שרשור חדשים

חברה להרגע קצת...

יכול להיות שנפלה החלטה להרחיק חדשים ואף אחד לא אמר לי??? לעניין עצמו נדמה לי שאתם מבלבלים בין הרעיון המופשט של הקומוניזם לבין השליטה של המפלגה הקומוניסטית בברה"מ, אני גם לא בטוח שזה מה שהנדריקס ניסה בוודסטוק, אבל עזבו, למה להיות לא נחמדים???

ערןלוי

New member
נראה לי...

שפספסת לגמרי את האמירה של הנדריקס בוודסטוק ואת ההקשר... הסלידה היחידה שהנדריקס ביטא באמצעות נגינת ההמנון היא הסלידה ממלחמת וייטנאם.

מאדמאן

New member
טעות נפוצה ושטיפת מוח שאותותיה לא

נמחו - בעובדה שהנדריקס ניגן את ההימנון לימדה שהאומנים כמותו רצו לומר מפורשות שאם הם נגד המלחמה זה לא אומר שהם לא פרו אמריקאים. השמעת ההימנון באותה תקופה היתה הנפת דגל פטריוטית - יענו - אנחנו עם אמריקה. מי שהוא עם אמריקה בתקופה של מסך הברזל הוא נגד בריה"מ. צריך לזכור שמדובר בסוף שנות השישים והרושם והטרואמה של משבר הטילים עוד הטשטשו. צריך לומר עוד שהנדריקס ניגן את ההמנון האמריקני לא רק בוודסטוק אלא כמעט בכל הופעה שלו - כך שהוא הביע פטריוטיזם אמריקני בשפע.. בארה"ב ובאנגליה ידעו טוב מאוד מה מתרחש מעבר למסך הברזל - מה שווה הקומוניזם ומדוע יש לחשוש ממנו, מצד שני הצעירים תמיד שילמו את המחיר עבור החרדות של הזקנים שלא תמיד שלחו את הילדים להלחם במקום הנכון או באוייב הנכון ולכן באה התנועה האנטי מלחמתית שרוקיסטים של אז היו חלק בלתי נפרד ממנה.

ערןלוי

New member
אתה צוחק?

אתה באמת חושב שבזה שהנדריקס ניגן את ההמנון הוא הביע עמדה פרו אמריקאית ואנטי קומוניסטית? את הנגינה של ההמנון אפשר לפרש בשתי דרכים: 1. אירונית. 2. לא אירונית, אבל ביקורתית. כלומר: אני אוהב את הארץ הזו - אבל היא עושה לי פדיחות. הייתי רוצה שהיא תחזור להיות מה שהיא אמורה להיות. אתה מזכיר לי את הליכודניקים שלקחו את "אין לי ארץ אחרת" והפכו אותו לג'ינגל ימני, כשהם "שוכחים" שהשיר היה שיר מחאה חריף נגד מלחמת לבנון. האקלים בוודסטוק ובכלל בכל תרבות הנגד, ששרפה צווי גיוס ולעתים גם דגלים, היה רחוק מאוד מלהיות "פטריוטי" ו"אנטי קומוניסטי". האנטי קומוניסטים זוהו עם כל מיני שמרנים, עם תקופת מקארתי, עם ג'ון בירץ' (וראה talkin' john birch paranoid blues של דילן) שאנשי תרבות הנגד הרגישו את עצמם רחוקים מהם ככל שאפשר להיות רחוקים ממשהו. אם מישהו היה מביע את העמדה הניקסונית שאתה מתאר בוודסטוק, היו מעיפים אותו מהבמה בשתי שניות. אני לא קובע אם זה טוב או רע, ככה זה פשוט היה.

מאדמאן

New member
אני לא צוחק

ולא מעניין אותי מה השיר אין לי ארץ אחרת אמר ומה עשו ממנו הליכודניקים או או מה עשו השמאלנים למדינה הזו - אני אומר לך שהניגון של ההימנון ע"י הנדריקס כוונתו - כמו כוונתם של גראנד פאנק ו/או בוסטון ו/או סלואוטר לומר : אני אמריקני גאה. עכשו לומר את זה בוודסטוק זה אומר - למרות שאני לא מסכים עם מלחמת ויאטם: אין כמו אמריקה.

מאדמאן

New member
אין ויכוח שחלק מהמשטר הקומוניסטי

היה בהזרמת מידע מעוות למערב הלא קומוניסטי - בין היתר הוא גרם להווצרות של תנועות אנטי מערביות בתוך המערב הדמוקרטי שהמטרה שלהן היתה להחריב את המערב מבפנים. בין היתר התפתחו תיאוריות של אותן תנועות שטענו שמערב מתכוון להשתלט על העולם - לעשות שימוש בכוח הכלכלי שלו כדי לפגוע במדינות העניות, לנצל מחצבים ואוצרות טבע של מדינות עניות לטובת עצמו והכל כאילו מדובר בקונספירציה מאורגנת היטב. לכן כשהנדריקס נגן את ההימנון הוא התכוון יחד עם כל מי שהתלהב מהקטע לכך שהוא אמריקני גאה על אף הכל. לכן אני לא טועה אלא אתה טועה ונראה לי שזה קשור איכשהו להזרמת מידע מעוות שהועבר אליך גם כן - אני לא טועה . נקודה. אולי בדברים אחרים אבל לא בזה....

Sith Master

New member
אתה טועה../images/Emo19.gif

קומוניזם זה תאוריה כלכלית שפיתח מרקס, באנגליה. הוא גם פיתח את התאוריה על מדינה שעברה מהפכה תעשייתית! זה שכמה ברושקים לקחו אותה ותרגמו אותה לרצח מיליונים, וכו'.... אני לא יודע מה איתה. אבל קומוניזם היא שיטה של שווין כלכלי בין אנשים. וזה שהנדריקס התנגד למה שהיא מסמלת לא הופכת אותו לגיטריסט פחות טוב בעיניה. אני מופתע שלא דיברת על הסגולים. הודעה ראשונה שלך...

Rubycon

New member
הנחמה היחידה בדמוקרטיה

היא שאנשים כמוך לא קובעים. איפה שאתה חביבי - אני לא.

Rubycon

New member
ובשבילך הנדריקסית -

תעריצי את צ'ה בגלל שהיה מקייבליסט, לאו דווקא בגלל שהיה קומוניסט.

יש לי מספיק סיבות

להעריץ אותו.וכמו שכתבתי באחת ההודעות שלי,לא בגלל שהוא היה קומוניסט.

האירי

New member
תרגישי בנוח,רוברט וויאט קומוניסט

וחוץ מזה שאת קומוניסטית כמו שאני אירי,

כנראה שאני נושא לשיחה...

טוב ראשית,אין לכם מושג מי אני,מה אני,מאיפה באתי,למה ,איך,מתי ואיפה. אז לפני כל הנאומים אתם יכולים לשאול אותי אם החתימה שלי היא בצחוק,סאטירה,ציניות וכו,.אבל אתם ישר תוקפים. שנית,אני יודעת מהו קומוניזם יותר טוב מאשר אתם פעם תדעו למדתי את זה,עשיתי המון עבודות על זה,וחקרתי את זה,כי זה עניין אותי. ועכשיו..אחרי כל הדברים המקדימים,הנה התשובה שלי: קומוניזם במקורו הוא לא רע.כמובן שאחרי שאנשים מושחתים מתערבים,הם הופכים אותו לרע.מה לעשות אני לא קומוניסטית,אתם יכולים להרגע,אני פשוט מאוד אוהבת את צ'ה גווארה,שממש אין לי כח לפרט למה,אבל זה לא בגלל שהוא היה קומוניסט,או שאני מעריכה אותו על זה.למדתי גם הרבה מאוד עליו,זה הרבה יותר מורכב . ואם אני אתחיל באמת לפרט למה,איך וכו',זה לא ייגמר. אז אתם יכולים לשאול אותי קודם לפני שאתם נותנים הגדרות ממילון לקומוניסם,טוב?

ועוד משהו...

אתם לא חייבים לערב מוזיקה בכל דבר.אל תבינו אותי לא נכון,אני מתה על מוזיקה,אבל בדברים כמו קומוניסם,קפיטליסם ופוליטקה בכלל,אין קשר למוזיקה. ואני יודעת מי ג'ימי הנדריקס היה,תאמין לי.היה בעד חופש,שלום וכו'. ואני,להזכירכם,אוהבת את המוזיקה שהוא עשה.במקרה הזה אני כמובן גם אוהבת את הבנאדם,אבל זה לא תמיד ככה.יש המון אנשים ששומעים מוזיקה,כי הם אוהבים אותה,לא בגלל מי שעושה אותה. וכמו שאמרתי בהודעתי הנ"ל,אני לא קומוניסטית,גם לא בכייון,ואני פשוט מעריצה את צ'ה גווארה,בלי קשר לקומוניסם. וקשה לי לנסח את מה שאני רוצה באמת להגיד..אז אתם לא תבינו. בכל מקרה אני אוהבת את ג'ימי הנדריקס,ואת צ'ה גווארה,ולהזכירכם צ'ה היה פוליטקאי,וג'ימי הוא מוזיקאי,וזה לא בהכרח טוב לערבב שני דברים לא קשורים זה בזה. וכן אני יודעת שיש הרבה שירים על פוליטקה,ואמנים שונים כותבים שירים על זה,אבל בבסיס,כעיקרון,אין שום קשר בין פוליטקה למוזיקה. אני אבין אם לא מש תקבלו את מה שכתבתי,כי אני לא ממש יודעת איך לנסח ולהגיד את זה.

noosh

New member
יש המון קשר בין פוליטיקה למוזיקה

זה שכותבים על זה אומר שיש קשר לזה, לא? מוזיקה היא סוג של אמנות, ואמנות מושפעת מהמצב הכללי בעולם, בד"כ מפוליטיקה, או מההשלכות של הפוליטיקה אמנים יוצרים כדי להביע את עצמם וכדי למחות / להתנגד / להסכים עם עמדות מסויימותש הממשלה נוקטת או שמנהיגים נוקטים או שבכלל מישהו נוקט איך אפשר להכיר מוזיקה מהסיקסטיז ולהגיד שאין קשר בין פוליטיה למוזיקה...

כמו שאמרתי...

קשה לי מאוד לנסח דברים שאני רוצה להגיד,במיוחד בכתיבה. אז זה מה שיצא.. ויש קשר בין מוזיקה לפוליטקה,אתה צודק,אבל בדברים מסויימים אין. אווףףף אני ממש לא יכולה לכתוב את מה שאני רוצה להגיד,באמת,אז תסתפקו בזה.

ערןלוי

New member
פוליטיקה ומוזיקה

הדעה שחייב להיות קשר בין מוזיקה או אמנות ככלל לבין פוליטיקה היא דעה קומוניסטית וטוטליטרית מוחלטת. ודאי שיכול להיות קשר בין פוליטיקה למוזיקה, אבל לרוב אין קשר חזק כזה. וכאשר יש, בד"כ המוזיקה סובלת מכך. יש יותר מדי מוזיקאים פשטניים שלא מבינים הרבה בפוליטיקה אבל מרגישים צורך לדבר עליה או להתייחס אליה כל הזמן, ולהיות "אמנים פוליטיים". ואני חושב שכל ההתעוררות שהייתה בזמן המלחמה האחרונה עם עירק היא דוגמא טובה לכך. לעצם העניין אני חושב שהקומוניזם הוא אידאולוגיה שמחוייבת להכשל והיא גם לא צודקת, אבל אני לא חושב שזה אומר שלקומוניסט אין זכות להקשיב למוזיקה. הדעה הזו (שאין לו זכות) היא אנטי-דמוקרטית במובהק. אני ממש לא מסכים שאמנים יוצרים כדי להתנגד/למחות/להסכים עם עמדות מסוימות - הדבר הזה מרוקן את האמנות מכל תוכן. אני אפילו לא מסכים שאמנים יוצרים כדי להביע את עצמם. אמנים אמיתיים יוצרים קודם כל כדי ליצור. היצירה היא תכלית בפני עצמה, לא כלי להשגת תכלית אחרת. והנה המלים של שיר המחאה של בוב דילן נגד שירי מחאה: Crimson flames tied through my ears Rollin' high and mighty traps Pounced with fire on flaming roads Using ideas as my maps "We'll meet on edges, soon," said I Proud 'neath heated brow. Ah, but I was so much older then, I'm younger than that now. Half-wracked prejudice leaped forth "Rip down all hate," I screamed Lies that life is black and white Spoke from my skull. I dreamed Romantic facts of musketeers Foundationed deep, somehow. Ah, but I was so much older then, I'm younger than that now. Girls' faces formed the forward path From phony jealousy To memorizing politics Of ancient history Flung down by corpse evangelists Unthought of, though, somehow. Ah, but I was so much older then, I'm younger than that now. A self-ordained professor's tongue Too serious to fool Spouted out that liberty Is just equality in school "Equality," I spoke the word As if a wedding vow. Ah, but I was so much older then, I'm younger than that now. In a soldier's stance, I aimed my hand At the mongrel dogs who teach Fearing not that I'd become my enemy In the instant that I preach My pathway led by confusion boats Mutiny from stern to bow. Ah, but I was so much older then, I'm younger than that now. Yes, my guard stood hard when abstract threats Too noble to neglect Deceived me into thinking I had something to protect Good and bad, I define these terms Quite clear, no doubt, somehow. Ah, but I was so much older then, I'm younger than that now.

noosh

New member
מתי אמרתי את זה?!

מתי אמרתי שאין לקומוניסטים זכות להקשיב למוזיקה?! ומתי אמרתי שמוזיקה חייבת|סדגש להיות קשורה לפוליטיקה? אמרתי שקשר בין השניים הוא אפשרי בהחלט, והם לא מנותקים לגמרי אחד מהשני. לא אמרתי שחייב להיות קשר, ולא אמרתי שאין לקומוניסטים (או לאף אחד לצורך העניין) זכות להקשיב למוזיקה. שיקשיבו כמה שבא להם, כמה שיותר - יותר טוב

למעלה