שרשור הודעות חשובות

offirla

New member
אין סוג דם כזה

יש רק A B O AB ולכל אחד מהם יכול להיות + (פלוס) או - (מינוס)

ailag

New member
יש שני מאפיינים לסוג הדם

האחד הוא הגנים - A ו-B שיוצרים את הקומבינציות A, B, AB, O השני הוא חלבונים (?) על התא (חפשו ב"שאלה קטנה", ענו על זה בפירוט פעם) - RH + או -

offirla

New member
גם אני עניתי על זה...

הגדרת RH הוא קבוצה עילית על סוג הדם. ראה למטה יותר "RH שלילי".

דפנונת

New member
לא משנה הסוג דם-תתרמו בכל מקרה

תתרמו דם. יכול להיות שתרומות דם הצילו חיים של כמה אנשים לפחות בפיגועים בסיני היום!!!!! תתרמו כל פעם שאפשרי! לא תמותו!

kreacher

New member
את מתנדבת במד"א נכון?

אז יש לי שאלה אליך- אין לי מושג מה הסוג דם שלי, אבל הייתי שמח ללכת לתרום. יש טעם ללכת או שצריך רק את הסוג המסויים?

דפנונת

New member
תגובה

איני מתנתדבת במד''א כרגע,אך בתור בחורה שתורמת דם מאז שמותר לי לפי גיל,אני כיולה לומר לך שכל עוד הינך אדם בריא,ללא נגיפים ומחלות מדבקות. הם זקוקים לכל סוגי הדם,כדי שיוכלו לעזור לכל בנאדם פצוע.

דפנונת

New member
גיל לתרום בו דם

מגיל 16 עם תעודת זהות ואישור הורים, או מעל 18,או בי'ב.

דפנונת

New member
כשתוכלי תתרמי

אני מקווה שכאשר תגיעי לגיל בו תוכלי לתרום,תתרמי. ישנם בתי ספר אשר במסגרתם מתרימים דם לתלמידי י'ב,וי'א עם אישור הורים.

Titush Black

New member
אני מקווה

אני אשמח לעזור לכל מיש צריך, זה עושה לי טוב על הנשמה, כמוש אני אמורה להתרים לילדים חולי סרטן ולהשקיע בזה את כל דמי הכיס שלי

איל16

New member
אני מתנדבת במד"א

זה לא כל כך נכון... אפשר לתרום דם מעל גיל 18 או גיל 17 עם אישור הורים (לא 16)

ליאן.

New member
תרמתי דם בלילה..

היה שם (בתל השומר) קצת עומס ושלחו הביתה את כל מי שלא היה לו סוג דם שלילי. כרגע כבר לא לחוצים על התרמות דם וכדאי להתקשר לפני שהולכים לתרום. באופן כללי, כמובן שלא יזיק לתרום. בנק הדם תמיד נמצא במצב של חוסר.

להלן ההודעה

מד"א קורא לאזרחים להגיע לתרום דם בתל השומר שירותי הדם של מד"א קוראים לבעלי סוג דם rh שלילי לבוא ולתרום דם במרכז שירותי הדם של מד"א במתחם תל השומר. ההתרמה תחל הלילה בשעה 2 ותימשך עד השעה אחת בצהריים. היום יהיו פתוחים מרבית חדרי ההתרמה בתחנות מד"א בין השעות 8 וחצי לאחת. לבירור פרטים על התחנות ניתן להתקשר לטלפון 1800-400-101.

למעלה