שרשור חדש

PussyHell

New member
Marmaduke, אחי...

כאן זה פורום פינק פלויד, אין סיכוי שלא יהיו פה ניתוחים
.

GravyTrain

New member
הדארק סייד, לא יודע לגבי החומה...

שלום. זו הפעם הראשונה שאני כותב ובכלל אני די חדש בכל הקשור לפורום. קראתי את השיחה בקשר לשני האלבומים האלה ובעיקר את הדברים של ציף ציף ואז חשבתי לעצמי שיש אולי להגיד משהו לגבי האיכויות של פינק פלויד ולמה דווקא הדארק סייד הוא כן האלבום הטוב ביותר שנכתב. מאחר ואני די חדש אז אני לא ארחיב במילים ורק אגיד את העיקר. תודה
אם ניקח את המוסיקה כאמנות, וניקח כאן את הצד האמירתי של האמנות ולא את הפאן הבידורי שלה, הרי שאיכות במוסיקה מתקבלת רק אחרי שנים על גבי שנים של עבודה קשה ומאמצת וכל אלה שמצליחים להשיג זאת לפני כל זה הם נקראים גאונים. ואני אתן דוגמא שתמחיש לגמרי את הכוונה שלי בדברים שאמרתי ושאני מכוון אליהם: ניקח את סונטת אור ירח של בטהובן ( אם אתם לא מכירים שמעו אותה דחוף! ) - היא פשוטה באופן מגוכח - כל ילד שלמד שנה על פסנתר כבר יכול לנגן אותה - אני(!) ניגנתי אותה ולא למדתי כלל על פסנתר - אבל המושג נגינה כאן הוא טיפה מבלבל: כל ילד יכול לנגן אותה מבחינה טכנית אך לא אמנותית - לנגן את היצירה הזו מבחינה אומנותית יש צורך בניסיון נגינה של שנים ואף עשרות שנים. וזהו ההבדל בין מוסיקה טובה למוסיקה שאינה טובה - האומנות והניסיון. אצל הפינק פלויד מתקיימים שני דברים אלה: מבחינה אומנותית האלבום הזה ( הדארק סייד ) אינו נופל מכל יצירה של מלחין דגול ( למעט בטהובן אבל זוהי דעתי ) ואילו חוסר הניסיון שלהם בהשוואה לצורת הנגינה הם גאונים לכל דבר. אם נשווה את ההישגים המוסקלים של הפלוידים בדארק סייד לכל דבר אחר שעשו כל מיני רוקרים בתקופתם עד היום נגלה שהם כלל לא ברי השוואה - אין שום נגן או מלחין רוק בימיהם ובימנו שמסוגל להלחין ולנגן את ה"גרייט גיג אין דה סקיי" - פשוט אין! אין שום נגן גיטרה שמסוגל להלחין, לעבד ולנגן את "בכל צבע שתבחר" - אין! אין שום מוסיקאים שיוכלו לשלב קטעי קולות באלבום שלהם ( ובשם האבוקדו הקדוש היו לא מעט כאלה שניסו ) כמו שהם הצליחו - אין עוד שום להקה שתגרום לי צמרמורת כמו ב"אנחנו והם" - פשוט אין! כל אלה רק ואך ורק הפינק פלויד מסוגלים לנגן ולהלחין ולכן הם גאונים ולכן זהו האלבום ולא רק - המוסיקה של הפינק פלויד בכללותה - הטובה ביותר והאיכותית ביותר שהאדם הגיע אליה עד היום. הבנתם, אני מקווה, שאני לא מדבר רק על הדארק סייד וניתן למצוא דוגמאות כאלה בכל שיר ושיר שלהם - הם יחידים במינם ואין שניים להם.
טוב, זה היה די ארוך אבל מתומצת (
) ניתן להאריך על זה עוד הרבה. אם יש כאן למישהו כוח וחשק שירחיב... טוב, תודה על ההקשבה ונדבר. ביי

PussyHell

New member
../images/Emo24.gifברוך הבא!

ואתה עוד אומר שהשתדלת לא להרחיב, מה! יפה כתבת
. ברוך הבא לקהילת פלויד הורוד, שתהיה לך שהיה נעימה.

נימרודל

New member
שלום שלום!

ברוך הבא לפורומינו! מקווה שתהנה... הדעות שלך מאד מרשימות ואינטלקטואליות... מסכימה עם כל מילה.

למעלה