שרשור חינוכי

Cabaret

New member
אני יודע מה זה רפריזה, אבל אני לא

בטוח שמה אני מדבר עליו זה מה שאתה מדבר עליו... אני לא מדבר על שיר מסויים, למשל ניקח את "טונייט" של סיפור הפרברים, שמופיע קודם כדואט, ואז כשיש את הקווינטט הוא מופיע שוב עם שינוי קל במילים. אני מדבר למשל על "אחים בדם" שפשוט יש שם שני לחנים שעליהם מבוססים כל השירים, והם לא מתקשרים לדמות אחת מסויימת (חוץ מהלחן של "מרלין מונרו" שתמיד יתקשר לגברת ג'ונסטון).[ בסיפור הפרברים ובאוויטה וגם בעלובי החיים אפשר לראות שמדובר ברפריזה, כי הלחן שחוזר על עצמו מתקשר לאותן דמויות והוא בעצם מוטיב של כל דמות. באחים בדם זה נראה כאילו סתם לא היה כח להמציא לחנים.

python 4

New member
../images/Emo45.gifלא יודע,

משום מה כשראיתי את אחים בדם בלונדון היה נדמה לי שאני רואה איזו הפקה שנה א'. ממש בזיוני. קשה להאמין שזה מחזמר כזה מצליח. שירים לא משהו (ואכן חוזרים על עצמם). וזאת לעומת עלובי החיים.. האלוהית. אבל כמו שמישהו כתב פה, קשה להתווכח על טעם וריח..

ווף

New member
לדעתי רפריזה זה מעולה....

ביחוד במחזות זמר ...ששם אתה רוצה תמיד להתחבר לשירים... אז כשאתה שומע משהוא מוזיקלי לאורך כל המחזמר אז בסוף למשל אתה מתחבר יותר למחזמר......

תגלית

New member
שלי הרבה יותר צנוע - בהתאם למגבלות

התקציב... ואם היה אפשר הייתי, כמובן, הולכת לעוד... בחו"ל- 3 פעמים (!) - The Phantom of the Opera Cats Mamma Mia 42nd street Notre Dame De Paris בארץ- עלובי החיים פיטר פן(88) הקוסם קול קטן (זה בכלל נחשב למחזמר?!) בוסתן ספרדי(גם זה, אני לא בטוחה אם הוא שייך לקטגוריה) קזבלן המכשפה סאלח שבתי דוד מיקה שלי צלילי המוסיקה

Cat Woman5

New member
בבקשה...

בחו"ל, הייתה לי אפשרות לראות את קטס אבל לא..אני אלך לסטומפ (כמו מיומנה) אני פשוט כועסת על עצמי! מה לעשות זה היה לפני 4 שנים שאהבתי מחזות זמר אבל לא בצורה אבססיבית כמו היום. אז בברודווי זה לא מסתכם בהרבה אבל בארץ לעומת זאת... יוסף שיער מרי לו ללכת עד הסוף עמי ותמי בילבי ספיד וגלגלי הקסם דוד מלך סיאם המלך ארתור קטנטנות תום סויר קברט אחים בדם מיקה שלי הברווזון המכוער שלושת המוסקטרים הלב חסמב"ה פיטר פן הקוסם אלאדין גריז עליסה בארץ הפלאות צלילי המוסיקה היפה והחיה ג'יפסי מסביב לעולם בשמונים יום עוץ לי גוץ לי צ'ריטי המתוקה מחזות ברודוואי, על גג העולם ואני אראה את פרנק סינטרה וחברים אם הם נחשבים שלושת אלה... בטוח שיש עוד ששכחתי...אם אזכר אכתוב אותם.

Cat Woman5

New member
מצאתי טעות...הנה התיקון:

מחזות ברודוואי=זכרונות ברודווי למה מחזות? ולמה יש לי שם א'?

אניטה007

New member
שווה לראות את CATS?

גם לי יש אפשרות לראות אותו אבל אני מודה בבושת פנים שיש לי מעט דעות קדומות על המחזמר הזה. הוא לא משונה מדי?

mike2cheeky

New member
Cats

Cats זה כמו פסטיבל שירים וריקודים. מאוד יפים אמנם אך ללא עלילה משמעותית ומעניינת. ויזואלית - מאוד יפה. אך לא לצפות לסיפור ועניין...

Cat Woman5

New member
אין לי מושג איך בדיוק, אבל גרמתם לי

להרגשה יותר טובה!!! תודה רבה לכם, כי שמעתי יותר מידי על המחזמר הזה. ועל כל הסיפור הזה שהוא המחזמר שהופיע הכי הרבה וכו'... אבל עדין יש תחושה חזקה של פיספוס! בכל אופן הוא ירד ולא תיהיה לי אפשרות לראות אותו יותר.

Nir5L

New member
Cats

גם אני ראיתי בוידאו והשתעממתי.. יש לי את זה מוקלט..

python 4

New member
זה אומנם לא אותו דבר...

אבל את יכולה לקנות את ה- DVD של קאטס. אני לא רוצה לשנות לך את ההרגשה, אבל מדובר במחזמר הכי טוב שראיתי, הכי אהוב עלי חוץ מעלובי החיים. אומנם העלילה לא משהו - אבל היא משנית ביותר לעומת השירים הנפלאים והכוראוגרפיה המדהימה. אני חושש שבקרוב מאוד הלייזר של המכשיר DVD שלי יצרוב לי חור בדיסק, מרוב שהוא מושמע אצלי.

python 4

New member
ואוו, זה ממש בושה לכתוב את שלי...

לעומת הרשימה הזו.. בחו"ל: Les Miserables (פעמיים) Cats Blood Brothers My Fair Lady The Lion King Chitty Chitty Bang Bang Fame בארץ: מרילו מיקה שלי וזהו..

40גבי

New member
הנה הרשימה שלי

חתולים בהונגריה לפני כ-10 שנה כנר על הגג בהונגריה גם כן אז עלובי החיים לונדון ,פאנטום האופרה , מאמא מיה , מלך האריות , שיקאגו, יוסף וכותונת הפסים - בלונדון השנה. בארץ: שורת המקהלה בקיסריה לפני כ-20 שנה סיפור הפרברים , בטורינג קאסט שהיה בארץ גם כן לפני 20 שנה גבירתי הנאווה עם ריטה , גבירתי הנאווה עם מירה עווד. עלובי החיים עם דודו פישר ב-87. מרי לו ( ואני בניגוד לאחרים מסרב להחשיב המון הצגות ילדים שראיתי בילדותי כמחזות זמר) גבי

40גבי

New member
תיקון קל

חתולים וכנר על הגג בבודפשט היו כמובן לפני 20 שנה ולא 10

תגלית

New member
נזכרתי במחזמר נוסף! מישהו ראה את

"המלך מתיא הראשון" בהבימה? שנכתב עפ"י מחזהו של יאנוש קורצ'ק? שיחק שם שייקה אופיר בזמנו, ואיזה ילד בלונדיני שהיום הוא כבר בטח אבא לילדים... וגבי...חחח... איש עקרונות שכמוך (הסירוב שלך העלה בי
).

40גבי

New member
טוב נו גלית , נישברתי

ראיתי את חנה'לה ושמלת השבת בגיל 6 , המקורי עם חני נחמיאס כילדת פלא. עוץ לי גוצלי של סוף שנות ה-60 ( אוי כמה אני מרגיש זקן)

תגלית

New member
מתערבת שאת זה תום לא ראה../images/Emo8.gif

ודרך-אגב - אלה מחזות שכבר שהפכו לקלאסיקות של ממש. אין תגובה ל"המלך מתיא הראשון"?

yaronrouach

New member
וואלה....לא שמעתי על זה בחיים..

זה מספיק מעניין כדי ללכת לחפש את זה בארכיון התיאטרון המצולם?

E1982

New member
אני ראיתי:

Les Miserables Phantom of the Opera 42nd street Cabaret Rent Aida The Lion King Beauty and the Beast Starlight Express Chicago Mamma Mia Joseph and the amazing color dreamcoat Cats Jesus Christ Super Star Dr. Dollitel בארץ: ג'יפסי קברט אחים בדם שיר בלתי צפוי מיקה שלי הערב מחזמר פיאף הקוסם מארץ עוץ פיטר פן (88) תחת שמי פריס מרי לו צלילי המוזיקה ללכת עד הסוף בנוסף (לא כל כך מחזמר...): Moulin Rouge - האמיתי הצרפת Riverdance ועוד שני מופעים בלאס וגאס! Splash Jubilee עוד חודש אני טס עם חברים ללונדון, אז נקווה שיתווספו עוד כמה מחזות זמר לרשימה ! ואם יש המלצות אני אשמח! -ערן-

למעלה