שרשור וינצקי

GuyDa1

New member
שרשור וינצקי

מי שזוכר תשובות מהמבחן מתנה של וינצקי "על החומר" מוזמן להעלות אותן פה. ואגב, מישהו יודע מתי הוא מתכוון לתת ציונים על העבודות+השתתפות במחקר ?

gilat85

New member
בע"מ (בסוגריים זה התשובות שאני סימנתי)

1. מה נמצא בצד הקדמי של "סופרסל" (עגלת קניות) 2. קללת הניצחון (אתה מנצח ובסוף משלם יותר...לא זוכרת את התשובה בדיוק) 3. באיזה סוג מסחר יש את תופעת הצליפה (במכירות פומביות) 4. מסגרת תשתית במסחר אלקטרוני (כל התשובות נכונות) 5. מתי מרגישים שנמצאים בתוך המרחב הוירטואלי (TELEPRESENCE 6. אתר שמוכר לחנויות כלי בית (B2B) 7. המחירים באתר מכירות פומביות (נקבעים לפי ערך השוק והביקוש באותה נקודת זמן) 8. מוצרים המבודלים-בהשוואת מחירים, מידע רב וכו' (אין אפקט משפיע) 9. מימדים של המסחר האלקטרוני (שחקנים, תהליכים ומוצר) 10. מתי אדם יחווה FLOW (כשיש התאמה בין המיומנות והאתגר ברמות הגבוהות) 11. קטלוג אלקטרוני (עמוד השדרה של האתר) 12. אתר תלת מימדי מתאפיין ב...(VIVIDNESS) 13. מה זה תופעת הצליפה (תחושת ניצחון גוברת על חיפוש אחר מחיר נמוך) 14. משקיע מדרגה שניה (קרנות הון סיכון) 15. AFFILIATE MARKETING (זה סוג של זירת מסחר אלקטרוני) 16. ATTRACTORS (יוצר תנועה גדולה באתר) 17. השיטה בה פעל נשיא ארה"ב (שיטת הזנב הארוך) 18. אם חברת אמזון מציעה ספר בסדרה *לא זוכרת את השאלה* (CROSS SELLING) לא זוכרת את שתי השאלות הנוספות...והתשובות בע"מ. בהצלחה.

gilat85

New member
נזכרתי בעוד שאלה

19. כשמראים לצרכן השוואת מחירים, יותר מידע וכיו"ב...(זה מגדיל את הנאת הקניה אצל הצרכן) מצטערת שהשחזור יצא ממש חלקי הפעם, פשוט לא היה לי זמן לנשום אחרי המבחן, וכדי לשחזר טוב אני צריכה לעשות את זה מייד אחרי שסיימתי את המבחן...בכל אופן זה יכול לעזור למקד את הלמידה או לכוון לסגנון השאלות ורמת ההעמקה הנדרשת...בהצלחה.

yaronironi

New member
תיקון

. AFFILIATE MARKETING - ככל שיש יותר מתחרים זה עובד טוב יותר מסגרת תשתית במסחר - הוא התכוון רק לשכבה התחתונה של שרתי המייל אבל אמר שיבדוק את השאלה שוב

gilat85

New member
לדעתי

AFFILIATE MARKETING זה זירת מסחר, וזה מופיע במצגות תחת הנושא של מודלים עסקיים, משמע-צורות שונות למסחר. זה לא קשור למתחרים. זה נקרא בעברית "תוכנית שותפים" אתה מפנה אנשים לאתר ועל כל מכירה יש קוד מסויים שדרכו המוכר יודע שבזכותך נעשתה הקניה, ואז אתה מקבל על זה אחוזים. אין קשר לכמות מתחרים. מסגרת תשתית- שאלתי אותו במבחן אם הוא מתכוון לשכבה התחתונה של המסגרת, כי היא מתייחסת לתשתית, והוא אמר לי לא להסתבך (אני כבר מתחילה לדאוג מהמשפט הזה...) ושהוא מתכוון למסגרת תשתיתית- אני הסקתי מזה שמסגרת זה הכל כולל הכל, מהגג של הציור בשקופית ועד הבסיס שזה התשתית, לכן סימנתי כל התשובות נכונות. אנ ימקווה שלא אצטרך להגיע לזה, אבל אם יהיה צורך אני אתעקש על זה בפתיחת מחברות, כי זה לא בסדר להגיד דבר אחד ולהתכוון לדבר אחר, והניסוח שם היה ממש בעייתי.

yaronironi

New member
דיברתי איתו

והוא אמר לי בפירוש שהתכוון לשכבה התחתונה - התשתית, של שרתי המייל בלבד. הוא הוסיף שישקול את הבעייתיות בשאלה הוא גם אמר לי בפירוש (לגבי השאלה השניה) שהתשובה אינה חלק מזירות המסחר.

תותי126

New member
אני בהלם!!

שאלתי אותו במבחן אם הוא מתכוון לשכבה התחתונה בלבד והוא אמר לי שהוא מתכוון למסגרת כולה! אני לא מאמינה!! מה עושים עם זה?!?!?!?

GuyDa1

New member
במקום להיות בהלם

אולי כדאי שתיידעו אותו על כך. ותערערו ראשונית במייל. זה מה שבד"כ עושים. שהרי יותר קל להתחשב בתשובות נוספות לפני הפרסום לאחרי (זה גם גורם למרצה עוגמת נפש, כי לפני כל פרסום ציון במחלקה, הוא נדרש להציג את התפלגות הציונים לאישור ראש המחלקה. אז תנסי לחשוב שהוא עושה את זה פעמיים...קצת מביך, ועוד בטיעון של כמה בעיות ניסוח בכמה שאלות) תשלחי לו מייל ל: [email protected] או שתצרי איתו קשר בנייד: 054-4918895

תותי126

New member
שאלתי אותו במבחן עצמו

בשאלה היה כתוב "מסגרת תשתית" אז שאלתי אותו האם הוא מתכוון רק לשכבה התחתונה של התשתית או שבגלל שהשתמש במילה "מסגרת" הכוונה למסגרת כולה. זה ממש לא בסדר ובהחלט יש מקום פה לערער ולקבל את שתי התשובות כי בהתחלה סימנתי רק את השרתים והתלבטתי לגבי זה שעה שלמה וכשהגיע לכיתה ושאלתי אותו הוא אמר שהכוונה למסגרת.חוץ מזה שאין דבר כזה "מסגרת תשתית" לא במצגות ולא בחומר שנלמד בכיתה ,יש "מסגרת" ויש "שכבה תחתונה- תשתית" שיחליט למה התכוון.זו לא בעיה שלנו שלא יודעים לנסח שאלות במבחן!

gilat85

New member
צודקת לגמרי

הבנתי שאת שאלת אותו במהלך המבחן כי קיבלת את אותה תשובה שאני קיבלתי, שמדובר במסגרת כולה. מעניין אותי מתי yaronironi שאל את ויניצקי- במבחן עצמו או אח"כ...כי אם זה במבחן עצמו אני כבר לוקחת את זה ממש בע"מ (את התשובות של ויניצקי).

a white swan

New member
גם אני שאלתי אותו

והוא אמר לי שהוא התכוון לכל המצגת!חוצפה!!!!!! אני שולחת לו מייל היום,נראה אם הוא יחזיר תשובה תעשו את זה גם אתם...אולי זה יעזור

yaronironi

New member
לגבי המסגרת..

שאלתי אותו במייל ישר לאחר המבחן והוא ענה לי במייל: "השאלה עסקה במסגרת התשתית מסגרת התשתית היא השכבה התחתונה יחד עם זאת, מדברך אני מבין שהדבר דורש בדיקה ואני אעשה אותה לכשיהיו תוצאות בברכה, גדעון" אני אישת צדקתי אבל ממליץ לכם כן לרשום לו מיילים, ככל שירשמו לו יותר יש יותר סיכוי שתקבלו גם אתם ניקוד..

GuyDa1

New member
אתר שמוכר לחנויות כלי בית...

לדעתי שמה זאת התשובה של E-markets כי מהניסוח שלו מובן שמדובר על חנות שמרכזת מספר רב של חנויות. ולא של חנות שמוכרת לחנויות ...

gilat85

New member
לדעתי אתה טועה אבל יש לך CASE לערעור...

במקרה גם את השאלה הזאת שאלתי אותו במבחן, בדיוק מהסיבה שכתבת- לא היה ברור אם האתר מוכר רק לחנויות (ואז זה B2B ) או שהכוונה לאתר שמפנה רק לחנויות של כלי בית (ואז זה E-MARKETS). הוא הדגיש לי שמדובר באתר שמוכר רק לחנויות, לכן התשובה היא B2B. ניסוח בעייתי בעליל.

למעלה