שרשור לחשי קסם

סיביון

New member
שרשור לחשי קסם

איזה לחשי קסם אתם מכירים? אני מתחילה: אלוהומורה- לחש שפותח מנעולים/דלתות. נתקלתי בו פעם ראשונה כשהרמיוני פתחה בספר הראשון את הדלת שמאחוריה רבץ פלאפי.

זכורים לי כמה לטובה

"וינגארדם לביוסה"- ועוד הרמיוני אומרת לרון "אומרים וינ-גאר-דיום לב-יו-סה, תעשה גאר ארוך כמו שצריך
(לא ידעתי שהיא ממש מורה ללשון
) (באיזהשהוא עמוד בספר הראשון) "אופוגנו"- הרמיוני שקינאה ברון שהוא היה עם לבנדר (בספר השישי) שלחה לעברו להקת ציפורים שתקפו, ניקרו ושרטו כל פיסת עור חשופה (עמ'276) "מופליאטו- לחש שאני קוראת לו לחש הסודות. כלומר כולם מדברים ואף אחד לא שומע מה שמדברים... הופיע בספר השישי... "אציו"- לחש זימון "אגואמנטי"- מכבה שריפות (ספר שישי עמ' 546)

talbd22

New member
דרך אגב,

קראתי את הרביעי שוב ושמתי לב שפלר משתמשת בו בזמן טורניר הקסמים המשולש- עוד לפני שהלחש הזה מוזכר, נדמה לי בספר החמישי. אחרי המשימה הראשונה רון אומר להארי שהאש של הדרקון הציתה את החצאית של פלר והיא כיבתה אותה עם מים מהשרביט שלה..

talbd22

New member
עוד שניים

אם זה נחשב. לומוס= הדלקת אור מהשרביט נוקס= כיבוי אור שנייהם אני לא זוכרת ממתי הם מופיעים.. דרך אגב, כתבתי "אם זה נחשב" כי אני לא בטוחה מה ההבדל בין לחש לקללה (אם יש הבדל). מישהו יודע?

סיביון

New member
אני מתארת לי שגם קללה היא לחש קסם

בכל מקרה אני התכוונתי שנעשה רשימה של כל לחשי הקסם והקללות שכתובים בספרי הארי פוטר.

juggernaut

New member
נראה לי שהוא אמור לחתוך פשוט.

לא חושב שזה נכון לקרוא לזה לחש פוצע. חוצמזה, שזה לחש אחד המגניבים.

tiltal0

New member
כמה לחשים...

1. אובליויאטה- לחש מוחק זיכרון. ספר שני לוקהרט השתמש בו כשהם היו בחדר הסודות על הארי ורון. 2. אקספקטו פטרונום- כמובן שאין צורך לפרט 3. רדוקטו- לחש דוחה מכשולים- הופיע בספר רביעי במשימה של המבוך

אהמ.... אהמ .......

סונוריוס -עשה למה שמו ששכחתי אותו פאדיחות- קול עצום בקווידיץ (אני מאשימה את הגיל שלי
) אינגורג'יו (נדמה לי שזה ההפך מרדוקטו זה להעצים ולהקטין) אקספליארמוס- נגד לורדים ואוכלי מוות משום מה זה עובד רידוקולו-נגד בוגארטים ואהמ...אהמ... קרושיו אימפריו ואבדה קדברה מה עם לחשים שאנחנו יודעים שקיימים אבל לא איך עושים אותם? כמו לחש בועית הקסדה וקללת עטלפי הנזלת של ג'יני?
התלהבתי אז קדחתי קצת אבל זה יופי של משחק

סיביון

New member
אקספליארמוס

זה לחש שמפרק את האוייב מנשק (לכן השרביטים שלהם עפים להם מהידיים).

../images/Emo9.gif אני יודעת פשוט כל הזמן../images/Emo58.gif

היא מזכירה את זה כלחש שנחשב חלש בחמישי נדמה לי שזכריה סמית צחק על זה ובעצם זה אחד הלחשים שכל הזמן מציל אותו וגם ככה עלו עליו בשביעי לא?

talbd22

New member
אה, עוד אחד

ארבעת הרוחות- זה שמראה לך לאיזה כיוון ללכת....הארי השתמש בו במבוך.

halloo

New member
לויקורפוס

לחש שמרים אותך מהאוויר כאילו "אתה תלוי באוויר בעזרת קרס בלתי נראה", מהספר השישי. יש גם את הלחש ההפוך, אבל שכחתי אותו..

talbd22

New member
ליבראקורפוס, אאל"ט

ואם כבר מדברים על זה, נזכרתי במשהו: יש איזה קשטע שהארי צועק את הלחש הזה, אבל הוא אי מילולי..עוד טעות בספרD:

למעלה