שרשור טכנולוגי

Barmelai

New member
יש לי סטרימר

שעושה כל מה שפירטת ויותר, אם כי החסרון שלו הוא שזה בא בקופסה אחת עם חיבור לרשת, USB ויציאת HDMI, ככה שכל הכיף בלקנות המון חלקים ולהסתבך איתם, הולך לאבדון.
בשביל לשמוע מוזיקה באחו, במצולות הים ובחלל, אני מזרים אותה מהספריה שלי בענן. אני מתנצל שזה כל כך פשוט (וככל הנראה יותר זול).

oren29at

New member
אומר רק זאת

חיפשתי, בנרות ממש, פתרון out-of-the-box לצרכים שלי. אני אחד האנשים העצלנים ביותר עלי אדמות, והחשק שלי לפרוייקטים מסוג DIY נמוך מהאפס המוחלט. גם הידע הטכני שלי איננו מהגבוהים, בלשון המעטה.

מה שמצאתי בזמנו היה או יקר מדי (כ 1000$ לקופסת פלא שעושה דברים מגוונים ברשת האינטרנט והאינטרה-נט, וכוללת גם קומפקט דיסק ותוכנה שממירה אוטומטית את התקליטור הנכנס לקבצים המאוחסנים בכונן הפנימי) או לא מספק מדי. ה Pi + LMS היה הפתרון הזול+הוורסטילי ביותר.

על הדרך זכיתי ביכולת לא רק להזרים מוזיקה מהבית, אלא גם שירים מיוטיוב, בנדקאמפ, ושאר ירקות. הידע הטכני שלי השתפר, שערי צימח, סנטימטרים נוספו לגופי בכל המקומות הנכונים, ונפטרתי מהמשקפיים (טוב, במקרה הזה זה לא היה קשור לפרוייקט). והכי חשוב- פיתחתי טכניקה שמאפשרת לי לכתוב מילים רבות בפורומים אינטרנטיים שונים מבלי לומר דבר בעל משמעות!

תודה לך Raspberry Pi, ותודה גם לפרופסור בכר (על המשקפיים).

yos mar1

New member
וואו...איזו השקעה...

תודה רבה רבה.
קשה לי להאמין שאני אכנס להרפתקה כזו. פעם הייתי הולך על זה...היום אין סיכוי.

לאחרונה שמתי לב שלמרות שמוזיקה כ"כ משמעותית בחיי - אני צורך אותה בצורה מעאפנה ביותר:
רמקולים של המחשב (שלפני 3 שנים עלו איזה 200 ש"ח), אוזניות כפתור מתחנת דלק ורמקולים באוטו באיכות של מגרסת חצץ. בשלב ראשון ארכוש לי איזה אוזניות on ear נורמליות ואח"כ איזו מערכת אודיו שיודעת לקרוא USB באיכות טובה.

oren29at

New member
לא חבל?

ללכת לאחור? מערכת אודיו עם USB זה אותו הדבר כמו היום, רק פחות נוח- כשתכניס את הכונן לשקע ה USB, הפרטים ירשמו מעל צג ה LCD המונוכרומטי והמעפן של המערכת. מה שנראה לך כמו שדרוג יגרום לך, בסופו של דבר, להרבה עצבים.

ההרפתקה לא כזאת גדולה. רוב מה שרשמתי מתייחס לחלקים שצריך לקנות, רובם ממקום אחד (החנות הבריטית שמוכרת Raspberry Pi וכל מיני אביזרים). יחד עם שאר הדברים, יש לך חצי שעה של מסע קניות אינטרנטי+ כשבועיים המתנה עד שהכל יגיע.

ההרכבה וההפעלה הם עניין של כמה שעות באיזה ערב, שאותן אתה צריך לפנות לעצמך. הפידבק הוא כמעט מיידי- אחרי שסידרת את הכל, תתפלא לראות כמה טוב תרגיש כשהעסק אשכרה יעבוד.

משם והלאה תוכל לקנות אזניות, ואם כבר מערכת- אולי תשקול ללכת על רמקולים מוגברים (כלומר: ללא צורך במגבר) שאליהם אפשר לחבר גם את ה Pi וגם מתאם בלוטות' כלשהו, וכך להפוך ל"דיגיטלי מלא". השמועה אומרת שהרמקולים האלה מוצלחים במיוחד, אם כי מומלץ תמיד לשמוע קודם:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5779

yos mar1

New member
הרמקולים מוגברים נשמע מעניין, אתה יכול לתת

הסר קטן? שימושים, חיבורים וכו

אתמול כבר התחדשתי באוזניות akg ששיפרו את מצב ההאזנה של בזמן שטיפת כלים

oren29at

New member
תתחדש על האזניות

אני משתמש באזניות bluetooth אלחוטיות של נוקיה שקניתי לפני כמה וכמה שנים- אחת הרכישות הכי מוצלחות שלי- בזמן שטיפת הכלים. המוזיקה מוזרמת משרת המוזיקה אל הטלפון, ומשם לאזניות. הנה עוד סיבה לאמץ אץ הפתרון שלי

רמקול מוגבר הוא רמקול שכולל כבר את המגבר בתוכו. השימוש המקורי הוא עבור מחשבים שולחניים, כדי שלא תצטרך מגבר או רסיבר גדול וכבד על שולחן העבודה, אבל אין מניעה להשתמש בזה בסלון, או עם מחשב שאיננו PC. חלק מהרמקולים האלה מקבלים ביקורות ממש טובות. ה solo 6c של מיקרולאב הוא הזול ביותר, עם אחלה ביקורות. הבא בתור מבחינת מחיר מגיע כבר ל 2000 ש"ח.

החלופה (אצלי תמיד יש חלופות) היא רמקולים רגילים ומגבר סטריאופוני קטן וזול שעושה נפלאות, כמו זה למשל

http://www.ebay.com/itm/Silver-Amp-...005&prg=9138&rk=2&rkt=6&sd=191097584781&rt=nc

למעלה