב שני הסיבות הנ"ל החלטתי לכתוב ל"כח העליון" ההוא , בקשות וטענות על חיי הנגמרים לאט לאט ללא שום טעם ושיעשה איתי מה שיעשה , העיקר שאהיה עסוק ב"דבר האמיתי" , שלא היה לי מושג מה הוא. הכתיבה היתה פשוטה מאד , מעומק הלב ובלי שום קשר (אז לא ידעתי) ליהודי המתפלל לבוראו. ג. לאחר כמה ימים נודע לי שאחותי מתארסת לחוזר בתשובה שמקורב לברסלב ושאני חייב לחזור לארץ בדחיפות . חזרה לארץ הייתה אצלי הדבר הגרוע ביותר שיכולתי לחשוב עליו אז. אולם הייתי חייב. אז חזרתי. ד.בארץ , תוך כדי ביקורים אצל משפחת החתן , הכרתי חסיד ברסלב שניסה לדבר על ליבי הערל על אמונה בה'. הסברתי לו בעדינות שעד שלא תהיה לי שיחה של פנים אל פנים עם אותו אחד שהוא רצה להכיר לי , אינני מאמין בקיומו. אותו חסיד הבין שעליו לוותר בכיוון ההוא והציע לי לקרוא סיפורי מעשיות , מעשה מבעל תפילה . ה. המעשה הנ"ל זעזע אותי לחלוטין ! אינני יכול להסביר במילים מה זה עשה לי , אבל הבנתי שמי שכתב את הסיפור הזה , הכיר אותי ממזמן , יודע מה עובר עלי כרגע , יודע מה עומד לעבור עלי והעיקר - בידו להצילני מדאגותי הרוחניות שפרטתי למעלה. ו. שיתפתי את אותו חסיד בחלק ממחשבותי ועקב זאת הוא הציע לי ללמוד תורה (סד בליקוטי מוהר"ן) של אותו האיש ממש ! שוב הזדעזעתי מבהירות וצלילות קו המחשבה של אותו סופר נפלא (באותו זמן ככה דמותו של רבנו הקדוש הצטיירה לי ...). ז. אני לא רוצה להאריך , אבל מעניין לעניין הגעתי למסקנה הבאה : יתכן ואגיע לכל מיני מקומות בעולם שיציעו לי חיים רוחניים ותכלית לחיים וכמובן שחלק מהם אנסה . אם כך, אנסה תחילה את מה שיש לאבותי להציע . במקרה הגרוע , נקנה כרטיס ונחזור לנכר ... ח. נכנסתי לישיבת לב יהודה שבשכונת מוסררה בירושלים בפרשת בראשית של שנת התשנ"ב. בעיקר עסקתי בספרי רבנו ומכיוון שחיפוש האמת היתה מטרתי , אור האורות עטף אותי באהבה ושומר אותי אצלו עד היום הזה . חשוב מאד ! יותר מכל הסיפור הנ"ל , ההתקרבות האמיתית היתה כשנתיים מאוחר יותר , כשזכיתי להתקרב לסבא , ר' ישראל דב אודסר זצ"ל , אולם זה כנראה יהיה בשרשור אחר ... אגב , אחותי לא התחתנה עם ההוא בסופו של דבר ...

טיפוסית

New member
אני תמיד אהבתי את זה

אני חובבת חסידויות שונות אבל חסידות ברסלב הכי עניינה אותי זה התחיל לפני חצי שנה בערך כשהתחלתי בעקבות שיר אחד להתעניין בעיקרי חסידות ברסלב וזה נורא הלהיב אותי

asaf2000

New member
ברסלב

בתור חילוני תמיד נהנתי לראות את החבר'ה של ברסלב שרוקדים בכל מקום (אלה עם ה'פול ווליום ישראל דגן' והכיפות הלבנות של נ-נח-נחמ..) ונראה לי שזה מה שמשך אותי לראות "מה הקטע" שלהם... אמנם אני לא "ברסלבר" אבל משתדל לקרוא את הקונטרסים של מוהרא"ש ואת "משיבת-נפש" בקביעות, ובעיקר שומע המון רדיו ברסלב!!

asaf2000

New member
../images/Emo13.gif שבוע טוב

באומן לא הייתי עוד אבל הבטחתי לעצמי שבלי נדר אני אגיע גם לשם מתישהו. כרגע אני לא יכול מכמה בחינות. אגב, מה זה בזרה"ק?

בזרה"ק...

בס"ד ובזרה"ק... אחי, שבור את המניעות... בענין אומן יש הרבה מאד מניעות וצריך לשבור את כולם... כי הכל נחשב כאין מול הנסיעה הקדושה לציונו הקדוש של ה"נ'חל נ'ובע מ'קור ח'כמה"... ואת המניעות אפשר תמיד לשבור ויש על זה הרבה סיפורים... ולשאלתך מה זה בזרה"ק... => ר"ת בז'כות ר'בינו הק'דוש...

אני

לי אין סיפור מיוחד עד גיל 12 בערך הייתי בחור טוב לא הייתי מקלל ודברים כאלה אבל גם לא היה לי שאיפות מיוחדות בעבודת ה' והתייחסתי לכל חסידי ברסלב בתור "נחנחים משוגעים" בקיצור לא התחלתי ממש "לכנוס בעבודת ה'" כלשון רביז"ל עד שאז התחלתי להתעורר אל הקודש התחלתי בהדרגה ללמוד עוד קצת ועוד קצת עד שהייתה תקופה ארוכה שלמדתי בה כל ההפסקות וגם היום אני משתדל לעשות את זה ותמיד הייתי לומד גם כתבי רביז"ל וקורא לעצמי חסיד ברסלב למרות שלא הייתי ממש כזה עד שאחרי הבר מצווה בערך התחלתי להתקרב לרביז"ל ברצינות וכו' וכו' עד שהגעתי למה שאני היום.פעם גם הגיע לידי עלון "כל יבנאל שלנו" אז גם התקרבתי קצת למוהרא"ש עי"ז.היום אני לומד בישיבה תיכונית ואחרי שאני יגמור אותה אני מתכנן בל"נ לעבור לישיבת "היכל הקודש" וב"ה אצלנו בישיבה יש כבר "חבורה" שלמה של ברסלב.

אשרייך...

דרך אגב לאיזה "היכל הקודש" אתה מתכוון לעבור ביבניאל או בעיר אחרת?

הסיפור אישי שלי

הוא גדול ואי אפשר לכתוב תזה בדף אחד, אנסה לעשות זמן לכתוב את זה,

לשם שינוי איך עזבתי את ברסלב!

נאמר ככה. עזבתי את הקבוצה הזאת.אבל נשארתי מאמין מרבינו והוא מקור חיי ותקוותי עלי אדמות.........ברסלב כפי מה שנראה ליכלכו יתר על מידה... המחלוקות שיש בנייהם לעג אחד לשני שובו על אודסר ..יפי הנפש של ירושלים על שובו ושוב פעם זה על זה וזה על זה...אז אמרתי דבר אחד ......... רבי נחמן מברסלב גינה את המחלוקת בכל מחיר הזהיר אותנו מזה על ימין ועל שמאל..ומה קורה בסוף??????????????שאצלכם בפנים יש כאסח שמתאים יותר לסקוורא או לכל החלאות האחרים............הברסלבים מבית קיבלו את כל הבעלי תשובה כמו גרים...קשה היו כספחת..התנזרו אלייהם כאילו היו מצורעים יש לי סיפורים רק שאני לא יכול לספר אותם........... ועכשיו אחרי שגדלו הבעלי התשובה והביאו ילדים וגם הם גדלו ..מה קורה? שהם מעיזים בעצמם להרים ראש נגד ספרדים ובכלל כנגד כל הבעלי התשובה.... יש להם איזה בחור שלומד בישיבה טובה אז לא מתאים להם להם בת בעלי תשובה. וההפך....נכון נכון שיש הרבה שדווקא כן משתדכים עם בעלי תשובה ..(כמובן שלא ברסלבים מהבית)אבל יש חלק לא קטן מהם שהיה מעדיף דווקא חרדים מבית או ברסלבים מהבית..ובגלל החלק הקטן הזה שאליו מתוסף הברסלבים מהבית.. החלטתי לעזוב את ברסלב..אני עדיין קורא פה ושם ספרי רבינו ורק מתחזק מזה יותר שזה לא מה שרבינו יתכוון..שימו לב למצב של הרבה מבחורי ברסלב.. אמנם מאמינים ב''ה .איך אמר רבינו הכנסתים בכם אמת יותר מידי:) רק מעטים מהם עשו לו נחת רוח וזה האש שהוא אמר לא תכבה עד ביאת משיח! כי מה הגדולה בזה שלא יכבה עד ביאת משיח?הלו יש חסידויות לפניו שעדיין קימות בכל עוז..אלא אני חושב לעניות שלמעשה ברסלב של היום לא ברסלב אלא אותם מעטים והם האש שלא יכבה עד משיח.. בברכה ..... לא הצלחתי להביע את עצמי יותר טוב...אבל שה' יתן לשכל להבין אותי..

למעלה