שרשור הנגמלים

ycyclop

New member
שרשור הנגמלים

אני קורא את כל השרשורים על כל המשחקים הנפלאים שכולם מזמינים ואני בתקופה שאני מנסה להוריד את כמות הקניות למינימום.
אני קורא לכל הנגמלים לשרשר כאן לאות הזדהות ולחיזוק שלא נרגיש מסכנים

סיבות למה לא קונים משחקים חדשים
- כמובן כסף, לא שזה באמת עצר אותי בעבר
- זה שלא ריסנתי את עצמי לפני כמה שנים יצר מספר רב של משחקים שפשוט לא מגיעים לשולחן שגרם לי ריגשי אשמה. לא שזה עצר אותי לפני כן
- מקום. הקופסאות הגדולות שלפעמים חצי ריקות (ויותר) חייב להיות פתרון לזה. בואו נודע שזו הסיבה האמיתית

kobyshachar

New member

התעצלתי לעשות Copy & Paste של הסיבות.

eszter987

New member
אני באמת צריכה גמילה

הבן שלי לפעמים עומד מול המדף של המשחקים וקשה להחליט מה לשחק ואז הוא אומר לי: "אמא אני חושב שאנחנו מתחת לקו העוני מבחינת משחקים"

הוא בן 11 ומכור לא פחות מאמא שלו

ymdv

New member
עצה לנגמלים - טבלת תכנון משחקים

כמי שנמצא בשליחות קצרה בארה"ב, מאד קל כאן להתפתות לקנות עוד ועוד משחקים.
מצד שני כמו גלעד, משחקים שסתם שוכבים בארון, לא גורמים הנאה, שלא לדבר על הוצאות הרכישה.
בפועל, אנו משחקים רק בחלק מהמשחקים, ולפחות אצלי קיים רצון להכיר משחקים יותר לעומק, ולהיות טוב בהם, ולא רק ללמוד כל פעם משחק חדש.
לפיכך להלן עצתי כפי שאני מיישם בימים אלו, ומצוי לקראת השלמת המשימה.

ערכתי טבלה כשבצד אחד מספר שחקנים, (אצלי 2-7, משחקי סוליטר אינם מעניינים אותי, אחרים יכולים לומר שהם לעולם לא יכולים לארגן יותר מ4-5 שחקנים) ובצד השני פרמטרים החשובים לי.
הפרמטרים שלי היו - גיימרים, לא גיימרים (אך גם גיימרים יכולים לשחק אותם), משחקי מלחמה(או משחקים עם מרכיב קונפליקט גדול משל יורו ממוצע), ופילרים. (אחרים יכולים לקבוע פרמטרים שונים, למשל תמה, או מכניקה מרכזית).
בכל משבצת בטבלה צריכים לדעתי להיות 2-3 משחקים, כאשר במשבצות "מרכזיות יותר" כאלו שמתאימים יותר לסגנון המשחקים שלך, מספר גדול יותר של משחקים.
כמבון ששאלה משנית כאן, היא מה גודל האוסף הרצוי, אני הגדרתי לעצמי אוסף של בערך 50 משחקים. לא יותר.

לאחר עריכת הטבלה, אפשר לדרג את המשחקים בתוך כל משבצת, ולקבוע מאיזה קו ואילך, מדובר על משחקים שלא תגיע אליהם, ולכן אולי כדאי (ר"ל) להפטר מהם.
מנגד הטבלה יכולה להראות שיש מקומות בהם אתה חסר במשחקים.
מדי פעם ניתן לעדכן את הטבלה, ולראות אם צריך להחליף כמה משחקים.

יש למישהו טבלאות דומות ?

y י ר י ת

New member
רעיון מצוין עבור מי שמארגן ערבי משחקים

גם לגיימרים וגם לכאלה שלא
בקיצור -עבורי

kobyshachar

New member
פוסט ישן בבלוג "משחקים זה עניין רציני"

ניזכרתי בפוסט שלי משנת 2008 באותו הקשר, רק בחתך קצת שונה.

ycyclop

New member
מדהים כמה זמן עבר מאז

אני זוכר שקראתי את הפוסט, למרות שזה נראה כאילו זה היה אתמול.

ymdv

New member
מסכים - המינוח לא מדויק

לא מדובר על גמילה, אמור מעתה - "מיקוד".

אף אחד לא אמר להגמל ממשחקים, אלא מרכישת משחקים שאינם תורמים להנאה אלא להגדלה לא רלוונטית של האוסף.

sandman2017

New member
מסכים , אני מתחיל להיגמל מיד

אחרי שאשתי חוזרת מגרמניה עם Dungeon petz ו Lancaster ,שנקנו במחיר מצוין דרך אגב , ואני רוצה לתמוך בXIA , ולהזמין את התוספת ברוד וור של סטארקראפט לפני שתהיה OOP, וכמובן שיש את התוספת של seasons ו RFTG כבר בדואר...

אחרי זה גמילה!

אה כן אולי אני אזמין את טרה מיסטיקה מתישהוא....

אבל חוץ מזה גמילה!

האמת שהגמילה שלי תתחיל בנובמבר אז מצטרף או תצטרף מכור חדש למשפחה

sAVVy25

New member
שמע הגמילה שלך נשמעת מצויינת

רק חבל שהיא עולה הרבה כסף...

sandman2017

New member
הוזמן מ barnes and nobles

60$ פלוס משלוח...

יקר...

אבל בתור חולה סטארקראפט(משחק המחשב) החלטתי להצטייד במשחק פלוס התוספת למקרה שאני אמצא מישהו לשחק איתו...

בינתיים יש לי את המשחק חודש וחוץ מלפתוח את כולו, לקרוא את החוקים ולארוז את החלקים בשקיות יפות יותר ממה שהוא הגיע בהן, לא עשיתי איתו כלום וצפוי שכך ישאר

sandman2017

New member
רמת אביב

אני אשמח לארגן משחק מתישהוא.

עוד מישהו מעוניין? נראה לי ארבעה שחקנים מקסימום.

גדי? קטגור?

sAVVy25

New member
אני בראשון לציון בסופי שבוע

את קטגור אני מכיר, קניתי ממנו בזמנו את דסנט

למעלה