שרשור מדעי המחשב

Donatelo

New member
למי שעשה מתכונת ויכול להעלות אותה

אם למישהו כאן הייתה מתכונת והוא יכול להעלות אותה, בעיקר שאלות במודלים שלא מופיעות הרבה באינטרנט אז אני אודה לו. אין לי כאן סורק אז מחר אני אעלה את שלי.

Gal isr

New member
מדעי המחשב ב'?

העלתי מלא שאלות שבוע שעבר- לך אחורה לחפש.

Donatelo

New member
אכן. ראיתי מה שהעלית

פתחתי את השרשור כדי לקוות שנצליח לגייס לפורום שאלות נוספות. אני בינתיים נותן שאלה מהמגן שלי עץ בינרי T הוא עץ מאוזן או הוא עץ ריק או שורש ושני בנים כך שהערך המוחלט של הפרשי הגבהים שלהם הוא לכל היותר 1, וכל אחד מהם הוא עץ מאוזן. א. צייר עץ מאוזן כלשהו ב. צייר עץ לא מאוזן, והצבע בו על הצומת המפרה את האיזון. ג. ממש באלגוריתם מילולי את הפעולה: עץ_מאוזן(T), המקבלת עץ בינרי T ומחזירה אמת אם העץ מאוזן, ושקר אחרת.

MOD1212

New member
אבל איך יכול להיות שלבן יהיה גובה

יותר גדול מאחד מעל הגובה של אביו?

לא יכול להיות.

אני חושב שלא הבנת את השאלה. גובה של עץ זה אורך המסלול הארוך ביותר מהשורש שלו עד לעלה כלשהו. עץ הוא מאוזן אם לכל צומת, תסתכל על הגובה של תת העץ השמאלי שלו, ותסתכל על הגובה של תת העץ הימני שלו, אז הפרש הגבהים האלה בערך מוחלט יהיה לכל היותר 1.

MOD1212

New member
אני לא מצליח לחשוב על אלגוריתם

שיחשב גובה של עץ, איך לבדוק מה הכי ארוך מתוך כל כך הרבה מסלולים?

FreakOfNature

New member
הנה אלגוריתם:

גובה_עץ (T) {האלגוריתם מקבל עץ T ומחשב את גובהו} 1. אם עץ ריק אזי החזר 1-. {אחרת} 2. גובה_עץ (תת_עץ_שמאלי(L <-- ((T 3. גובה_עץ (תת_עץ_ימני(R <-- ((T 4. אם L<R אזי החזר R+1 {אחרת} 5. החזר L+1 שים
לכך שהפקודה "החזר" היא בעצם פקודה שמחזירה החוצה את הערך ומסיימת את פעולת התכנית, ולכם אם התנאי ב-1 מתקיים, אז שאר הפעולות לא מתקיימות, אפילו שאין "אחרת". אותו דבר חל גם על פקודה 4. אם פקודה 4 מתקיימת אז פקודה 5 לא תבוצע. דבר נוסף - גובהו של עץ_ריק מוגדר להיות 1- מכיוון שגובהו של עץ שהוא עלה הוא 0 (יודע למה?)

123יעל

New member
../images/Emo41.gifצריכה עזרה דחוף../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

היי אני מצטערת שאני באה ככה לפורום שאני לא פעילה בו ומבקשת טובה אבל זה באמת דחוף
אני חייבת להגיש היום למורה שלי פתרונות של בגרויות במדעי המחשב ב' שנים 2004-2001 אם אני אגיש לה את זה היא תעלה לי את המגם ב20 נקודות
אתם לא חושבים שזה ממש קטנוני מצדה להוריד לי 20 נקודות בגלל הבגרויות האלה
אבל היא פשוט לא ממש מתה עלי ולמדתי לא להסתתבך איתה.... שלא תחשבו שאני סתם עצלנית ובאה לבקש שתפתרו לי או משהו
, אני עושה, לפחות מנסה לעשות... אבל אני לא אספיק
אז אם משהו פתר (בפסקל או דברים שלא בסביבת העבודה) ויכול להעלות לפה אני ממש אשמח
אה והייתי כבר באתר של אנקורי וכל זה, זה לא ממש עוזר לי כי אין פתרונות לכל השאלות.... בתודה מראש
יעל

MOD1212

New member
הממ

מה הבעיה לפתור ארבע בגרויות? אין תרגול טוב מזה לבגרות בכל מקרה איך שבא לך: באתר של הילה קדמן יש מספר פתרונות www.kadman.net תנסי גם ידיעות תיכון ו"וואלה - יורם" גם שם אולי יהיו פתרונות

FreakOfNature

New member
אם את מגישה בכתב יד, אז

נראה לי שהזמן שייקח לך להעתיק לא קצר בהרבה מהזמן שייקח לך לעשות לבד, אבל את תפסידי מזה המון!

123יעל

New member
תודה רבה לכולם../images/Emo70.gif

ממש עזרתם לי
האתר הזה של קדצן ממש מעולה לי
אתם צודקים זה באמת הדרך הכי טובה ללמוד אבל אין לי ברירה כי זה עדיף על לקבל 20 נקודות פחות במגן.... חוץ מזה שחוץ מהבגרויות שאני צריכה להגיש יש לי עוד איזה 4 ללמוד איתם אז זה בסדר שוב תודה

למעלה