Linda Perry - In Flight
יוצא שאני ממליץ על מוסיקה ולא על ספרים כמו שאני אמור באמת אבל מילא.... אחד האלבומים הנהדרים של שנות ה90, וזה היה עשור של המון מוסיקה מופלאה. הדיסק משלב בלוז, רוק אלטרנטיבי, אינדי פופ, גראנג' וכדומה, ואם אתם שמים לב אני ממילא לא לגמרי מת על התיוגים האלה. דיסק מופת של זמרת עם אחד הקולות הבלוז המדהימים של המחצית השניה של המאה ה20. אבל לא זה מה שאני אוהב. הדיסק הזה הוא פשוט עילוי מבחינת הsongwriting. אם טרחתם לכתוב את מה שכתבתי למטה, אז תבינו למה אני מתכוון כשאני אומר שהדיסק זה מבטא בצורה מדהימה את הלבטים של לינדה ואת העולם שלה, והאמצעים הליריים והמוסיקליים שבהם היא משתמשת מתאימים לביטוי הזה בצורה מופלאה, וכך גם קולה המדהים. אני יכול לדבר על כל שיר ושיר שם. על הדואט הנהדר עם גרייס סליק שמדבר על משולש אהבה (You knocked me out), על הרצועה הפותחת המדהימה שמדברת על חלומות הענק שיש לכולנו (In my dreams), על שיר מופלא שמדבר על הלבטים שקשורים ברצון להצלחה (Success), אחד השירים הנפלאים ביותר שנכתבו על און נייט סטאנד מתוך שיכרות (Fill me up), שיר על בחינת חוסר אפשריות של רוב חלומותינו (Too deep), שיר מופלא על כל הפריקים, המסוממים והמיעוטים המיניים שמסתובבים בקליפורניה (Fruitloop Daydream), ורצועה סוגרת מדהימה שמדברת על עיצומו של תהליך הזה של חיפוש עצמי בעולם מלא מגבלות (In Flight). כנראה שגם לאלבום הזה אפשר לעשות ניתוח שמציג את ההתפתחות התימטית מן אינדיווידואליות טהורה לעבר התמודדות עם אילוצים והגבלות, עד להשלמה תוך איזושהי אפשרות לאינדיווידואליות במסגרת של העולם, וקטארזיס. ניתוח כזה כדאי לעשות רק כשיש הכרות מעמיקה יותר עם האלבום ולא למתחילים, אז לא אעשה את זה עכשיו (חוץ מזה שזה לא מעט עבודה). אז תהנו. ובמילותיה של שיר בעלת הטעם המוסיקלי הנהדר: "היא מדהימה וחותכת למהדרין". אתם צריכים עוד שכנוע?