שרשור מחירים- 28.7

tuna234

New member
את צריכה להסתכל על פיתרון תרגיל 9 שאלה 2 סעיף

ג'- זה נמצא באתר של האגודה בגדול את צריכה למצוא את ה-TC ואז לעשות בדיוק מה שמוסבר בתרגיל שציינתי

tuna234

New member
כי MR זה נגזרת של TR ולא של הרווח

זאת ההגדרה שלו-פדיון שולי->נגזרת של הפדיון

tuna234

New member
התיאוריה

לגבי 5- יש הנחה שההיצע הענפי לא משפיע על הפירמות הקטנות אז בגלל הירידה במס' הפירמות ההיצע הענפי זז שמאלה והמחיר עולה הפירמה הקטנה רואה את המחיר גמיש לחלוטין ולכן הוא זז למעלה (ההיצע שלה לל"ש) והיא מייצרת יותר אבל הכמות הענפית בענף ירדה אגב- פה אתה לא חייב לדעת את התיאוריה- קח MC=X לפירמה קטנה וביקוש ענפי של p=100-10x- ונגיד 10 פירמות ותיראה מה קורה כשמס' הפירמות קטן נגיד ל-5 לגבי 7- צריך לדעת איך נראות העקומות (פה זה קצת מסובך לעשות את זה מספרי) לגבי הפירמה הקטנה ולגבי הענף כולו התהליך הוא: הביקוש הענפי עולה -> המחיר עולה-> הפירמה הקטנה רואה ביקוש גמיש לחלוטין למוצר והוא גם עולה-> עליית המחיר מעלה את הביקוש הענפי לגו"י והמחיר שלו עולה, הפירמה הקטנה רואה היצע גמיש לחלוטין לגו"י שגם עולה וגם הביקוש שלה לגו"י זז ימינה-> עליית מחיר גו"י מזיזה את MC הענפי למעלה ושמאלה כך שהמחיר של המוצר עולה עוד יותר והביקוש הענפי לגו"י עולה עוד יותר כתוצאה מכך, ופה ההבדל בין הט"ק לט"א- בט"ק מותר לך להיות ברווחים מעל הנורמלים ולכן אתה תעסיק יותר עובדים בענף, בט"א ה-MC תחזור לנק' הקודמת שלה, והמחיר למוצר יהיה נמוך יותר מאשר בט"ק, מה שיזיז את עקומת הביקוש לגו"י חזרה, ולכן תעסיק גם פחות עובדים אני מציע שתצייר את זה ותראה בעצמך

Sir Master

New member
טונה לגבי הנגזרת עם הסיגמא

אני רוצה לוודא אם היה אותו שאלה רק P=(200-Q אז הנגזרת הנכונה הייתה 200-X1-NX1 מה היה קורא אם פונקצית הביקוש הייתה P=(200-Q^2 האם זה היה 200-2X1-2NX1 ?

tuna234

New member
יש לך פיתרון ל182/8 בעמ' 176

ולגבי 142/6- בע"מ- זה יחסים בין שוות תפוקה לשוות הוצאה 1/10 זה שוות תפוקה 4/15 זה שוות הוצאה אם תקטיני גם את A וגם את B התפ"ש שלהם יעלו ותגיעי ליחס של השוות הוצאה זה אחד התנאים למיקסום רווח עוד משהו לגבי 182/8 אם נתון לך שאחת הפירמות היא מייצאת, או למשל מפלה בין שווקים וכו' אז קודם תסגרי את ההתנהגות שלה ורק אז תעברי לפירמה השנייה ולתחרות קורנו

מיטלשפ

New member
בקשר לשוות תפוקה והוצאה

לא למדנו שאם שיפוע שוות הוצאה>שיפוע שוות תפוקה (כמו במקרה הזה) עדיף להשתמש רק בB? או שאני מבלבלת פה נושאים ואם אני הולכת לכיוון של ההסבר שלך- לא כ"כ הבנתי למה הקטנת A וB יביא אותי ליחס של השוות הוצאה. הרי אם אתה מגדיל גם מונה וגם מכנה זה פחות יגדיל מלהגדיל את המונה (A) ולהקטין את המכנה (B)

tuna234

New member
הערה

הנוסחה שכתבתי עובדת רק אם מדובר במפעלים זהים עם MC עולה הכל נמצא במחברת של כהנא אגב

vakninadi

New member
התייחסת לMC של המנהיגה כ MC=X?

אם כן למה? זה של המונהגות לא?

tuna234

New member
במקרה זה יצא זהה

אבל אם נגיד 3 מפעלים היה עדיף זה לא היה יוצא זהה

tuna234

New member
כן..בפתרון שכהנא הראתה מניחים

שMC גמישה לחלוטין ושווה ל-MIN AC

vakninadi

New member
בספר באמת יש טעות חישוב

בגזירה הם פיספסו שם 5. ובכלל למה לא צימצמו את הX?

למעלה