שרשור מילון קוריאני- עברי

היונג

New member
שרשור מילון קוריאני- עברי

מה דעתכם לעזור לי להרכיב מילון למילים בסיסיות בקוריאנית? כאחת שחדשה יחסית בעסק (כחודשיים וחצי) אני משתוקקת להכיר כמה שיותר מילים בשפה. לכל אחת מכן יש בטח כמה עשרות מילים שהיא מכירה, יהיה נחמד אם תעלנה אותן כאן באתר וביחד נרכיב מילון קוריאני-עברי. אין עניין להביא מילים לפי נושאים, ואל תתביישו לכתוב את המיליםהמוכרות ביותר- ככה זה מילון.. פשוט לזרוק מה שעולה בראש. קומאו ! (והנה התחלתי..)

kim87

New member
אניונג!

המלצה שלי היא ללמוד את הא-ב הקוריאני, האנגול. הוא יקל עליך בהתמודדות עם השפה, כי התעתיקים לאנגלית הם כאב ראש.
ואם כבר, "היונג" הוא פנייה של בנים לאח גדול או פנייה מכובדת למישהו שהוא מעט מבוגר ממך (עבור בנים). ברוכה הבאה!

היונג

New member
כן, אני יודעת בקשר לשם

כל אחד מברר את המקור לשם שלו... ההמלצה שלך נחמדה, אבל אני מחפשת את השפה היומיומית עם תעתיק לעברית דווקא כמו: אוסו אוסיו- ברוכה הבאה אניונג- שלום וכו' מה שהיית אמורה לכתוב לי ברוח השרשור... תודה בכל אופן. (כי קומאו כבר הכנסתי למילון בהודעה הראשונה
)

kim87

New member
אם יש לך פייסבוק

תחפשי את קוריאה - שפה ותרבות. הם מתרגמים את השיעורים של TTMIK לעברית. אין להם הרבה עדיין, אבל תוכלי למצוא שם לפחות את השיעור הראשון.

היונג

New member
לא הצלחתי למצוא שם

אבל תודה בכל אופן על הרצון הטוב, וזאת את שמגיע לך מזלטוב??

nurit224

New member
ואווו זה אחלה רעיון

אני מבטיחה שמחר אני אשב על זה ואכתוב כמה מילים שאני יודעת ומשפטים בשמחה
אבל כרגע כל מה שאני רוצה זה

nurit224

New member
כמה מילים ומשפטים שכדאי לדעת

למרות שבלי לשמוע את המילה זה לא הכי קל, אבל אני חושבת שזה יעזור לחלקכם
נרה - מדינה קאמסהאמנידה - תודה רבה רשמי \ מכובד(נאמר לאנשים שלא מכירים ) קומאו - תודה רבה (פחות רשמי, נאמר בין חברים ידידים ומכרים) אניונג-האסיו - שלום, מה שלומך? יובוסיאו - הלו? מיאן האמנידה - סליחה (פחות רשמי) צ'אסו האמנידה - סליחה (ברשמיות) מאנסה פאנגס סומנידה - נעים להכיר אוריי גאמבאן אייאו - מזמן לא התראנו צ'ילה האמנידה - סלח לי (כשמנסים לקבל תשומת לב) צ'אמן היו - בבקשה (לאחר שאומרים תודה) איגוסון בוהאיו - מה זה? צ'ונון ישראל סארם איאיו - אני ישראלי צ'ונון האנגוק דרמה-ריל צ'ואהיו - אני אוהב\ת דרמות קוריאניות צ'ונון האנגוק סאראם איל צ'ואהיו - אני אוהב\ת קוריאנים צ'ונון קימצ'י ריל צ'ואהיו - אני אוהב\ת קימצ'י צ'ונון האנגוק מל איל צ'ואהיו - אני אוהב\ת את השפה הקוריאנית נאנון האנגוק קא גי ריל וון האיו - אני רוצה לנסוע לקוריאה הגיע - וואסויו הלך - קה סו יו היה כיף - צ'אמיסויו אוהב\ת - צ'ו ווא היו קאקום שיפטה - לפעמים קל קאקום אורופטה - לפעמים קשה איפה - אודי מה ? - מואיו מי? - נוגו זה הכל לבינתיים

kim87

New member
אלוהי הקאמי!

לא סתם אמרתי שכדאי ללמוד האנגול
לקח לי שעה לפענח מה רוצים ממני... נעזרתי בעברית כדי לדעת מה הקוריאנית.........
והנה הקישור לפייסבוק: http://www.facebook.com/KoreainIsrael

sapir411

New member
חחח יש לי משהו מצחיק

דו צ'ו גאסו !! (אתה מת ) חחחחחחחחחחחחחחחחח

היונג

New member
מי יודע לתרגם את המילים הבאות?

דו צ'ו גאסו? זה באמת עוזר להבין חצי מכל סדרה...
ואם כבר- מישו יכול לתרגם לי? כל הכבוד מתגעגע כיף/ מקסים או כל פרגון אחר מה שלומך? עצוב/ שמח מאד הרבה/ קצת מהר/ לאט בית אני יודעת שאין שום קשר בין מילה למילה, אבל אלו מילים שעלו לי בראש שמעניין לי לדעת. תודה

sapir411

New member

מתגעגע- פוגו שיפו צאמיניאה - כיף (טיפה מסובך להגיד את זה ) סילפו -עצוב פאליאו - מהר מקוהה שעזרתי!! :)

למעלה