תופעת אבי מתחילה למצות את עצמה
בהתחלה חשבתי שהוא ממלא את משבצת הבחור החביב על כולם. אבל מתוכנית לתוכנית התחושה הייתה, שהפער בין הבישול המקובע שלו לבין ההתפעלות המעושה של השופטים הוא גדול מדי, אז תהינו (בן זוגי ואני) האם מוסד הגמילה לא ביקש מהתוכנית איזו טובה באופן אישי. בכל מקרה, בשלבים האלה של התוכנית כבר אי אפשר להעמיד פנים שהוא בשלן על שיש למחוא לו כפיים. האוכל שלו טוב במטבח הביתי, בקושי. ובניגוד לאנשים אחרים שהתחילו קצת חלש (עמנואל, איריס) והתפתחו והפתיעו - אין לי ציפיות דומות מאבי. הוא נורא נעול: לא יכול לשתף פעולה עם אף אחד, לא אוהב כלבים ואשכנזים (
), לא שומע את הטיפים של השופטים (שמתם לב, שכל מי שלא קיבל את הטיפים שלהם במהלך הבישול התרסק?). טוב, חאלאס, מקווה שניפטר ממנו בקרוב. אליסיה: נכון, היא שייכת טכנית לדור ה - Z אבל מבחינת הבישול היא סוג של זוהר. אני מודה שאני לא מצפה בכליון עיניים שינפו אותה כי היא נעימה בצורה בלתי רגילה. אבל אם היא מסכימה בעצמה שהיא לא מסוגלת לצאת ממטבח אחד - אז הגיע זמנה לעזוב. אם הייתה הגינות מוחלטת בתוכנית, אז אבי היה עוזב לפניה, כי היא לפחות מזהה מצבים חברתיים וקשובה לסביבה שלה. אבל בהתחשב בסוגיית הטובה למכון הגמילה
היא בטח תעזוב בפרק הבא, או אם תהיה הפתעה כלשהי באחד אחריו. איריס: מתחילת התוכנית אני מרחמת עליה כי היא סוג של אנדרדוג. כל כך ברור לי שעורכים אותה בצורה שגורמת לה להיראות "העשירה המנותקת", וגם בפורום כל הזמן אומרים שהיא "מתנשאת". אבל ברור שזה רק דימוי, היא מעולם לא התנשאה על איש (ובטח לא הגיעה לרמה של אבי שלא רוצה לבשל אצל אשכנזים). המנה האחרונה שלה היא לא מקריות לדעתי, רואים שם מיומנות שלא רוכשים ביום אחד. לא הייתה התעלפות מעוגת המייפל של סימה. הם אמרו שהעוגה היא פשוטה ופירגנו להם כזוג. עמנואל עשה את המנה היותר טובה, אבל לדעתי שניהם נישאו בעיקר על גלי הכישלון של האחרים. לדעתי, את המנה הטובה באמת הכין שי (גם מקורי וגם טעים). עמנואל עשה, כנראה, מנה שטעמה מעולה (למרות הבזיליקום) אבל אפילו הוא ידע שהוא חוזר על עצמו; יוסי היה נועז מאוד אבל פקשש בביצוע (עדיין כל הכבוד), ואליהב עשה טעות של מתחילים עם הסלמון... אפילו אני יודעת שלא נוגעים בדג קפוא
ונסיים בהדחתו של אילן... ציפיתי שאליסיה תבוא קודם, אבל לא הופתעתי. הוא כל הזמן עשה טעויות של בשלן לא לגמרי מנוסה, החל מפרק האודישן. חיבבתי את האיש עצמו אבל מה לעשות.