שרשור חינוכי

mike2cheeky

New member
שרשור חינוכי

עם כל הצער והכאב, אין ברירה - החיים פשוט חייבים להמשיך. רעיון עלה במוחי. כל מי שירצה מהפורום יכתוב רשימה של מחזות הזמר שהוא צפה בהם. זה יתחלק לשתי קטגוריות: מחזות זמר בארץ ומחזות זמר בחו"ל. ככה כל מי שלא מכיר חלק מהמחזות זמר יוכל להתעניין ולשאול על הסיפור, המוסיקה, היוצרים וכו'. בצורה זו כולנו נלמד ונרחיב את אופקינו ויהיה לנו קצת יותר על מה לדבר חוץ מהפקות בבית צבי... אני אתחיל: מחזות זמר בחו"ל Me And My Girl Beauty and the Beast Blood Brothers Chicago West Side Story The Witches of Eastwick Fosse Mamma Mia Romeo & Juliet Rent The Full Monty Bombay Dreams Les Miserables Our House The Lion King Elegies Pirates of Penzance הפקות שנה ג' (עדיין חו"ל) Sweeney Todd A Little Night Music Songs For A New World Starting Here, Starting Now Baby Gypsy Annie Seven Brides For Seven Brothers Pippin Company Lucky Stiff Zip Goes A Million The Most Happy Fella Me And My Girl Cabaret Up The Greek Love Of The Shelf (הפקות שאני השתתפתי בהן): Jason & The Argonauts !George M Little Mary Sunshine Saturday Night מחזות זמר בארץ יוסף וכותונת הפסים המשגעת (גרסאות 1984, 1993, 1996) הכבש השישה עשר (הקאמרי) עוץ לי גוץ לי (שנות ה 80) אופרה בגרוש (גשר) מרי-לו (הבימה) ללכת עד הסוף (הבימה) פיאף (בית ליסין) המכשפה (הבימה) שיער (1993) גריז הלב חסמב"ה המלך ארתור ספיד וגלגלי הקסם פיטר פן (עם חנוך רוזן) שלושת המוסקטרים תום סויר צלילי המוסיקה הפיג'מות (הפקות שאני השתתפתי בהן): סביב העולם בשמונים יום מלך סיאם דוד (השכנים של צ'יץ' - עונה 3+4) ביי ביי בירדי (השכנים של צ'יץ' - עונה 1+2) ישראל 5:0 (השכנים של צ'יץ') הפקות שנה ג' בארץ שיער צ'ריטי המתוקה ג'יפסי טוב. זה היה קצת ארוך... זו הפעם הראשונה שאני עושה רשימה כזו. זה נורא כיף להזכר בהכל, תנסו!

yaronrouach

New member
אתה יודע מה מייקי?

אם כבר משהו לשאול אותך.....הייתי שואל איך זה לעבוד עם ירון כפכפי. אני יודע שהשאלה לא ממוקדת, אבל אני מתכוון להתרשמות עמוקה עד כמה שאתה יכול. למרות שאני חושב שנורא חבל "לבזבז" כשרון שכזה על הפקות חנוכה, אני משוכנע שכפכפי הוא גאון אמיתי ומאוהב בכל עבודה שלו. הכי אהבתי את "מלך סיאם" ועכשיו מסתבר שגם אתה השתתפת בו. יש לך משהו לספר?

mike2cheeky

New member
לעבוד עם ירון כפכפי

מעבר לזה שהוא חבר טוב שלי, אנסה להסביר איך זה לעבוד איתו: אני הכרתי את ירון בגיל 16 כשהתקבלתי ללהקת השכנים של צ'יץ'. נכנסתי ישר לעונה השלישית של "דוד" ונסחפתי אחרי האיש הזה כמו כל מי שעבד איתו. הגדולה שלו זה שהוא כריזמטי בצורה בלתי רגילה והוא יכול להעביר לך את החזון שלו בקלות רבה. אמנם הוא מעולם לא למד בצורה מסודרת מוסיקה או בימוי, אבל הוא מתקשר עם השחקנים שלו בצורה הרבה יותר טובה מאשר במאים שכן למדו. דבר ראשון - הוא לא צועק. אני זוכר רק פעם אחת ב 8 שנים שאני מכיר אותו שהוא צעק, זה היה ערב הנסיעה שלנו לקנדה להופיע עם המחזמר "דוד" וזה באמת הגיע לנו כי התנהגנו בצורה נוראית. מעבר לזה- האיש פשוט לא צועק. קשה להוציא אותו מכליו. הוא פשוט גם לא צריך לצעוק ולהתעצבן כמו במאים אחרים במקצוע שחושבים שזו הדרך היחידה שלהם להעביר מסר ובכך לקבל יותר כוח. ועובדה שהוא סוחף אנשים אחריו ומצליח להוציא תוצאות מדהימות. אחר כך עבדתי איתו במחזמר "סביב העולם בשמונים יום", זו הייתה ההפקה הראשונה בתיאטרון המסחרי שהוא גם כתב, הלחין וביים לבד! היה נורא כיף והתוצאות היו מדהימות - למי שראה... שנה אחרי זה הופעתי ב"מלך סיאם" שלו. שוב - אותה חוויה. פשוט כיף לבוא לחזרות לא מלחיצות ובאוירה כיפית של יצירה ואחווה בין אנשים שאוהבים את מה שהם עושים. (זה נשמע טוב מידי אבל כך זה היה) האיש פשוט מוכשר נורא. הוא יודע בדיוק איך לרגש ולהצחיק אנשים בכתיבה שלו, במוסיקה שלו. יש לו חזון שהוא מתרגם לבמה נורא בקלות (אם הוא עובד עם האנשים הנכונים). מה לעשות שבארץ שלנו אין כל כך אפשרות לבטא את עצמך בתחום הזה מלבד חנוכה... זה נכון שזה מבאס לכתוב כאלו מחזות זמר יפים שמתבזבזים על 36 הופעות בשבוע וכמה סופי שבוע אחרי חנוכה. אבל בכל זאת הוא משקיע את הכל בפרוייקטים האלו ואם אתם מכירים את העבודה שלו תסכימו איתי שבכל הצגת חנוכה שהוא עשה יש שירים מדהימים והשקעה מרובה מצידו. אי אפשר להשקיע פחות בגלל שזה חנוכה, הוא לא יכול להפוך להיות יוצר פחות טוב בגלל המטרה. (ולכן ההחלטה לאסור לדבר על מחזות זמר אלו בפורום הזה תמוהה בעיני) בקיצור, למוכשרים מביניכם - אם אתם שומעים על אודישן שהוא עושה להפקה שלו - רוצו להבחן. אתם תלמדו המון על המקצוע ועל עצמכם דרך העבודה שלו.

yaronrouach

New member
תודה.

והלוואי שהייתי שומע על אודישן שהוא עושה. לצערי הוא לא עובד עם בני פחות מ- 18 , אלא אם אתה תום אבני או חבר בלהקת השכנים (ראה מקרה "מלך סיאם". זה נורא עצוב. אחד הדברים שהכי רציתי לעשות זה לעבוד איתו כשאני נחשב עדיין ילד... אל תישאלו אותי למה, זה פשוט בוער בעצמותיי. עכשיו ככל הנראה זה כבר לא יקרה, אני מתגייס לפני חנוכה הבא, אבל ביום מן הימים זה יקרה. אפילו אמרתי לו את זה פעמיים או שלוש, והוא, כמה צפוי, חייך ואיחל לי בהצלחה.

אפרופו כפכפי

הוא עובד גם עם הלהקות הצבאיות ותיאטרון צה"ל. הוא עשה את העיבוד המוסיקלי להצגה האחרונה של תיאטרון צה"ל שרצה עכשיו בבסיסים.

mike2cheeky

New member
בואו לא נסטה מהנושא

אם ברצונכם לדבר על ירון כפכפי זה מצויין, אך שרשור זה מיועד למטרה המקורית של ללמוד על מחזות זמר שאנחנו לא מכירים...

אניטה007

New member
אחלה שרשור

שלי מסתכם רק בחו"ל Aida Les Miserables West Side Story Jesus Christ Superstar Jekyll and Hyde Elisabeth Notre Dame De Paris Rent Mozart ונראה לי ששכחתי עוד כמה,אנסה להזכר בהמשך.

אניטה007

New member
אגב, אותי מאוד מעניין

לשמוע על West Side Story שראית. איזו הפקה,איפה? וגם על Les Miserables. את The Witches of Eastwick מאוד רציתי לתפוס בלונדון אבל פספסתי.

mike2cheeky

New member
את "עלובי החיים" ראיתי שלשום

בלונדון, וזו הייתה הפעם הראשונה! כן כן, אף פעם לא ראיתי את ההצגה שכולכם כל כך אוהבים עד עכשיו. וגם עכשיו זה היה כי הכריחו אותי. חבר טוב שלי משחק את מריוס. (הוא מדהים) אני אגיד לך את האמת? לא נפלתי מזה. המוסיקה בסדר, לא יותר מזה. ומה שאני הכי לא סובל זה ששחקנים "משחקים כמו במחזמר". זה נורא מזוייף ומקומם. (כל האנחות האלו תוך כדי שירה מוציאות אותי מדעתי). חוץ מזה זה היה באורך הגלות. באיזהשהוא שלב כבר רציתי לצעוק להם שמישהו ימות כבר ונלך הביתה!!! כך זה הרגיש... מה אני אעשה - אני לא מת על הז'אנר הזה. עכשיו - למי שלא יודע ההצגה עברה לתיאטרון יותר קטן. זה כבר לא ב Palace Theatre זה עכשיו ב Queen's Theatre. ב Palace עומד להפתח בעוד שלושה חודשים Woman In White. זה מחזמר חדש של וובר (לא עלינו). בקשר ל West Side Story, אני ראיתי את ההפקה בלונדון לפני 4 שנים ממש שבוע לפני שהיא ירדה. זו הייתה ההפקה המקורית שג'רום רובינס ביים לפני שהוא נפטר! לפי דעתי התיאטרון היה קטן מידי בשביל ההצגה הזו והחוויה הייתה בהתאם. אבל אין ספק שזה עדיין אחד המחזות זמר הכי אהובים עלי בכל הזמנים!

באמת אחלה שרשור.......

אני לא ראיתי כל כך הרבה מחזות,לפחות אני לא זוכרת כל כך הרבה אבל בחו"ל ראיתי את: Mamma Mia Les Miserables the prince and i phantom (סורי על השגיאות) בארץ ראיתי: הכבש השישה עשר של הקאמרי עוץ לי גוץ לי מרי לו גריז חסמב"ה תום סויר צלילי המוזיקה מסביב לעולם בשמונים יום מלך סיאם קטנטנות ואני לא ממש זוכרת מה עוד..... ומחזות שהשתתפתי בהם: אנני(של מנחם גולן)-בתור דאפי עלובי החיים(במשכן לאומנויות הבמה)-בתור קוזט הקטנה אוליבר טוויסט(של מנחם גולן)-בתור אחד היתומים וסינדרלה................

אניטה007

New member
מעניין ../images/Emo6.gif

"משחקים כמו במחזמר". אנחות תוך כדי השירה?
אתה בערך הבן אדם הראשון ששמעתי עליו,שלא אהב את עלובי החיים. האמת שמכל מיני סיבות ראיתי את עלובי החיים בערך 13 פעם (וזה לא המספר הסופי) ובפעמים הראשונות מאוד מאוד נהניתי. אחר כך זה התחיל להיות טיפה מעיק (כשמכירים כל מילה וכל צליל בעל פה,החוויה היא לא אותו דבר) אבל עדיין,זה אחד ממחזות הזמר האהובים עלי והוא הכל חוץ ממשעמם. אבל שוב,זה עניין של טעם. הוא אכן מאוד ארוך,כמעט 3 שעות (לא יודעת איך זה בלונדון,אני ,אני רואה אותו לא בלונדון ולא באנגלית). בהפקה שאני רואה זה בערך שעתיים ארבעים פלוס עשרים דקות הפסקה. אבל שוב, גם West Side Story ארוך כמעט באותה המידה אבל הוא ללא ספק האהוב עלי ביותר.

mike2cheeky

New member
הסבר על למה לדעתי עלובי החיים משעמם

העלילה מתחלקת לכל כך הרבה דמויות ראשיות וסיפורים שזה נהיה נורא מייגע. לכן התחלתי לזוז בכסא ולקוות שמישהו כבר ימות כדי שכולנו נלך כבר הביתה. (לא התכוונתי שהסיפורים לכשעצמם לא מעניינים) אני חושב שזה פשוט מתפזר יותר מידי וא-ר-ו-ך. ההפקה המקורית שמשחקת בלונדון היא 3 שעות +רבע שעה הפסקה. ז"א כל הערב הוא שלוש ורבע שעות!! זה לא קצת מוגזם? West Side Story לא כל כך ארוך. את מתייחסת לסרט שהוא שעתיים ועשרים. המחזמר שאני ראיתי היה שעתיים ועשרים כולל הפסקה. זה אורך נורמלי. חוץ מזה הסיפור בנוי כל כך טוב ולא מתפזר ל אלף דמויות. (מה לעשות, שייקספיר ידע לכתוב סיפורי אהבה..) הבהרה: לא סבלתי בעלובי החיים ואני לא חושב שזה מחזמר רע. אני פשוט לא מבין מה ההתלהבות הגדולה ממנו.

הרשימה שלי,+סנגוריה על מחמל נפשי,

עלובי החיים-. אתם יודעים,אני לא מסוגל להבין לעיתים אנשים שאומרים שהם לא נהנו מעלובי החיים.כלומר,מדובר במחזמר "אולד סקול",קלאסיקה בלתי נשכחת,שמכילה בתוכה את כל מה שכתוב ברצפט. מוזיקה-מדהימה,עשירה,חכמה,בעיבודים מסויימים,סנסציונית. סיפור-הוא אכן ארוך ומפוזר,ולעיתים מייגע,אבל בד בבד שזורים בו אצילות,כוח בלתי נדלה,רומנטיקה,טרגדיה.סיפור שהוא אות מופת ודוגמא,סיפור שהיה בסיס לעשרה מחזות זמר אחרים.כאב,ותענוג. תוסיפו לאלה משחק אמין,צבעוניות מיוחדת,במה מרשימה,ורגעי שיא יוצאי דופן,שחלקם סוחטים אותי אל מעבר לגבול האפשרי. היה,ותמיד יהיה מחזמר חיי,מחמל נפשי,אהוב ליבי.les miserables. הרשימה שלי: בחו"ל- Les miserables(6 time and counting..) west side story Beauty and the Beast Blood Brothers Chicago The Witches of Eastwick Mamma Mia Romeo & Juliet Rent The Full Monty Bombay Dreams Les Miserables Our House The Lion King Joseph and the amazing... hair Phantom of the opera Aida Cabaret assassains gypsy Zip We will rock you forbbiden broadway בארץ- פיטר פן(88) הקוסם אנני מתנקשים יוסף שיער מרי לו ללכת עד הסוף פיאף(די רע) עמי ותמי בילבי עלובי החיים סוויני טוד(הייתי ממש קטן) סאלח שבתי(שתי ההפקות,בראשונה הייתי בן 4). ספיד וגלגלי הקסם דוד מלך סיאם המלך ארתור קטנטנות תום סויר קברט אחים בדם מיקה שלי הברווזון המכוער עלי באבא אלאדין מאמי סיפור הפרברים גריז עליסה צלילי המוסיקה(אפשר להגיד שגדלתי שם) זורבה היווני היפה והחיה ג'יפסי מסביב לעולם בשמונים יום עוצליגוצלי שיקגו(בית צבי) קורוס ליין-שורת המקהלה(בית צבי) צ'ריטי המתוקה(בית צבי) אני עוד אזכר בעוד יודעים,שרואים ת'רשימה הזו, מגלים..שבעצם...עושים די הרבה מחזות זמר פה... אם לא מתעכב על האיכות של כל אחד ואחד,כי חלקם מחרידים בעליל,זה יוצא די מרשים,יחסית למדינה בגודל הזה.

mike2cheeky

New member
תום ידידי, זה הכל עניין של טעם...

אני לא מתחבר לזה. אתה כן. מה לעשות. אני חושב שהמוסיקה לא מבריקה. אתה כן. אני חושב שהמשחק היה נוראי ולא אמין. אתה לא. ככה זה, עוד פלא של החיים. לא כולנו אוהבים ומתחברים לאותו הדבר. אבל זה לא אומר שאני חושב עליך פחות. (אוקיי - באנגלית זה נשמע יותר טוב: It doesn't mean I think less of you... נ.ב אני נוסע לניו יורק בעוד חודשיים, אראה המון הצגות חדשות! Wicked Avenue Q Fiddler On The Roof - the revival Assassins The Producers ועוד.......

Cabaret

New member
The Producers זה כזה מחזמר

מטורף ומבדר! אתה בטוח תהנה...

ווף

New member
אחים בדם זה המחזר הכי יפה בארץ ו...

גם בעולם הוא עשוי פשוט מדהים.... מכל הכחינות....

Cabaret

New member
יש בו דווקא כמה בעיות בעיני...

כמו שלושה לחנים שעליהם מבוססים כל השירים: הלחן של "נעלים על שולחן", הלחן של "מרלין מונרו" והלחן של "ילדי". שימו לב לזה- חוץ מ"לא יאומן" "לא יכול להיות" ו"מיס ג'ונס", כל השירים באותו לחן. לדוגמה: "משחק הילדים" ו"גבר מטורף" זה על אותו הלחן של "נעלים על שולחן", כל השירים של האמא כשהיא משלימה פערים בסיפור הם על הלחן של "מרלין מונרו", והלחן של "ילדי" מופיע גם בשני השירים של "כמוהו"- אחד כשמיקי ואדי צעירים ואחד כשהם בוגרים. אני חושב שזו אחת הסיבות שהמחזמר הזה הוא לא עשוי מדהים. יש בעיני במחזמר הזה בעיני תחושה של חיפוף. שלווילי ראסל נמאס להמציא לחנים אז הוא החליט למחזר אותם ולשים אותם בכל השירים. אבל באמת, אחרי הכל- זה אחד ממחזות הזמר שאני הכי אוהב ות'אמת שנקשרתי אליו (אבל זה רק בגלל שהייתי מנהל הפקה שלו בתלמה וראיתי אותו לפחות 50 פעם)

////

אבל ככה בדיוק בנוי גם עלובי החיים..................[ על אותו הסגנון של מנגינהח וזרת על עצמה לדעתי זה ממש יפה.. ואחים בדם זה אחד המחזות שממש נהנתי בהם ויצאתי בתחושה של אני חייבת לראות את זה שובב

Cabaret

New member
גם אוויטה

שפשוט יש שם שתי מנגינות שמופיעות בכל שיר. בשלב מסויים זה פשוט משגע את השכל, אבל המנגינות גאוניות! אחד ממחזות הזמר עם הלחנים השובים ביותר ששמעתי.

mike2cheeky

New member
קוראים לזה רפריזה

אם תחקור קצת לעומק עוד מחזות זמר תגלה את זה כמעט בכל אחד מהם. בעיקר ב"עלובי החיים", "מיס סייגון", "Cats", "סיפור הפרברים" ועוד רבים. זו דרכו של המלחין להעביר תחושה או רגש מסויים, או אפילו עלילה מוסיקלית שחוזרת על עצמה כדי להדגיש לך, הצופה, בדיוק את מה שהוא רצה. אם זה במוטיבים מוסיקליים שמתארים רגשות מסויימים כמו אהבה למשל ב"סיפור הפרברים" - בכל פעם שטוני ומריה נפגשים שומעים ברקע את "Tonight", או שהם שרים את זה ומאוחר יותר במחזמר יש את הקווינטט, שהיא בעצם רפריזה. מי שבאמת מתעניין במחזות זמר, זו מילה שצריך לזכור! (מודה שהניסוח שלי לא כזה טוב אבל היי - 1 בלילה ואני עייף. אם למישהו יש שאלות בנושא אני אפתח קלסרים בשביל זה)

למעלה