שרשור מאמרים

פראזניק

New member
לגבי המדענים הגרמנים...

א. יש ספר שאיני זוכר את שמו, אך דומני שכותרת המשנה שלו היא "ציד המדענים" והוא מתאר בהרחבה את הציד הגדול שנערך אחרי מדענים גמרנים, ע"י כל בעלות הברית, ארה"ב, רוסיה, בריטניה, צרפת וכו'. ב. המאמרים הנ"ל נכתבו עבור עיתון חרדי בשם "בקהילה", והתארוך העברי הוא משום שע"פ ההלכה יש בעייתיות מסוימת בהתייחסות לתאריך לועזי - שיסודו בלידת ישו (כביכול) ומשמש את הנוצרים שהם עובדי עבוזה זרה ע"פ רוב הדעות ההלכתיות. במאמר שהעליתי לפני כן, על ארה"ב, שמתי גם תארוך לועזי בסוגריים, משום שבזה אין בעיה. (וסתם הערונת, אם נשים לב, הרי שהחרדים מציינים בדרך כלל ליד התאריך הלועזי את המילה "למניינם" כדי לבדל את עצמם מהתאריך הזה. ואלו היו שישים שניות על דת
) ג. כבר נכנסנו כאן מעט מזעיר לשאלת הצורך שבשיגור חלליות מאוישות לחלל. מדענים בנאס"א, וכך ראיתי באתרי ידיעות, מעריב, NFC, "הידען", ושאר אתרים חדשותיים ומקצועיים יותר, טוענים שאת רובם המוחלט של הניסוים אפשר לבצע גם ע"י חלליות לא מאוישות, אבל כפי שכתבתי, הצורך לשגר חלליות מאוישות נובע מהצורך ליצור דעת קהל בענין, כדי לקבל תקציבים נוספים, כך שיש הגיון מסוים (גם עם מעוות) בענין. ד. לגבי רוח האדם: יש צדק בדבריך, וחשבתי על זה. שכן מה השוני בין זה לבין טיפוס על האוורסט למשל, שאף הוא הקריב קרבנות רבים? הרי היוצאים לחלל מודעים לסיכונים שהם נוטלים על עצמם ובכל זאת הם מוכנים ואף רוצים. בני אדם מסכנים את חייהם בתחומים רבים מאד, והחלל הוא רק אחד מהם. אבל השאלה היא אחרת. ע"פ המידע הקיים, נאס"א משקיעה עשרות מליוני (או מאות מליוני, איני זוכר בדיוק את המספרים) דולרים בכל אדם שנשלח לחלל, בו בזמן שממשלות טוענות שאין להם הכסף להשקיע בתחומים קריטיים הרבה יותר, כמו רווחה, מלחמה במחלות, חינוך וכו'. כאן טמון הכלב. דהיינו: השאלה אינה האם ראוי שאדם יסכן את חייו בנושא זה, שכן זה נתון לשיקולו האישי, השאלה היא האם אין זה פשע להשקיע סכומים אדירים שכאלה בענין זה שאין בו צורך לאנושות כל כך, תחת להשקיע בתחומים קריטיים. ואני עדיין מצפה למומחים גדולים ממני שיצטרפו לדיון. זה יכול להיות דיון מענין מאד:))

טרה10

New member
מה שאני יכול להעיר כאן זה שאת המושג

חילוני המציא-בביטוי: חולוני- הפרופ' יוסף קלויזנר שהוא בן הדוד של הסבא שלי שגם הוא נקרא יוסף קלויזנר. והשאלה: מדוע שולחים בני אדם לחלל- דומה לשאלה מדוע נשלחים בני אדם למלחמה כשיודעים שהם יכולים ליהרג, והרבה פעמים זה בעיקר בגלל, ובשם שום דבר בעל ערך. אני מעריך שהרבה מההישגים הטכניים בחקר החלל- משמשים גם להנחיית ושימוש בכלל בכלי נשק. וזה בערך כמו לשאול למה לעשות גינה- כשהטבע תמיד יעשה את זה יותר טוב יותר יעיל ויותר יפה.

ganooov

New member
זה די פשוט, לדעתי. ../images/Emo13.gif

יש והיו רווחים מטיסות מאויישות, השאלה היא האם צריך להשתמש בבני אדם. הסיבה שעדיין משתמשים באסטרונאוטים היא מפני ש: א. האלקטרוניקה המכנית עדיין לא יכולה להחליף עד הסוף את בני האדם. ב. בגלל שיותר זול להשתמש בבני אדם, לא?
אגב, לגבי אחד מהמקרים של הסוויז שהתרסקו - פתחו לקוסמונאוטים בחללית (משומה קשה לאנשים להבדיל בין חללית לבין מעבורת חלל) קו פתוח לאומה ברדיו, אבל אחד מהקוסמונאוטים (שידעו שהם הולכים לקראת מוות בטוח) התחיל להסביר לעולם את דעתו על המשטר הסובייטי
... עוד משהו - הסובייטים העתיקו הרבה מאוד מהאמריקאים בכל מה שקשור לחלל, והצליחו בזה, לפחות עד שהם בנו מעבורת חלל, שלמיטב ידיעתי מעולם לא טסה
.

פראזניק

New member
לא כל כך, ganooov...

א. אמנם, חלליות לא מאוישות לא יכולות לעשות *כל* מה שאסטרונאוטים יכולים, אבל הם יכולים לעשות כמעט כל מה שאסטרונאוטים יכולים. ושוב, כפי שאמרתי, מדענים בכירים טוענים שזה מיותר. שאפשר להסתדר בלי אסטרונאוטים. ב. לשלוח חללית מאוישת, זה הרבה הרבה הרבה יותר יקר מאשר לשלוח חללית לא מאוישת. ונאס"א מודה בזה בפה מלא. כל אסטרונאוט עולה עשרות או מאות מליוני דולרים (איני זוכר במדויק) בעוד שהחלליות שנשלחו למאדים ואבדו, עלו שתיהן (אאל"ט) 290 מליון דולר. ג. הדעה על הסויוז היא בגדר קונספירציה מוחלטת, תסכים איתי:)) (בדיוק כמו הסיפור על ארמסטרונג, שאמר על הירח משהו לשכן שלו...) ד. הסובייטים העתיקו? הם היו הראשונים, כמדומני. כמובן שבהמשך הדרך היו גניבות טכנולוגיות רבות, הסובייטים היו מומחים בזה, אבל אל תזלזל בהם. ומעבורת החלל "בוראן" הסובייטית, לפי הידוע לי, נשלחה לחלל יותר מפעם אחת.

ganooov

New member
../images/Emo26.gif ../images/Emo13.gif

א. איף דיי סאיי סו
. ב. שיהיה
. ג. אם אתה אומר
. ד. הסובייטים היו הראשונים, אבל מאז ומעולם הם ידעו טוב מאוד מה לעשות כשמישהו יותר טוב מהם
. לגבי בוראן - אמרתי את זה לפי הזיכרון של אבא שלי :-9 (אם יש כאן למישהו שאלות לגבי מלחמת האזרחים האמריקקית, אני אוכל לשאול ידע מאבי
[או לשכנע אותו לגלוש כאן. מפליא שהוא דוקטור לכימיה ולא להסטוריה
]).

יש פה בעייה טכנית

המאיצים של הרקטות הרוסיות היו יותר טובות והיה להם דחף כפול מזה של הטיטאן וכל טיל של ארה"ב גם היום שבודקים אותם לאחר שלא נוסו יותר מעשרים שנה הדחף שלהם הוא יותר גבוהה ...
עכשיו הם כמעט והצליחו להגיע לירח עוד לפני האמריקאים אבל אם החללית לא היתה נהרסת על כן השיגור היא היתה מגיעה לפנ האמריקאים היות והיא יעודה לשיגור כחוד לפני ....

שרשור מאמרים

לאור הענות המדהימה לבקשתי למאמרים אני יוצר בזאת שרשור המיועד למטרה זו בדיוק, מקריאת המאמרים אני יכול להעיד שהם מרתקים וכתובים הייטב, כדאי לכולם לקרוא, אשמח לפרסם עוד מאמרים בנושאים מגוונים ככל האפשר. דרך אגב גם עבודות אקדמיות (לתואר ראשון או שני) שלכם בהיסטוריה תתקבלנה בברכה, במידה וברצונכם לפרסמן.

../images/Emo51.gif

תודה לכולם על המאמרים המחכימים, כולם נמצאים כבר, או ימצאו בקרוב במדור המאמרים שלנו. אם יש לכם תמונות שהייתם רוצים לצרף למאמרים, אשמח אם תצרפו אותם בתגובה להודעה זו, גם רעיונות לגלריות או סקרים יתקבלו בברכה

למעלה