שרשור נגנים

• פותח הנושא ts9
  • פורסם בתאריך

ts9

New member
יאיר מזמן לא היה כאן שרשור נגנים

אני ממליץ גם להוסיף פסקת היסטוריה של נגנים: מהנגן הראשון לאחרון... אצלי זה די מעניין ההתקדמות, ואני יודע שאצלך זה גם ככה... מעניין לשמוע גם אחרים... ולתת תקווה לצעירים

O

omerdav

Guest
אפילו אם לא יצא מזה כלום אני מתחיל

הנגן הראשון בכלל במשפחה היה H10. שהתקלקל בגלל הבעיה הנפוצה בנגנים כאלה. ואז בא ה-D2 שלי שעדיין אצלי,אני משתמש בו עם נרתיק עור ואוזניות סוני ב-70 ש"ח. אח שלי קנה באותה תקופה גם M5. לאחותי היו שני נגנים - M3 ועכשיו קליפ.

ts9

New member
טוב אז ככה....

קיבלתי ליומהולדת (אני חושב 16) RIO SP50 ואז זה היה ממש נדיר... היה לו מסך גדול אם שורת טקסט לטאג והוא היה ממש מגניב. הוא שירת אותי נאמנה והיה איתי אפילו בטירונות, אבל שקיבלתי את המשכורת הצבאית הראשונה שלי החלטתי להתנייד... וקניתי מיני-דיסק MZ-NE410 שניגן ATRAC 3 ולמרות שבאותו זמן היה שדרוג... הוא היה די מחורבן במבט לאחור, ניגן מאוד חלש, והכפתורים נהרסו ממש מהר. שנה אחר כך... ואני מודה כמו כולם... קניתי בוואלה את הנגן של "סמארט - סיני! סיני! סיני!" והנה הוידוי... ממש נהנתי ממנו... הוא ניגן מה שאמרו לו ולמרות שהתחילו להופיע פה ושם כבר אי-פודים בכיסים של החברה המגניבים... אני הייתי מבסוט מה1G שלי, טוב לפחות שנה וחצי. ממש בסוף השרות הצבאי שלי, הגעתי אל הסנסה, הוא פרץ לחנויות האינטרנט כמו רוח סערה, נראה שהנה אפשר לקנות נגן עם נפח גדול במחיר סביר (1500 שקל ל6 ג'יגה בזמנו היה אחלה) והוא אפילו נראה סקסי בתמונות, וכך הגיע אל חיי הE270 והפורום הנהדר הזה בעקבות הבעיות שהוא עשה לי... ואחרי מחשבה ארוכה כשמצאתי את הפתרון לכל השטויות שהוא עשה... אני חייב להגיד שזה הנגן הכי טוב שהיה לי (ועכשיו אחותי הורסת אותו באכזריות) לפני פחות משנה שוב התדרגתי בעיקר בגלל מחסור במקום.... ועברתי לA2 להגיד שהיה קל להתרגל... אני לא אגיד... אבל הפעמים שהנגן סרטים מציל אותי כבר הפכו אותנו לחברים צמודים... יאללה עכשיו נשמע אותכם!!!!!

RoyBO

New member
וואי נחמד...

הנגן הראשון שלי הבאתי אותו מארה"ב : creative MUVO^2 4GB אחרי שנה אבא שלי הביא לי IPOD MINI 4GB כחול מהונג קונג- חרא של נגן, אחרי שנה מכרתי אותו והבאתי מארה"ב SANDISK SANSA E270- עלה לי 1200 ש"ח (ישר כשהוא יצא שם). אחרי שנה וחצי הוא מת וקניתי IAUDIO 7 16GB.

tweeg

New member
שלי

אני התחלתי מmp3 מדבקה רגיל,הייתי איתו כמעט שנה שהוא התקלקל קניתי mp4,התקלקל אחרי יום,החליפו התקלקל אחרי יום החלטתי להפסיק לקנות סתם,התחלתי לקרוא את הפורום(הייתי סמוי בערך חודשיים נראה לי) הבנתי שאני רוצה משהו יותר רציני,אז קניתי את הg3,עכשיו הוא כמעט בן שנה אחלה נגן חוץ מבעייה סידרתית ביציאת אוזניות הנגן הבא שלי יהיה הi7 שהg3 ילך ויהיה לי כסף אוזניות תמיד היו לי מה שבא עם הנגן או שמצאתי בבית עכשיו אני עם הcx300 כמובן כמובן שעכשיו אני שם לב הרבה יותר לסאונד והאוזניות/רמקולים למחשב/5.1 וכו' בעתיד יהיו יותר מושקעים

S SRV

New member
טוב אז ככה....

הנגן הראשון שלי היה נגן רגיל SMART, עלה בזמנו 300 ש"ח, עדיין עובד מצויין אחרי שנתיים של שימוש, לא אהבתי אותו מכמה סיבות, איכות לא טובה כ"כ, פחות מ1GB !!, אוזניות לא איכותיות, ובעיקר זולל בטריות (אחרי שעתיים של נגינה המכשיר נכבה). לאחרונה קניתי ZEN Vision:M 60GB, מרוצה מאוד מהאיכות של המכשיר... הוא לא מושלם מסיבה אחת -שהוא לא מסודר לפי תיקיות, כנראה שאין דבר כזה מושלם...אבל למרות הכל אני ממש אוהבת אותו.

יאיר B

New member
מגניב! שרשור נגנים היסטורי.

עברו הרבה נגנים תחת ידי (אם שלי ואם של משפחתי). הראשון שקניתי היה של קריאיטיב (נקרא DMPLX100). נגן פלאש בעל 128MB. אצלי ועדיין עובד! (אני חושב שזה היה לפני 5 שנים). אחר כך קניתי נגן מדבקה (עבור אמא שלי) שמתמשת בו עד היום (למטרות רדיו). לעצמי קניתי עוד נגן של קריאייטיב (יש ביקורת שלי עליו במאמרים). 256MB עבד על סוללה, הזכיר באיכותו נגן מדבקה. לא שרד יותר מדי. במקביל נקנה עבור אחותי נגן של סנדיסק - סנדיסק דיגיטל 256MB (בצבע אדום). זה היה נגן מהסדרה הראשונה של סנדיסק. נגנים מצויינים - הוא עובד עד היום! הנגן הבא שלי היה קריאייטיב זן מיקרו 5GB. זה היה יופי של נגן, ממשק מגע, איכות סאונד, יפה (לדעתי). גם הוא לא שרד יותר מדי זמן (הסוללה שלו לא החזיקה מעמד יותר מדי). בה מהמשך החלטתי לקנות את הנגן הכי פופולארי בארץ באותה תקופה - H10 של איריבר. זה היה הנגן הכי טוב שהיה לי עד היום. איכות הסאונד שלו הייתה מדהימה, סוף סוף הייתה לי עברית (אם כי הפוכה), סידור לפי תיקיותף סוללה נורמאלית והרבה מקום (6GB). נורא הצטערתי שהוא נהרס (נפל מגובה לפני כשנה). החלטתי שבא לי יותר מקום - סוני עם 20GB (לא זוכר את הדגם המדוייק). נפילה אמיתית. צריך תוכנה יחודית שהיא אסון אמיתי. כיום בשימוש כדיסקשיח נייד. אחרי שה-H10 נהרס, קניתי את ה-E280 של סנדסיק. לא אהבתי במיוחד. ממשק מקשים מגעיל, כבל יחודי לטעינה (כמו במקרה של ה-H10 אגב). הפסיק לעבוד חודש אחרי שנגמרה האחריות. אחריו קניתי את ה-F2 של איאודיו עם 2GB. יופי של נגן. עברית ישרה, קטן, נחמד. מנגן Ogg. עובד על תיקיות. זומם בעתיד על ה-I7 שלהם. לא מזמן נרכש עבור אחותי M3 של מיזו שבפעול נמצא אצלי יותר בשימוש מאשר אצלה (גם הוא מגנן Ogg). דורש סידור לפי תגיות (איחס). מציג עברית הפוכה בשמות השירים, ממשק בעברית מלאה. לפני שנה נסעתי לחו"ל וקניתי עבור הנסיעה הזאת את ה-M250 של סנדיסק. נפילה אמיתית. בין לבין היו כל מני נגני מדבקה שאני אוהב לשחק איתם (את מי שזה מעניין, המוצלחים ביותר הם אלו שטופ מיבאים (IKO הם קוראים להם). למרות זאת, הם מומלצים כמוצא אחרון או למטרות מסוימות מאוד (כמו נסיעה לחו"ל ולא רוצים להשקיע בנגן יקר או למילואים/טירונות וכאלה). יצא לי להתנסות עם עוד כל מני נגנים שונים, בעיקר דרך חברים (אני שנורר לא קטן בנושא). אבל הם לא שלי.

ts9

New member
איפה אתם לא שומעים אתכם, לא קוראים אתכם!

מה איתכם?!?

uriler

New member
טוב, נצטרף ../images/Emo13.gif

אז ככה - אני מדבר רק על הנגנים שלי, למרות שבמשפחה יש עוד כל מיני דברים מסתובבים... הנגן הראשון - מינידיסק של Sharp, הדגם הראשון שתמך ב MD-LP (הקלטה של זמן כפול על מינידיסק יחיד). עדיין בבית, עדיין עובד, אבל להקליט זה סיפור.. כמובן - הרבה לפני העברה של DATA ב USB... אגב, הנגן היה מתנה בכיתה ט' אם אני לא טועה... בערך לפני 10 שנים. אחריו - Iriver IFP-395, נגן של 512 מגה - פשוט מעולה! רדיו מצוין, הקלטה וקידוד ישיר ל MP3 (ממקור חיצוני או מהרדיו), עמיד בכל דבר, סוללה רגילה שמחזיקה ימים שלמים - אחלה נגן. הבעיה היחידה שלו - ממשק בעייתי משהו ומבנה מעצבן (משולש?!) אחריו כבר נכנסתי למשפחת האייפודים... אייפוד וידאו 30 ג'יגה, אחלה נגן. בשלב מסוים הצטרף אליו אחיו הקטן השאפל (1 ג'יגה, דור II), שמלווה אותי עד היום. לפני שלושה חודשים (מתנת יומולדת) הוידאו 30 עבר לאחותי, ובמקומו נכנס הטאץ', 32 ג'יגה - שמבחינתי הוא הנגן המושלם. אל הכל נלוות CX-300 לשימוש בחוץ (ובעבר Sony SL-71), ו Grado SR-80 לשימוש בבית.

טוב אני גם אצטרף

היה לי מינידיסק של סוני - מהישנים לפני 5 שנים חחח הוא שירת אותי במשך שנה - ואז נדפק עקב נפילות . אחרי זה החלפתי לאמ פי 3 של IRIVER H10 5 ג'יגה הוא שירת אותי במשך כמעט 3 שנים . אבל במחצית הדרך התחיל לעשות בעיות כמו למשל לפעמים שמעו רק באוזניה אחת וכל מיני חארטות כאלה . כרגע אני מצוייד ב ZUNEII של מייקרוסופט לבינתיים מכשיר מעולה . ומצוייד גם באוזניות של סנהייזר HD485

ארמיניו

New member
מצטרף

זה התחיל מגיל 10 - הווקמן הראשון שלי :) ווקמן של סוני - אז זה היה כאילו מי יודע מה משם זה עבר לדיסקמן רגיל - שחרשתי עליו את הצורה עד שהוא התקלקל - אחריו הבאתי מטיול בגרמניה ווקמן של סוני - אחת הנפילות הרציניות - ווקמן שיודע לעשות לזהות הפרדה בין שירים (רווחים של שקט) וככה יודע להעביר שיר קדימה ואחורה לבד בקלטת בלי להעביר וכל שניה לשמוע באיזה מיקום של הקלטת אתה חח אחרי שגם הוא נפטר, נכנסתי לתחום של הנגנים- כמובן הראשון נגן MP3 מדבקתי כזה - אז עלה באזור 300 שקל לג'יגה - שירת אותי נאמנה משם דילגתי ל-MP4 - שוב נגן מדבקה פשוט IKO אם אני זוכר נכון (הוא זרוק אצלי איפשהו באחת המגרות) - אחרי חמש דקות של צפיה בסרטונים שאיבדתי בהן 90 אחוז מיכולת הראיה של העיניים שלי (מסך 1 אינצ') ויתרתי על הרעיון של לראות בזה משהו והשתמשתי בו רק לשמיעה. ואז, באילת, בלי לרצות אפילו, מצאתי את ה-D2 שלי. 4 ג'יגה עם תוספת של 4 נוספים בהרחבה, מגן פלסטיק, אוזניות JBL 220 - ומאז אין מקום שהוא לא הולך איתי (אין שניה של הפסקה, נסיעה באוטובוס של דקה אפילו שהוא לא נדלק). הדבר שהכי עשה לי את זה בנגן - אני בדרך כלל שומע קטעים ארוכים (הופעות והקלטות של שעתיים בערך) - מאוד נוח לגלוש בקטע השיר בלי ללחוץ על מקש ה--> (העברת שיר) הרבה זמן - באמצעות המסך מגע מדלק בין קטעים שונים בשיר - מאוד נוח. הוא גם זה שגרם לי לפגיעה בשמיעה - אומנם לא רציני - אבל חבל אני שם לב שאני שומע פחות טוב מבעבר - למי שמכיר - הייתי מגיע איתו לווליום של 35 עם האוזניות של JBL (ומי שמבין יודע שבD2 זה עוצמה מאוד חזקה והאוזניות האלה בנויות לאטימה של האוזניים ככה שלא שומעים גם אם מטוס עובר מעליך) בקיצר לא בריא - מאז הפחתתי - לא עובר את ה-25.

למעלה