שרשור המתכונים

• פותח הנושא gmgy
  • פורסם בתאריך

gmgy

New member
שרשור המתכונים

והפעם - חצי פשטידה חצי פיצה של אמא שלי. מתכון שנראה קצת דבילי אבל מה זה טעים... חומרים: בצק עלים פטריות שמנת חמוצה מלח פלפל מפשירים ומרדדים את הבצק לגודל התבנית. מערבבים את שאר החומרים, מורחים על הבצק ולתנור. מוציאים כשמזהיב. חבל"ז על הזמן ממזמן. אמא שלי, לפעמים כבר לא נעים לה לעשות את המאפה הזה, אבל אנחנו כל פעם דורשים מחדש.

אתי@

New member
אני לא עשיתי כלום השבוע ../images/Emo12.gif

חוץ מעוגת שקים שיצאה לא משהו מינוס
היום בכוונתי להכין פשטידה, אם זה יצא לפועל (אני מתכננת אותה כבר שבוע) אני אצרף את המתכון מחר.

רחלילי

New member
מחפשת מתכון ל: עוף, תוספות ופשטידה

מחר בא אלינו חלק מהמשפחה (הדודים האהובים מנס-ציונה, וחלק מהחלק ה"הנאור" מירושלים). יש לי כמה דברים שעומדת לעושת וחסר לי מתכונים ל: משהו עם עוף ואולי פירות יבשים? או עוף ותפוחי אדמה וגם תוספת חמה מלבד בטטות ותפוחי אדמה שיודעת להכין. אבל מה עוד ניתן להגיש לארוחה של 8 איש? זה צריך להיות משהו לא משוגע יותר משהו סטייל משפחתי ולאו דווקא סטייל צעירי תל אביב. וגם אם למישהי יש הצעה לפשטידה (לא חלבית אלא פרווה או בשרית). וגם קינוח לא כבד ולא חלבי. רחלי.

3 כפות אבקת מרק בצל

1 קןפסת ליפתן שזיפים עוף מחולק בתנור 180 מעלות אורז לבן עם שקדים מלמעלה יוסיף לרושם

אתי@

New member
רעיונות ../images/Emo62.gif

תוספת ביתית ולא מתוחכמת מידי היא אורז עם תבלין לאורז, כזה שקונים בחנויות התבלינים. לי זה תמיד יוצא טעים ומיוחד. אפשר לקנות 2 סוגים ואז להכין חצי עם תבלין אחד וחצי עם תבלין שני. פשטידה - יש את פשטידת עשבי התיבול שנתתי כאן המון פעמים. היא מעולה ומיוחדת, ואם עושים אותה עם שמנת מתוקה של ריצ´ אז היא גם לא חלבית. עדיף לקנות את השמנת המתוקה לבישול שהיא לא מתוקה. עוד תוספת מוצלחת לטעמי זה כרובית. יש לי מתכון משגע אם את רוצה. חוץ מזה את יכולה לאפות לחם מיוחד, יש בפורום את המתכון ללחם עגבניות מיובשות וזיתים, שהוא ממש קליל וטעים מאוד. לגבי קינוחים, אני חושבת שאת יכולה ללכת על עוגת שוקולד כלשהי, יש לי אחת ממש איכותית אם את רוצה. יש לי גם עוגת אגוזים ומייפל מעולה, שהיא חלבית אבל אני חושבת שאפשר להמיר אותה לפרווה בלי לפגוע יותר מידי בטעמה. תכף אני אחשוב על עוד רעיונות.

אתי@

New member
לגבי עוף ../images/Emo118.gif אולי משהו בסגנון

סיני מהספר של אהרוני?

רחלילי

New member
לאתי@

אהרוני לא בא בחשבון היום, אבל אשמח למתכוני עוף אחרים. מה זה הפשטידת עשבי תיבול? והעוגה, האמת יש לימתכון לעוגת שוקולד אבל אשמח לעוד מתכון קליל. לגבי אורז אני באמת אקפוץ לקנות איזה תבלין יש המלצה לתבלין מסויים?

אתי@

New member
קיש עשבי תיבול וצנוברים / אהרוני

קיש עשבי תיבול וצנוברים / אהרוני ************************************ המרכיבים לבצק: 3 כוסות קמח 1 כפית שטוחה מלח 150 גרם מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות קטנות 1 ביצה המרכיבים למלית: 2 כפות שמן זית 1 בצל קצוץ (לדעתי צריך יותר מ-1, לפחות 1.5 או 2 בצלים) 100 גרם צנוברים 3 ביצים 1 שקית שמנת מתוקה/צמחית (רצוי לא מהמתוקות אלא מאלה שהן לבישול!) מלח, פלפל 1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים דק (פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, רוזמרין, עירית, וכו´), אני השתמשתי בבזיליקום בלבד ויצא מעולה. 2 שיני שום קצוצות אופן ההכנה: 1. שמים במעבד מזון את חומרי הבצק ומעבדים לבצק. אם צריך מוסיפים 1-2 כפות מים קרים. חשוב לא לעבד את הבצק יתר על המידה. צרים מהבצק כדור שוטח, ומניחים במקרר לשעה לפחות. 2. מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל. מוסיפים את הצנוברים וקולים קלות. 3. מערבבים את הבצל והצנוברים עם כל חומרי המלית. 4. עורכים את הבצק לעלה על משטח מקומח קלות. מגלגלים את הבצק על המערוך בזהירות, מרימים, מניחים על תבנית פאי, מגלגלים חזרה ומהדקים לתבנית ולדפנות. חותכים ומסירים שוליים מיותרים, ודוקרים את פני הבצק במזלג בכמה מקומות. 5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים בטמפ´ 170 מעלות כ- 40-50 דקות.

אתי@

New member
רוצה מתכון לעוף בדבש וסויה?

צירפתי לך את המתכון לפשטידה למרות שהיא של אהרוני (
), לטעמי היא מעולה. לגבי תבלין לאורז, קשה להמליץ, כי לכל חנות תבלינים יש את התבלינים שלה.

רחלילי

New member
כן-רוצה!

תודה! זה גם עם תוספות או רק דבש וסויה? ולגבי הקיש נראה לי סבבה וקלה להכנה רק מה: היא לא יוצאת בעיקר בצקית ? לא שמים פסי בצק למעלה מעל המילוי? זה לא יוצא יבש למעלה?

אתי@

New member
לא שמים בצק למעלה והיא ממש לא בצקית

כמות הבצק לא כזאת גדולה. תשתמשי לפחות ב-2 בצלים ואז המילוי יהיה גדול יותר.

אתי@

New member
עוף בדבש וסויה של אמא שלי

עוף בדבש וסויה של אמא שלי ****************************** מרינדה לבערך 750 גרם חזה עוף: 3-4 כפות דבש 3 כפות סוכר 3 כפות רוטב סויה 1 כף קוניאק 4-5 שיני שום כפית זנגוויל 1/4 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית מלח (אם העוף לא מומלח) לחתוך את העוף לקוביות קטנות ולהשרות במרינדה לפחות 6 שעות, עדיף לילה. לשים בתבנית חסינת אש, לכסות בנייר כסף, ולאפות 1/2 שעה. להסיר את הנייר הכסף ולאפות עוד 1/2 שעה. לערבב מידי פעם.

רחלילי

New member
תודה! ושאלה על הזנגוויל

זה ג´ינג´ר???? מה זה כפית? לוקחים ומגרים בפומפיה, או שזה תבלין שקונים בעמדת התבלינים בסופר? נשמע לי אחלה אניחושבת שאעשה את זה מחזה עוף, ובנוסף עוף רגיל . וחוצמזה אני מחפשת משהו לעוף (שוקיים, כרעיים).

אתי@

New member
זנגוויל = ג´ינג´ר, אפשר לקנות כשורש

ולגרר דק-דק, והכי פשוט - לקנות את זה כתבלין מעמדת התבלינים. אני חושבת שהמתכון הזה מתאים לכל חלקי העוף, היתרון בחזה, הוא שחותכים אותו לחתיכות קטנות ואז הטעם של המרינדה נתפס יותר טוב.

אתי@

New member
עוגת בוץ בנוסח מיסיסיפי / איילת לטו

עוגת שוקולד משובחת שאני תמיד ממליצה עליה. יוצאת רכה וספוגית ונימוחה - פשוט משו-משו. עוגת בוץ בנוסח מיסיסיפי / איילת לטוביץ ***************************************** החומרים: 250 גרם חמאה (ללא מלח), קצוצה 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ 2 כוסות סוכר 1 כוס מים 1/3 כוס ויסקי 1 כף אבקת קפה נמס ½ 1 כוסות קמח ¼ כוס קמח תופח ¼ כוס אבקת קקאו 2 ביצים טרופות קל אבקת סוכר, לבזיקה תבנית ריבועית בגודל 23 ס"מ, משומנת אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות). 2. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה. 3. שמים בסיר את החמאה, שוקולד, סוכר, מים, ויסקי ואבקת קפה. מחממים בעדינות, תוך ערבוב, עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה, ומצננים קלות. 4. מנפים לקערה של תערובת השוקולד את הקמחים ואבקת הקקאו, ומערבבים יחד עם הביצים הטרופות. 5. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים שעה ורבע. 6. מניחים לעוגה "לנוח" בתבנית 30 דקות, והופכים על רשת צינון. לפני ההגשה, בוזקים מעל אבקת סוכר.

Ronnie*

New member
נשמע ממש טוב - ויש לי שאלה.

חייבים ויסקי? כי אין לי, ונראה לי בלגן לקנות...

אתי@

New member
ממליצה לא לוותר../images/Emo70.gif ובכלל לגבי ברנדי

אני ממליצה שיהיה בבית, מתאים להמון תבשילים ועוגת. למשל במתכון לעוף שנתתי לרחלי, יש להשתמש בקוניאק. אם אין קוניאק - לא סוף העולם אם מחליפים לברנדי. בעיקרון כל קוניאק הוא ברנדי , לא כל ברנדי הוא קוניאק

למעלה