שרשור סופ"ש

חנהר

New member
שרשור סופ"ש

אז מה אתם הולכים לעשות הסופ"ש?
אספר לכם מה התכנון שלי:
1. לקנות פרחים מטפסים לגדר בחצר האחורית.
2. לקנות צחים ופרחים לגינה ולשתול אותם.
3. להוציא את הOnkruid מהאדמה, שזה המון עבודה.
4 למכור את הרכב שלי, כריס קיבל רכב מהעבודה ואין לנו צורך בשלושה רכבים.

האם מישהו מעוניין באופל קורסה, גירסאת קוסמו, כולל צמיגי חורף, נגרר, מודל 2011, כולל ערכת טלפון אינטגרלית, טופל במוסך המרכזי של אופל, ספר טיפולים?

FalseFlat

New member
bloemen

חנהלעך,
חשבתי בעצמי לשדרג את המרפסת שלי עם הצמחים,
אולי אלך מחר להביא כמה מהמשתלה,
איזה מטפסים את קונה ? ואלו פרחים ?

חנהר

New member
בוקר טואואוב

עוד שעה אלך עם חמתי ודוד של בעלי ביחד לtuin centrum ונראה מה המוכר ממליץ ומה ימצא חן בעיני.
אעלה תמונות בקרוב
.
לקש את המרפסת בצמחיה נשמע לע רעיון נפלא, אולי גם לבית איזה עצון גמדי וחמוד, גובה מטר וקצת, באיקאה מוכרים אותם.

FalseFlat

New member
הלכתי למשתלה

אכזבה גדולה,
התבלינים היו על הפנים - נענע, מרווה, בזיליקום זה מאסט, ועוד, אז קניתי רק קצת
קניתי צמח מטפס- קיסוס הוא ממש יפה וצומח פראי הוא ילך למעקה במרפסת, שיהיה ירוק.
וכמה פרחים כאלה לעדניות - תמונות בקרוב.

Row123

New member
צמחי תבלין קונים לפני הקיץ

נוכחתי לדעת שכל מה שבארץ צמחי חורף פה זה צמחי קיץ ומה שצמחי קיץ בישראל זה צמחי בית אז שימו לב. זה בכלל לא כמו בישראל. כמו שבזיליקום בישראל יש רק בקיץ - צריך לדעת מתי לקנות צמחי תבלין. כשמתחיל הסתיו אין מה לקנות אותם. הם פשוט ימותו מיד עם הכפור הראשון. בכלל, לקראת הסתיו לא שותלים בד"כ. הדברים היחידים שאפשר לשתול זה צמחים ירוקי עד שעמידים לקרה וצמחי סתיו- הכדורים הענקיים האלה של הפרחים הקטנים הצבעוניים אלוהים יודע איך קוראים להם :) הם כמובן עונתיים ואפשר להשאיר אותם בעציץ או לדעת שבסוף הסתיו הם נגמרים

FalseFlat

New member
לא לדרוך על היבלות בבקשה :)

תכלס אני מוכן לעבור אפילו מחר אך מחכה לבת הזוג שלי שתהיה קרובה לסיום התואר,
לי גם יש כמה ביוקרטיות בארץ.

האם נזכה לראות תמונות של הטפטים ?
כתבה מעניינת בעניין בנוגע לטקסטיל
http://www.xnet.co.il/design/articles/0,14563,L-3097058,00.html

Row123

New member
יוווו איזה מקסים ואמיץ- כל הצבעים

אבל אני ממש לא מסוגלת לשים טפט טורקיז או ורוד או ירוק בחדר למרות שזה נראה נפלא במגזינים של עיצוב. זה קצת מפחיד אותי כי זה מגביל ולהרבה זמן. מה שעשינו בבית בישראל - ושם היתה לנו מעצבת פנים איתה התייעצתי,(לפני 6 שנים בערך) זה שעשינו קיר אחד בצבע שונה בכל חדר כדי לתת צבע נושא והרהיטים והבדים עשו את השאר. פה לא נראה לי שיהיה לי כח להחליף טפטים כל שנה. אני בטראומה שלא יהיה ממנה מוצא כבר עכשיו עם השיפוץ שלנו שמוביל אותי היישר לגהנום או בית משוגעים. באמת שלא תיארתי לעצמי שיעבור עלי גהנום כזה בשיפוץ בית (בישראל עברתי 3 פעמים וזה ממש היה סיפור אחר).

פה הבתים עשויים מחומרים שונים מאשר בישראל. יש הרבה פרטים הרבה עץ גבס פלסטיק גומי ומה לא... יש הרבה פרטים לשפץ ומי שלא יודע איך עושים את זה מסתבך!!!
בקיצור, התעוזה הגדולה ביותר שלי עם הטפטים היתה טפט בצורת fishbone ב-offwhjite במדרגות בין הקומות
מה שכן, אני בהחלט ממליצה למי שמשפץ בהולנד ורוצה לבחור טפט שנקרא Vlies behang אני מפרידה בכוונה את שם העצם מהתואר כדי להבין שהמילה הראשונה זה החומר. את הטפט הזה הכי קל לתלות על הקיר כי את הדבק מורחים על הקיר ולא מסתבכים עם רצועות טפט שנדבקות לכל משטח. הטפט הזה גם לא משאיר בועות אם עושים את זה בצורה נכונה. מצחיק- למדתי להדביק אותם ביוטיוב. לישראלים שמעולם לא הטריחו את עצמם בשיפוצים (שלא כמו ההולנדים שעושים את זה לרוב לבד) אני ממליצה בחום לחפש סרטונים של עשה זאת בעצמך ביוטיוב - זה מציל חיים ...

חנהר

New member
אני רוצה לומר לך

שעשית לי חשק לבוא עכשיו ולעזור לך, מה שמביא אותי למסקנה שאת גרה במרחק של שעה וחצי ממני שזה מממש מבאס אותי. למה אני גרה כל כך רחוק מכולם, או יותר נכון למה כולם נוהרים לערים הגדולות ואף אחד לא בא לגור ב dorp
, או לפחות קרוב יותר לoverijsel.

FalseFlat

New member
אני לא רואה

כי הרוק (המקנאה) מסתיר לי את התמונה,

סתם אני מזהה קיסוס שם מימין האם אני צודק ?

חנהר

New member
קיסוס לא שם, חחח

התכוונתי למנורה של איקאה, כמו באחת התמונות בקישור שצירפת.

חנהר

New member
אגב שוב למדתי שם חדש לצמח

והקיסוס יושב לו בנחת על עדן החלון שמאוחרי םינת המחשב של הסלון, אצרף תמונה בפעם אחרת, לילה טוב לכם חברים יקרים.

Row123

New member
מקסים הסלון שלך

אהבתי :)
אנחנו עשינו רצפת פיויסי עם דוגמת עץ שיש בה גם קצת אפור אבל גם קצת עץ בהיר ובעלי אמר שאפור על הקיר זה יותר מידי. אני חשבתי שזה דווקא מדליק והנה אישרת לי את זה. מאוד מאוד יפה. הבעיה שהקיר שעשינו עליו טפט בסלון הוא באורך 8 מטר שזה קצת יותר מידי... אבל ממש חבל שלא יכולתי לעשות לי איזה קיר כזה. על שאר הקירות שלא כמו שאר הבית יש שפכטל וצבע לבן

חנהר

New member
תודה, תודה רבה

כמובן שהסלון לא רק שלי הוא גם שלי בעלי, חו חי חה חה

FalseFlat

New member
נראה טוב

למרות שלא הייתי מפחד לשים משהו יותר נועז, בכל זאת הולנד.
Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg

אפשר לשחק גם עם טקסטיל במיוחד אצל הילדים כדי לתת אווירה יותר פרועה, זה גם פחות מחייב, ואפשר להחליף כל כמה זמן בעלות נמוכה יחסית.

כל הכבוד על התמונות !

למעלה