שרשור המתכונים

• פותח הנושא gmgy
  • פורסם בתאריך

Ronnie*

New member
יש לי עוד הרבה מה ללמוד ../images/Emo13.gif

את צודקת, יש דברים שצריכים להיות בבית... רק שאנחנו לא בשלנים ולא שתיינים, אז עדיין אין לנו
. אולי אני אקח קצת מההורים שלי...

Hadar p

New member
רשמתי מתכון לעוף עם שזיפים ובקשר

לאורז.... אפשר לטגן קלות אגוזים להוסיף שזיפים יבשים ולפזר מעל אורז לבן! אפשר להכין אורז עם עישבי תיבול (שום, שמיר, בזיליקום ומה שאוהבים)

נופר30

New member
יש לי הצעה

פשטידת בשר עם שזיפים במקור הפשטידה היא ללא בצק אבל אני הוספתי בצק והיא יוצאת מדהימה בד"כ אני מכינה אותה בתבניות אישיות ואז מגישה אותה עם רוטב יוצא מדהים אבל רק בערב כשאהיה בבית אוכל להקליד

רחלילי

New member
מרק ירקות של סבתא ברוניה ז"ל

מרק מעולה לימי החורף הקרים, כששבריאים וגם כשקצת חלשים... ממלא את הלב בכוחות. סבתא שלי ז"ל לימדה אותי להכין את זה לפני כמה שנים, קל ופשוט, ועם הכמויות ניתן לשחק איך שאוהבים: מעט שמן. קוביות בצל. קוביות של הירקות הבאים לפי מה שאוהבים: גזר, קישוא, כרובית, תפו"א, או כל ירק אחר שניתן לשים במרק (לא מומלץ: כרוב לבן ואפונה, מנסיון לא מתאימים למרק זה). חב´ פטרוזיליה, לחתוף גס _או איך שאוהבים). כף מרק עוף (או אם יש עוף אמיתי-מה שאוהבים). לעיבוי המרק: קוביות תפו"א או מעט אורז או דוחן. מלח (לשים מספיק לפי הטעם) פלפל שחור גרוס. הוראות: בסיר גדול לטגן את בצל בשמן, עד להזהבה. להוסיף ירקות נוספים, להתחיל מהקשים יותר ובסוף את הרכים יותר, בלי הפטרוזיליה. לאדות ולערבב כמה דקות, תוך הוספת התבלינים. להוסיף מים, כך שהסיר יהיה מלא בערך 4/5. להוסיף: פטרוזיליה, אורז ו/או עוף (או אבקת מרק עוף, בערך 1-2 כפות על סיר) לפי בחירתכם. לערבב ולכסות במכסה. לתת לזה לעמוד על אש ולרתוח. לתת לזה לרתוח כמה זמן (אם שמתם עוף אמיתי אז שיהיה על אש לפחות שעה וחצי לבישול). זהו. חבל על זמן המרק הזה. טעם של בית וטעם של חום ואהבה. הוא אמנם לא "צפוני" ולא "מפוצץ" השמו ובמרכיביו, אך למרות שהוא כזה ביתי כל מי שבא אלינו מחכה למרק הזה. יכול לשמש גם כארוחת צהריים מאוחרת בחורף, בעיקר כשיש בו גם עוף.

רחלילי

New member
שכחתי את ה´ הידיעה במלא מקומות..

איזה קטע ככה זה כשאני מקלידה מהר! וחוצ מזה זה של הסבתא האהובה שלי מנס ציונה שנפטרה לפני שנה וחצי ואני מקווה שהיא מלמעלה יודעת ורואה שהמרק שלה בשימוש ושיעשה אושר גם לאחרים.

מה לא הספקתם ללמוד את המתכונים שלי?

אצלי זה לא תורה מסיני פשוט זורקים בתבנית את ליפתן השזיפים העוף ואבקת מרק בצל ולא מגלים את הסוד נראה כאילו עבדתם שנה על התבשיל

uti

New member
פרומעז באפרסקים!!!!

השבוע הייתי מאוד יצירתית ועשיתי כמה ארוחות דשנות:
אפרסקים בגבינת עזים מנה ראשונה משגעת וצבעונית. קלי קלות להכין.
קוביות עוף ברוטב פלפלי קאיין שום ורוזמרין העוף והרוטב שלו משמשים כרוטב לפסטה (של בני סיידא).
קציפת מנגו (מפריגת קפוא ושמנת - ולמעלה קישטתי באפרסקים ויצא ממש ממש חמוד!
)
סושי עשיתי את הרולים הרגילים, וניסוי קטן לסושי חם עם ממרח ברווז ורוטב טריאקי עם סוכר מומס מעל, יצא מטריף!!!
פשטידת פטריות
מתכון מנצח וקליל לאוהבי הפטריות והשמנת. וזהו...עכשיו אני מתכננת להכין 2 מנות שנראות לי גם מאוד מיוחדות 1. קוביות דג עטופים בעלי מנגולד. 2. כדורי תפו"א במעטפת של שקדים מרוסקים. רשמים והתרשמויות אעביר לאחר הטעימות...

אני רוצה את המתכונים!

אפרסקים, קוביות עוף, קציפת מנגו, כדורי תפו"א במעטפת שקדים

Hadar p

New member
אני גם לא הכנתי במיוחד השבוע אבל

הכנתי מרק אפונה טעים טעים גם מרק יררקות טחון כזה סמיך שאני מתה על זה ואתמול עוף בשזיפים שתמיד תמיד מצליח ויוצא מעולה! אז הנה המתכון לעוף! אחד עוף שלם או חתוך או רק חזות עוף. אבקת מרק בצל תפו"א שום קופסת שזיפים משומרים אפשר גם בטטה. על תבנית שמים תפו"א חתוך לפרוסות וגם בטטה לפרוסות שופכים 1/4 כוס של המיץ מקופסת השימורים מפזרים שום כתוש מעט אבקת בצל ושזיפים ללא גרעינים בערך 5 שזיפים על התבנית. מניחים את העוף, החזות אם העוף שלם שמים 2 שזיפים בתוך החלל של הבטן אם לא אז מפזרים חצאי שזיפים על חתיכות העוף או החזות. מתבלים בשום מפזרים אבקת מרק בצל ומעל הכל שופכים בערך חצי כוס ממיץ השזיפים. מכניסים לגריל על חום 180 מעלות הופכים במשל הצליה בהתחלה לצלות עם נייר כסף שעה בערך אחר כך עוד שעה בלי נייר כסף . יוצא שחום וטעעעעעעעעעעעעעעים!

kisses

New member
אצלי השבוע כיכבו ../images/Emo41.gif

עוף בסגנון סיני מבישולה יצא מעולה
עוגיות של אתי אלבכרי
גוז´אר - פחזניות גבינה פשוט נחטפו
מוסקה

אמיקה

New member
אני השבוע בישלתי אה-לה-דפי26

נקניקיות, חביתות, סנדוויצ´ים, וחמין מבבל´ה. חוץ מזה גנבתי מאמאשל´י "עוף תימני" שאני נתתי לה את המתכון שהוא פשוט מנת הדגל בבית שלנו (בעלוש הכי הכי הכי אוהב את זה). אז אני אתן כאן את המתכון, ומזהירה מראש - החלה של יום שישי + הרוטב של העוף ? אסון לדיאטה!!!!!!!!! צריכים: 4 כרעיים חתוכים בעצם (4 רבעים, 8 פולקע) 3 בצלים חתוכים בינוני רבע כוס שמן לטיגון (לא להפחית!!) 2 כפות פפריקה מתוקה 2 כפות כורכום 1 כף חוויאג´ תימני 2 כפיות כמון 1/2 כפית פפריקה חריפה 2 כפות אבקת מרק עוף 4 שיני שום כתושות חצי כפית קפה נמס קמצוץ סוכר מלח ופלפל (מעט ולטעום את הרוטב, כי יש מרק עוף - זה מלוח..) מים. 6 תפו"א קלופים וחתוכים לרבעים. בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצלים, עד זהוב. על הבצלים מוסיפים את העוף (השטוף והנקי) ומטגנים עד להשחמה קלה של כל הצדדים. מפזרים את התבלינים והשום על העוף, שיכסו טוב טוב את כל החלקים. (כן, זה לא מעט תבלינים - תיכף "נשטוף ת´כל" עם מים) מוסיפים 2 כוסות מים, באופן שהתבלנים די נשטפים והעוף מכוסה ברובו. מרתיחים. בודקים תיבול. מבשלים 40 דק´ על אש קטנה. מוסיפים את תפוחי האדמה מבשלים עוד 40 דק´ על אש קטנה. יוצא ענק - ולא לשכוח לטבול חלה ברוטב ו....להתעלף מתענוג.

דפי26

New member
אהבתי "א-לה-דפי"

תאמיני לי הכי טעים. החלטתי שעוד שבועיים בערך שהלחץ בעבודה ירד ,אני נכנסת פה לכול העמודים הקודמים,מעתיקה מתכונים ומנסה להכין דברים!תצפו למבול שאלות

למעלה