שרשור מסגרות

שרשור מסגרות

בולי ומלי- מוזמנות מהחמ"ל המאולתר לאגד את כל ענייני המסגרות שעלו כאן ביומיים האחרונים, היו כמה כאלה

מישהי מחפשת גן ברמת השרון לגילאי שנתיים וחצי?

ביתי נמצאת היום בגן מדהים מכל בחינה והיא פשוט מאושרת ללכת לגן ובכלל לא רוצה לחזור משם. היה לי ברור שהיא נשארת שם גם לשנה הבאה, עד שאתמול הגנן סיפר לי שכרגע כל הילדים שנרשמו הם בגילאי חצי שנה -שנתיים בספטמבר. שחר תהיה בת שנתיים ושבעה חודשים. הבעיה שכל הילדים הגדולים כרגע בגן יהיו כבר קרוב ל 3-3.5 שנים בספטמבר הבא ולכן יעברו כנראה לגן אחר מתאים בגיל. יש 2 ילדות שגדולות ממנה בחודשיים-שלושה בגן ורוצות להשאר , אבל עדיין נראה שזה לא מספיק 3 ילדים גדולים ועוד 12 קטנים. האמהות של שתי הילדות האחרות באותה דילמה כמו שלי. היום היא הכי קטנה בגן ומסתדרת נפלא עם ילדים בגילאי שנתיים+ - שלוש, כך שברור שזה יהיה לה רע מאוד להשאר עם ילדים פחות מפותחים ממנה. היום יצאתי לסיור בשני גנים שהגנן המליץ עליהם וחזרתי עוד יותר מבואסת כי אף אחד מהם לא נראה לי. ברור לי שכל גן אני אשווה לגן הקיים ושההשוואה תמיד תהיה לרעתו של הגן החדש. איפה אמצא גן עם פחות מ 10 ילדים על שני אנשי צוות (שנה הבאה יהיו עד 15 ילדים על 3 אנשי צוות), איפה אני אמצא גן עם צוות שנותן ומקבל כזו אהבה מהילדים? איפה אני אמצא גן עם גנן שעושה הכל מהלב ומהנשמה ומתוך תחושת שליחות וייעוד, הרבה מעבר לעסק הכלכלי? איפה אני אמצא גן שנותן לילדים אוכל אורגני ובשר של טבע עוף והכל במחיר זול יותר מהגנים שראיתי היום? החסרון העיקרי בגן הנוכחי הוא שאינו פועל ביום שישי ועם זה אני יכולה לחיות. התקווה היחידה שלי היא שנמצא עוד ילדים בני שנתיים וחצי ומעלה שירשמו ואז אם תהיה קבוצה של לפחות 5 גדולים, נראה לי שזה מספיק מבחינה חברתית. בקיצור אם אתן שומעות על מישהי שמחפשת גן ברמה"ש לילדים בני למעלה משנתיים וחצי, תודיעו לי!

../images/Emo2.gif לא היית סופר מרוצה שנה שעברה?

אני זוכרת שהמלצת לכולם . מה קרה פתאום שהכל ככה השתנה?

ש ר י ק ה

New member
הגן של הבן שלי מתאים.

גן מעולה מבחינתי. 7 ילדים בלבד נכון להיום, גננת וסייעת. הגיל מתאים בול. נקרא גן שושן. אני אשלח לך פרטים במסר אם את מעוניינת לרשום אותה לשם בשנה הבאה.

אביב152

New member
חיפוש מטפלת בירושלים

מישהי יכולה להמליץ לי על מטפלת טובה וחמה בשכונת בית הכרם בירושלים?

דנגיאל

New member
מה עושים ? אובדת עצות....../images/Emo12.gif

חייבת עצה.....דניאל יהיה בשנת "הלימודים" הבאה בן שנה וחודש....רשמתי אותו לגן מקסים שקרוב אלינו וטווח השעות שלו יותר נוח אבל השבוע הובהר לי שהוא יהיה הילד הכי קטן בגן (קבוצה של שנה עד שנתיים) ובקבוצה שלו יהיו 18 ילדים ......יש לנו עוד אופציה להכניס אותו לגן אחר שבו יש פחות ילדים בקבוצה(13) ומבחינת הגיל הוא יהיה במקום טוב באמצע....הבטן והראש לא מסכימים אחד עם השני....מה דעתכן ????

לדעתי

זה תלוי בכמות המטפלות. בגיל הזה הכי חשוב היחס האישי שיקבל. כל השאר...רננה נכנסה בגיל 1.4 לקב' של 24 אבל לכל 8 ילדים היתה מטפלת צמודה. זה היה נשמע מפחיד והרבה ילדים על מטפלת אבל המקצועיות, הארגון של הגן הוכיח את עצמו. אף ילד לא סבל, הילדים השתלבו. גם להם היו ילדים קטנים בקב' הכללית והם הוצמדו למטפלת לפי גילאים, כך שרק הרוויחן מזה.

דנגיאל

New member
מספר המטפלות שווה...

בגן אחד התייחסות הכללית היא לקבוצה צעירה (2 סיעות וגננת על 13 ילדים) בגן השני ההתיחסות היא לקבוצה בוגרת יותר ומספר הילדים גדול יותר ועדיין מדובר בגננת ושתי סייעות.....שנה וחודש נראה לי עדיין גיל שזקוקים ליחס יותר אישי ואולי אני עושה "הנחה" לילד והוא יסתדר....לא יודעת....וחייבת להחזיר תשובה....

כמה דברים

באופן אישי אם יש לך אפשרות לתת לו עוד שנה מסגרת קטנה יותר אז עדיף אבל תמיד יש כל כך הרבה פרמטרים שנכנסים לנו לשיקולים שלפעמים צריך להתפשר על משהו. בעיניי הכי חשוב בגיל הזה מי מטפל בילד. אם המטפלת מעפנה, אז מה זה משנה אם זו קב' קטנה? אם בדקת המלצות על הגן וראית אותו והחלטת, הפרמטר של הגיל לדעתי לא כל כך חשוב כיוון שהוא פשוט יגדל לתוך המסגרת הזו, יחקה את הגדולים, ירוויח פינוק כי הוא הכי קטן. בהצלחה:)

UmaGuza

New member
ללכת עם הבטן

ההבדל בין 13 ל-18 הוא לא כזה מהותי על מנת לפסול בגינו גן שאהבת וכנראה מצאת בו דברים שלא מצאת בשני. מקום טוב באמצע זה בהחלט נחמד, אבל יש גם יתרונות ללהיות הכי קטן בקבוצה. מעבר לזה שאת לא יודעת בפועל מה יקרה בשנה הבאה (אנחנו חשבנו עם פתיחת השנה שאנחנו במקום טוב באמצע, כי ככה זה היה אמור להיות בטווח הגילאים הרשמי של הגן. בפועל היום הקבוצה מתחלקת לשתי קבוצות גיל פחות או יותר שוות בגודלן: בני שנה +- ובני שנה וחצי +- ושלי בקבוצה ה"גדולה". כי ככה יצא) לכי עם הבטן, לכי לגן שמצא חן בעיניך

דנגיאל

New member
למה זה חייב להיות כל כך קשה ../images/Emo10.gif

חשבתי לתומי שילד שני זה הרבה פחות מסובך......

את מתכוונת לספטמבר הקרוב? האם צריך כבר עכשיו

לרשום את הקטנים? עד מתי בערך אפשר למצוא מסגרת?

דנגיאל

New member
תלוי איפה את גרה...

אני רשמתי אותו לפני חודשיים !!!! והוא היה ברשימת המתנה....מי שישמע....לא יאמן

POOH*

New member
אבל בכמה קטן?

איך הוא מבחינת התפתחות? את מכירה מישהו מהילדים שיהיו איתו? כי יכול להיות שהילד הבא אחריו גדול ממנו רק בחודש או חודשיים ואז זה לא משמעותי. אם הילד הבא אחריו גדול ממנו בחצי שנה זה עלול להיות משמעותי. POOH

דנגיאל

New member
הכי קטן...

הוא יהיה בן שנה וחודש....שני ילדים אחריו בני שנה וארבע.....ואחר כך בסביבות שנה ותשע.....נראה לי פער גדול

אשמח לעזרתכם הדחופה ../images/Emo13.gif../images/Emo92.gif

שלום, לפני שבוע נכנסה ביתי בת 11 חודשים למשפחתון. הילדה בוכה המון, ומלבד זאת, אני מאוד מוטרדת מהאווירה שם שנראית לי מעט נוקשה ולא מספיק חמה. תחושה שכל הזמן מארגנים שם דברים ומפעילים את הילדים, אבל לא מספיק מחבקים. כשנרשמנו המקום נראה לי נחמד, אבל אח"כ היתה לי תחושה שלא נעים לי שם. ואם לי לא נעים.. אז מה עם הילדה? בעוד שבוע אני חוזרת לעבודה, והלחץ גדול - מה לעשות? להשאיר ? לחפש מקום אחר? חשבתי לתת למקום הזדמנות של יומיים שלושה נוספים, ובמקביל לחפש משפחתונים נוספים. האם מישהי יכולה להמליץ על משפחתון עם מעט ילדים, סביב גיל 11 חודשים. מקום שיש בו חום, אהבה ורוגע, שלא בא על חשבון של בטיחות, ניקיון, אחריות ומגוון צעצועים? אנחנו גרים במרכז תל אביב. תודה רבה מראש! כל רעיון והפנייה תתקבל בברכה.

יה-יה

New member
../images/Emo41.gif שלוש הודעות במסגרת שרשור מסגרות ../images/Emo13.gif ../images/Emo41.gif

1. אני עדיין מחפשת פעוט לטיפול ליומיים בשבוע עד הצהריים במושב בני דרור בשרון. 2. חברה טובה ואהובה שלי, אשה (בחורה?) מיוחדת במינה, רגועה ונעימה בצורה יוצאת דופן, רוצה גם היא לטפל בתינוק נוסף (יש לה תינוקת משגעת בת 8 חודשים). היא בחורה מוכשרת במיוחד, בוגרת קורסים שונים ולימודים ארוכים ומקצועיים בנושאי הורות וילדים (עיסוי תינוקות, שיטת אלבאום, הנחיית הורים ועוד). מי שתשים אצלה את התינוק, מרוויחה מכל הכיוונים
היא גרה בשער אפרים. פרטים אצלי במסר. 3. שמעתי משהו חשוב!!! ואני מקווה שלרוני חלפון זה לא מפריע שאני כותבת בשמה (למה שזה יפריע לה...?
) "עננים" - המרכז המשגע של רוני חלפון, פותח בקרוב מאד את ההרשמה לגן לשנה הבאה: תינוקיה (3 חד-10 חד) ופעוטון (10 חד עד שנה וחצי). אין לי שום אינטרס כזה או אחר בסיפור, פרט לכך שהייתי מתההההה שרומי יהיה אצלה בגן, אבל זה רחוק לנו מאד! פרטים במסר (אני פשוט אפנה אתכן לרוני, כי אין לי פרטים נוספים
או שאתן לכן את הטלפון שלה... תגידו שדוד שלח אתכן
) בברכת סופ"ש שקט ושלו לכולנו
, יה-יה

למעלה