איזה קטע שאת כותבת את זה
במקרה הספציפי הזה כשניסיתי לצלם המצלמה שלי עשתה לי כ"כ הרבה בעיות שחשבתי שאני מתחרפנת, זה סוג של נס שיצאו לי כמה תמונות שמישות.
לעניין המצלמה- יש לי כרגע מצלמה דיגיטלית חצי-מקצועית, אבל ישנה מאוד, משהו כמו 7-8 שנים. יש לאבא שלי מצלמה מקצועית בה אני משתמשת לפעמים.
איפור עיניים או לק אני אוהבת לצלם עם מצלמה קומפקטית, אני רגילה לצלם רק עם יד אחת וראיתי שזה כמעט בלתי אפשרי להחזיק מצלמה מקצועית ששוקלת המון ולהצליח להוציא תמונה חדה. כשאני מצלמת מוצרים אני מעדיפה להשתמש במצלמה המקצועית, אבל זה בהחלט לא חובה.
ספציפית לגבי איפור עיניים- ממש קשה לצלם את עצמך, לוקח ה-מ-ו-ן זמן והמון תרגול כדי להגיע לזה. בעבר העליתי תמונות לפורום כדי לקבל ביקורת, ככה התמונות שלי נראו פעם:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=413&MessageId=152010138
[נתעלם לרגע מהאיפור המזעזע]
העצה הכי טובה שלי היא פשוט לתרגל המון. כשאת מצלמת איפור עיניים תצלמי בהתחלה הרבה תמונות, מכל מיני זוויות ובכל מיני תאורות שונות. אם יש לך זמן הכי טוב לעשות סט של צילומים, להעביר את התמונות למחשב ולראות מה יצא, ואז לפי זה את יודעת להשלים ולנסות לתקן. היום אני כבר מספיק מנוסה שאני יודעת בערך איפה למקם את המצלמה כדי שזה יקלוט את מה שאני רוצה.