שרשור יום ב

אלעדק

New member
מי יכול לעזור בזה? טריגו'

לא מצליח להוכיח את הזהות cos^2(a+b) + cos^2(a-b) = 1 + cos2a*cos2b מישהו יכול להראות את הדרך לפתור? תודה..

BogMo

New member
חייב עזרה בשאלה מחר מתכונת ../images/Emo122.gif

מצטער שאין לי תוכנה שרושמים בה יפה :\ בבקשה לעזור פתרון+דרך תודה.

barbq9

New member
שים ../images/Emo23.gif - הדרכה:

בשאלה שלך מופיעה בצד שמאל למעלה הפונקציה (ראה ציור מצורף=>) שאם תגזור אותה היא תיתן לך את הביטוי בתוך האינטגרל. ז"א יש לך פונ' (קדומה) והנגזרת שלה. בנקודות קיצון הנגזרת מתאפסת => יש לך הנגזרת, אפס אותה ומצא את x1, x2. עכשיו רק תציב אותן כדי למצוא את a => בעזרת האינטגרל המסוים:
F(x2) - F(x2) = 4/3​

mazor1111

New member
תשובה

1. כפול את שני אגפי השוויון ב 2 2. באגף ימין הפוך את המכפלה של הקוסינוסים לסכום, לפי הנוסחה של סכום קוסינוס +קוסינוס. 3. תקבל באגף ימין קוסינוסים של כפולת זווית ב 2. השתמש בנוסחא של קוסינוס שני אלפא 4. באגף ימין יש גם 2. פרק אותו ל1+1 וצרף 1 למינוס סינוס בריבוע וגם את ה 1 השני למינוס סינוס בריבוע השני. ותקבל בדיוק מה שכתוב באגף שמאל. בהצלחה

eyallz

New member
עזרה עם תרגיל בלוגריתמים..

אני מצרף קובץ עם התרגיל אשמח לראות פיתרון מלא של התרגיל.. בתודה, אייל.

mazor1111

New member
תשובה

1. כתוב לוג בשני האגפים. לפי הכלל אם A = B אז לוג A =לוגB 2. השתמש בכלל החזקות והורד את הלוג X כך שייכתב logx *log100 3. הצב במקום לוג 100 2 4. העלה את ה 2 כך שיהיה המעריך של X 5 באגף שמאל כתוב לוג X בחזקת 2 ובאגף ימין כתוב log3x^3 6. השווה את מה שכתוב בתוך הלוגים שבשני הצדדים ותקבל משוואה לX בהצלחה

danshk

New member
עזרה בחדו"א

מצורפת השאלה, אני לא הבנתי איך לפתור את התרגיל אז אנא עזרו לי עם הדרך. תודה מראש דניאל

1ca1

New member
הנה

f(2)=2^n f'(2)=n2^(n-1) => 2f(2)=f'(2) 2^(n+1)=n2^(n-1) נחלק ב 2^n-1 ונקבל 2^2=n n=4 כנדרש​

בבוצי

New member
פתרון יותר ברור

f[x]=x^n f'[x]=n*x^[n-1] f[2]=2^n f'[2]=n*2^[n-1] 2*2^n=n*2^[n-1] /:2^[n-1] 2*2=n n=4​
ביי ובהצלחה בבוצי

lightpower

New member
שאלות בבדידה בבקשה

http://www.tau.ac.il/~mycroft/courses/bdida/exams/exam_02_3.pdf שאלה 2 סעיף א שאלות 4 5 6 כל תשובה תתקבל בברכה תודה מראש

דפנה ר

New member
אם הבנתי נכון...

נסמן ב A את הקבוצה הנדונה. נתבונן בתנאי להיות שייך לקבוצה. הפונקציה f בקבוצה אם"ם עבור כל מספר אי-רציונלי מתקיים f(x) שייך לקבוצה {x,x+1} נעזר בקש"ב. ברור ש A חלקית ל RxR לכן עוצמת A קטנה שווה ל- א. נבנה פונקציה g חח"ע מקבוצת המספרים האי-רציונליים ל A. כך ש- g(x)=(x,x+1) zzz לכן עוצמת A גדולה שווה ל- א. משני הכיוונים נסיק שעוצמת A היא א. בתקווה שהבנתי נכון!
אין לי זמן לשאר השאלות. חוץ משאלה 6 שלא למדנו את החומר הזה (
) שתי השאלות לא נראות קשות
אגב, לגבי השאלה מאתמול, לאחר הפרשנות החדשה. השאלה ניראת שאלת יחס רקורסיה בתחפושת... דפנה

lightpower

New member
אז ככה

דבר ראשון הקבוצה מוכלת בקבוצת הפונקציות מ R ל R שעוצמתה אינה א אלא א בחזקת א שזה 2 בחזקת א. הרי זוהי פונקציה זהו לא זוג סדור לכן גם הפונקציה שבנית אינה מתאימה לגבי השאלות שלא נראות קשות יכול להיות אני לא הצלחתי :) אז אם יש לך זמן ורצון אשמח לראות פתרון תודה מראש!

Blade2

New member
2 א

ניתן להסתכל על כל איבר ב A כזוג סדור מהצורה (a,b) כאשר a פונקציה מ Q ל R. b פונקציה מ R-Q ל R המקיימת לכל איקס, f(x) איבר ב {x,x+1} תהי D קבוצת כל ה a-ים, ו E קבוצת כל ה b-ים עוצמת D, היא c (או א1 - תלוי בהאם אני מניחים את השערת הרצף, אמשיך להשתמש ב c בכל אופן) |Q|= א0 ועוצמת R, היא c, בעזרת ארימתמטיקה של עוצמות נקבל (אסמן k במקום א0) : c^k=(2^k)^k=2^(k*k)=2*k=c נבנה פונקציה חח"ע ועל מ E לקבוצת כל הפונקציות מ R-Q ל {0,1}. לכל פונקציה, נתאים את הפונקציה בלקבוצת כל הפונקציות מ R-Q ל {0,1} כך: לכל איבר, אם הוא מותאם לעצמו, נתאים לו 0 ואם לx+1נתאים לו 1, בסוף התהליך נקבל פונקציה מ R-Q ל {0,1}. התאמה זו חח"ע ועל. עוצמת R-Q היא c (לא קשה להוכיח). נקבל c^2=c*c=2^k*2^k=2^(k+k)=2^k=c כעת עוצמת כל הזוגות a,b שווה לעוצמת DXE שהיא c*c = c והיא שווה לעוצמת הקבוצה A שלנו. מקווה שאין טעויות ושעזרתי במשהו

למעלה