עוגיות מגולגלות תמרים ועוד/קרין גורן/הביאה הבת המהוללת
מגולגלות תמרים ועוד/קרין גורן
לבצק:
31/2 כוסות קמח (500 גרם)
1 כף אבקת אפיה
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2/3 כוס חלב (160 מ"ל)
1 וחצי כוסות ממרח שאוהבים
אופן ההכנה:
1. שמים קמח, א. אפיה, סוכר וחמאה במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלב ומעבדים בכמה פולסים רק עד שמתקבל גוש בצק.
3. שמים במקרר לחצי שעה לפחות (אני משאירה לילה ויותר).
4. מחלקים לשלושה חלקים, מרדדים כל חלק לעלה מלבנים דק (2-3 מ"מ).
5. ממלאים ומגלגלים לרולדות ומסמנים חריצים במרווחים של כ-2 ס"מ להקלת החיתוך לאחר מכן.
6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-20-25 דקות עד להזהבה.
7. חותכים לפרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ ןמפדרים באבקת סוכר.
מילויים:
נוטלה, ממרח תמרים+קינמון+אגוזים קצוצים/ממרח תמרים+קינמון+קוקוס.
חני ס.
מגולגלות תמרים ועוד/קרין גורן
לבצק:
31/2 כוסות קמח (500 גרם)
1 כף אבקת אפיה
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2/3 כוס חלב (160 מ"ל)
1 וחצי כוסות ממרח שאוהבים
אופן ההכנה:
1. שמים קמח, א. אפיה, סוכר וחמאה במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלב ומעבדים בכמה פולסים רק עד שמתקבל גוש בצק.
3. שמים במקרר לחצי שעה לפחות (אני משאירה לילה ויותר).
4. מחלקים לשלושה חלקים, מרדדים כל חלק לעלה מלבנים דק (2-3 מ"מ).
5. ממלאים ומגלגלים לרולדות ומסמנים חריצים במרווחים של כ-2 ס"מ להקלת החיתוך לאחר מכן.
6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-20-25 דקות עד להזהבה.
7. חותכים לפרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ ןמפדרים באבקת סוכר.
מילויים:
נוטלה, ממרח תמרים+קינמון+אגוזים קצוצים/ממרח תמרים+קינמון+קוקוס.
חני ס.