שרשור לימודים

לגבי לימודי רפואה משלימה

שלום לכם, סיימתי צבא לפני כמה חודשים וכרגע אני עובדת ומתחילה לתהות (יותר נכון ממשיכה...) לגבי תחום הלימודים שלי בעתיד... יש כ"כ הרבה נושאים שמעניינים אותי , והכי מושך אותי תחום הרפואה, ובתקופה האחרונה התחלתי לחשוב על תחום הרפואה האלטרנטיבית... אז לשאלותיי : המקצוע הזה לא נראה לכם הרבה פעמים כחלק מאיזשהי אופנה חולפת? כלומר, בעיסוק הזה ברפואה לא מערבית ובמשיכה למזרח או שלדעתכם זה ישאר עוד הרבה זמן... האם יש אוניברסיטאות שמקנות תואר אקדמאי ברפואה משלימה? איפה כדאי ללמוד ? מה מקנות התעודות ? ועוד שאלה מהותית מאוד בשבילי... אני באמת רוצה ללמוד מקצוע בתחום הרפואה כדי שיהיה באפשרותי לעזור לאנשים ולהקל על הסבל שלהם. האם ברפואה אלטרנטיבית העזרה היא לא בעיקר לאנשים שיכולים לממת טיפולים בכל מיני קליניקות פרטיות , או שיש אפשרות לעבוד עם ציבור שיש לו פחות אפשרויות? הדבר האחרון מאוד מאוד חשוב לי אישית בבחירת מקצוע... תודה רבה רבה רבה לכם מראש :) אנה

vald 28

New member
בית- ספר מזרח-מערב

שלום לכם, רציתי לשאול על בית-ספר מזרח-מערב תאם משהו לומד ו סיים כבר ? אני מעוניין בלימודי דיקור ואקופונטורה ושייצ'ו. אם משהו יוכל לענות אני אסמח מאוד, תודה מראש. נ.ב. מצתער אם אש שגיות:)

shanny23

New member
תשובה..

אם התחום מעניין אותך ותמיד אהבת את נושא הבריאות והרפואה (בעיקר משלימה, בדרך הטבעית..) אז יתכן שזה אכן בשבילך. יש המון אנשים בכל תחום שהתחילו ללמוד ובאמצע הלימודים ואפילו בסוף הלימודים לפתע שינו כיוון. קורה המון. צריך להבין את המשמעות והאחריות של לטפל באנשים (לקחת אחריות מסויימת על בריאות של אדם אחר) ולעזור לו לחיות חיים תקינים (ללא חולי). אני מעריכה שזו לא "אופנה חולפת" מאחר וזה קיים 3,000 שנים בערך וזה פשוט חוזר ומתחיל לחלחל לאנשים למודעות יותר ויותר. יש את חוק האקופנקטורה שכשהוא יעבור הלימודים יהיו מוכרים כתואר (או משהו כזה) אבל יש מכללות שתכנית הלימוד שלהם מתואמת עם אונ' בחו"ל וכביכול התעודה היא מעין תעודה מוכרת. יש קובץ של מכללות לרפואה משלימה בפורום, תוכלי לקרא ולהתעניין. אני ממליצה לך לבדוק שעות לימוד והתאמה לחוק האקופנקטורה (אם תלכי על דיקור), לבדוק "גב כלכלי" של מכללה (שמחר לא תפשוט רגל, לבדוק מרצים ושעות לימוד ולראות מה נוח לך. יש קליניקות "ציבוריות" כמו בקופ"ח... אבל ביננו, את תמיד תרצי להקים קליניקה משל עצמך ותקבעי לעצמך את המחירים (וכשתראי את ההוצאה על הלימודים, תביני למה טיפול הוא יקר..). אסור להמליץ כאן על בתי ספר אבל אם תרצי- במסר, בשמחה..

למעלה