שרשור יום א

עיינתי

וה"מישהו" זה נשר. מה ששאלתי אותו זה, האם לא נדרש כאן פתרון מדוייק ברדיקלים. יש מבין? השאלה תלוייה אך ורק בדרישות של ביה"ס בכיתה מסויימת.

1ca1

New member
אהה בסדר

טוב בד"כ כשמבקשים לגלות את הצלע מתכוונים לגודל וזהו... וחבל להסתבך ולהתפלסף פה מאחר שהשאלה היא פשוטה כמו שאומרים straight forward

אולי לא הבנת את "ההתפלספות"?

נניח שהפתרון של תרגיל כלשהו הוא: 1 חלקי שורש של 2. זה הפתרון המדוייק. אבל נגיד שניסיתָ לפתור בדרך אחרת, נכנסתָ לחישובים, אולי נעזרתָ במחשבון, וקיבלתָ פתרון מספרי: בערך 0.71. טכנאי שחייב לחתוך משהו באורך מסויים יעדיף את הפתרון השני, המספרי. אם אני הייתי כותב בביה"ס תשובה כזאת המורה היתה מעיפה אותי מהכיתה - אלא אם כן מטרת השיעור היא להעזר בטבלאות טריגונומטריות. אני פשוט לא בעניינים מה כאן הדרישה.

שורש.

ריבועי או אחר. אולי בעברית אומרים אחרת? אבל הכוונה למספרים ממשיים. כי למשל נוסחת קַרדָנו-טַרטָליָה כאילו נותנת פתרון ברדיקלים למשוואה ממעלה שלישית, אבל זה רק כאילו. כי למעשה חייבים לקחת שורשים מעוקבים של מספרים מדומים ואח"כ לבחור מהם מה מתאים ומה לא.

1ca1

New member
בד"כ בבגרויות מקבלים את שניהם

וגם מה בגלל שבטריגונומטריה עסקנו, המחשבון מחשב את הפונקציות בעזרת טור טיילור (למעשה פיתוח מקלורין אבל בסדר) כך שיש אי-דיוק שנובע מכך (כמו-כן יש אי-דיוק שנובע מכך שרוב הפונקציות הטריגונומטריות יחיזרו מספרים אי-רציונאליים וגם מכך שיש בכלל למעבדים בעיות בעיבודים עם נק´ צפה (float point)) לכן בגלל האי-דיוק המקובל הזה הם בודקים את התשובות ונגיד התשובה היא 0.71 ואתה תרשום 0.73 והדרך שלך נכונה אז לא יורידו לך... וגם הצלע היא אורך מספרי כלשהו, והרי 0.71 הוא בהחלט מספר לכן התשובה תתקבל... כעקרון גם לא מקובל בבגרות להשאיר שברים במכנה ובדרך כלל מרחיבים בצמוד ומקביל שורש 2 חלקי 2...

לטלמון ../images/Emo107.gif

הדרישה כאן היא לרשום את התוצאה כשבר עשרוני באמצעות המחשבון. יש תרגילים (גם בבגרות) שבהם יש דרישה לרישום עם רדיקלים, ואז כתוב בפירוש "ללא שימוש במחשבון או בלוחות".

freedom rider

New member
בקלות

הפונקציה עולה כשהנגזרת חיובית, ויורדת כשהנגזרת שלילית. תוכלי למצוא את התחומים אחרי שתמצאי את הנקודות בהן הנגזרת מתאפסת. לדוגמא (לא הפונקציה שלך): נניח כי מצאת שהנגזרת מתאפסת באיקסים הבאים: x=-1, x=2 x=3. שלוש הנקודות האלה מחלקות את כל הישר לארבעה תחומים: 1) ממינוס אינסוף עד 1-. 2) מ- 1- עד 2. 3) מ-2 עד 3. 4) מ-3 עד אינסוף. עכשיו תחשבי את ערך הנגזרת עבור x כלשהו בכל אחד מהתחומים. למשל בתחום השני הכי קל עבור x=0 כמובן. נניח שמצאת שעבור איקס שווה לאפס הנגזרת שלילית, אז בין 1- ל-2 שזה התחום השני הפונקציה יורדת. באותו אופן תבדקי לכל אחד מהתחומים. בהצלחה

1ca1

New member
לגבי נקודות פיתול

נקודות פיתול אינן נכללות בחומר הלימוד הנלמד בתיכון... לכן גם אם יתקבלו נק´ פיתול לא יורידו על כך שלא חילקו את התחום...

1ca1

New member
טוב

מאחר שהנקודות אינן בחומר של התיכון אין סיכוי שזה יופיע בבחינה (אלא אם כן זה בקשר לשאלה שמדבר על אינטגרלים או לצייר פונקציה לפי נגזרתה וכו´)... ועוד גם שבתיכון אין צורך להבדיל בין תחומי קעירות לתחומי קמירות וגם שאם יוצא לך נקודה שתאפס את שני הנגזרות הראשונות בד"כ המורים פנו אותך לעשות טבלה של x לעומת f´(x) וע"פ זה לסווג את הנקודה...

freedom rider

New member
אוי, הנוער של היום

פעם זה כן היה בחומר

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

איזה ציפור קטנה לחשה לי שלא... אין תאריך כזה...וגם לא יהיה... לבגרויות חורף אין מועדי ב´ בחורף ...

ailag

New member
שרשור יום א

לא ראיתי אחד כזה, אם פספסתי - שרשר נא, מנהל יקר. שאלה ממבחן בלינארית 1: אני לא זוכרת את השאלה בדיוק, אז יכול להיות שנפלה טעות. נתונה מטריצה A סינגולרית שאפשר לדרג אותה בלי להחליף שורות (זו ההגדרה של סינגולרית? או משהו אחר?) נתון A = LDU (כפל של 3 מטריצות) כאשר L משולשית תחתונה, U משולשית עליונה וD אלכסונית. צ"ל אם A=A^t אז L^t=U

ailag

New member
אבל

L מוגדרת כמשולשית. כנראה הכוונה היתה שאין לה אפסים באותו משולש. או לפחות שלא כולה אפסים.

yanivfel

New member
בהנחה ובפיצוחים יש הגיון מתמטי...

יש לי שתי שאלות מהתותחים של הפורום הזה: 1. האם יש למישהו מושג מה היא כתובת האתר של הטלויזיה החינוכית (הלימודית) ולאיפה בכלל נעלם מוסד זה? 2. זוכרים את "פיצוחים" שהנחתה שוש עטרי? אני מנסה להגיע לצייר את לוח הפיצוחים וזוכר רק שיש בו משושים... אבל אינני זוכר כמה היו בתוכנית. האם למישהו יש מושג??? -תפתיעו! תודה מראש וברכות לפורום! מאת יניב, מנהל פורום גרפיקה ודפוס בתפוז.

למעלה