שרשור יעוץ משפטי

deena

New member
שרשור יעוץ משפטי

נא לשרשר לכאן שאלות עבור עו''ד גלוקשטד גולשים מתבקשים שלא להגיב בשרשור כל עוד הוא נעוץ, על מנת שלא להטעות גולשים אחרים שעלולים להסתמך על תגובותיהם כיעוץ משפטי מומחה. בוקר טוב ליום ראשון לשבוע נפלא באופן מיוחד

Dont even ask

New member
שינוי מזונות בעקבות שינוי משמורנות

קצת פרטים טכניים: זוג שגרוש שנה לערך. האם משמורנית על שני ילדים בני 12 ו 13. האב משלם מזונות ומשתתף בהוצאות האחרות. אין מזונות אשה. אחד הילדים מבקש לעבור לגור עם האב. בהערכה שהמעבר מוסכם על האם, מה נהוג לגבי שינוי המזונות? ( לפי נתונים מהאתר - הורות שווה- נדמה כי האב עדיין נדרש לשלם מזונות עבור הילדים). ועוד שאלה על הדרך- במידה והמצב הכלכלי של האב משתפר בעקבות שינוי בקרירה- האם הנושא הוא עילה לשינוי דמי המזונות?( במידה והמזונות הנוכחיים ממוצעים ויותר). תודה.

אם מוסכם

על העברת המשמורת, עליהם לבקש מבית המשפט לאשר את ההסכמה. לגבי המזונות, הורים רבים מסכימים כי עם המעבר לא ישולמו מזונות עבור הילד שעבר, אך אם האם תתעקש, האב יחוייב עבור "מזונות אירוח" כלומר, הוצאותיו של הילד בביקוריו אצל האם במסגרת הסדרי הראיה. לעניין הגדלת המזונות בשל מצב כלכלי טוב יותר, אם תוגש התביעה ובית המשט יראה כי חל שינוי נסיבות מהותי, שלא ניתן היה לצפות אותו בעת מתן פסק הדין, יכול להיות שזה ישפיע על גובה המזונות.

Dardar63

New member
אם אני מבינה נכון

האב אמור להמשיך לשמלם מזונות עבור הילד שנשאר לגור איתה? ובנוסף היא יכולה לתבוע מזונות אירוח? להזכירך- במצב זה מדובר על ילד אחד החיי איתה וילד אחד החי איתו. תודה רבה על התשובה ועל זאת שתבוא.

יLדה Aחת

New member
שאלה

שלום, אם אני הולכת לקראת תהליך גירושין, לאחר פרידה של כשלושת רבעי שנה, וכעת, לאחר שנים שבהן הייתי לצד בן זוגי במהלך עבודה מאומצת, שנים רבות לבד בטיפול בילדים עד שהיה מגיע הביתה בערבים (בשנים האחרונות התחלקנו ביציאה הביתה אחה"צ), כעת הוא מתחיל להרוויח הרבה יותר מאשר לפני כן, ובמילים אחרות, כעת, כל ההשקעה מתחילה לשאת פרי -- האם בחישובים הכלכליים, ארגיש משהו מזה, או שכעת אני לדרכי, עם המשכורת שלי, ללא כל קשר למה שהוא מרוויח? תודה!

חסרים פרטים

לתשובה מלאה, כך למשל אם מדובר בעסק שהקמתם, אז גם המוניטין הוא נכס ואת זה אפשר לתרגם לכסף בחלוקה. אם מדובר באדם שכיר, הרי שפוטנציאל ההשתכרות יבוא לידי ביטוח במזונות והנכסים שנצברו בעבודתו (חסכונות קופות גמל וכו) יתחלקו.

עזרה בבקשה

אז ככה...בצער רב..אני עדיין לא בשלב העיכול אני ובעלי החלטנו להתגרש למרות כל האהבה (סיפור ארוך ולא ניתן לגישור) . פתחתי עסק לא מזמן שעדיין כמובן בהפסדים ואומנם בעלי עזר בהקמתו אבל את כל העבודה בו אני עושה כמובן, יש לנו בית שכולו תחת משכנתא, יש לנו רכב שרשום על שמו והכי חשוב יש לנו 2 ילדים מדהימים בני שנתיים וקצת. בעלי זרק לי שהוא כבר ניגש לעו"ד להתייעץ ואני קיבלתי פשוט שוק חשמלי. עו"ד למה ? חשבתי שנוכל לשבת על כוס קפה וביחד להחליט איך כמה ומה אבל...אני לא יודעת אפילו היכן להתחלי..בית דין רבני ? שם מתגרשים ? אם נסכים על הכל אז עדיין צריך עו"ד ? אלוהים אני משמ לא רוצה שזה יהפוך למשהו מלוכלך אחרי הכל היו לנו 5 שנים אוהבותאבל ...אני מפחדת שהוא יוציא את כל הכעס והתסכול שלו (והוא מלא בהם כרגע) על הגירושין האלו. מה אני עושה ? לגבי העסק..אומנם הכסף שהושקע בו של שנינו אבל אני זו שעובדת בו כל יום מצאת החמה ועד צאת הנשמה ולא לוקחת משכורת. מה אני עושה ? מה אני צריכה לעשות ? כיצד מתחילים בכלל עוד לפני שאני מגיעה לשלב הכאב האמיתי בחיי ?

הכי חשוב

כבר בשלב הזה, שתקחי את עצמך לעו"ד שמתמחה בתחום דיני המשפחה, על מנת להעריך את המצב ואת הצעדים, גם אם מדובר בהסכם, הרי שכדאי שתקבלי את הכלים להגיע אליו בצורה טובה ויעילה, ולמקרה הצורך, אם הדברים לא יתפתחו ברוח הסכם, יהיה מי שיגן עלייך מול הצד השני. כמובן שעדיף להגיע להסכמות, אבל גם אז, כדאי לך לגשת לעו"ד שיבדוק את הסכמות ולא לחתום על שום הסכם מבלי להתייעץ.

למעלה