שרשור היכרות!

שרשור היכרות!

בוקר טוב לכולם

אני מבקר בפורום הזה כבר כמעט שנה. לשמחתי יצא לי להכיר במידה זאת או אחרת את המנהלות, אבל לא את רוב הכותבות האחרות.

עלה בדעתי לפתוח שרשור היכרות...
לא חובה לחשוף שום פרט שאינען רוצות לחשוף, אבל אשמח לשמוע שם אמיתי, מקום מגורים ואת הסיבות לכך שאתן מבשלות אוכל כשר.
וכמובן כל פרט נוסף שיעלה על דעתכן

תודה ושבוע נעים

ואני אתחיל

שמי מוטי, אני בן 48, נשוי ואב לשניים (בת ובן), גר בכפר סבא.
&nbsp
גדלתי במשפחה דתית שהלכה וחזרה בשאלה בהדרגה... תמיד אכלנו אצלנו רק כשר ואוכל לא כשר היה מחוץ לתחום גם כשלא היינו דתיים.
&nbsp
מגיל 13 בערך הפכתי לצמחוני ולפני כמעט שלוש שנים "הדרדרתי" לטבעונות, כך שאוכל לא כשר הוא ממש לא אופציה בשבילי: אני לא אוכל חלב או בשר כך שכל אוכל שאני כן מכין הוא כשר בהגדרה (למרות שאני לא מקפיד על כשרות פורמלית)

מתנצלת על שאני מנפצת את הבועה

אבל אוכל טבעוני ממש אינו כשר בהגדרה.
עדיין יש עניינים קטנים וזניחים כמו מעשר, שמיטה, שטיפת עלים,...
&nbsp
כשרות היא הרבה יותר מאשר האם לחלבון בצלחת היו הורים ואיך הוא החזיר את נשמתו לבורא.

כן ולא

את כמובן צודקת בכל הפרטים האלה, אבל הכללים הבסיסיים של כשרות הם בשר שמקורו מחיות כשרות, שחיטה כשרה והפרדת בשר וחלב.
או בניסוח אחר: כל מתכון טבעוני אפשר להכין בקלות באופן כשר -ברור שצריך להקפיד על כלים כשרים וירקות שמהם הופרש מעשר ולא גודלו בשנת שמיטה בארץ וכו', אבל זה אפשרי ולא צריך לציין זאת במתכון.
לעומת זאת מתכון לא טבעוני יכול להיות לא כשר באופן בסיסי.
&nbsp
וחוץ מזה, אשמח להכיר אותך קצת יותר

חסיפה

בוקר טוב לכולם
ראשית אנני אישה
אבל
אני מבקר בפורום הזה כבר כמה חודשים
שם: ***** (שמור במערכת)
מקום מגורים: אחר / חו"ל
והסיבה שאני מבשל כשר: מה צריך סיבה לבשל כשר? פעם אמרו כבשה הולנדית או בשר אחר כדי לא לומר
, והיום צריך סיבה למה לבשל כשר....

ולענייו
הכיף בעולם הווירטואלי זה שאפשר להשאר אנונימים, למה להרוס?

נ.ב
לא נעלמתי היתי בחול (חופשה)

תודה

בתמונה הסמרטוטים של הקיסר (קייזרשמרן) בשני צורות הגשה
מסורתית, והומז (עם שוקולד)

למעלה