שרשור חדשים

אני לא יודעת כמה עלה כרטיס

אבל למה זה משנה? בלאו הכי צופים רבים נכנסו בחינם, מכיוון שהביקוש עלה על ההיצע, והמארגנים פתחו את השערים לכניסה חופשית, בשלב כלשהו.

אני יודעת

אני יודעת שהמון צופים נכנסו בחינם, יותר מ50,000 ליתר דיוק. אבל, זה פשוט מענין כמה רוג'ר גבה על ההופעה החד פעמית הזאת. הוא הרי לא האיש הכי תמים, הוא לא בנאדם ממש נחמד, רציתי לדעת אם שווי הכרטיס מחייב את ההופעה המעולה או גם את השם של רוג'ר ווטרס..זה הכל.

הקונצרט בברלין

נועד לגיוס כספים לצרכי צדקה. ווטרס היה אז בקשר עם קרן צדקה שגייסה כספים לרווחתם של נכי מלחמה - נושא הקרוב לליבו מאחר ואביו נהרג במלחמת העולם השניה. ווטרס לא עשה את המופע כדי לשלשל את הרווחים לכיסו. למיטב הבנתי, רוב ההכנסות הגיעו לא מהכרטיסים, אלא ממכירת זכויות השידור לתחנות טלוויזיה ברחבי העולם (כולל ישראל), ומכירת קלטות הוידאו והאלבומים של המופע, לאחר מכן. ולמרות זאת, המופע הפסיד כספים, ולא הרוויח, לפחות בתקופה המיידית לאחה העלאתו. עלות העלאת המופע היתה אסטרונומית, בעיקר בגלל התפאורה והאפקטים, והלוגיסטיקה בכלל (ווטרס רצה מופע בומבסטי, בין השאר כדי להאפיל על ההצלחה הגדולה של הפלוידים האחרים, בסיבוב ההופעות שלהם באותה תקופה). כאשר ספרו בסוף את המטבעות, התברר שלא נותר כסף עבור קרן הצדקה. יחד עם זאת, מכירות קלטות הוידאו והאלבומים אכן מניבים כספים לקרן הצדקה, שכן הם נמכרים עד היום.

תיקון קל

קרן הצדקה לא נועדה לרווחת נכי מלחמה, אבל היא הוקמה ע"י וותיקי מלחמה, לזכר הקרבנות.

NIR Y

New member
לרגע חשבתי שווטרס איש טוב

ואז כמובן לפי ציףציף הסתבר שהוא עשה את כל המופע בשביל להפיל את שאר הפולידים לא נשמע קצת יותר מידי ??? ציףציף את לא חושבת שאת מגזימה בחוסר האהבה לרוג'ר ווטרס ?

זה לא רעיון שלי...

זה מה שהעתונות בזמנו כתבה (וגם אחר כך). בניגוד למה שנראה, אין לי כלום נגד ווטרס. ואני כן חושבת שהוא עשה את המופע מתוך מניעים טהורים - הוא רק נסחף קצת עם ההפקה... אבל קצת פסיכיות לא מזיקה בחיים... ובכלל, ווטרס אוהב מופעים גרנדיוזיים, וזה בסדר גמור. ראו למשל את האופרה שהוא מעלה עכשיו...

NIR Y

New member
כבר אמרתי לך פעם שלפי דעתי את חכמה

אני לא יכול ממש להתווכח על מה היה כתוב בעיתונות על ההופעה, כי לא קראתי. אבל אני בטוח שאפילו שווטרס רצה הופעה ענקית שתחזיר תשובה להופעה של פינק פלויד, אני ממש לא חושב שהוא אשם בכך שההופעה הפסידה, כי לא לבד הוא הפיק את ההופעה (אני מתאר לעצמי), וברור שזה לא קרה בזדון (שיעורי תנ"ך) ולא ידעו שיצאו מופסדים אלה גילו זאת רק אחרי זה. ברור שאת תגידי, שלא אמרת בשום מקום שווטרס כן אשם בהפסדים, וזה למה אני חושב שאת חכמה כי זה כן נשמע ככה אבל זה לא כתוב במפורש. אוףף אני מקווה שתביני מה ניסיתי להגיד, יצא מאד לא ברור, זה פשוט שאנשים מפריעים לג'ים מוריסון להופיעה בהופעה חייה ואני לא מצליח להתרכז בכתיבה.

נירוש, אני ממליצה שתקרא את מה

שכתבו, למשל, ב-Spare Bricks בגליון הנוכחי, על ההופעה. (זה למטה בעמוד, תחת הכותרת "One of His Bad Days".) גם אני, וגם Spare Bricks, מפרגנים לווטרס - לא ההפך. בחרתי בכוונה מקור שהוא, כמוני, בעד ווטרס. אני לא מתייחסת כרגע לעתונאים (הרבים) שלעגו לו ולמה שנתפס בעיניהם כמגלומניה. אני בעד מבט מפוכח, וגישה ראליסטית כלפי אמנים, כולל אלו שאני אוהדת מאוד, כמו ווטרס. לפעמים, לא ניתן לייפות את המציאות ולשפצה (גם אם גילמור מנסה לעשות את זה מזה שנים). ווטרס אינו אשם בכך שהמופע הפסיד. יתכן שהוא היה יכול לנהל את העניינים טוב יותר (זו גם דעתו של הכותב בSpare Bricks וגם שלי), אך הוא אינו אשם. יחד עם זאת, אנחנו לא יכולים להתעלם מהעובדות - המופע עלה 10 מיליון דולר, הרבה יותר משחשבו, כשקרוב למיליון דולר מהכסף בא מכיסו הפרטי של ווטרס. המופע לא החזיר את ההשקעה, לפחות בתחילה, וקרן הצדקה לא ראתה כסף, עד זמן רב לאחר מכן, לפחות. בכתיבתי כאן בפורום אני לעיתים צינית, ולעיתים צוחקת על חשבונם של הפלויד (לפחות גילמור, ווטרס ומייסון, למיטב זכרוני). זה לא מפחית מההערכה שאני חשה כלפיהם, נהפוך הוא: כשאנו מקבלים את העובדה שהאמנים אותם אנו אוהבים ומעריכים הם גם בעלי חולשות ועושים טעויות לפעמים, ואפילו שטויות, ההזדהות שלנו עמם גדלה - כי גם אנחנו כאלו - וההשפעה של יצירתם עלינו, גדלה בהתאם. נסה בעצמך, והווכח.

NIR Y

New member
תשובה

אממ אוקי ווטרס עשה הרבה טעויות בהופעה. אבל אני מדבר עכשיו די בכלליות לפעמים נראה לי שאנשים פה בפורום, די שונאים את רוג'ר ולא דווקה את ציףציף. יכול להיות שאני טועה כי עכשיו אני מנסה להזכר, וקרה הרבה שתקנת אנשים בכך שהאשימו או חשבו רע על ווטרס והסברת להם את מה שקרה באמת. אבל אני עדייין חושב שיש לך שינא לווטרס אבל אני לא יכול להאשים אותך באלה ששונאים אותו פה בפורום או שכתבת דברים נגדו כי את באמת תמיד מנסה להיות כמה שיותר ראליסטית ולא להביעה דעה אישית. כמו מה שכתבת על ההופעה בברלין, אבל עדיין שקוראים מה שכתבת זה נשמע כאילו רוג'ר כן אשם ולא עשה את המופע התרמה הענק לטובת תרומה אלה רק מסיבות אישיות. וזה גם מה שהתכוונתי לומר קודם. (ולא ממש קראתי את מה ששלחת, מצטער אבל זה באנגלית, ואני פשוט שונא לקרוא אנגלית פשוט גרוע בזה, קראתי קצת וזה נראה לי לא ממש קשור למה שדיברנו, אלה יותר על זה שהמופעה היה לא משהו והיו יכולים להביא אנשים יותר מפורסמים.)

שנאת ווטרס זה לא דבר חדש.

כבר עשרות שנים יש ויכוח בין אוהדי הפלויד השונים מי תרם יותר להצלחתה של הלהקה. לצערי ויכוח זה גלש גם לפסים שאינם רלוונטיים להצלחתה או אי הצלחתה של הלהקה,אני אישית לא מבין איך אפשר לשנוא את ווטרס ולטעון לאהבת הפינק פלויד,הרי לא יעזור לאף אחד ווטרס הוא העורק המרכזי בלהקה,בעוד שכולם הולכים ודועכים הוא בשיאו,ובעוד מספר שבועות כולנו נדע לאיזה שיאים הוא הגיע. וכל הנאמר לעיל אינו גורע כי הוא זה מאהדתי לחברי הלהקה האחרים.

מי שונא את ווטרס?

באמת שלא נתקלתי בכאלו - בוודאי לא בפורום הזה. להעביר ביקורת על מישהו או לצחוק עליו לפעמים, זו לא שנאה. בכל אופן, אם יש מישהם בפורום ששונאים את ווטרס, הייתי שמחה לשמוע מהם, כאן, למה הם שונאים אותו.

שנאה אולי מילה קשה מידי אבל.

לא חסרות הערות וחוסר פרגון (וזאת בלשון המעטה)כנגד ווטרס,ואני הדגשתי עשרות בשנים,ועם קשר ובלי קשר לפורום. קוף מצוי,רשע,פסיכי,חתרן ועוד ועוד,אפשר פשוט לחזור אחורה ולמצא הרבה השמצות נגד יוצר מחונן ויחיד בדורו,ביטויים אלו לא נכתבו מתוך אהבה לווטרס,אני חושב שההסטוריה שפטה ותשפוט אותו על מה שהוא עשה ועוד יעשה,ושום עתונאי מתוסכל ולא משנה איזה עתון חשוב הוא מייצג,לא יצליח בנסיונות ההשמצה. גם בפורום זה כתבות יותר מאוזנות היו מועילות

NIR Y

New member
בדיוק לזה התכוונתי

ויש הרבה כאלה בפורום ואני חושב שזה מיותר ומוגזם מצד שני שכל אחד יגיד מה שבא לו, אבל אי אפשר להגיד שאין קצת שנא בפורום לווטרס

weird dust

New member
גם אתה ברוטוס ../images/Emo13.gif

ברוך הבא הפורום פה לא רחוק משם רק שפה יש יותר מיקוד על המוזיקה והלהקה

שלום ברוטוס ../images/Emo140.gif

וברוך בואך לפורום

למעלה