שרשור דיוני שונות

limor1975

New member
קלף שנפל מחפיסת הקלפים../images/Emo103.gif

שלום, רציתי לדעת בזמן ערבוב הקלפים ותוך כדי מחשבתי על נושא מסוים שעליו רציתי לעשות לעצמי פתיחה, נפל קלף מהחפיסה. הקלף היה של בן מזל מאזניים. אני לא מכירה מישהו בן מזל מאזניים. שאלתי היא: האם יתכן שבהקשר למה שחשבתי הקלפים ענו? שאלתי היתה קשורה בזמן. יתכן שתשובת הקלפים היתה חודש אוקטובר (החודש הנוכחי)? תודה מראש!

נושא לדיון

ברשותך, לונגשוט... מה דעתכם על קלפים הפוכים בפריסה? אני אישית לא מייחסת להם כל חשיבות ותמיד מסדרת אותם חזרה. איך זה אצלכם?

הגנות כשקוראים בקלפים../images/Emo35.gif../images/Emo13.gif../images/Emo35.gif

כשפותחים קלפים או משתמשים בקלפים כל אחד משתמש בהגנות משלו. יש כאלה שמדליקים נרות יש כאלה שאומרים איזה תפילה. האם יש לזה חשיבות? למה עושים את זה? איזה עוד שיטות להגנות אתם מכירים? תודה רבה על תשובות בת

longshut1

New member
אני תמיד מייחס משמעות לקלף נופל.

לפני שאני מוציא את הקלפים כעזר כללי,בהתאם לשאלה הנשאלת.אבל אחרי עריכת הפריסה,הקלף הנופל מקבל מקום מרכזי,משום שהסיפור נחשף.אז יש לי הצעה:למה שלא תעלי את הפריסה הנה,ונעבוד עליה יחדיו?כך נוכל להיווכח ב"שידור חי" כיצד קלף נופל הוא בעל משמעות הרלוונטית לפריסה:) ברוכה הבאה לפורום,לימור!

אני אספר על השיטה שלי

ולא לצחוק, זה עוזר לי המון. אני חייבת נס קפה וסיגריה לידי במהלך הקריאה אחרת אני לא מרוכזת בכלל ולא יכולה לבצע פתיחה. לא תמיד, אני גם מדליקה נרות ו/או קטורת אבל לא כהגנה אלא לשם האוירה בלבד. אחת לכמה זמן אני מבצעת מדיטציה וזהו בעיקרון.

longshut1

New member
ולפני שאספר לך על השיטה שלי...

אשאל אותך כך:הגנות מפני מה?

הגנות מפני אנרגיות שליליות

כי אומרים שכאשר אדם בא לקוראת בקלפים זה כמו שהוא בא לפסיכולוג. הוא בעצם בא להשתחרר ובאמת יוצא משוחרר אלא שאת כל המטען השלילי הוא כאילו משאיר אצל הקוראת בקלפים. חוצמזה, אנחנו כאילו מתחברים למדריכים רוחניים כשקוראים בקלפים, אבל אולי יתחברו אלינו גם ישויות שליליות בלי שנרגיש בזה בכלל? זה אפשרי לא? מבחינה תיאורטית? בקיצור, אני חושבת שצריך הגנות ויש מליוני דרכים, כמו קטורת, נרות, תפילות ורציתי לדעת על השיטות שבהן משתמשים חברי הפורום הזה. תודה בת

longshut1

New member
ובכן,לא:)

אם הבנתי נכון,הנימוק לצורך בהגנות הוא כדלהלן: 1.המטענים שאנו פורקים מקורם במקומות אפלים וכואבים אצלנו,כמו אצל פסיכולוג (שלעיתים אצלו אנו מוצאים עצמנו חסרי הגנה כי שחררנו את המחסומים שלנו ונתנו לרגשות הכי כואבים שלנו לצאת לחופשי). 2.הפתח שדרכו התכנים הרגישים ביותר אצלנו יוצאים ומועברים אל הפסיכולוג\קוראת בקלפים משמש אותנו במחסום בפני פגיעות קונבנציונליות כמו כאב פרידה,מוות של אדם קרוב,כשלון אישי,וכו´. 3.בעת הטיפול\קריאה אותו פתח-פתוח. 4.אנרגיות שליליות "מחכות" להזדמנות הזו,וברגע שנקרית בפניהן ההזדמנות הן תעוטנה עלינו. מסקנה:צריך הגנה שמצד אחד תאפשר לנו לקבל את הטיפול\ייעוץ ומצד שני תסנן ישויות שליליות מהאיזור הרגיש של אותו פתח. את צודקת לגמרי לגבי הפגיעות שתיווצר לאחר היפתחות כזו.אבל מה קורה כשאת מאוהבת במישהו?מבלי להתייחס לקיום או היעדר קיומן של ישויות שליליות,באילו הגנות את משתמשת כאשר את נמצאת בקשר עמוק מאוד עם אהובך,מורידה את כל המחסומים,ובעצם חושפת עצמך לפגיעה אנושה-היישר לאותו מקום שממנו את אוהבת...מה אז את עושה?

הגנה וטיהור של הקלפים../images/Emo42.gif

ידידי היקרים הקוראים בקלפים! ממה בדיוק עלינו לטהר ולהגן? הקלפים הם פיסות קרטון שמצויירים עליהם ציורים, המשמשים סמלים להויתנו. ככאלו,הם מעוררים תכנים מוטמעים שבנו,מתוך ים של ידע,שהופך להיות נגיש כשאנו עושים את פעולת הקריאה איני רואה שום קשר ל"ליכלוך" או איום שצריך לטהר או להגן מפניהם מלבד זה הנימצא במחשבות או אמונות תפלות.זה ,בתוספת של צורך בפולחניות שעקרונית אין בה רע.אם למישהו יש צורך בטקסים ופולחנים יערב ויבושם לו. אך אנא ממכם!!! לא לאבד פרופורציות!!! מלאכים ושדים,אנרגיות שליליות,הם רק בתוכנו,ומסמלים רבדים שונים בלא מודע,ולוקחים חלק בדרמת הקיום וההויה האישית והאנושית. מעבר לזה,הקלפים עצמם מתלכלכים וסופגים אך ורק את הליכלוך שבידינו כשאנו נוגעים בהם,מומלץ לשטוף ידיים לפני שנוגעים בהם,שישארו יפים ונקיים. בברכה אפלה מוארת

בת ים

New member
אנרגיות באופן כללי

מכל סוג, יכולות להשפיע על האדם, כל אדם. שאנחנו קוראים בקלפים, גופנו הופך ל"ספוג" של אנרגיות, מהקלפים, משואל, מהסביבה ועוד. לכן חשוב, לתת לאנרגיה להכנס ולצאת מגופנו ללא הפרעה, על מנת שלא ישקעו ויפריעו לנו בכל מיני דרכים, החל מכאב ראש ועד למצבים קליניים של דכאון. אישית לפני קריאה, אני משתדלת לשבת כששתי כפות רגלי דורכות על הריצפה, ידי על השולחן פרוסות, ולדמיין כיצד האנרגיה מהחדר כולו זורמת לתוכי וממני, דרך כפות רגלי-חוזרת לאדמה-בדומה לתהליך הרקה בחשמל. כל התהליך לוקח חצי דקה ולא יותר ואני יכולה להעיד שאם בעבר הייתי מתעייפת לאחר קריאה עד להטשה מוחלטת, היום זה כבר לא קורה. באופן כללי, כל טקס פרטי של הקורא, המתאים לו אישית, גורם לו להרגיש טוב ובטוח-חשוב וחיובי.

uri_raz

New member
קראתי לאחרונה רעיון נחמד בספר של

מחברת ידועה בשם Mary K Greer - היא מציעה לקחת צדפה, להצית בתוכה קטורת העשוייה מצמחים, ולהעביר את הקלפים בעשן. הצדפה מסמלת את יסוד המים, הקטורת את יסוד האדמה (ממנה גדלים הצמחים), הבעירה בקטורת את יסוד האש, והעשן את יסוד האוויר.

longshut1

New member
אהלן אורי-האם יש צורך אמיתי בטקסים?

מהי עמדתך בנושא? ברור שהמטרה שהחוויה הסובייקטיבית של הקורא בקלפים תהיה חוויה נעדרת הפרעות שליליות.אם עריכת טקס x מפזרת את האלמנטים המפריעים,הושגה המטרה. אבל מה באשר לבחינה רציונלית של העניין?האם לדעתך קיים אפקט לעריכת טקס x,מעבר לכך שבעצם הקורא רוצה שטקס x יעבוד,ולכן הוא עובד(מעין זימון)?

uri_raz

New member
על הצורך בטקסים

הקריאה בקלפים איננה ניסוי בפיזיקה או תהליך כימי, אלא תהליך בעל רכיב פסיכולוגי משמעותי. כפי שזוג סטודנטים שלומדים יחד למבחן צריכים לעבור איזה ´טקס´ כדי להתחיל ללמוד באופן אפקטיבי (למצוא מקום שקט, לסדר את הספרים, לארגן את כלי הכתיבה, וכו´), כך אני חושב שגם הקורא והשואל צריכים טקס כלשהוא כדי להתנתק מהסביבה ולהתמקד בתהליך הקריאה האינטימי ובסיום הקריאה לנתק את הקשר האינטימי ולחזור לקשר עם העולם. לכן אני תומך ביצירת טקס אישי כדי להכנס ולצאת למעגל האינטימי של הקריאה, כל אחד לפי צרכיו ומונחיו.

longshut1

New member
בדיוק.אבל!

מההודעה שפתחה את השרשור היה ניתן לדלות את הבעייתיות שטמונה במונח "טקס".כפי שציינת,ה"טקס" הוא אינו אלא תהליך קצרצר שהקורא בקלפים,כמו סטודנט המתכונן לבחינה,מעביר את עצמו.תהליך זה גורם לו,מסיבות אלו או אחרות,שה"ראש שלו נפתח"."טקס" זה אינו חייב לשאת סממנים פולחניים עתיקים,אלא נתון לשיקולו,או יותר נכון הרגשתו של הקורא. הבעייתיות מתפתחת ככל שהפופולריות של קריאה בקלפים עולה.ככל שהקריאה נעשית נפוצה,כך רכיביה הנלווים."טקס" הוא אחד מאלו.כפי שלאסטרולוגיה נלוו במשך עשרות שנים סטריאוטפיים מאגיים,שעזרו לשמרה כאמנות המיסתורין,כך הטקסים בעת הפיכתם ידועים למשתמשים החדשים.מתהליך אישי וסובייקטיבי לחלוטין,הם עברו מטמורפוזה באופיים המומלץ,וכעת הם בבחינת "חייב".אופיים החדש שונה מאופיים הישן,בכך שהוא אובייקטיבי. כלומר,כיום רבים סבורים ש"טקס" לפני קריאה בקלפים אינו משהו שהפרט יכול וצריך לקבוע בהתאם להרגשתו וצרכיו,אלא פולחן,מני רבים,שרשום בספר לא כתוב,ושאינו חייב להתאים אישית למשתמש החדש.לביסוס תפיסת ההמונים את האופי המומלץ של הטקס,הורחבה קשת הטקסים האפשריים. הרחבה זו הינה למראית עין בלבד,משום שהיא אינה מטפלת בשורש העניין,שהוא הבחירה המודעת הסובייקטיבית של המשתמש,אלא "נותנת לו לבחור מתוך מגוון" טקסים.בכך נכבש עוד מאחז במחוז הבחירה החופשית של האדם,קורבן ראוי להעלאת הקלפים,האסטרולוגיה,ושאר ירקות מיסטיים לדרגת מנבאי עתידות עד לרמה הפרטנית ביותר... נקודה למחשבה...

uri_raz

New member
על אלמנט ´עבודת האלילים´ שב´טקס´

אני מסכים איתך ש"טקס זה אינו חייב לשאת סממנים פולחניים עתיקים, אלא נתון לשיקולו, או יותר נכון הרגשתו של הקורא" - זה משפט המפתח. טקס שהוא בחינת "כך ראה וקדש" שהקורא מחוייב לבצע באופן עיוור כדי שהקריאה תצלח בידו איננו אלא עבודת אלילים הנוגדת את הבחירה החופשית והמודעות העצמית של הקורא והשואל. כל טקס שמוצג בספר, פורום, קורס, או כל מסגרת אחרת הוא, לדעתי, לא יותר מהצעה - אם הטקס עושה את העבודה עבור השואל (פותח עבורו את הראש), אין שום סיבה שלא ייאמץ אותו, ואם אינו עושה את העבודה מוטב לשואל שימצא או ימציא לעצמו טקס אחר.

longshut1

New member
זה בדיוק תפקידו של הפורום הזה.

כבורג קטן במערכת המסונכרנת היטב,המכונה ´עידן הדלי´,מטרת הפורום היא לקרוע את המסיכות מעל פניהן של גישות שונות ומשונות,שמסרסות את בחירתו החופשית ומודעותו העצמית של הפרט.עם זאת,כדאי לזכור,תכנים כאלו יעוררו אנטגוניזם בקרב רבים מקהיליית הקוראים,משום הטעם הזה בדיוק.כלומר,הערפל שפוזר מעל המיסטיקה על פלגיה,עזר לשמר את מעמד אלו שכבר יודעים,והיווה סכר בפני אלו המבקשים להתקרב לידע החבוי בקלפים,אסטרולוגיה,וכו´. יהיה מעניין!

longshut1

New member
קדימה חבר´ה!

אחלה,פנינה,דיון יזום על ידי חברים זהו אחד הסימנים הראשונים לפורום איתן ומרובד היטב. מה דעתכם בנושא?

longshut1

New member
במרוצת ההודעות שכחתי אותך,בת הים!

ברוכה הבאה לפורום,מעתה הוא גם שלך ובשבילך... כבר ניתן להיווכח בתרומתך,לאור הדיון המעניין שהתחלת...בכל אופן,גם להבא,אשמח לראותך משתתפת כאוות יכולתך ורצונך. ובינתיים,את יכולה ליהנות משאר התכנים המועברים כאן. יום נעים!

למעלה