שרשור הCtrl + V !!

psycho360

New member
שרשור הCtrl + V !!

זה שרשור ממש מגניב שראיתי בפורום אחר בשרשור הזה אתם עושים הדבק ושולחים יאנו P: אתם כותבים פה מה יש לכם בהדבק ג:

זה מה שיש לי -../images/Emo110.gif

מוטיב השחף כדימוי וסמל במחזה: אין אחדות מקום (מקומות שונים באחוזה) ואין אחדות זמן (המחזה מתפרש על גבי שנתיים). החוסר באחדויות הבסיסיות דורש אחדות אחרת בדבר מה. צ`כוב בחר באחדות הסמלים היוצרת מוטיב. ובעצם, המוטיב הוא זה שמקשר את כל העלילה. על אף שהעלילה מתפרשת בזמן ובמקום, המוטיב (שהוא השחף) מופיע בכל אחד מהם, דבר היוצר קו עלילה רציף. השחף הוא סמל לדברים שונים ומובא כדי להביע רעיונות שונים. אציג בקצרה דוגמה אחת מכל דימוי, משום שישנן די הרבה: נינה: השחף הוא דימוי לנינה. נינה אומרת בראשית המחזה: "אבא ואשתו לא מרשים לי לצאת. אומרים, שכאן זה בוהמה... מפחדים, שאהפוך לשחקנית... אבל אני נמשכת אל האגם הזה, כמו שחף..." זהו דימוי ברור ("כמו שחף"). מה נובע מהדימוי? האגם הוא המקום שבו מתרחשת ההצגה, שם נמצאת הבמה. לכן, כמו שהשחף נמשך לאגם, כך נינה נמשכת לבמה, לתיאטרון. אהבה: השחף הוא גם דימוי לאהבה. בסצנה בה נינה דוחה את קוסטיה ומתאהבת בטריגורין השחף לוקח מקום מאוד חשוב. אצטט:"(קוסטיה נכנס ללא כובע, רובה בידו, נושא שחף מת) קוסטיה: את לבדך כאן? נינה: לבדי. (קוסטיה מניח את השחף לרגליה). מה זה אומר? קוסטיה: הרגשתי מספיק אכזרי להרוג היום את השחף הזה. אני מניח אותו לרגלייך." בעצם אנו רואים כיצד מכין צ`כוב את הקרקע להמשך. השחף מת = האהבה מתה. בדיאלוג הזה ביניהם האהבה נגמרת. נינה מודה שהיא לא מבינה את קוסטיה ולא מכירה אותו יותר. קוסטיה עוזב את המקום, ובמקומו מגיע טריגורין. לאחר שיחה, טריגורין מבחין בשחף: "טריגורין: כל כך יפה כאן! (מבחין בשחף) ומה זה? נינה: שחף. קונסטאנטין גאברילוביץ` הרג אותו. טריגורין: ציפור יפה. באמת, לא מתחשק לעזוב. הו, שכנעי את ארקדינה ניקולאייבנה, שאנחנו צריכים להישאר!" בדיאלוג זה- האהבה מבצבצת ופורחת. בסופו של הדיאלוג מודיעה ארקדינה לטריגורין כי הם נשארים באחוזה. טריגורין מאושר, הוא רוצה לבלות זמן עם נינה. בשני הדיאלוגים הנ"ל אפשר לראות מכנה משותף- בשניהם מופיע אותו דימוי- השחף. חופש, אושר ותמימות: לאותם שני דיאלוגים, בהם השחף הוא דימוי לאהבה, יש פרשנות נוספת לדימוי השחף. טריגורין אומר:"רעיון לסיפור קצר: לחופו של אגם, גרה מאז ילדותה נערה צעירה, בדיוק כמוך; היא אוהבת את האגם, כמו שחף, והיא חופשייה, והיא מאושרת, כמו שחף,. אבל במקרה הגיע לשם איש אחד, ראה אותה, ומשום שלא היה משהו אחר לעשות, הרס אותה, בדיוק כמו השחף הזה." השחף הוא גם סמל לאושר, לחופש ולתמימות. כשקוסטיה הרג את השחף, הוא הרג את התמימות שלו. הוא מתחיל לדבר על כך שהוא נכשל בכל דבר שהוא נוגע בו, ובעצם הוא אינו מאושר. קוסטיה: כשקוסטיה מגיש לנינה את השחף המת הוא אומר לה: "בצורה דומה אהרוג בקרוב את עצמי". הוא מדמה את עצמו בגלוי לשחף. למעשה, כשקוסטיה הרג את השחף הוא הרג את האהבה, את התמימות, את האושר, את החופש ואת עצמו. השראה: כפי שאפשר לראות לפי הציטוט בסעיף שלוש (חופש, אושר ותמימות), טריגורין משתמש בשחף כנושא לסיפור. בסוף המחזה, אומר שמראייב, מנהל המשק:"שמראייב: ואתה, טריגורין, השארת כאן משהו." טריגורין: מה זה? שמראייב: משום מה קונסטאנטין גבריליץ` הרג שחף. ואתה הורית לי לפחלץ אותו. טריגורין: לא זכור לי! (מהרהר) לא זכור לי!" טריגורין הביא את השחף לשמראייב לצורך פיחלוצו. עצם כך, מנסה טריגורין לשמר את ההשראה שלו. הוא מייצר למעשה השראה מלאכותית. כשטריגורין לא זוכר את השחף ואת ההוראה לפחלץ אותו, ניתן לראות איך הוא איבד את ההשראה שלו. איך ההשראה היא דבר חי, קיים ותוסס ברגעים בה היא מתחוללת, אך כשמנסים בכוח לשמר אותה, היא מאבדת מערכה. האמנות: הרבה פעמים מתקשה נינה להתבטא בפני קוסטיה בסיום המחזה. היא אומרת תמיד:"אני- שחף... לא זה." רק בסיום היא מצליחה לומר: "אני- שחקנית. נו כן!" הדימוי כאן ברור- השחקנית משווה לשחף. גם הכותרת: שם המחזה הוא "השחף". השחף כאן הוא מכלול כל הדימויים: נינה, קוסטיה, אהבה, תמימות, אושר, חופש, השראה- אך מעל לכל ולפני הכל, הסמל של השחף בכותרת הוא דימוי לאמנות בכלל, ולאמנות התיאטרון בפרט. זה כי כרגע העתקתי מאמר לוורד מפורום תיאטרון
והעתקתי אותו בחלקים.. אז זה רק חלק קטן XD

eris1515

New member
זה מה שיש לי../images/Emo26.gifחחח

יום שלישי אני בים...-לונורא חח

שלי../images/Emo221.gif

אני הייתי בבר מצווה מ7 וחצי בבוקר בנתיבות, ולכן לא יכולתי להכנס עד הלילה. ביקשתי למחוק כל אשכול שקשור במה שקרה פה, כך שאני אפילו לא רוצה לחפש ולראות מה הלך. אני רק יודעת שנפתחו המון אשכולות פתטיים במיוחד. אז בפעם האחרונה, אני מקווה שיהיה טוב, ללא השמצות יותר, כי אין לי כבר את הכלים לטפל בזה מלבד להרחיק. אז שוב, כל מי שתקלל/תשמיץ/תמשיך עם העניין, תורחק, ולא ליום- לתמיד. מנהלות יקרות שלי- כל אשכול שקשור בעניין- למחוק[מקווה שלא השארתם כלום כאן...] בנוסף, אני אתן לכן את האופציה לנתינת אזהרות.אך[ואך גדול] יש ליידע אותי לפני נתינת כל אזהרה כלשהי. אני עדיין מחפשת את האופציה בלוח הבקרה, אף פעם לא הפעלתי אותה למשתמשים, אז זה ייקח קצת זמן... יומשוס לכולן :)

KiShKooSh

New member
חחחחחחחחחחחחחחח זה שלי../images/Emo6.gif

כן כן מסתבר יש לי בהדבק רווח

תיפי1

New member
אין לי כלום../images/Emo3.gif../images/Emo83.gif

לא העתקתי כלום מאז שפתחתי ת'מחשב

Effoliation

New member
אמפ..../images/Emo210.gif

אבל מה אני חושבת? אני חושבת ש-ה' היה מעדיף אנשים בעלי ערכים מוסריים, אנשים טובים לפני אנשים שומרי כשרות, שומרי שבת, לובשים צנוע, לא נוגעים בבנות שלפי דעתי זה כבר איזשהי המצאה של איזה רב משיגנע חח ציטטתי משהו שחברה שלי אמרה.. [עדוו בבקשה לא להתנפל
]

חס וחסה ../images/Emo9.gif../images/Emo203.gif

שומרת לעצמי. חוץ מזה שאת צודקת :) [לפי מה שאני הבנתי
]

RaZiK4

New member
שלי[ איזה דיילי]

1. אתה מעריץ מישהו? 2.להקה אהובה? 3.צבע אהוב? 4.מאכל אהוב? 5.יש לך חיית מחמד??..אם כה..איזה? 6.החדר שלך בד"כ מסודר/מבולגן?? 7.אתה מאוהב עכשיו? 8....אותו\אותה אחד/ת יודע/ת? 9.זוכר מה אכלת אתמול?....(גמאניי לא..;] ))[ 10.חוזרים לביצפר..עצוב או שמח??? 11. ים או בריכה? 12.פירסינגים יש?..עם כה איפהה?. 13.קעקועים? 14.צבע שער?? 15..צבע שער שהיית רוצה?. 16.מתמטיקה או אנגלית?...ספרות או תנ"ך? 17. שלושת הצבעים השולטים בארון הבגדים? 18..בנותת...בקיני או שלם? 19.ספורט או עקבים? 20.הנעליים התנכיות..גם לכם ישד אותם? 21. פוקס,ליי-קופר או טי-אנ-טיי? 22.מה הדבר האחרון שעשית? 23.מישהו אחרון שרבת איתו? 24.מישהו אחרון שנישקת אותו? 25.מישהו אחרון שראית אותו? 26. מהי הקללה האהובה עליכם?

למעלה