שרשור סופש

ידוע ידוע, אבל הוא מבוסס על

ספר נהדר של היינלין

FalseFlat

New member
נראה יותר

כאילו הוא מבוסס על איזה סרט פורנו גרמני :) בלי להעליב אספרסו , זה לא שחס וחלילה שאני טוען שהפורנו הגרמני הוא קצת שונה,
וחס וחלילה אני לא טוען לגרמנים יש אובססיה עם חרא :)

FalseFlat

New member
לאספרסו (בעיקר)

דונדס מתמחה בפולקלור, ובפולקלור הגרמני, לדבריו, "אפשר למצוא מספר גדול ביותר של טקסטים הנוגעים לאנאליות. שייסה (חרא), דרעק (לכלוך), מיסט (זבל), ארש (ישבן)... שירי עם, סיפורים עממיים, פתגמים, חידות, ביטויים שגורים - וכולם ממחישים את העניין המיוחד שיש לגרמנים מאז ומתמיד באזור הזה של גוף האדם"."

קריאה מאד ממולצת ישנה :
http://www.themarker.com/markerweek/1.1562928

Etnozam

New member
לכולם יש קטע עם חרא

הגרמנים לדעתי פשוט לא מכחישים את זה בתרבות שלהם ופחות רואים בזה כמשהו דוחה ויותר כמשהו טבעי שהוא חלק מתהליך הקיום.

בכל שפה יש הכי הרבה ביטויים שקשורים לתחת ולקקה. אני לא מומחה אבל הינה כמה דוגמאות מאנגלית למשל שזה בשימוש יום יומי גם לחיוב וגם שלילה:
shit, crap, pooh, dump, tard, turd, turtle ועוד מלא..
when the shit hits the fan
even the queen shits
holy shit
shitload of money
full of shit
some good shit
shiaaat אצל הכושים

עד כמה שזה מגיע לגברים אני יכול לאמר שכל מה שיוצא מהתחת זה כיף. חוץ מתחורים חח. יש כאלה שרואים בזמן הזה כמשהו אנטימי שבו הגבר שרוי בחיבור מוחלט לעולם שלו.
יש גברים שהשירותים שלהם יותר מאובזר מסלון ממוצע. ומי לא חולם על טלויזיה בשירותים..
יש אנשים שמעצבים את השירותים על בסיס THEME.
גברים מרגישים תחושת גאווה כשהם מחרבנים. חווית עילוי שמשלבת פורקן ותוצרת מידית. הם יתארו לחברים שלהם "איזה חירבון היה להם", ואם הוא חריג הם גם יתארו את מידותיו במטאפורה כמו "ילדתי תינוק" או "הנחתי יציקה".
גבר מחרבן זה גבר חושב.

למרות שזה כביכול נתפס כלא סניטרי ואמור להיות דבר דוחה אנשים לוקחים הכל לזמן החרבון. מתנך ועד לסלולארי. ספרים, עיתונים, ניידים, שלטים וכל דבר בעל עניין. ילדים לוקחים צעצועים לשירותים.
כל בעל עמדה בסופו של דבר חולם על משרד, עם שירותים משלו. אם לשירותים יש גם חלון לנוף אז עוד יותר טוב אבל זה לא דבר שמקובל באדריכלות.

והכללל בשביל מה? לקדש את הרגע שבו אנחנו מפרישים את ה"תוצרת" שלנו.

בטבע זה היה נחשב לעדות הקיום שלנו. הדבר שהכי מסמל אותנו כיחידים, כמו חותמת אישית. לכן כמו בעלי החיים אנחנו מרחיקים את עצמינו מזה כדי שלא להשאיר עקבות מזהים.
על זה יש הרבה חרדות חברתיות כמו בסביבה של קבוצת אנשים אף אחד לא רוצה להיות זה שבטעות יסתום את השירותים, ישאיר סקיד מרקס, יתקע בלי נייר טואלט, יפליץ ושידעו שזה הוא.

אלה דברים גנטיים שכמו שאמרתי הגרמנים הם בדיוק כמו השאר רק שהתרבות שלהם פחות מסתירה את זה כדבר דוחה.
הם מתעלים על הבטים חברתיים שקשורים לעניין ומתיחסים לזה יותר כמו כל דבר אחר שיוצא מהגוף. ראייה לכך היא שבגרמניה כבר הרבה שנים יש מגמה של גברים שמשתינים בישיבה. הם רואים את זה פשוט כפונקציה של הגוף ואם כבר למה לא לעשות אותה בנוח. למרבית הגברים האחרים בעולם זה מייד יעלה קונוטציות של נשיות.

FalseFlat

New member
מילים כדורבנות !

אהבתי במיוחד את הניתוח על החרדות החברתיות, ואל תשכח שהאמריקקים (חחחחחחחחחחח) מוצאם מגרמניה הולנד אנגליה וכו'. ככה שיכול להיות שהקטע עם השפה בא מהשורש הגרמני. (ש.י.י.ז)

Free Smile

New member
הפסיכולוגיקן שבך העלה נקודות עניין!

דבר אחרון: מעניין איך עלו על זה שיש גברים גרמנים באופן מגמתי. זה התפתח כאחד אומר לחברו "אחי לאחרונה החלתי להשתין בישיבה" ומשם יותר ויותר אנשים עושים את זה עד שעיתונאי קלט שמלא פוסטים בפייסבוק מדברים על זה וקלט "אוקיי, זה תופעה כוללת"?

דבר שני:
מה שכתבת על חרדות חברתיות החזיר אותי WAY BACK לכיתה ח' שהתחילו חרדותיי אל מול קבוצת השווים כי יזהו כי אכן יוצר הסרחון המוכשר היה אני בפעמים לא ספורות ולשמחת התודעה היומיומית שלי לא זכורות.

דבר ראשון:
ישיבה בשירותים היא אכן מצב אינטימי
איני יודע למה הציויליזציה שאנו תוצריה בחרה בשלב מסוים שלחרבן עושים בנפרד ובפרטיות - כלומר יש חוצצים בין כל תא אסלה גם בשירותים ציבוריים - אך אין ספק שזה ממסגר רגע מאד פרטי בחיי גבר. מעבר לגאווה של מה שיוצא פעם בתקופה, זה מביא לעתים לבהירות דעת. גם מקלחת לא מעט פעמים. מן מחשבות שנובעות מהישיבה בשירותים, יש להן אופי זך

Etnozam

New member
הממ...

אני חושב שהקטע של להשתין בישיבה הוא פשוט איזה שהוא שלב תרבותי מתקדם יותר. אולי הוא נובע מהגיינה, כלאמר מכך שהרבה גברים לא מעיינים בטבלת האזימוטים קודם להשתנה ובכך יוצרים רסס וטפטופים בכל מקום. השתנה בישיבה זה יותר תחת שליטה (תכונה אופיינית לגרמנים). אם תחשוב על זה היו כמה מקפצות "טכנולוגיות" עד שהגיעו לזה. בהתחלה היה את השוקת הידועה, אחרי זה משתנה אישית, אחרי זה משתנה בעלת הנדסת אנוש מתאימה יותר, אחרי זה הוסיפו למשתנה זבוב כדי ליצור מינימום צידוד, ולבסוף אמרו שפשוט ישתינו בישיבה וכך ניצור אחידות פונקציונאלית לשירותים.

פעם לא היו תאים נפרדים ואישיים. שירותים ומרחצאות עתיקים מעידים שאנשים עשו את צרכיהם יחד, כמו מעין פורום לחרבון חחח. עם השתכללות טכנולוגיות הולכת מים ושפכים הנושא עבר לבית האישי. בדיוק כמו שפעם כולם היו שואבים מים מבאר מרכזית עד שנכנס הרעיון של תשתיות להולכת מים ישירות לבית. מה גם אני חושב שלדת יש קשר ישיר לעובדה שעשיית צרכים הפכה לנושא אינדבידואלי כי היא הגדירה בתוכה שהעניין כרוך בטומאה כל שהיא שעל האדם להתנקות ממנה. ואני לא חושב שתחת חשיבה כזאת יש למישהו עניין להדבק מהטומאה של אדם אחר.
היוונים בעת העתיקה היו לוחצים יד אחד לשני רק עם יד שמאל, כי ידוע שיד ימין שהיא לרוב השולטת משמשת לניגוב התחת.

smaak

New member
עכשיו אני מבינה על מה אתה מדבר!!

יצאתי חומוס.

הקשבתי לדגימות שאהבתי, אני אקנה אותו בחודש הבא נראה לי.

למעלה