אני.
אני בת 17, עובדת בטלסקר. זה לא בדיוק טלמרקטינג- כי עושים סקרים ולא מנסים למכור שום דבר, אבל העיקרון דומה- מתקשרים, מנתקים לך בפרצוף. מתקשרים, אף אחד לא עונה, ואז בטלפון המאה בערך פתאום מישהו נחמד מסכים לענות, ואז הוא לא בגיל המתאים. (עושים בממוצע איזה 11 סקרים במשמרת של 6 וחצי שעות) זו עבודה משעממת נורא ומתסכלת- אם היו עונים יותר, בטח היה קצת יותר נחמד, אבל זה לא בדיוק מכניס למצב רוח טוב כשאנשים מנתקים עוד ב"שלום, שמי גוני" או אומרים לי שאני חצופה שבכלל התקשרתי. זו העבודה שלי, מה זו אשמתי שהמשמרת נגמרת ב-22:00? הקטע המפחיד זה שמאזינים לך ונותנים ציונים על סקרים, ומי שמקבל ציונים נמוכים עף. הם גם יודעים כמה סקרים אתה עושה ומי שלא עומד בקצב של שאר האולם (כלומר, של איזה 20 אנשים חוץ ממך), יכול לעוף הביתה גם. זה לא כל כך קורה בזמן האחרון, כי הם די נואשים. מקבלת 19 ש"ח לשעה+20 ש"ח נסיעות על כל משמרת כי אני גרה רחוק (ההורים משלמים לי את הנסיעות בכל מקרה, אז זה כאילו עוד שעה של עבודה) ויש כל מיני בונוסים שעדיין לא הבנתי איך הם פועלים, אבל זה לא לפי כמות סקרים. בגלל זה זה קצת מוזר שבזמן ההפסקה כולם מתעניינים כמה סקרים כל אחד עשה. אני עובדת רק חודש, אז עדיין לא קיבלתי משכורת, אבל הבנתי שעל שתי משמרות בשבוע מקבלים איזה 1300 ככה. אני מרוצה מהעבודה כי אפשר לעשות רק שתי משמרות בשבוע, ובתכל'ס לא נראה לי שיש עוד מקום שהיה מקבל אותי רק לזה. זה גם ממש ממש קרוב לבית ספר ולרכבת, אז כשלא הייתה שביתה פשוט הלכתי לשם ברגל (10 דקות) מבית ספר. בזמן האחרון הצטרף לשם חבר של בן וחברה שלו, והם ממש חמודים, אז זה קצת מקל על השעמום, אבל עדיין.. לפעמים פשוט בא לי לדפוק את הראש בקיר. הדבר היחיד שטוב זה שאפשר לקשקש על נייר, אז ממש השתפרתי בציור מאז שאני עובדת שם. ויש עוד כל מיני אנשים נחמדים והווי טלסקר, אבל סה"כ הלוואי שהייתי מוצאת איזו עבודה במלצרות או משהו לא אנטיפתי כל כך. לא ממליצהP: