שרשור טיפוח!

אם לא היית כזה אטום היית מבין שזה לא פרמיטיבי

החשיבה שלי אבל מה אני אתחיל להתכווכח עם אדם קדמון עזוב אין לי ראש, ודיברתי.... לא לא עזוב לא משנה, אין כח

Xylophone

New member
אני הבנתי שהמצרים הורידו שיער בעזרת פינצטה

שערה שערה. היו להם משרתות לזה. ומרחו משחה מיוחדת שגורמת שהשיער לא יגדל הרבה זמן. היה להם אפילו ספסל מיוחד ששוכבים עליו כדי שהמשרתות יורידו שיער.

Larik

New member
נכון לכרגע זה לא משנה איך הם הורידו

מה שחשוב שהם כן הורידו!!! אנשים פרימיטיביים (לטענת ברת'ור) הורידו שיער והם עשו זאת בלי כל הטכנולוגיה שיש היום! מה שמראה שזה לא אופנה חדשה. אז הם הם עשו את זה, למה שאנחנו לא נעשה את זה?

Berethor

New member
מצרים עתיקים לא היו פרימיטיבים

הם היו ציוויליזציה. ומה שקסילופון תיארה ממש לא מחזק תטענה שלך, זה רק מוכיח כמה זה מלאכותי.

Xylophone

New member
מוכרים

קראתי איפושהו לא מזמן שיש שיטה חדשה שמורחים משחה כזאת. תשאלי בפורום טיפוח ויופי

Xylophone

New member
חח נלחמים בפרווה

זה כתבה מ-2005. כבר יש את זה בארץ בקליניקות להסרת שיער. שוב-- תשאלי בפורום יופי וטיפוח פה בתפוז. הייתי שם פעם וראיתי שמדברים על זה.

Berethor

New member
זה נשמע נורא שוויוני

הגברים הורידו שיער פנים, והנשים בכל חלקי הגוף
. אני לא בטוח לגבי זה, אבל יכול להיות במצרים העתיקה וביוון העתיקה היו לא מעט גברים שהוריד בכל חלקי הגוף, בקשר לרומא העתיקה אני לא בטוח. הם הורידו שיער כדי לבדל, וכדי להראות שיש להם פנאי למותרות, ואוליי גם משום שחשבו שזה יותר יפה. רוב העמים האחרים לא הורידו שיער, לכן זאת הייתה אחד הדרכים שלהם לבדל מהם. במיוחד מהתרביות הפשוטות יותר ומעמדות פשוטים יותר, אלו שלא היו להן עבדים שיורידו להם שיער כל היום, או כספים לבזבז על זה. כן אצל רומאים ויוונים גם שיער ארוך וזקן אצל גבר לא היו כל כך פופולארים, אם כי אצל יוונים הוא עדיין היה יותר פופולארי מאשר אצל רומאים, בעיקר בקרב פילוסופים וחכמים. וגם אצל הספרטנים שיער ארוך ושזקן כן היו פופולארים, מסופר אפילו איך הם סירקו את שיערם לפני הקרב בתרמופילי, והתכוננו למות גיבורים. מיצרים היו ממש אובססבים לשיער, כי הם אפילו הורידו את שיער ראשם(גברים ונשים), ושמו פאה, וזקן מלאכותי. בכל אופן רוב העמים באותה תקופה, ובאופן כללי, זה בכלל לא היה נפוץ אצלהם. רומאים למשל עשו זאת גם כדי לבדל מהשבטים שחיו באירופה(גאלים,גרמניים, ספרדים, דאקים, בריטונים וכו), וכמובן שאלו היו השבטים שחיו בדרך הכי טבעי וארמוניה עם הטבע, מצד שני גם התרבות הרומאית וכוחם הצבאי היו מרשימים.

Berethor

New member
את מעוותת את דעותיי

אני בעד שאנשים לא יתקלחו? WTF, מתיי אמרתי דבר כזה. אני בעד שיהיה לאנשים בחירה אם לתקלח או לא, בניגוד לחשיבה שלך שאנשים חייבים לתקלח כל יום, בכל מקום ובכל מצב. וכן אני מאמין שמתקלחים בעיקר שבאמת מלוכלכים, או שיש, זמן, כוח, מים ומקום לתקלח בסביבה, אם היית צריכה ללכת בטיול ביער שלושה ימים בלי מקלחת בטח היית מתאבדת, טבעי זה בטוח לא, סנובי זה כן. כך גם לגבי אנשים שחיים במקומות קרים, שאין צורך לתקלח בהם הרבה, וגם קר מדיי כדי לתקלח הרבה, או אנשים שחיים במדינות עם מחסור במים, אצלך חשוב רק המותרות והדרך שהורגלת לחיות בא, את אובססבית לזה. גם בנושא הזה של הטיפוח את נוטה לעוות תדברים שאני אומר, כי לא אומר שלאנשים אסור לטפח את עצמם, אני רק אומרים שהם לא חייבים לטפח את עצמם, ובטח שלא באופן אובססבי, כפייתי ותכוף. את רואה וידאו ושואלת אותי אם הדמות מתקלחת כל הזמן או שלא, זה פשוט אובססיה, איך לעזזל את מגיעה למחשבות הכפייתיות והלא רלוונטיות האלה, כאילו זה כל מה שחשוב לך בחיים.

למעלה