שרשור יום ד - 21.5

השאלה לא ברורה.

מה צריך להוכיח? על איזה משולש מדובר - כלשהו, שו"ש יש"ז ? האם הקוסינוס ביתא נמצא במונה או במכנה? הכי טוב אם תעתיק בדיוק את השאלה ואז נשמח לעזור.

238

New member
על איזה סוג משולש מדובר?

בס"ד על כל סוגי המשולשים? משולש ישר זוית? שוה שוקיים? שווה צלעות? אולי כדאי לצרף סרטוט????

עכשיו סיבכת אותי. נא סמן בעיגול את

התשובה הנכונה. א. מה שכתבת זאת זהות נתונה וצריך למצוא איזה מין משולש זה (יש"ז, שו"ש וכד'). ב. צריך להוכיח שאגף שמאל שווה לאגף ימין ונתון שהמשולש הוא כלשהו. ג. צריך להוכיח שאגף שמאל שווה לאגף ימין ונתון שהמשולש הוא שו"ש ד. צריך להוכיח שאגף שמאל שווה לאגף ימין ונתון שהמשולש הוא יש"ז בנוסף וללא קשר לשאלות הקודמות, סמן את התשובה הנכונה 1) הקוסינוס ביתא הוא במונה של הביטוי 2) הקוסינוס ביתא הוא במכנה של הביטוי.

פבפ

New member
שרשור יום ד - 21.5

יש לי שאלה בהנדסת המרחב ששאלתי אותה בפורום לימודים אבל לא הצליחו לעזור לי, אני לא מצליח להוכיח שזו הזווית בין שני המישורים. אנא נסו אתם.

1ca1

New member
טוב

עם DB מאונך לSA וגם DC מאונך לSA אז הזווית המבוקשת בטא היא זווית BDC

פבפ

New member
נראה לי השירטוט לא מובן

הקודקוד של הבסיס הוא D ולא הנק' על הצלע SA. אני עשיתי בניית עזר ויצרתי את 2 הקווים לSA, כאשר אחד מהם מאונך. אני צריך עכשיו להוכיח שהשני מאונך על מנת שאני אוכיח שזו זווית בין שני מישורים.

פבפ

New member
קבלו ביטול, השאלה בלתי פתירה

יש לה אינסוף פיתרונות.

../images/Emo42.gif../images/Emo25.gifשאלה באינטגרל מעריכי!!!

ניסיתי בפורום "לימודים ועוד" אבל לא עונים לי בכלל
אני אכתוב את התרגיל אבל למי שרוצה זה מתוך יואל גבע, כרך ד', עמוד 378, תרגיל 28 חשב את השטח המוגבל בגרף הפונקציה y=2^x , בישר y=8 ובציר ה y. (השטח המקווקו בציור)

bendelac

New member
דרך

מוצאים את שיעור ה-X של נקודת החיתוך של שני העקומות: Y=8 ו- Y=2^X. ז"א שמשווים ביניהם:
2^x=8​
ז"א X=3. ועושים אינטגרל בין 0 ל 3 של
8-2^X​
.

Fingertip

New member
אופס!

הייתי בטוח שרשמתי 2. פאדיחות. תודה על התיקון. אהד.

eyal z

New member
עזרה קטנה בסטטיסטיקה בבקשה

במבחן שנערך ל 200 תלמידים התקבלו הציונים 6,7 ו 8 בלבד. התלמידים חולקו לשתי קבוצות, בנות 100 תלמידים- קבצוה א וקבוצה ב, שממוצע הציונים בכל אחת מהן ההי 7. הראה בדרך מילולית או חישובית שבכל אחת משתי הקבוצות מספר התלמידים שקיבלו ציון 6 היה שווה למספר התלמידים שקיבלו ציון 8. שכחתי איך מראים את זה.. אשמח לקבל את התשובה לשאלה זו... בתודה,אייל.

bendelac

New member
אם הממוצע הוא 7

אזי על כל תלמיד שמוריד את הממוצע(ז"א קיבל 6) צריך להיות תלמיד שיעלה את הממוצע(ז"א שיקבל 8). רק כך הממוצע ישאר 7(בהנחה שלא ניתן לקבל ציון ששונה מ 6,7,8) הסבר נוסף: ממוצע הוא סכום הציונים של כל קבוצה חלקי מספר התלמידים בקבוצה. ז"א עבור קבוצה של 100 תלמידים וממוצע 7 הסכום יהיה 700. אם תלמיד מסוים יקבל 6 ו99 יקבלו 7 אזי הסכום יהיה 699 והממוצע 6.99 לכן צריך תלמיד שיקבל 8 כדי לקזז את התלמיד שקיבל 6

eyal z

New member
עזרה בסדרות בבקשה

בקולנוע יש 42 שורות ישיבה. בכל שורה 2 מקומות יותר מאשר בשורה הקודמת לה. מספר מקומות הישיבה ב24 השורות הראשונות שווה למספר מקומות הישיבה ב 18 השורות האחרונות. כמה מקומות ישיבה יש בכל 42 השורות שבקולנוע? אשמח לראות פיתרון של התרגיל, בתודה אייל.

dubby250

New member
תשובה

בס"ד יודעים שהפרש הסדרה הוא קבוע. d=2. אני אסמן
S(x)​
כסכום אברי הסדרה עד המקום ה-x. ע"פ הנתון מתקיים:
S(24) = S(42) - S(24)​
עכשיו תציב את הנתונים בנוסחת הסכום של סדרה חשבונית.

למעלה