שרשור חידות

ron369

New member
שרשור חידות

למישהו בא?

yossiea

New member
משהו קל בתור התחלה...

ראיתי לא מזמן בעיתון. יש לך ארבעה אנשים מנהרה צרה ופנס. המטרה: להעביר את ארבעת האנשים מצד אחד לצד השני. המגבלות: 1. קצב המעבר של כל אחד מהאנשים שונה. איש א' יכול לעבור את המנהרה בדקה אחת. איש ב' 2 דקות, איש ג' 4 דקות ואיש ד' הזקן שבחבורה חמש דקות. 2. ניתן להעביר רק 2 אנשים בו זמנית במנהרה. 3. חייבים פנס בזמן המעבר במנהרה. 4. הסוללה בפנס תחזיק מעמד 12 דקות בלבד. מהי האסטרטגיה הנכונה להעברת כל האנשים בבטחה לצד השני של המנהרה? טוב זה מה שעלה בדעתי כעת. אמנם קל, אפשר להתייחס לזה כאל משהו לפתיחת תאבון.

ron369

New member
לא כזה קל, אבל נחמד ../images/Emo58.gif

נניח: איש 1 עם איש 2, איש 2 (1) חוזר לבד, איש 4 עם איש 5, איש 1 (2) חוזר לבד, איש 1 ואיש 2 ביחד. 2+2+5+1+2 = 12 אולי לא קשה כמו מבחן של פרידה, אבל בטח לא עד כדי כך קל. נחמד

p k a k

New member
זו חידה קלה...

כי אין יותר מדי אופציות - ניתן לפתור אותה באופן ברוטלי. תנסה את אותה חידה על (1) דקה. (2) שתי דקות. (3) חמש דקות. (4) עשר דקות. כאשר מוקצב לך 17 דקות.

yossiea

New member
זה לא אותו דבר?

זה נראה די דומה לחידה הקודמת איפה פה הקושי? אם 5,10 הולכים יחד אחרי ש-1 העביר את 2 עברו 13 דקות. נשאר לך להחזיר את 2 ואז לשלוח את 1 עם 2 הרי 17. לא? איפה פה הקטש?

ron369

New member
עוד אחת ש,כנראה, יחסית קלה

צריך למיין חמישה איברים, בעזרת שבע השוואות, לכל היותר. בלי טריקים מלוכלכים (מדי)

yuvalmadar

New member
ועוד אחת, קשה עוד יותר לדעתי ../images/Emo13.gif

הוכיחו שניתן לבנות ערימה בינארית בת 8 איברים בעזרת 8 פעולות השוואה בין איברים בלבד.

yuvalmadar

New member
והביטוי המקורי היה lg(n!) zz

(והוכח שהוא שקול אסימפטוטית לnlgn) וההערכה שלו מתאימה. אם תציב n=5, תקבל -
lg(5!)=lg(120)<lg(128)=7​
כרצוי.

ron369

New member
ועוד אחת קשה יחסית

נתון בניין עם n קומות, ויש סל עם שלושה כדורי זכוכית. צריך למצוא את הקומה שמעליה הכדורים נשברים, ומתחתיה הם לא נשברים. אסור, כמובן, להשתמש ביותר משלושת כדורי הזכוכית. מה הוא המספר המינימלי של השוואות, אשר בעזרתן ניתן למצוא את הקומה הנדרשת?

yossiea

New member
מיחזור??? (זה כבר היה פה)

אבל אני לא יכתוב תשובה. שמי שטרם ראה ינסה. למה לקלקל...

ron369

New member
אה ../images/Emo10.gif

שמעתי אותה מכל כך הרבה מקורות שונים, שכנראה שכחתי שגם פה היא הייתה.

ron369

New member
ואם כבר, ננצל"ש לעצמי

נתון מערך עם מספרים, בתחום לא בהכרח חסום, ואני רוצה למצוא את המספר שחוזר הכי הרבה פעמים. למישהו יש רעיון איך לעשות את זה, בפחות מ-nlgn? אני תוהה אם זה אפשרי.

vinney

Well-known member
אם התחום לא חסום לא נראה לי

שזה אפשרי, אבל לשפר במקרים ממוצעים אפשר עם מודולו, למשל (כמובן שבמקרה הגרוע, בו יש כמה מספרים שחוזרים הכי הרבה ואותו מספר פעמים, וכולם עם אותו מודולו עם מה שבחרת, אתה בבעיה
)

ron369

New member
ועוד חידה

נתונים שני מערכים, שמכילים איברים מספריים. כידוע, בקבוצה אין חשיבות לסדר האיברים. עלינו לבדוק האם שני המערכים מייצגית קבוצות זהות. פתרון טריוויאלי הוא, כמובן, עם מיון, ב-nlgn. צריך למצוא פתרון ב-nlglgn.

למעלה