שרשור "גרמנים"

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
לאלה שבגרמניה...

אני מישראל ומחפש כבר למעלה מחודש מוזיקה של Schiller ולא מוצא. אתם בוודאי יודעים על מי אני מדבר.יש מישהו שיכול להמליץ על משהו כדי לשמוע את המוזיקה הזו שוב(עד לביקור הבא בגרמניה)???

mikledet

New member
בטח כבר שאלו...(למינכנאים)

ובכל זאת - מותר - אני חדש...
מישהו יודע איפה (אם בכלל) יש במינכן רבתי מקום בו ניתן להשיג תוצרת מהארץ? במבה,ביסלי,טחינה, חומוס, חמוצים של בית השיטה, שקדי מרק, אבקת פלפל... לדעתי טעמים מסויימים פשוט אי אפשר לשכפל... כמו כן - יש לכם מושג איפה במינכן יש מקום שאפשר למצא בורקס - כמו שעושים אותו בארץ? מה שראיתי עד עכשיו אצל התורכים - זה לא ממש זה... לדעתי הגרמנים ממש אלופים במוצרי מאפה ועוגות - אבל בורקס "כמו שצריך" לא מצאתי... מישהו יודע?

ליימן

New member
שאלה לגבי אזרחות נוספת

אני יליד גרמניה אבל רוב שנותי בארץ. האם תעודת לידה גרמנית תאפשר לי לקבל אזרחות אירופאית? תודה.

diday

Member
ל"גרמנים"

מישהו יודע מה זה "ברָאו" האות ו בשורוק או איפה משיגים "קוהף" (KUHF).

haroov

New member
מחפש טיסות מאמסטרדם לברלין

שלום, מחפש אתר אינטרנט בסגנון "הדקה ה90" בו ניתן לרכוש כרטיסי טיסה זולים מאמסטרדם לברלין. תודה, ליאב

tokit

New member
אני אמנם מדיסלדורף

אבל מכירה הרבה אנשים במינכן ולדעתי יש לך שתי אפשרויות: 1. הכי טוב אם תתקשר לקהילה היהודית שם, אם יש מקום בו ניתן להשיג מוצרים אלו - הם יידעו !!! לפעמים הם אפילו מביאים בעצמם מוצרים במרוכז. 2. במרכז העיר יש שוק שנקרא VIKTUALIENMARKT ויש שם באמצע חנות אחת בבעלות יהודית שמוכרת בשר כשר. אולי יש להם גם מוצרים אחרים תוצרת הארץ. אל תצפה ליותר מדי ובטח ובטח לא לבורקס..

ipple®

New member
סביר להניח שאם נולדת בגרמניה

אתה נחשב לאזרח גרמני וכאחד כזה אתה זכאי לדרכון גרמני ששייך לאיחוד האירופי. צור קשר עם השגרירות / קונסוליה הגרמנית בארץ הם יוכלו לתת לך יותר פרטים בנידון.

diday

Member
הכל נפלא

זה רק משחק מילים של ילדים. אז... אתה נענה לאתגר?

doram44

New member
פינים האם יש טיסות זולות לפינלנד

מנסה למצוא דרך לטוס בספטמבר עם התלמידים שלי מיעדים שונים לפינלנד.בזול!!!! ולשלב עם ברלין, פראדג, אמסטרדם, לונדון וככה .פחות מ470 דולר סה"כ.

doram44

New member
תודה תודה נעשה.

הייתי כמובן מעוניינת לדעת עם יש חברים בפורום מהמקום הצפוני הזה . אנחנו מתכננים לקחת חלק בסדנת תאורה ראשונה בעיר עם שם בלתי ניתן להגיה לפרטים נוספים התבוננו בקישור. אנחנו מתכננים לטייל בוואן בפינלנד . מתקני ההארה ידלקו חודש כול תקופת סוף ספטמבר אוקטובר.. ממליצה להגיע להתבונן. יש סדנה כזו גם באלינגסס שבדיה לחברה מהאיזור(גטבורג וכו) והתאורה תעבוד שם כול אוקטובר! (נראה לי שהשנה לא יהיו תלמידים שלי בשבדיה כי זה בול החגים). על כול פנים אם יש חברה בפורום מהארץ הקרירה הזו אשמח לקשר. כדי לשאול שאלות רלוונטיות. תודה מראש.

diday

Member
לא לא לא

גרמניה כמו ישראל ובניגוד לשכנה מעבר לים. לא מכירה בלידה במקום לצורך אזרחות. אם נולדת בגרמניה לאב גרמני, אז אתה זכאי לאזרחות גרמנית. אם נולדת בגרמניה לאם גרמניה אחרי 1976 (או 1974) אתה זכאי גם כן לאזרחות גרמנית. אם נולדת להורים לא גרמנים שהיו במיקרה או שלא במיקרה בגרמניה באותו הזמן, אז זה לא מקנה לך כלום. (בעצם כן, אם תרצה להתחתן בגרמניה לא תזדקק לתרגום נוטריוני של תעודת הלידה
בגרמניה יש אנשים מדור שלישי ללא אזרחות, או זכאות לאזרחות, גרמנית.

ipple®

New member
טעות לעולם חוזרת .....

אמר הנחש וירד מהחבל.....
SORRY, חשבתי שזה הרבה יותר פשוט...

ליאתA2

New member
המידע שלי קצת מיושן אבל:

כשגרתי במינכן (לפני 10 שנים) במסעדה בבניין הקהילה היהודית היו פיתות, חומוס וחמוצים מהארץ. מי יודע - אולי תמצא שם בורקס. חוץ מזה, סביר להניח שתוכל למצוא שם ישראלים שיגידו לך איפה למצוא "במבה" ושאר מוצרים תוצרת הארץ. וזה לא ממש קשור אבל בכל זאת: מינכן אחלה עיר!

Sparker

New member
שרשור "גרמנים" ../images/Emo15.gif

כדי שיהיה יותר נוח... (מסתבר שכשאני חצי שיכור אני נוטה לשרשר...
אלוהים אדירים
חצי בקבוק ריוחה בארוחה ועכשיו אני אמור לחזור ללמוד
)

נעמצי

New member
ליד העיריה

אני לא יודעת איפה בדיוק כי אבא שלי קונה שם אבל אני בטוחה שזה באיזור העיריה. אני אנסה לברר אצלו הערב.

למעלה