חפירה שלי..
אז ככה,בקשר לרדיו כבר אמרתי את דעתי כמה פעמים ואני אגיד אותה עכשיו הכי מקוצר שאפשר.. אני נורא אוהבת את השיר הזה,באמת..אבל מצד שני,אני צריכה להתחשב באנשים שנפגעו במשך כ"כ הרבה שנים,בשבילי לשמוע את השיר באייפוד ולא ברדיו זה לא הבדל גדול,מאשר אדם,גיבור ניצול שואה שכשהוא הגיע לארץ שלו,כל מה שהוא רוצה זה לשמוע עברית מסביבו ולא את השפה שהוא שמע במשך כ"כ הרבה שנים. זה לא משהו בכוונה,אבל אין מה לעשות,זו עובדה שבשביל הרבה אנשים השפה הזאתי גורמת לדברים לא נעימים,זכרונות רעים ופשוט פגיעה אישית,צריך לכבד אחרים. ובקשר לכריסמס-בשבילי הכריסמס זה אחד הימים הכי יפים ומיוחדים בשנה,אבל לא בשבילי,אלא בשביל הנוצרים. נכון..אני חושבת שכולנו בני-אדם ובסופו של דבר הדת לא משנה,אבל אני לא הולכת להתפלל בכנסייה,אני לא אאמין במה שהם מאמינים ובטחובטח שאני לא אשיר שירים שלהם.אני מכבדת את החג,אברך חג שמח לחוגגים וכאן זה נגמר. אני חושבת שלשיר שירי כריסמס יהיה דבר חסר טאקט ונורא לא במקום. אני לא יודעת בדיוק למה אני נותנת את הדוגמה הזאתי,אבל זה פשוט מה שעולה לי לראש-יש שני ימים בשנה שכשאני שומעת את ההמנון היהודי הוא באמת עושה לי משהו.וזה יום השואה ויום הזיכרון לחללי מערכות ישראל,אני חושבת שאחרי כל ההיסטוריה של היהודים,חשוב לשמור על הדת הזאתי וצריך לדעת להתנהג ברגישות לאנשים אחרים,אני חייתי בארה"ב שנה ולמרות כל המרחק הקפדתי לחגוג את כל החגים היהודים כהלכה(ולא אני לא באה מבית דתי) ולא..לא חגגתי חגים שלהם,למרות שהייתי במדינה שלהם,אז אני לא אלך ואשיר את ההמנון שלהם ואני לא אלך ואשיר שירי חג דתיים שלהם,כי זה פשוט לא אני,לא הדת שלי,זה לא מסמל בשבילי שום דבר. ובסופו של דבר..אני חושבת שזה יגרום להרבה אנשים לזלזל בנו.במעריצים. אפשר לאחל חג שמח,לשלוח ברכה..אבל לשיר שיר זה נראה לי כבר רחוק מדי,זה לא באמת מה שיגרום ללהקה לאהוב אותנו פחות/יותר,או יגרום להם לבוא לארץ/לא. לפעמיים דבר קטן מזיז הרבה יותר מגדול. אני מקווה שמישהו יקרא..