שרשור היכרות

הלנה

New member
שרשור היכרות../images/Emo13.gif

מזמן לא עשינו כאן שרשור היכרות ולאור כך שלאחרונה הצטרפו די הרבה חברים חדשים, נראה לי שהגיע הזמן....

הלנה

New member
ואני אתחיל

אני הלנה, אמא ל 3 ילדים - בן 18, בן 15 ובת 7. האמצעי שלי אובחן כלוקה בטוראט בגיל 11. הטוראט שלו התבטא בעיקר ב- OCD וטיקים קלים (לארחונה התגברו הטיקים הקוליים). בהתחלה הוא טופל ברסיטל, וריספרדל. הריספרדל גרם לו להשמנה מאד רצינית ורצון לאכול כל הזמן ו"מיד". הפסיק עם התרופה לאחר כשנה. הוא גם היה תקופה מסוייימת בטיפול פסיכולוגי (CBT) וביופידבק, שלא תרם לו הרבה. במשך שנה נטל אומגה 3 בכמויות די גדולות. התופעות לא החמירו (זה היה אחרי שהפסיק את התרופה), אבל אחרי שנה נמאס לו והוא הפסיק גם את זה. היום הוא ללא טיפול...באחת התקופות היותר קשות שלו מבחינת הטוראט... מחכים שיעבור גיל ההתבגרות..

yasha31

New member
ואני אמשיך...

אני יעל, אמא לבן 8 ובת 4 (ועוד אחד בדרך...
) כשהגדול לוקה בטוראט מגיל 3 ומאובחן מגיל 5. נראה לי שהטוראט שלו קל ונכון לעכשיו אין טיקים כבר זמן רב(חמסה חמסה
) אבל קיבל פעם אורפ פורטה כתוצאה מהתקף טיקים מאוד קשה. התרופה הופסקה לאחר זמן קצר ואיתה הטיקים. יש חשד כבד ל ADHD שעדיין לא אובחן והתפרצויות זעם. פעם, בגיל צעיר, היו לו המון אובססיות שעברו מן העולם (ושוב - חמסה חמסה...
) ו...זהו.

ngנוצה1

New member
next.......

אני נוגה אמא לשלוש, בן 10 (כמעט, 6 (כמעט) ו3 חודשים (כמעט). גרים ביקנעם. הגדול אובחן כטרטטיקן לפני כחצי שנה. אבל שמנו לב בדברים מוזרים מאז שהיה בן 3-4 , בעיות ויסות (תחושה, רעש וכדו') המשיך בכתה א' עם חשד לבעית קשב וריכוז , ובהמשך של כתה א' הטיקים המוטורים והקוליים שמאז לא פסקו , למעט בתקופות קצרות בד"כ בהתחלת טיפול. מבחינה תרופתית, היתה תקופה די ארוכה עם רספירדל שהיתה ממש טובה , אבל באיזשהו שלב הפסיק להשפיע, ניסיון לפרימוניל, נכון להיום הילד עם פבוקסיל וקסנזין. עדין יש טיקים אבל הוא חי איתם בשלום , יש היתפרצויות זעם ולעיתים חרדות ,יש לו גם אובסיסיות וכפיתיות אבל לא נורא, אבל בסה"כ זה בסדר. הילד יודע מה יש לו וכן אחיו הצעיר , וכולם חיים עם התיסמונת בשלום. לא עושים ביג דיל. היתה תקופה של שנה עם טיפול פסיכולוגי שנאלצנו עכשיו להפסיק עקב אילוצים אבל נחזור בהקדם גם לזה.

מירי אן

New member
הלנה שלום,

אני מסכימה. אני הצטרפתי אתמול . אשמח להכיר את אנשי הפורום.

last day

New member
אני ../images/Emo9.gif

חזרתי עכשיו מהבגרות באנגלית , הלכתי לשחות
הלכתי להתקלח ואז אני אלך למפגש של הלנה! אני מקווה שאראה אתכם שם! ~~~~~~ אני דניאל, טיינאג'רית מעורערת בנפשה בת 17. עם תסמונת טוראט שהתגלה אחרי הגירה לארה"ב בכיתה ב'. לקיתי בדיכאון ואחרי ניסיון אובדני בכיתה ט' וטיפול פסיכולוגי אני על השגרה
הטוראט שלי היה קשה ועם המון טיפול ואהבה של ההורים שלי אני על מצב קל וזה רק הולך ומשתפר ונראה לי שרשמתי די והותר

חגית35

New member
נעים מאוד!

אני חגית, בת אוטוטו 40 אם לשני בנים יפים חכמים ומקסימים בני 12.5+ 8 שניהם לוקים ב- ADHD + טוראט+ OCD קל , האחד מחונן ברמות ולשני לא חסר... אני נמצאת פה מיום ראשון של הפורום ושמחה שהאו קיים.

נעים מאד וברוכים הבאים לחדשים

בת 41 נשואה באושר לנושי המקסים שלי ,(הלא הוא זיו האמיתי) אמא ל-3 ילדים אוראל בן כמעט 14 , עומר בן 9 וטופז בת 8. אוראל לוקה בADD וטוראט קל יחסי , מאובחן מגיל 6 בערך. הטוראט אצלו מתבטא ב"טיקים" מגוונים , הבעיה העיקרית שלנו זה התפרצויות זעם לעתים...מטופל תרופתית בריספרדל 1.5 מ"ג ליום, וריטלין 10 מ"ג פעמיים ביום...השילוב הכי טוב עבורו.

../images/Emo45.gifהלנה, סחתין על היוזמה לשרשור

ובאותה הזדמנות גם על המפגש מוצלח שארגנתם בביתכם... אני "או-טו-טו" בת 46 ועובדת מדינה במשרה מלאה (++...) מחכה בכליון נפש לפנסיה... אני אם ל"ילד" בן 24 עם ADD ("בקטנה") ולעוד "ילד" בן 22 שפעם סבל מטוראט + ADD + דיסקלקוליה + OCD והיום פשוט חי עם זה בשלום. שמתי לב שרוב התגובות התייחסו לטיפול התרופתי - ואני רק אציין, שאנחנו לא פוסלים שימוש בתרופות כשצריך - ובינתיים, אנחנו מסודרים בעניין זה. אישית - אני מאמינה בטיפול משולב: תרופתי, התנהגותי ודידקטי (אם צריך) ואני חושבת שלשים את הטיפול התרופתי במרכז - זה ממש מחטיא את המטרה. אני גם לא חושבת אם הילד מטקטק זה סוף העולם - כל עוד זה לא מפריע לו ו/או לסביבה. אני מאמינה המון בתקשורת טובה ובהכלה של הילד - כמו גם שיתופו בכל הלבטים וההחלטות. עברנו עם הילד תקופות לא קלות - וכך למדנו להעריך את הדברים החשובים שבחיים, או כמו שאומרים אצלינו "דברים קטנים שעושים אותי שמח"...

ועכשיו אני

אני נשוי לתיקי ... בעצם תראו את מי שכתבה לפניי (2 לפניי)בתאריך 22/5 בשעה 15:43 ותבינו לבד

../images/Emo4.gif באסה... ביטלו לי את רומא.. אבל תגיד

אולי תפתור לי חידה לשבת? אחך, לעזאזל מנקדִים - כלומר, כבר הבנתי שצריך CAPS LOCK + CTRL + ספרה... אבל, איפה יש טבלה שמפרטת איזו תנועה מתאימה לאיזה ספרה... אה, רגע... 1 - ֱ (חטף סגול) 2 - ֲ (חטף פתח) 3 - ֳ (חטף גדול) 4 - ִ (חיריק) 5 - ֵ (צרה) 6 - ֶ (סגול) 7 - ַ (פתח) 8 - ָ (קמץ) 9 - ׂ (חולםחסר) 0 - ׁ(שששש) אז איפה שורוק ו- קובוץ ו- שווא?

היי ענת כנראה שגם המחשב מוגבל אבל ...

איש החידות הוא האחראי לתשובות לשאלות בקשר למחשב . אולי יש לו פתרונות .

חגית35

New member
אפשר במקום זה עם alt

להחזיק אלט לחוץ וללחוץ על לוח המספרים (לוודא שהמקש NUM LOCK לחוץ) את הצירופים הבאים: למשל alt+ 0199 זה פתח עכשיו ארשום לך את השאר ותוסיפי לבד alt : 0192 שווא 0193 חטף סגול 0194 חטף פתח 0195 חטף קמץ 0196 חיריק 0197 צרה 0198 סגול 0199 פתח 0200 קמץ 0201 חולם 0202 גם חולם... 0203 קובוץ 0204 שורוק 0204 דגש 0209 נקודה ימנית (לאות שׁ) 0210 נקודה שמאלית לאות sין שׂ וכדי למחוק ניקוד מאות... לעמוד עם הסמן משמאל לאות המנוקדת ולהקיש Back space בהצלחה! עֺ עֹ

השגיא

New member
טוב אז גם אני

אני גלית בת 36, אם לשלושה. אני כאן מימיו הראשונים של הפורום. אני כאן בזכות שי בכורי, עוד מעט בן 13. הטוראט של שי נחת עלינו כרעם ביום בהיר, ללא סימנים מקדימים וללא התראות. שי היה רגיל לחלוטין, ללא טיקים, ללא התפרצויות. ילד מושלם ואהוב. בערך בגיל 8 הוא התחיל להרגיש לא טוב לעיתים קרובות, ובד בבד התחילו כל מיני תופעות מוזרות לצוץ.... אחרי כמה חודשים ממש במקרה, מצאתי שמדובר בטוראט. ומאז גם אנחנו במשפחה. די מההתחלה, החלטנו שנשתדל ככל שנוכל ללא תרופות. שי לקח במשך כשלוש שנים אומגה 3 בכמויות מאוד גדולות וזה בהחלט עזר לו. לפני כחודשיים הוא החליט להפסיק. ומאז הוא לא נוטל כלום.

למעלה