שרשור יום שישי בערב................

שרשור יום שישי בערב................

בפרוס עלינו ערבו של ליל שבת קודש, בהתקדש היום, אני מתכבד בזה לפתוח בזאת רשמית את השרשור הקבוע המלנכולי והמתרפק של שבת קודש, בקידוש ליל שבת כדת וכדין כיאה למי ששנו ופירשו שאין מספיקין בידם לעשות תשובה, אבל מחובת קידוש היום לא פטרום.. (מרים הכוס וקורא בניגון וקול ערב:) יום השישי, ויכולו השמים והארץ וכל צבאם, ויכל אלוהים ביום השביעי מלאכתו אשר עשה, וישבות ביום השביע מכל מלאכתו אשר עשה. ויברך אלוהים את יום השביעי ויקדש אותו, כי בו שבת מכל מלאכתו אשר ברא אלוהים לעשות. סברי מרנן ורבנן ורבותי, ברוך אתה יי אלוהינו מלך העולם בורא פרי הגפן. ברוך אתה יי אלוהינו מלך העולם אשר קידשנו במצוותיו ורצה בנו, ושבת קודשו באהבה וברצון הנחילנו, זכרון למעשה בראשית. כי הוא יום תחילה למקראי קודש זכר ליציאת מצרים, כי בנו בחרת ואותנו קידשת מכל העמים (כאן אומר בלחש: איכס.. איזו גזענות), ושבת קדשך באהבה וברצון הנחלתנו. ברוך אתה יי מקדש השבת. (שותה מהכוס ואומר לחיים.. לחיים..) גוט שאבעס.. גוט שאבעס.. גוט שאבעס... בזאת הוכרזה רשמית פתיחת השבת בפורומינו, הנכם מוזמנים לשרשר כאן בליל שבת קודש זה, את כל הגיגיכם, תסכולכם, מאוויכם, או סתם כיד הדמיון הטובה עליכם.... <זה לא אני, זו הנשמה היתירה.>

והמשכיל בעת ההיא ידום???

אז מה אם אצלך עוד לא נכנסה השבת, אתה לא יודע שהפורום מתנהל לפי שעון א"י אופק קהיר מיט צווי מינוט און זיבען חלקים ?!

מי ביקש דער משכיל ולא קיבל ?

הייתי בשדות זרים , הנה שתי הודעות לפניכם לכבוד שבת

קיבלנו... קיבלנו...

מה זה? ממתי התחלת לרעות בשדות זרים?! ועוד להביא לנו הודעות מגולדה?! קיבלת רשות מנועם?! ד"א ראיתי שהצלחת להעיר אותו, בסוף הוא שוב יחסום אותך..

ממתי התחלתי לרעות בשדות זרים?

המממממ........ מהיום שהפסיקו פה ליתן לי הצומי , חוצמזה קיבלתי מכמה אנשים הזמנה פרטי-אישי לבקר אצלהם , ולרעות שם עד שיתסאב , נועם ? אל תפתח פה לשטן ! למה אף אחד עכשיו בפורום חוזרים ? מת עליהם ! מתגעגע להם ! שבע כבר מזמן מפורום יוצאים , מ ש ע מ םםםםםםםםם פה ,

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות!

שבת שלום ואגיטע יום טוב לכל הצדיקים הקדושים הגולשים בפורום, מי בכותבים ומי בפאסיבים, מי שהיו ומי שיהיו. ומבין מנהגי החג אהבתי במיוחד שתיית 4 כוסות: כוס 1 יין לבן, כוס 2 2/3 לבן ו-1/3 אדום, כוס 3 1/3 לבן ו-2/3 אדום וכוס 4 יין אדום כולה, לסמל הבשלת הפרי והאדמתו. <שומרת הולכת להדליק
>

זה היום? (שכחתי להוסיף ברכה)

דרך אגב, לא שמעת על מנהג בנות ישראל החסודות והכשרות להדליק נרות טרם כניסת השבת, ולפני הקידוש הרשמי ?!

עוד הפעם חג ?

מישהו אולי יודע הטעם למה חוגג ט"ו בשבט כחג ????? חג דתי זאת ? ומה הקשר לנו עם אילנות ?

Le Fay

New member
אנחנו נוטעים אותם...

במקום אלה שהעיזים אכלו כאן. אבותינו עובדי אדמה היו, לא ידעת? כלומר, קודם היו רועי צאן וכילו את הצמחיה המקומית, אחר כך נעשו עובדי אדמה והצמיחו אותה מחדש. אני הסתפקתי בגרניום ונרקיסים. לגבי מקורות החג שנינו במשנתנו (ראש מסכת ראש-השנה): באחד בשבט ראש-השנה לאין, כדברי בית שמאי. בית הלל אומרים: בחמישה-עשר בו. והלכה כבית הלל. בין שרידי הפיוטים שנתחברו בא"י בימי הגאונים, ובפרט בגניזה הקהירית, נמצאו גם קרובות לחג הזה. המנהג נשמר בתפוצות אשכנז גם אחרי חורבן הישוב העברי בארץ בסוף המאה ה-11, והתחדש בכל תפוצות ישראל בסוף המאה ה-17.

Le Fay

New member
סליחה. צ"ל: "ראש השנה לאילן".

ו"במשנתך", לא "משנתנו"...

מותק, ההגייה היא בעיני הקורא..

האמנם כבר יצאת מהסרט של ההגייה האשכנזית? ד"א האחיות שלי המבוגרות היו מתפללות בהברה ספרדית, עד להחלטה של הרבנים שגם בבתי הספר לבנות יתחילו להתפלל בהברה אשכנזית.. מאז האחיות שלי היותר צעירות שכבר לא למדו ליד גן החיות (..) ועברו לחדש או לחדיש (מניח שאת מכירה) כבר מתפללות כיאות לבנות תורה אמיתיות בהברה אשכנוזיס כדס וכדין..

ברוריה2

New member
בטח. אבל למדתי ב"חדש" שם הספללנו

בהבורו אשכנוזיס. אבל למיטב זכרוני התפללנו בכלל בשקט ורק "עלינו לשבח" ו"הלל" וכאלה היו עם חזנית אשכנזיס כמובן. בא´נה, מה אתה מחזיר אותי מיליארד שנות אור אחורה ככה... אפשר להתעדכן אצל "קלמנטינה" מה השתנה ב"חדש" מאז.

הכרת בנות 2 מחזורים מתחתך?

כי אם כן הכרת את אחותי.. ואני לא חושב שיש חדש תחת השמש ודאי לא במחילות שאור השמש ממעט להגיע לשם..

למנה שיקר ברבים ?

זה כן אתה פטיש החזק היודע ולא הנשמה יתירה !!! מדבר שקר תרחק

אחרי שאני חיללתי שבת בפרהסיא

אז שקר לבן , זה כבר כסף קטן. לא ?! ד"א ביום שישי בערב לדעתך אנו מקיימים מצוות "פרהסיא" ?! אני לא בטוח..

מה זה כסף קטן ?

מוסיף פשע על פשע ? בלמעלה מענשין גם על הכסף קטן , לא סבבה , הקול קול אבנר-משה45 והגוף גוף של דער משכיל בנוגע מצוות "פרהסיא" למה לא בטוח ?

למעלה