שרשור הפדיחות

שרשור הפדיחות

אתם מוזמנים לספר פדיחה (קטע משעשע) שעשיתם בבישול, בטיול , בבית, באירוח. רצוי כמה שיותר.

גלבועא

New member
קציצות דגים ברוטב לוהט

הפאדיחה הקבועה שלי. אני מנסה באופן קבוע להכין כדורי דגים, כמו כדורי בשר, ואני זורק אותם לסיר ובו רוטב לוהט והן מתפרקות לי, ואני זורק לזבל. מה אני עושה לא נכון, אני משתגע מזה, במיוחד החינוך החסכוני מאוד שקיבלתי חוטף עווית והלם מכך שאני "זורק אוכל".

גלבועא

New member
מי יודע/ת מה אני עושה לא נכון?

או שאני קופייץ לפורום בישולים ושואייל

alona 9

New member
גלבוע,הדג בדרך כלל מלא נוזלים,צריך לסנן טוב..

והכי בטוח זה, לטגן את הקציצות לפני שזורקים אותן לסיר..
נסה ותראה.

ידעתי שתדעי מתי להגיע../images/Emo6.gif

יש פה כמה "בעיות" לאנשים. ואל תשכחי לכתוב על פדיחה שקרתה לך . גם לשפים יש פאשלות לפעמים ?

ברור שיש, רק לנו קצת קשה יותר להודות../images/Emo3.gif

את יודעת...זה המקצוע שלנו. אני רק יכולה להזכיר איזה מרציפן שיצא לי אפעס קצת מלוח.... אם את יודעת למה אני מתכוונת. אבל זה היה מזמן והיום זה כבר לא קורה.

גלבועא

New member
פשוט מאוד

ומראש אני מודה לך
אלפי פרחים אני משתמש בפילה דג קפוא, משקית. מפשיר, סוחט אותו ואז מכניס למעבד מזון קוצץ. אח"כ בקערה, [הפעם שמתי לחם רטוב, אבל סחטתי אותו] ביצה, עשבי תיבול, מלח ופלפל. הכנתי רוטב עגבניות לוהט [פפריקה חריפה, קצת צ'ילי] והרתחתי ונתתי לו לרתוח שלוש דקות, או אז "קרצתי" עיגולים מהתערובת, איך אני אוהב את המילה הזו קרצתי עיגולים
, גלגלתי ביד והופס לרוטב. לא שמתי הרבה בבת אחת, כי באחת מתוכניות הטלוויזיה קראתי שבכך אני מצנן את הרוטב הרותח. אח"כ כיסיתי את הסיר, אחרי 4 דקות פתחתי, פירורי דג ברוטב עגבניות לוהט. [טעמתי לפני ששפכתי, דווקא יצא טעים, אבל המראה, המראה של זה...]

הכל טוב ויפה

אבל, (אין מה לעשות זה מתבקש פה האבל הזה)אתה צריך להוסיף קמח או פירורי לחם לעיסה שלך. הכל מאוד רטוב והדג למרות שאתה סוחט אותו, כשהוא קפוא יש בו תוספת מים שגם בסחיטה לא ממש אפשר להוציא את הכל. אז כדאי להוסיף משהו יבש כדי שיספוג את הנוזלים. בדג, אני מעדיפה קמח על פני פרורי לחם כי זה יותר עדין. לאחר מכן, יש לקרוץ עיגולים (גם אני אוהת לקרוץ) והופ לסיר כשהרוטב לא במצב רתיחה. בהצלחה.

pf26

New member
אותה אחת - תמיד

לא יודעת להכין פשטידות !!! הן תמיד מתפרקות לי, לא מצליחה שפשטידה תצא מהתבנית שלמה, תמיד צריך להתמש בכף... אז הפסקתי לנסות למרות שאני ממש ממש אוהבת. מה עוד? בטח יש, אני אזכר ואכתב.

alona 9

New member
מרק עוף

שרציתי להסמיך,חשבתי .. אני גאון הדור,פתחתי שקית מוזהבת של אבקת קניידאלך,החלטתי ככה, לפזר לתוך הסיר ולערבב, מה כבר יכול להיות רע? לאחר הפיזור והעירבוב, הבנתי שזאת היתה האבקה שמכינים ממנה.....".סאחלב".
אגב סאחלב בחורף עם בוטנים מרוסקים וקינמון..טעים מאד מאד. ויש עוד המון פאדיחות ,מנסה להזכר..

לפני הרבה שנים....

כשהייתי סטודנטית הייתה הפסקת חשמל ארצית (מישהו זוכר ? ). הגעתי לפני חבר שלי (היום בעלי) הבייתה ואיך אעביר את הזמן בחשכה ? אכין משהו מפנק לאכול. במרץ ומהר הדלקתי נרות ולאורם הכנתי פשטידה. שמחה וטובת לב פתחתי את דלת התנור ,הכנסתי את התבנית ושומו שמיים - הפלא ופלא החשמל לא זרם................ אבל זה כלום לעומת העוגה שהקצפתי עם 6 ביצים ולא הבנתי למה הקצף לא מתקשה. רק משטעמתי הבנתי.במקום סוכר שמתי כוס מלח.

ואני, כשהתחתנתי לא היה לי מושג בבישול.

מקסימום מקושקשת עם בצל. החלטתי להכין עוף. ביום חול לא לשבת. ידעתי שבבית זמר שושנים היה ויכוח מי אוכל את ה"פופו" (הטוסיק) של העוף. אז לא זרקתי אותו את ה"פופו" בישלתי והגשתי. וכשזמר שושנים לחץ עם הסכין, להפרידו מהגוף ולאכול ------- יצא ה"רוטב"......
שילמתי על זה ביוקר. בערב, הוא פתח את דלת המקלחת והתיז לי סודה קרה על הת---.....
(מהסיפולקס-מי עוד זוכר את המכשיר הזה)

שלא תבינו לא נכון

הפישולים ממשיכים גם היום. ופאשלה שהייתה לי באיטליה. טיולינו הראשון בזוגיות היה לאיטליה. נכנסנו לכפר בריביירה המערבית שתושביו אינם דוברים אנגלית. הרעב השתלט ונכנסתי ל"סופר" ווקניתי בין היתר "נקניקיות". נסענו ,פרסנו שמיכה ליד נהר, הוצאנו את המצרכים ,מחבת ובאתי לטגן את הנקניקיות. טגנתי,וטגנתי,וטגנתי ומה הסתבר שהנקניקיה היא בעצם גוש שומן . איכסססססססססס. (אני יודעת שלא אומרים על אוכל איכס
) הלכה המנה העיקרית.

../images/Emo6.gif ובעלי בקש למסור לכם

שבבישול קיטניות יש לשים מלח לאחר הבישול. למה ? כדי לאוורר מעט את הבית

ושונאת בשר

על אחת כמה וכמה שומן. לא צמחונית, אך לא מתלהבת. לא תאמיני לי אולי , אך מעולם לא נגעתי בצלעות. ואם גלבוע קורא , תגיד בקציצות בשר לא שמים ביצים ? שאם כן אולי הן מתפרקות לך בגלל פחות מידי ביצים ?

גלבועא

New member
גלבוע קורא הכל בענין רב

בטח ששמים ביצים, ושמתי. אבל פנה קוטה הסבירה הסבר היטב איפה הטעות שלי.

למעלה