שרשור החלפת ידיים

שרשור החלפת ידיים

כן, אין לי שם יותר טוב. הזדמן לי היום לבקר ביתו של אדם נחמד, שלא הכרתי וכנראה גם לא אכיר - הוא הלך לעולמו לפני מספר ימים. בין יתר הדברים, שני אוספים עברו דירה. האחד כבר הגיע, בדרך משעשעת במיוחד לבני. השני - עבור מוטי. מוטי, אתה נמצא? מסתבר שהתורם האלמוני היה קרוב משפחה של איזה רופא שיניים, שהלך לעולמו לפני עשרות שנים, והשאיר אחריו אוסף מרשים במיוחד של מספריים בשלל צורות, ביניהן כאלו שאני ממש, אבל ממש, לא יכול לדמיין מה עושים איתם. כולם נמצאים אצלי ומחכים למוטי. חוץ מזה - תקליט אחד של אממא, שנמסר בנאמנות לב., עבור י. אני מסתובב עם ההרגשה שהייתי צריך לשלוח כמה דברים לחברים, ושכחתי מזה. אנא, אם היה משהו שמישהו ביקש ואמרתי שאשלח ולא עשיתי את זה - תזכירו לי בבקשה. אני זוכר במעורפל את אש"י - מה יכולתי לרצות לשלוח אליך? את זוכרת במקרה? (את משחק דגמי הנייר עבור גיל אני זוכר, הוא מחכה אצלי).

בסך הכל סיפור פשוט.

חבר טוב שלי נסע לארה"ב, לחתונה של חבר. יומיים אחר כך הוא מצלצל - דודו שגר בתל אביב, רווק ללא ילדים, שהיה חולה מאוד, נפטר. אחרי שחזר ארצה, נסע לטפל בענייני דודו, והזמין אותי להצטרף לאחת הנסיעות כדי לקחת חלק מהדברים שמעניינים אותי לפני שהם הולכים לפח. אותו דוד ז"ל השאיר הרבה מאוד חפצים, חלקם הגדול חסרי ערך (לא רק כספי -רגשי ובכלל). הרוב ילך לפח. בין היתר מצאתי את מה שכתבתי עליו, ועוד כמה דברים שלא הזכרתי: למשל, מילון עברי ארמי לתלמוד הבבלי. ספר חובה בכל בית. למשל - בקבוק זכוכית עצום ביותר, שאותו אהפוך במהלך הקיץ לגינה במשק סגור.

python 4

New member
היי, גם אני זוכר במעורפל את אש"י../images/Emo22.gif

וממתי יורם התחיל לאסוף תקליטי אממא? חשבתי שהוא מתמקד יותר בבולי שחמט (ואגב, חידה - מה הקשר בין להקת אבבא לשחמט?)

python 4

New member
../images/Emo12.gifאני בשוֹק מעצמך..

ב- 84 (כמה שנים אחרי שהלהקה התפרקה) בני אדרסון וביורן אולבאס (שני הגברים בחבורה) כתבו את המוזיקה למחזמר על פי המילים של טים רייס (שהוא, אני מקווה שאתה יודע, אחד היוצרים הגדולים בעולם המיוזיקלס, בין היתר הוא כתב את אויטה, ישו כוכב עליון ומלך האריות). למחזמר קוראים שחמט (chess) והרקע שלו הוא טורניר שחמט שמתקיים בין האלוף האמריקאי לאלוף הסובייטי, שכמובן מתכנן לנצל את ההזדמנות כדי לערוק. מחזמר ממש מדהים. הרבה להיטים יצאו ממנו.

kipod2

New member
למען הדיוק (../images/Emo3.gif)

המחזה יצא בשלהי 1986 ולבכורה הגיעו כל חברי הלהקה (טוב אז זה לא היה כזה סקופ גדול...) והזה צמד הכותבים מול התיאטרון

python 4

New member
קיפודי, עכשיו אני בשוק מעצמך..

את המחזמר הם כתבו ב- 1984, המחזמר הוקלט עוד לפני שהוא הוצג (זה נהוג לפעמים) והסינגלים מתוכו שהצליחו מאוד במצעד הבריטי (one night in bangkok ו- I know him so well המופלא של איליין פייג' וברברה דיקסון) יצאו כבר באותה שנה. המחזמר עצמו עלה לראשונה על הבמה ב- 1986. הוא שיחק 3 שנים בווסט אנד, וחודשיים בברודווי. לא זכה להצלחה רבה במיוחד.. אבל Mamma mia הולך להיות אחד המיוזיקלס המצליחים ביותר אי פעם.

לא ידעתי ש

I know him so well המופלא הוא מ- chess (על "לילה בבנקוק" דווקא ידעתי. לא לחינם טחנתי את רשת גימל בשנות ה- 80). והשיר הכי מהמם של איליין פייג' הוא מתוך cats הנפלא (שראיתי בלונדון, לא איתה) - memories, שירה של החתולה הזקנה והעזובה, שמסיים את המחזמר.

python 4

New member
איליין פייג'

אכן שחקנית מדהימה. היא שיחקה את גריזבלה בהפקה הראשונה של קאטס בלונדון, ב- 1981.. גם כשאני הייתי בקאטס (ב- 2000 או 2001) היא כבר מזמן לא שיחקה שם. אבל היא כן מופיעה בתפקיד זה בגרסת ה- DVD של המחזמר (ואגב, השיר לא מסיים את המחזמר, אלא the ad-dressing of cats המופלא עוד יותר שבא אחריו). היא השחקנית השנייה האהובה עלי, אחרי הגדולה מכולן - שמופיעה בתמונה.. זו ליה סלונגה. אגב, אם כבר.. שותפתה של איליין פייג' לדואט, ברברה דיקסון (שמזוהה בעיקר עם התפקיד של מיס ג'ונסטון ב- "אחים בדם") הקליטה את השיר לאלבום של 84 אבל לא הופיעה בכלל במופע המקורי של chess ב- 86. אחרי כמה שנים היא התחילה להופיע בהפקה האוסטרלית של צ'ס, דווקא בתפקיד של פלורנס (זו שאיליין פייג' שרה בדואט). החליטה לגוון קצת, נראה לי. עכשיו את יודעת במה אני ממלא את המוח שלי.. במקום ללמוד למבחן יום שישי!

בּני

New member
התקליט המדובר

אם אני לא טועה כבר הועבר אל י. פעם אחת... אבל אני לא בטוח. בכל מקרה צפויה הפתעה בתחום דומה, קרוב אך שונה! (מישהו אמר תחרות זמר של אירופה??
)

kipod2

New member
תחרות הזמר של אירופה ../images/Emo99.gif

נשמע מעניין אתה יכול לפרט? בכל מקרה אולי מדובר בפריט הבא
טוב זה גם קשור לא? בכל מקרה לפחות תלמדו משהו חדש מהשרשור הגרור הזה אחרי הלהקה השבדית הסנובית הזאת.... לזוכה אירווזיון 1974, השיר ...Waterloo be the abaa" כפי שאמר טרי ווגן בזמנו יצאו מספר בלתי נתפס שלסינגלים במשך 30 שנים. תגידו 10..... 20... מקסימום 30 (סינגל של שנה) אבל לא! מספר הסינגלים הרשום כולל
62
סינגלים?
הוכחה אצלי בגלרית תמונות פרטית

בּני

New member
הפתעות לא מגלים ../images/Emo3.gif

תצטרך לבוא למפגש הבא כדי לראות
רמז: לכל תחרות ארוויזיון יצא תקליט עם השירים מהתחרות... 62 סינגלים לאותו שיר? לא הבנתי את הרעיון...

בּני

New member
תנחש...

אני לא בבית עכשיו... כל אחד ינחש שלוש שנים ומי שיהיה הכי קרוב יקבל את התקליטים

python 4

New member
תבין, הייתי מנחש בשמחה..

אבל הייתי עסוק בחיפוש קנוניה לסיכום השבועי שלי, ולא מצאתי. מתחילים להיגמר לי הקנוניות! היי, רגע, אולי שבוע הבא אני אפרסם קנוניה חמה שידועה לי על אחד מחברי החבר ששמו מתחיל, ממש במקרה, באות בּ'? כמובן שאם היה לי תקליט אירוויזיון להאזין לו, לא היה לי זמן (וצורך) בחיפוש קנוניות. לא ככה?
OK, הממ.. 73? 85? 78? (אני מקווה שתומר יגיד 2002, 2003, 2004).

בּני

New member
והניחוש שלי

1973 1975 1976 יש צדקתי בכולם! טוב נראה כבר מה נעשה...

למעלה