שרשור חיתוכיות

לאה סי

Active member
עוגיות מגולגלות תמרים ועוד/קרין גורן/הביאה הבת המהוללת

מגולגלות תמרים ועוד/קרין גורן

לבצק:

31/2 כוסות קמח (500 גרם)
1 כף אבקת אפיה
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2/3 כוס חלב (160 מ"ל)
1 וחצי כוסות ממרח שאוהבים

אופן ההכנה:
1. שמים קמח, א. אפיה, סוכר וחמאה במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלב ומעבדים בכמה פולסים רק עד שמתקבל גוש בצק.
3. שמים במקרר לחצי שעה לפחות (אני משאירה לילה ויותר).
4. מחלקים לשלושה חלקים, מרדדים כל חלק לעלה מלבנים דק (2-3 מ"מ).
5. ממלאים ומגלגלים לרולדות ומסמנים חריצים במרווחים של כ-2 ס"מ להקלת החיתוך לאחר מכן.
6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-20-25 דקות עד להזהבה.
7. חותכים לפרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ ןמפדרים באבקת סוכר.

מילויים:
נוטלה, ממרח תמרים+קינמון+אגוזים קצוצים/ממרח תמרים+קינמון+קוקוס.

חני ס.
 

לאה סי

Active member
חיתוכיות חלבה פקאן ושקדים/רקפת

חיתוכיות חלבה פקאן ושקדים שהביאה רקפת מפורום כשר

בצק:
1/2 2 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה
2 ביצים
שקיק אבקת אפיה
2 שקיקי סוכר וניל

לשים בצק ומשטחים על גבי תבנית חד פעמית ע-נ-ק-י-ת משומנת בעזרת הידיים.

מעל הבצק מניחים לפי הסדר:
200 גרם שערות חלבה (חבילה שלמה)
200 גרם אגוזי פקאן
200 גרם שקדים פרוסים

אופים עד שמזהיב.
מוציאים מהתנור ושופכים מעל סירופ בטעם מייפל בנדיבות.

חותכים אחרי שמצטנן.

מקור: רקפת-פורום כשר YNET
 

לאה סי

Active member
בראוניז חלביים/יעלה

בראוניס חלביים - כמויות שונות קצת מאלה הפרווה.
תאריך : 16/02/07 בשעה 15:05
כותב : יעלה


נושא : בבקשה - הבראוניס שלי
תאריך : 15/02/07 12:53
מחבר/ת : יעלה

בראוניס (הכנה בסיר בלבד ! )

החומרים:
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר (רצוי 70 אחוז)
כוס ורבע סוכר לבן (למבוגרים אפשר להפחית)
כוס סוכר חום בהיר, דמררה
רבע כוס מים
רבע כפית מלח
כף שטוחה נס-קפה מגורען (או אבקה)
3 כפות גדושות של קקאו כהה (איכותי)
= = = = = =
5 ביצים מס' 2
1 כפית תמצית וניל
כמעט כוס קמח רגיל (להפחית כף שטוחה)

אופן ההכנה:
לשים בסיר בינוני, את כל החומרים שרשומים עד הקו. לשים תחילה את המים והחמאה ומעליהם את היתר.

ממיסים על אש נמוכה עד שנמס. יש לבחוש מדי פעם כדי למנוע חריכה.
מסירים מהאש. מצננים מעט, כמה דקות.
מוסיפים תוך בחישה מהירה את הקמח ואח"כ את הביצים, אחת-אחת.
לחמם תנור בחום בינוני 150 בערך, לשפוך התערובת לתבנית גדולה ולאפות 25 דקות כדי שייצאו רכים ולחים, אם אופים 30-35 דקות – מתקבלים יותר יבשים.

אחרי האפיה, ממתינים עד שמתקררים לחלוטין וחותכים לריבועים. חי טוב גם בהקפאה.
בהצלחה ובתיאבון.

הערה: אם מוסיפים למתכון כפית גדושה של אבקת אפיה – מתקבלת עוגת שוקולד מעולה!
 

לאה סי

Active member
חיתוכיות שוקולד וקוקוס/נולי

חיתוכיות שוקולד וקוקוס

מתוך הספר אפייה ביתית (בסוגריים -הערותיי ושינויי)

250 גר' חמאה (200 גר' מרגרינה ושליש כוס שמן)
2 כוסות סוכר חום דחוס (1.5 סוכר דמררה)
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 כוס קמח תופח (סה"כ 1.5 כוסות קמח+כפית אבקת אפיה)
4 כפות קקאו
1 כוס קוקוס

לערבב הכל ולשטוח על תבנית משומנת או על נייר אפיה.
מתאים לגודל תבנית תנור.
לאפות בחום בינוני (180) כחצי שעה, שלא יתיבש יותר מדי.

זיגוג:
2 כוסות אבקת סוכר (1 כוס סוכר) – 1 שקית אבקת סוכר- 100 גר'
4 כפות קקאו
20 גר' חמאה (2 כפות שמן)
3 כפות מים חמים

לערבב היטב עד שהכל מתמזג ולשפוך על העוגה החמה. לפזר קוקוס מעל ולצנן.
לחתוך לקוביות כשמתקרר. טוב אחרי הקפאה
 

לאה סי

Active member
חיתוכיות אגוזים-שוקולד/יעלה

חיתוכיות אגוזים-שוקולד (אפשר גם חלבי)
תאריך : 22/07/09 13:14
מחבר/ת : יעלה

עוגה/חיתוכיות להכנה מהירה, ללא מיקסר. מתקבלת כמות גדולה.

הערה: אפשר להכין את זה חלבי, יוצא מעולה !

חיתוכיות אגוזים-שוקולד פרווה

בתמונה: הגובה כ-3 ס"מ, נאפה בתבנית 35 על 35 ס"מ.

החומרים לבסיס :
350 גרם קמח תופח (או רגיל עם אפיון)
3/4 כוס סוכר
2 כפיות ווניל
200 מ"ל שמן רגיל (200 גרם חמאה רכה לחלבי)*
2 ביצים גדולות
2 חלמונים
2-3 כפות מיץ לימון/תפוזים (רוויון לחלבי)

אופן ההכנה :
לשים את כל החומרים יחד, מתקבל בצק רך! אפשר להכין בידיים.
משתמשים בתבנית "גודל תנור ישן" או חד"פ ענק.
לרפד תבנית ענק בנייר אפיה, למרוח את הבצק שהוא רך למדי. אם לא נמרח על הכל, להרטיב קצת ידיים ולמתוח. אפשר לראות בתמונה שלמרות שיוצא דק מאוד, זה תופח באפיה לגובה סביר.

שכבת ביניים :
כשליש כוס, לא יותר, ריבה נוזלית כלשהי. אם אין – אפשר לרסק במעבד קונפיטורה עם פירות.
למרוח את הריבה הדלילה על הבצק. אסור לשים קונפיטורה עם פירות כי ישקעו.
עדיף לוותר בכלל על ריבה אם אין משהו מתאים.
אופציה נוספת: רסק תפוחים או ממרח פרווה דליל כלשהו.

שכבת אגוזים-שוקולד:
250 גרם אגוזי מלך ו/או שקדים שלמים מרוסקים דק
300-250 גרם שוקולד מריר פרווה מרוסק גס. (אפשר לערבב עם פצפוצים)
1 כוס סוכר, אפשר קצת יותר.
3 ביצים גדולות שלמות
1 כפית תמצית ווניל
רבע כוס קמח + כפית שלמה אבקת אפיה!
רבע כוס שמן


לערבב את כל חומרי השכבה, עם מקצף בלון ידני, חוץ מהשוקולד.
לפזר חצי מכמות השוקולד על הריבה.
להוסיף את השוקולד שנותר לתערובת ולמרוח מעל.

לאפות בחום של כ-170-160 מעלות במשך כ-40-50 דקות.

לקרר היטב את "העוגה". לחתוך לריבועים קטנים רק לאחר הקירור !
בתיאבון, יעלה
 

לאה סי

Active member
עוגת חלבה מדהימה/יעל מווינה

עוגת חלבה מדהימה
תאריך : 15/11/09 21:42
מחבר/ת : יעל מוינה

חבילה קמח תופח (350 גרם) =2 כוסות קמח +כף
חבילה מרגרינה
4 חלמונים (3 של ביצים גדולות L)
1/2 כוס סוכר
ללוש לבצק אחיד, לשטח בתבנית משומנת.

מילוי:
4 כפות קקאו
4 כפות סוכר
4 כפות מים
200 גרם חלבה
להכניס לסיר ולהמיס על אש קטנה, כשנמס להוסיף 100 גרם מרגרינה. (לא להחליף בשמן, אפילו לא חצי !יוצא צמיגי מדי)
(אני הכפלתי את הכמויות של המילוי, וממליצה להכפיל)
לצקת את הקרם על הבצק.

להקציף 4 חלבונים עם1/2 כוס סוכר, ולהוסיף לקצף, בבחישה ידנית, חצי כוס קוקוס.

לאפות בחום בינוני כ-3/4 שעה.

מקור המתכון: אמא שלי
 

לאה סי

Active member
בראוניז מנטה/תפוז/רקפת

בראוניז מנטה / תפוז

לשכבת הבסיס - הבראוניז האלמותיים של יעלה:

ממיסים בסיר:
200 גרם מרגרינה
200 גרם שוקולד מריר (השתמשתי ב60%)
כוס וחצי סוכר לבן
חצי כוס סוכר דמררה
5 כפות קקאו
כף נס קפה
כפית גדושה מלח
2 כפות מים

מכבים את האש ומוסיפים:
כוס ורבע קמח - בוחשים לתערובת אחידה
4 ביצים אחת אחרי השניה
כף תמצית וניל

מרפדים תבנית חד פעמית ענקית בנייר אפיה (אפשר לרסס בתרסיס שמן)
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 20 דקות ב- 175 מעלות
מצננים את העוגה

לציפוי מנטה / תפוז: (על בסיס מתכון של דונ/ה קישוט)
150 גרם מרגרינה מומסת
500 גרם אבקת סוכר
7 כפות מים
2 כפות תמצית מנטה / תמצית תפוז

לבחוש ולטעום. במידת הצורך להוסיף עוד תמצית (החוזק של התמציות משתנה לפי היצרן)

אם מכינים את שני הסוגים ורוצים לדעת להבחין ביניהם יש להוסיף למילוי התפוז:
2 טיפות צבע מאכל כתום

מצננים בטמפרטורת החדר או במקרר עד התייצבות

לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
45 גרם חמאת קקאו (אפשר לשים במקום קצת שמן או מרגרינה בשביל הברק)

אחרי התקשות של הציפוי חותכים לריבועים קטנים

הרבה כיתוב, לא עבודה מסובכת, ויוצאת כמות אדירה של חתיכות
 

לאה סי

Active member
ממתקי פצפוצי אורז וחמאת בוטנים/רקפת

ממתק פצפוצי אורז וחמאת בוטנים

לשכבה התחתונה:

400 גרם שוקולד מריר
350 גרם (צנצנת קטנה) דבש או קצת יותר
500 גרם חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים (שמתי קופסה שלמה - בערך 450 גרם)

1/4 7 כוסות פצפוצי אורז

להמיס את חמאת הבוטנים, השוקולד והדבש על אש קטנטנה.
להסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז.
לשפוך לתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בנייר אפיה ולהדק בעזרת ידיים רטובות.
להכניס למקרר.

לציפוי:

400 גרם שוקולד צ'יפס לבן (פרווה)
4-5 כפות גדושות חמאת בוטנים
150 גרם דבש

להמיס יחד את השוקולד וחמאת הבוטנים בבאן-מרי. למרוח על התערובת הקרה שבתבנית.
להחזיר לקירור.

אחרי שהתקרר מקשטים בעזרת שקית זילוף קטנה בשוקולד מריר מומס עם מעט שמן / חמאת קקאו. אפשר להשתמש גם בצימקאו בשביל העיטור.

לחתוך בעזרת סכין חדה.
 

חנהפ

Active member
חיתוכיות שוקולד צ'יפס נימוחות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/03/blog-post.html[/URL]
רכיבים:
210 גר' קמח
1/4 כוס קקאו
1 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה
150 גר' מחמאה
1 כפית תמצית וניל
300 גר' קרם קוקוס
200 גר' שוקולד מריר
1 כוס שוקולד צ'יפס לבנים
1 כוס שוקולד צ'יפס בטעם Butterscotch
(אני מצאתי אותם באושר עד, ובעקרון אפשר להמיר בשוקולד צ'יפס מריר רגיל
אופן ההכנה
מדליקים תנור לחום 190 מעלות
שמים בקערת מעבד מזון את הקמח,קקאו,סוכר ומחמאה ומעבדים לפירורים
מוסיפים ביצה וכפית תמצית וניל
מעבדים לבצק שנראה כגושים גדולים ולא בצק אחיד
מורידים 1 כוס מהבצק
מהשארית מרפדים תבנית ח"פ גדולה או תבנית תנור (33X22)
מכניסים לתנור ל10 דקות
מוציאים ומקררים
בינתיים ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם הקרם קוקוס, מקררים
מערבבים עם הבצק שנותר ומוסיפים ביצה אחת
יוצקים את הקרם על תחתית הבצק שהתקררה
מפזרים את השוקולד צ'יפס מעל

מכיניסים לתנור לעוד 25 דקות
מוציאים ומקררים לגמרי
רק אז ניתן לחתוך ולהנות
 

חנהפ

Active member
חיתוכיות מרנג ושוקולד צ'יפס

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_1848.html[/URL]
רכיבים:
בצק:
350 גר' קמח תופח
4 כפות סוכר
1 מחמאה
4 חלמונים
1 כוסית יין אדום מתוק
4 חלבונים להקציף
3/4 כוס סוכר
1 פודינג וניל
שוקולד צ'יפס



אופן הכנה:
ללוש לבצק, לרפד תבנית תנור ב- 3/4 הכמות.
את ה- 1/4 הנותר להקפיא.
4 חלבונים להקציף עם 3/4 כוס סוכר. כשנוצר קצף גבוה להוסיף 1 פודינג וניל.
לפזר על העוגה שוקולד צ´יפס,לכסות במקצפת, לפזר עוד שוקולד צ´יפס ולגרר מעל את הבצק שהיה במקפיא.
לאפות 20-30 דקות בחום 170 מעלות.
 

חנהפ

Active member
חיתוכיות גבינה בציפוי שמנת ופירורים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/10/blog-post_7.html[/URL]
רכיבים:
תחתית:
200 גר' בסקויטים טחונים
75 גר' חמאה מומסת
2 כפות סוכר דמררה
מלית:
300 גר' גבינת שמנת
300 גר' גבינה 5%
2 שמנת חמוצה
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
4 ביצים שלמות
ציפוי:
2 שמנת חמוצה של פעם
2 שקיות סוכר וניל
שטרויזל:
3/4 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית אבקת אפיה
75 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 חלמון+ 2 כפות מים
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי השטרויזל ומשטחים בתבנית, אופים כ- 20 דקות בחום 170 מעלות,
עד להזהבה קלה
מקררים וטוחנים לפירורים גסים.
מערבבים את חומרי התחתית ושוטחים בתבנית חד פעמית בינונית (גודל דף מחשב)
מערבבים את חומרי המלית ויוצקים על התחתית
אופים בחום 160 מעלות כ- 50 דקות, מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר
מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה שהתקררה
מניחים להתייצבות.
מפזרים את הפירורים מעל ומעבירים למקרר
 

shira1960

Active member
פאדג' בראוניז (חלבי) /מיכל מוזס, הביאה דנה20

מתכון: פאדג' בראוניז // מיכל מוזס, הביאה דנה20

הערה של שירה: הבראוניז הקבועים שלנו. אנחנו בדרך כלל מוסיפים קצת שוקולד לבן קצוץ. אפשר - עדיף - לשמור בפריזר אני נוטה לאפות בראוניז כשתי דקות פחות ממה שצריך ואז שומרת במקפיא. על מנת להקל על החיתוך, עדיף לקרר לילה במקרר ואז לחתוך.

רכיבים:
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
220 גרם סוכר (1 כוס+1 כף)
60 גרם סוכר חום בהיר דמררה (1/3 כוס)
3 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל (אם רוצים)
85 גרם קמח (2/3 כוס)
2 כפות אבקת קקאו
מעט מלח
1 כוס אגוזי מלך קלופים וחצויים (אם רוצים)

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175) ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי עד שהם נמסים לגמרי. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר, הביצים והוניל (אם רוצים) וטורפים היטב, ידנית או במטרף חשמלי, עד לקבלת מרקם אחיד.
מנפים פנימה את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה. יוצקים לתבנית, מוסיפים את האגוזים (אם רוצים) ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הבראוניז יוצא נקי.
מצננים, חותכים לריבועים ומגישים.

הערות:
תבית 27 על 30 ס"מ.
זמן הכנה : שעה
דרגת קושי : קל
איך שומרים: בכלי אטום במקרר כ 4 ימים או במקפיא כחודש. הן במיטבן יומיים-שלושה אחרי ההכנה.
בראוניז לחים ועשירים בטעם.
להשמר מאפיית יתר - היא תיבש את הבראוניז
המלצה : אם רוצים את הבראוניז גבוהים ולחים במיוחד ו להכפיל את הכמויות , לאפות תבנית באותו הגודל ולהוסיף 10 דקות לזמן האפיה.

מקור המתכון:
מיכל מוזס-"עוגת השבוע", לאשה

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

shira1960

Active member
בראוניז פרווה, אפשר להפוך לכשל"פ

בראוניז פשוטים, פרווה, והשוס הגדול שהם יוצאים לא רע אם מחליפים את הקמח הרגיל בקמח מצות.
מבוסס פחות או יותר על המתכון הזה -
http://allrecipes.com/recipe/absolutely-best-brownies/

1 כוס שמן או מרגרינה מומסת או חמאה מומסת (שמתי שמן)
1-2 כוסות סוכר (לפי המתכון זה 2 כוסות סוכר אבל אני תמיד עושה עם 1 כוס וזה מצויין)
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2/3 כוס אבקת קקאו
1 כוס קמח רגיל או קמח מצה (במקור קמח תופח אבל אז זה יוצא עוגה ולא בראוניז)


תוספות: אגוזי מלך קצוצים ו/או אגוזי פקאן קצוצים ו/או שוקולד מריר קצוץ ו/או שוקולד חלב/לבן קצוצים.


לערבב הכל ביחד (אפשר אפילו עם מזלג בקערה), לשפוך לתבנית משומנת או תבנית עם נייר אפיה. לאפות 25-30 דקות - זה בראוניס ולא עוגה ולכן זה נשאר שטוח וקצת לח!
לחתוך כשעדיין חם ולשחרר מהתבנית לאחר שהתקרר.
מתאים לתבנית מלבנית בינונית. אפיתי בחד-פעמית על נייר אפיה ללא שימון.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חיתוכיות שיבולת שועל ופירות יבשים

על המטוס, בדרך ללפלנד, קלטה עיני את אחד הקולגות של החצי מעיין במגזין שף. הנחתי שאשתו קנתה את העיתון ומתוך שעמום הוא מעיין במתכונים.

כשסיים, בקשתי לעלעל. אמר "בכיף", אך בקש שאחזיר לו, כי שם עין על כמה מתכונים.. משפט, שכמובן גרם לכך שהייתי חייבת לעבור על החוברת בקפידה, שלא אפסיד את מה שהוא מצא.

החיתוכיות האלה צדו את עיני מיד, שכן אז כבר ידעתי שאענה ל"אתגר" שהגתה יעלה, להכין למפגש מאכלים המנצלים שאריות פירות יבשים מט"ו בשבט, או מתאימים למשלוחי מנות או לחיסול חמץ.

ממש קלות להכנה, אהבתי את המרקם של הבסיס – רך וchewy שכזה. הפירות היבשים מלמעלה שיוו לחיתוכיות מראה כריסמסי (חג המולד) במקצת ולא נדבקו לגמרי לבסיס. בפעם הבאה אפחית מכמות הפירות היבשים כי הרבה התפזרו בעת החיתוך.
שמתי כף סוכר במקום רבע כוס ונראה לי שגם היא מיותרת. השתמשתי בדבש וסילאן מאחר שנגמר לי הסילאן באמצע מדידת הכוס.

השתמשתי באגוזי מלך ושקדים לאגוזים שבבסיס ולשקדים לכל כמות האגוזים שבציפוי, כי לא היו לי פיסטוקים.

במתכון המקורי החיתוכיות מעותרות בזיגוג שוקולד לבן עליו בחרתי לוותר, גם כי רציתי את העוגה פרווה וגם כי זיגוג מתקתק היה נראה לי מיותר לאור הפירות היבשים שבציפוי.
חיתוכיות שיבולת שועל, פירות יבשים ואגוזים/אילת הירשמן
מגזין שף, ינואר 2015

המרכיבים, לתבנית מרובעת 22*22 (במקור תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, אך לא היה נראה לי מעשי):
לבסיס:
100 מ"ל (½ כוס פחות 2 כפות) שמן צמחי, שמן קוקוס או חמאה מומסת
320 גרם (1 כוס) דבש, סילאן או מייפל (השתמשתי בדבש וסילאן)
1/8 כפית מלח
11/2 כוסות תערובת אגוזים ושקדים קצוצים
3 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה

לשכבה הפירות והאגוזים:
100 גרם פיסטוקים קלופים קצוצים גס (לצערי לא היו לי פיסטוקים, המרתי בשקדים נוספים)
100 גרם חמוציות קצוצות גס
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים גס
50 גרם שקדים קצוצים גס

אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות צלסיוס.

מרפדים התבנית בנייר אפיה.

לבסיס:

שמים בסיר רחב את השמן, הדבש, הסוכר והמלח. מחממים על להבה בינונית, עד להתחממות השמן.

מוסיפים את האגוזים והשקדים ומבשלים על אש בנונית תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הקוואקר ומבשלים דקה נוספת תוך ערבוב.

מסירים מהאש, יוצקים את התערובת לתבנית ודוחסים (אני נעזרתי בנייר אפיה וצנצנת (כי המערוך לא נכנס) לדחיסה חלקה.

אופים כ-20 דקות, עד שהבסיס מזהיב ומתייצב, אך עדיין רך כשנוגעים בו בזהירות.

מוציאים את התבנית אך לא מכבים התנור.

לשכבה הפירות והאגוזים:

מערבים את כל המרכיבים, מפזרים על הבסיס החם ובעדינות לוחצים את הפירות לבסיס.

אופים חמש דקות נוספות, מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומוציאים בזהירות מהתבנית לצינון מלא.

משמנים קלות סכין חדה וחותכים לריבועים קטנים (2*2 ס"מ בערך).

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד כשבוע, או במקפיא.



 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חיתוכיות קואקר /הבת של,השניה

חיתוכיות קואקר /הבת של,השניה

מתכון מחברה מאד טובה שלי,שמה שלא לוקח 2 דקות, לא נכנס אצלה למטבח...

2/3 כוס שמן
1כוס סוכר
ביצה
1 סוכר וניל
1/2 1 כוסות אינסטנט קואקר
1/4 1 כוסות קמח (רגיל)
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח

מערבבים הכל-לא צריך מקסר-הכי טוב ביד, ומשטחים שני שליש מהבצק על תבנית משומנת (חד פעמית-פשטידה,21/27)

ממיסים (אפשר במיקרו ):

200 ג' שוקולד מריר
3/4 ריץ'
מעט ת.וניל

את 1/4 הריץ שנותר, מערבבים עם כף קונפלור, ומוסיפים לשוקולד המומס.

שופכים את השוקולד על הבצק, ומפזרים למעלה את שארית הבצק.

אופים כ30-35 דקות (180), עד שהפירורים מזהיבים-לא מעבר

חותכים לריבועים ושמים במנג'טים.

* אין צורך לאפות את העוגה יותר.גם אם מוציאים מהתנור ונראה מעט נוזלי,לקרר וזה מתקשה.
** העוגה יוצאת נמוכה.



 

shira1960

Active member
ריבועי שיבולת שועל granola bars גרנולה ברס

ריבועי שיבולת שועל (granola bars) מבוסס על מתכון מall recipes
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
2 כוסות שיבולת שועל אינסטנט או שיבולת שועל מלא או תערובת של שניהם
1 כוס קמח רגיל או מלא
¾ כוס סוכר חום אפשר פחות או לוותר
¾ כוס צימוקים או חמוציות
½ כוס נבט חיטה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
½ כוס שמן
½ כוס דבש או סילאן - לא לוותר!!
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל

לערבב חומרים יבשים בקערה גדולה. לערבב היטב שמן, דבש, ביצה ולשפוך על החומרים היבשים, ולערבב.

לשים ניר כסף בתבנית מלבנית (13 X 17 – לא יודעת כמה זה בס"מ) ולשמן את הנייר או להשתמש בניר אפיה. לאפות בחום של עוגות 25-30 דקות, עד שהקצוות מתחילות להזהיב. לצנן ולחתוך לריבועים

20 עוגיות.
מקור המתכון מאתר all recipes
http://allrecipes.com/recipe/granola-bars-iii/

ועכשיו לוואריציות שלי (אי אפשר בלי):
1. אני שמה הרבה פחות סוכר – אולי ¼ כוס – אבל לא לוותר על הדבש כי הדבש הוא מה שמקשר את כל העוגיות.אפשר סילאן או מייפל במקום הדבש
2. אפשר להוסיף בכיף כל מיני תוספות – לא צריך להשאר אדוקים לצימוקים ואגוזים. אני בדרך כלל מוסיפה: פקאנים, שוקולד מריר קצוץ, וקרנבריס (במקום הצימוקים). אם זה לארוחה חלבית – אז אפשר להוסיף גם שוקולד לבן קצוץ.
3. בדרך כלל אין לי נבט חיטה בבית אז אני מוסיפה עוד ½ כוס קמח או שיבולת שועל. ובככל אפשר לשחק עם כמויות הקמח/שיבלת שועל. אני בדרך ככל משתמשת בקמח מלא ו/או קמח קוסמין.
4. אני לא משתמשת בשיבולת שועל מהיר הכנה אלא בשיבולת שועל העבה (מה שקונים בחנויות הטבע.)
 

shira1960

Active member
חיתוכיות לימון של אחותי (חלבי, אפשר לפרוון)

חיתוכיות לימון -
=================
המקור כאן
http://www.bhg.com/recipe/bars/ /
/lemon-bars/
טעים מאוד, חמוץ מתוק. החיתוכיות יוצאות דקות כאלה

2 כוסות קמח
חצי כוס אבקת סוכר
2 כפות קורנפלור
רבע כפית מלח
¾ כוס חמאה (אפשר שמן)
4 ביצים, טרופות קלות
1.5 כוסות סוכר
3 כפות קמח
1 כפית קליפת לימון מגורדת
¾ כוס מיץ לימון
רבע כוס שמנת לקפה, שמנת קלה או חלב (אפשר ריץ' - אחותי אומרת שאם משתמשים בריץ' אפשר להוריד בסוכר )
אבקת סוכר


1. לחמם תנור ל175 מעלות. לשטח נייר כסף בתבנית 33 על 22, לשמן את הנייר כסף.
2. לערבב 2 כוסות קמח, חצי כוס אבקת סוכר, קורנפלור ומלח. לחתוך את החמאה לתוך התערובת עד שמתקבלים פירורים גסים. לשטח את התערובת בתבנית. לאפות 18-20 דקות או עד שהקצוות מזהיבות.
3. בינתיים מכינים את המילוי: לערבב ביצים, סוכר, 3 כפות קמח, קליפה מגורדת, מיץ ושמנת/ריץ'. לשפוך את המילוי מעל לתחתית החמה. לאפות 15-20 דקות נוספות או עד שמרכז העוגה מתייצב. לקרר לגמרי בתוך התבנית על רשת. בעזרת נייר הכסף להוציא מהתבנית. לחתוך לריבועים. לפני ההגשה, לפדר באבקת סוכר. לכסות ולשמור במקרר (לפי דעתי אפשר גם להקפיא. )
4. 36 ריבועים, 114 קלוריות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חיתוכיות גרנולה בנוסח וורמונט (Vermont Granola Bars)

החיתוכיות הללו הן מאד "קראנצי'ות" (מלשון crunchy), לא "גואיות" (מלשון goowy) על כן מי שלא אוהב את הפיצפוץ ייתכן שאינן עבורו. יחד עם זאת, החצי שאוהב בד"כ עוגיות נימוחות לא הפסיק לנשנש מהן. הן ממלאות מאד משום שמלאות בכל טוב – שקדים, אגוזים, חמוציות, גרנולה – נישנוש לא רע לטיולים.

חיתוכיות גרנולה בנוסח וורמונט Vermont Granola Bars

המצרכים:

¾ כוס סוכר חום
¾ כוס (160 גר) חמאה מומסת
1 כוס סירופ מייפל
½ כוס סירופ תירס
1 כפית מלח
4 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 כוס שקדים קצוצים
1 כוס גרעיני חמניה*
1 כוס קוקוס
1 כוס צימוקים/חמוציות מיובשות
1 כוס משמש מיובש קצוץ
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור לטמפרטורה של 230 מעלות צלסיוס. משמנים/מניחים נייר אפיה בתבנית אפיה גדולה (45*33)**.
2.בסיר בינוני (עדיף כבד) מערבבים סוכר, חמאה, סירופ מייפל, סירופ תירס, ומלח. מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח כ – 5 דקות, עד שמדחום מורה שהתערובת הגיעה לטמפרטורה של 120 מעלות צלסיוס (250 פרנהייט). ***
3.בזמן שהסירופ רותח, מניחים שיבולת שועל, אגוזים, שקדים, גרעינים וקוקוס בתבנית. אופים 12-14 דקות, תוך בחישה כל 3-4 דקות, כדי להבטיח שהתערובת שבקצוות התבנית אינה משחימה מידי. בתום הזמן יש לתאום גרעין שיבולת שועל או שניים כדי להבטיח שפריכים דיים, ואם לא, לקלות עוד מס' דקות תוך הקפדה על ערבוב כאמור, עד שיהיו פריכים. מוציאים התבנית מהתנור שופכים את התערובת לכלי אחר, מוסיפים חמוציות ומשמש ומערבבים.
4.מוסיפים תמצית וניל לתערובת שבסיר ושופכים על תערובת שיבולת השועל הקלויה עד שכל החומרים לחים למשעי.
5.מעבירים את התערובת לתבנית (בה הכנו הגרנולה), משטחים באופן שווה ומהדקים בחוזקה באמצעות תחתית של סיר או מערוך****.
6.אופים 6-8 דקות, תוך סיבוב התבנית באמצע האפיה כדי להבטיח אפיה שווה, עד שהתערובת שבתבנית מבעבעת ומזהיבה-משחימה (אך לא משחימה יתר על המידה - זהירות, בשל הסוכר הרב בעיסה מחד והטמפרטורה הגבוה מאידך נשרף בקלות!).
7.מוציאים מהתנור, מצננים כ-10 דקות וחותכים לריבועים בעודם חמים. *****
מקור המתכון: The King Arthur Flour Cookie Companion

*המרתי בשומשום כי לא מתים אצלי על גרעיני חמניה.
**השתמשתי בתבנית הגדולה של התנור.
*** לא מצאתי את המדחום אז פשוט הרתחתי במשך 5 דקות.
****שמתי נייר אפיה על התערובת בתבנית ובכל הכוח הידקתי באמצעות סיר כבד מאד.
*****חתכתי קודם לרצועות אורך ואח"כ לרוחב (לקבלת ריבועים קטנים) באמצעות גלגלת לחיתוך פיצה.
אפשר עם שמן לפרווה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חיתוכיות שיבלת שועל (גרנולה ברס)/ Shira

ריבועי שיבולת שועל (granola bars) לשים לב להערות שלי בסוף
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
2 כוסות שיבולת שועל אינסטנט
1 כוס קמח רגיל
¾ כוס סוכר חום
¾ כוס צימוקים
½ כוס נבט חיטה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
½ כוס שמן
½ כוס דבש
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל

לערבב חומרים יבשים בקערה גדולה. לערבב היטב שמן, דבש, ביצה ולשפוך על החומרים היבשים, ולערבב.

לשים ניר כסף בתבנית מלבנית (13 X 17 – לא יודעת כמה זה בס"מ) ולשמן את הנייר או להשתמש בניר אפיה. לאפות בחום של עוגות 25-30 דקות, עד שהקצוות מתחילות להזהיב. לצנן ולחתוך לריבועים

20 עוגיות.
מקור המתכון מאתר all recipes
http://cookie.allrecipes.com/az z
z
z
z
z
z
z/GranolaBarsIII.asp
ועכשיו לוואריציות שלי (אי אפשר בלי):
1. אני שמה הרבה פחות סוכר – אולי ¼ כוס – אבל לא לוותר על הדבש כי הדבש הוא מה שמקשר את כל העוגיות.אפשר סילאן או מייפל במקום הדבש
2. אפשר להוסיף בכיף כל מיני תוספות – לא צריך להשאר אדוקים לצימוקים ואגוזים. אני בדרך כלל מוסיפה: פקאנים, שוקולד מריר קצוץ, וקרנבריס (במקום הצימוקים). אם זה לארוחה חלבית – אז אפשר להוסיף גם שוקולד לבן קצוץ.
3. בדרך כלל אין לי נבט חיטה בבית אז אני מוסיפה עוד ½ כוס קמח או שיבולת שועל. ובככל אפשר לשחק עם כמויות הקמח/שיבלת שועל. אני בדרך ככל משתמשת בקמח מלא ו/או קמח קוסמין.
4. אני לא משתמשת בשיבולת שועל מהיר הכנה אלא בשיבולת שועל העבה (מה שקונים בחנויות הטבע.)
 
למעלה