שרשור מתכוני חמוצים

MAORBIKE26

New member
שרשור מתכוני חמוצים

הקיץ בא ועל המרפסות יש צנצנות חמוצים מסוגים שונים אז קדימה לשרשר...

limim

New member
../images/Emo91.gifצימוקי חצילים

לא זוכרת מאיפה יש לי את המתכון הזה, אבל הוא
לאוהבי החצילים והשום צימוקי חצילים 4 חצילים גדולים חומץ 10 שיני שום 5 פלפלונים חריפים חופן אורגנו שמן זית אופן ההכנה: מקלפים את החצילים וחותכים לאצבעות. מעסים במלח בישול. מעבירים למסננת. מניחים משקולת על גבעת אצבעות החצילים (משקולת או סיר). משאירים 24 שעות מחוץ למקרר, על גבי קערה. סוחטים את החצילים עם הידיים ומעבירים לקערה יבשה. מציפים בחומץ ושוב משאירים ל-24 שעות. שוב סוחטים היטב. שמים את החצילים הסחוטים על מגש ואת המגש מניחים בשמש ל-3 שעות. מעבירים לקערה. קוצצים את שיני השום והפלפלונים. מעבירים לקערת החצילים המצומקים. מפזרים אורגנו ומערבבים. מעבירים לצנצנת מעוקרת (צנצנות שנשטפו במים רותחים או חוממו כחצי שעה בתנור בחום בינוני). מציפים הכל בשמן זית. אני שומרת את זה אח"כ במקרר, אבל לא נראה לי שחייבים. אחרי שהכל מחוסל - שמן הזית המתובל מאוד טעים בסלטים...

MAORBIKE26

New member
שזיפונים ירוקים בחומץ

1-2 ק"ג שזיפונים (עכשיו העונה) לשטוף ולשים בצנצנת להרתיח חצי בקבוק מים וחצי בקבוק חומץ ומלח מוכן כשבועיים והטעם נפלא למי שאוהב

נירהמ1

New member
חמוצים / אמא של אמירה ממתכונים

המתכונים שאמירה נותנת מעולים אחד-אחד. חמוצים / אמא של אמירה ממתכונים הרכיבים 8 צנוניות קטנות חתוכות לרבעים (או גדולות לרצועות) 2 פלפלים אדומים - לרצועות 2 גזרים - לרצועות 1 פלפל חריף - לפרוסות 2 גבעולי סלרי - לרצועות 1 כפית מלח פלפל שחור גרוס 1/2 כוס מיץ לימון (סחוט טרי) אופן ההכנה: לשים בקערה את כל הירקות, לפזר מעל את המלח,לערבב ולהניח בצד לחצי שעה, להוסיף את מיץ הלימון ופלפל, לערבב.. וזהו...בתאבון אמירה לאסי שבה הביתה.....

נירהמ1

New member
חמוצים צהובים / נופר א

חמוצים צהובים / נופר א כרובית כרוב וגזר חותכים את הגזר לפרוסות יפות ואת הכרוב לחתיכות קטנות ואת הכרובית להפריד לפרחים קטנים. לסדר אותם בצנצת גדולה של 4 ליטר להוסיף 1פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות, שיני שום (אני אוהבת הרבה שום( 1/2 כוס חומץ מים +מלח(לכל כוס מים 2 כפיות מלח) ו-2 כפות של אבקת תבלין עמבה (כדי שהחמוצים יהיו צהובים) וזהו צריך לחכות כמה ימים בסבלנות עד שיהיו מוכנים בתיאבון!

נירהמ1

New member
חמוצים טריפוליטאים / שום פלפל ושמן

חמוצים טריפוליטאים / שום פלפל ושמן זית רכיבים: 8 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות פלפלים אדומים או צהובים או ירוקים 1 כרובית מופרדת לפרחים 2 צנון פרוסים לפרוסות עבות 4 פלפלים חריפים חצויים 1 לימון פרוס 1 כף סוכר 2 כפות מלח 1.5 כפיות מלח לימון אופן הכנה: מניחים את כל הירקות החתוכים בקערה גדולה או צנצנות שימור. מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מלח, סוכר ומלח לימון ומניחים למשך יום אחד. הערות: מקור המתכון: שום פלפל ושמן זית

MAORBIKE26

New member
טורשי עיראקי של 62אורית

מפורום יהדות עיראק לקחת כרובית לשטוף היטב ולפרק לפרחים קטנים קטנים, גזר חתוך לפרוסות דקות, כרוב חתוך לרצועות, אפשר גם פלפל אדום חתוך לרצועות, פלפל ירוק חתוך לרצועות, קולורבי בעונה חתוך לשמונה ולפרוסות דקות, אפשר גם לפת (כמו קולורבי). לשים בקערה גדולה, להוסיף שיני שום פרוסות (תלוי בכמות אבל איזה חצי ראש), פלפל חריף (מקופסת שימורים שיפקה-כך זה נקרא) חתוך לפרוסות עבות. לפזר על כל זה קצת שמן סויה (ממש מעט כדי שהתבלין יתפס-איזה שתיים שלוש כפות) ועל זה לשים תבלין בהרט לחמוצים בכמות שתעטוף את הירקות בצבע צהבהב חזק. את כל התערובת הזו לשים בצנצנת שתכיל אותה.ולפני זה גם לשים מלח עכשיו צריך להרתיח על כוס חומץ רגיל כוס מים עם סוכר (אין לי כמות מדוייקת לסוכר צריך לטעום את הנוזל בסיר כדי לראות שהוא לא חמוץ מדי), שזה רותח למזוג על הירקות בצנצנת בזהירות רבה. אם כמות הנוזל לא מכסה את כל תערובת הירקות אז להרתיח עוד באותו יחס עד שהכל מכוסה. לצנן לסגור את המכסה להשאיר יום יומיים בחוץ ואח"כ למקרר.

מלפפונים כבושים במלח

מתכון: מלפפונים כבושים במלח רכיבים: מלפפונים קטנים ומוצקים חבילת שמיר גדולה או שתיים קטנות ראש שום לא קלוף ומפורק לשיניים 3-4 פלפלים חריפים (לא חובה) עלי דפנה גרגרי פלפל שלמים מלח מים עלי גפן לכיסוי (רצוי) אופן הכנה: רוחצים היטב את המלפפונים ואת השמיר. שמים בצנצנת החמצה גדולה שכבת מלפפונים ועליה שמיר, עלי דפנה, פלפל חריף, גרגרי פלפל ושיני שום. לסדר שכבות כאלה עד למילוי הצנצנת. להכין תמיסה של מים חמימים ומלח ביחס של כפית אחת מלח לכוס מים ולשפוך לצנצנת עד למילויה. אם משיגים עלי גפן, רצוי לכסות מלמעלה לפני סגירת הצנצנת. להעמיד את הצנצנת על החלון למס' ימים. לאחר שהמלפפונים מוכנים רצוי להעביר למקרר. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
תחמיץ מעולה לירקות../images/Emo91.gif

מתאים לכל ירק: מלפפונים, חצילים, ירקות שורש כגון: לפת, סלרי, גזר וכו'. תחמיץ לירקות 1 כוס חומץ טבעי 1/2 1 כוס מים 1 כף מלח 1/2 כף סוכר עלה דפנה 1 פלפל צ'ילי חריף 1 ראש שום, מפורק לשיניים ומקולף אופן ההכנה: שמים את החומץ והמים, המלח והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מסדרים את הירקות הנבחרים בצנצנת בעלת מכסה אטום ומוסיפים לסירוגין את עלה הדפנה, הפלפל ושיני השום. יוצקים את התחמיץ החם על הירקות ואוטמים. משהים בטמפ' החדר יומיים וזוללים. נשמר במקרר חודשיים-שלושה. מקור: המחברת שלי אין לי מושג מאיפה זה הגיע אלי....

clcl

New member
לימונים כבושים

לימונים כבושים של איה המצרכים לימונים עם קליפה עבה פפריקה אדומה חריפה - לפי הטעם (אפשר רגילה) מלח גס אופן ההכנה חותכים את הלימון לחצי באורך, ואז לפרוסות בעובי חצי ס"מ בקערה גדולה מערבבים את הלימונים עם כף מלח גס ופפריקה לפי הטעם מכניסים את הלימונים לצינצנת משתדלים לדחוס ככל האפשר, מכסים את הצינצנת ומניחים על אדן החלון ליום או יומיים, הלימונים יפרשו מיץ, והצינצנת תתמלא עד החצי, לאחר יומיים מוסיפים מיץ לימון סחוט עד לכיסוי הלימונים, ומעל מוסיפים כחצי ס"מ שמן (רצוי זית) כדי למנוע התפתוחת עובש מחזירים לאדן החלון לשבוע ימיים בערך. הלימונים מוכנים כאשר הם הופכים לרכים - אך לא רכים מדי. ואז מאחסנים במקרר

למעלה