שרשור נשאי איידס....

NesiZ 19

New member
העידודים האלה שווים לתחת

זה כמו שנעודד אנשים לסוע לאט. מי באמת יושפע מזה???
 

ItsikH

Member
אפילו בחברות טוטליטאריות לא ניתן לעצור אנשים מקיום יחסי מין כרצונם, אז ודאי שבחברה חופשית לא ניתן לעשות זאת. אתה לא מבין מהי חברה חופשית? איפה גדלת?

כן, צריך להלחם בהתפשטות המגיפה, וחשוב מאוד לחשוב איך. לחשוב קצת חסר בהצעות שלך.
 

aשרון

New member
שרשור נשאי איידס....

חברים יקרים,
מחקתי את ההודעה הראשית של השרשור מכייוון שהיא הגיעה מגולש לא מזוהה ועשתה אאוטינג לא מאושר מאף גורם לכך שהאיש שהוצג הוא האשם האמיתי.
השרשור עצמו הוא חשוב ורציתי להשאיר אותו להמשך דיון, אך לא היתה לי את האפשרות לנתק אותו מההודעה הראשית, אי לכך נאלצתי למחוק את כל השרשור.

אתם מוזמנים להמשיך ולדון בנושא. תודה וסליחה, שרון.
 

NesiZ 19

New member
כמה כבר לחשוב

כל יום נשא חדש, אין זמן לזה.
זוהי התגובה האחרונה שלי אליך בנושא הזה. אתה פשוט אדם שחי בפלנטה אחרת. מתנשאת. מנותקת.
 

ItsikH

Member
צריך זמן לחשוב? סטטיסטיקת הנשאים היא אלו ש*מתגלים* בבדיקות, אין סטטיסטיקה מתי הם נדבקו, אלא רק מתי זוהו כנשאים. הם מזוהים באמצעות הבדיקות, שהם עושים רק מפני שהם יודעים שפרטיותם נשמרת. כל הצעה לפגוע בפרטיות שלהם תרחיק אותם מהבדיקה ותפחית את היכולת לעקוב אחרי התפשטות הוירוס והנסיון - הכושל עד כה - לעצור אותו או לפחות להגביל את התפשטותו. כך גם כל נסיון לפגוע בחרויות הפרט שישלח את המסתכנים האלו לחשכת ההסתרה.
 

ItsikH

Member
בנוסף כל נסיון לאלץ אתרי היכרויות לכפות על הנרשמים אליו להחשף מעבר לרישום סטנדרטי יבוא אותם לקריסה, ומנהליהם יודעים זאת היטב. נסיון כזה יביא אנשים להגיע להיכרויות כאלו באמצעים אחרים, למשל כבר עכשיו פייסבוק ממלא פונקציה דומה, ומעניין לראות שדווקא במדינות חשוכות בהן הומוסקסואליות אסורה בחוק, פייסבוק כמוצא להומואים שם פורח ממש.
 

NesiZ 19

New member
לינק לכתבה

בגדול מה שמטריד הוא שאתרים אטרף וגריינדר לא מפקחים על ההתנהלות של הנשאים באתר.
לא מאמתים את היותם נשאים. לא מחתימים על כך שאדם הוא נשא או לא נשא.
לא בודקים את הגיל בצורה מאומתת ולא סתם וי שמסמנים שם.

והכי חשוב - מאפשרים הלכה למעשה פגישות שהתוצאה שלהן היא נשא חדש בישראל כל יום.
 

ItsikH

Member
מה? הפוך בדיוק, שאלת הסטטוס של הגולש לא רלוונטית, מה שרלוונטי הוא השאלה אם הוא מציע או מציעים לו לבצע מין בלתי מוגן. רוב ההדבקה נעשית דווקא על ידי אנשים בלתי מודעים להיותם נשאים, כי הזמן שחולף מרגע ההדבקה עד לרגע האבחון יכול להיות חודשים רבים אם לא יותר מזה, ובינתים הנשא הלא מאובחן הוא המדבק ביותר שיכול להיות.

לכן
"מאפשרים הלכה למעשה פגישות שהתוצאה שלהן היא נשא חדש בישראל כל יום"
בכך שמאפשרים מין בלתי מוגן, ללא תלות בשאלת הסטטוס המאובחן.
 

NesiZ 19

New member
בכתבה מתוארת הדבקה של עשרות אנשים

על ידי נשא אחד.

אז פיקוח אחר הנשאים הוא מאוד מאוד מאוד חשוב.

פיקוח על יחסים מוגנים הוא קשה יותר, אבל אם באתר יחתימו את המשתמשים בצורה יום יומית - על טופס רשמי ומשפטי שהם עושים רק יחסים מוגנים בפגישות שנקבעות דרך האתר - והם מעל גיל 21(כולל תעודת זהות בעת החתימה ומספר טלפון) - רק אז יפחתו הסיכויים להדבקות בדרך שאתה תיארת.

זה ללא ספק מסובך יותר, אבל זה אפשרי.

כמו כן במקום האתרים הייתי עוקב אחר שיחות של אנשים שחשודים בקיום יחסים לא מוגנים, וכן לפתוח מלשינון שדרכו גולשים ידווחו על גולשים אחרים שקיימו עימם או עם אחרים יחסים לא מוגנים.

בכל אופן - כל הצעדים פה הם אפשריים וחבל שמדינת ישראל לא מחייבת את האתרים לעשות אותם!

נשא חדש כל יום, אל תשכחו..
 

ItsikH

Member
הטענה שזה גורם ההדבקה הראשי גם שגויה וגם דורשת ביסוס עובדתי. וגם הסיפור עצמו לא כזה, יש מספר מצומצם של תלונות ומקרים שנחקרים וגם לגביהם לא מדובר בהכרח בהדבקה אלא בהתנהגות מסוכנת בלבד [סיכוי ההדבקה במגע יחיד עם נשא אינו גבוה].

ובכל אופן "המלצתך" גם שגויה וגם מסוכנת, נגועה בהעדר הבנה לגורמים שמביאים אנשים להתנהגות מסוכנת.

התנהלות אטרף בנושא בשנים האחרונות מצוינת והיא היחידה שאני יכול להעלות בדעתי כיעילה, אזהרה מפורשת על כל כרטיס שמציע או מדבר על מין בלתי מוגן.
 

ItsikH

Member
רדיפת נשאים שגויה מהרבה סיבות, הנה: נשאים מאובחנים, ודאי שמטופלים, הם פחות מקור סיכון מנשאים שטרם אובחנו. בפרט ישנה סברה שהנשא מדבק במיוחד דווקא בתקופת החלון של הבדיקה, לפני שמתפתחת תגובה של המערכת החיסונית לנגיף.

כל נסיון לרדוף נשאים יביא כל מי שסבור שהוא בסיכון להמנע מלהבדק, כי רק כך יוכל לחסוך מעצמו את אי הנעימות הזו - הסיכון עבורו מזערי כי כל בדיקת דם פשוטה תזהה אם מצבו דורש בדיקה וטיפול.

לכן, אין חשיבות בכלל לשאלה האם הפרטנר שלך נשא *מאובחן* או לא, כל עוד אתה מקפיד על אמצעי הזהירות.
 

ItsikH

Member
לא, ממש לא, כי אם כן לכאורה אפשר להאשים את הנשא הבודד הזה בכמות נכבדה מכלל הנדבקים בארץ, ואז באה הרווחה לכל השאר כי פתאום הצטמצמה משמעותית הסכנה - זה גם שקר בוטה וגם סכנת חיים.

ההאשמה אינה בהדבקת עשרות נשאים חדשים, כי אם בהתנהגות מסוכנת בעשרות מקרים בזדון. האשמת הנשא הבודד הזה בכל הנשאים שאיתם קיים יחסים - זו טעות מסוכנת בהבנת דרכי התפשטות מחלה, הצורך הנואש הזה של הליברליזם המדומה למצוא אשמים שניתן יהיה לתלות על מנת להסיר אחריות מכל השאר מופרך ומנותק לחלוטין מהמציאות.

המחשבה שניתן לפקח על יחסי מין בין אנשים פרטיים כשלה כבר בשלב בו בוטל החוק שנוגע ליחסים הומוסקסואליים. זו הכחשה מוחלטת של הסיבות והמניעים שמביאים אנשים לעשות זאת - כי הם יעשו זאת בכל מקרה.
 

NesiZ 19

New member
אני מצטער אבל אתה בן 50

אני לא חושב שבגילך אתה באמת ער לדברים שמתרחשים אצל הצעירים.

כמו כן הצורה שבה אתה מדבר היא נחרצת ומסוכנת ואני לא אוהב לדבר עם אנשים כמוך.
 

ItsikH

Member
אני נחרץ ומסוכן? אני מגיב לנחרצות המסוכנת שלך "אני לא חושב שבגילך אתה באמת ער לדברים שמתרחשים אצל הצעירים" כאילו הם נולדו על הירח?

זו גישה מאוד נאיבית לחיים, להתכחש לידע שאנשים מבוגרים צוברים כלא רלוונטי לך. ההנחה שכבן 50 שכחתי כל מה שעברתי בגיל 20, או לחלופין שבני 20 בימינו הולכים הפוך, שגויה. יתרה מזאת, אני שומע מאותם צעירים הרבה, ורואה בדיוק מה קורה להם ואיך, וזה המשך ישיר של מה שאני עצמי עברתי.

זו בכלל גישה מסוכנת אופיינית בקהילה, של הפרדה מלאכותית וקיצונית של קבוצות גיל.

גילוי נאות, התואר השני שלא השלמתי עוסק במודלים מתמטיים באפידמיולוגיה, כך שיש לי מושג מצוין על מה אני מדבר, גם מהצד הביולוגי וגם מהצד הכמותי. האשמת קומץ נשאים חסרי אחריות בהתפשטות המגיפה מהווה חוסר הבנה של תהליך אפידמיולוגי, ממש לא ענין למבוגרים או צעירים.
 
עשרות יכול להיות גם 11 אנשים

ובכלל, האחריות על שלומו של אדם מוטלת עליו, ורק עליו.
 

ItsikH

Member
לא לגמרי מסכים, אלא שהאחריות לשלומו של הזולת אינה בשלב זה כלל. *אתה ואני* אחראים לשלומו של זולת זר לחלוטין, כי במעשינו למען שלומו אנחנו מקדמים את שלומנו שלנו [כלומר זו בעצם אחריותנו האישית לעצמנו שבאה לידי ביטוי בדאגה לזולת].

ודאי שברגע האמת, אחריות הזולת מצטמצמת מאוד. הרי הוא לא *אנס* איש. אילו היה מדובר בתקיפה או ניצול אחר *פיזי* לרעה, ולא פחות מזה, אפשר היה לטעון לאחריותו.
 

NesiZ 19

New member
כן אז בוא נבטל את הצבא

כל אחד ידאג לשלום שלו ויבנה סביב הבית שלו עמדת הגנה פרטית
 

ItsikH

Member
הוא לא אנס איש, ויש גם מקרים כאלו ובמקרה שאדם הותקף מינית בלי אמצעי מניעה, לא רק שיהיה זכאי לטיפול מונע, אפילו מתשלום עבור חדר המיון הוא פטור.
 

NesiZ 19

New member
אתה אמיתי? גם בלי אונס הוא יואשם בהפצת מחלה

וישב בכלא..

אני מבקש ממך להפסיק להגיב להודעות שלי אתה מגן פה על הנשאים שמפיצים מחלות בצורה מעוררת חשד ואין לי שום רצון או צורך או זמן להגיב לדברים שלך.
 

ItsikH

Member
מעוררת חשד? זו כבר האשמה בוטה שמפתיע לשמוע ממי שבעצמו קורא לפגיעה באחרים. כמה מטובי חבריי הם נשאים, כמה מהם אפילו בגילך, ואני בהחלט מרגיש צורך להגן עליהם *מפניך*, מספיק הסבל שנגרם להם בגלל הנשאות, שאתה בא להוסיף עליו. אין צורך להגן על נשא שפוגע באחרים *בזדון*, הדגש הוא על ה*זדון* - הטלת האחריות להפצת הוירוס על הנשאים עצמם גם שגויה עובדתית - כי מאשימה אותם כולם בכוונת זדון כזו - וגם לא מועילה למטרה.
 
למעלה